Resumé

ZOPO ZP700


ZOPO ZP700
400 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Zopo ZP700

Zopo pro rok 2014 připravil zcela nový dostupný chytrý telefon ZP700. Telefon zaujme svým designem, který přesahuje dosavadní zažité konvence. Tento telefon poskytuje neuvěřitelnou výkonnost a stylový design, který si nyní může dovolit opravdu každý. Elegantní telefon je možné zakoupit v pěti různých barevných provedení.

Špičkový výkon nejen pro práci, ale i pro zábavu

Telefon je vybaven čtyřjádrovým procesorem MTK6582, který běží na frekvenci 1,3GHz. Nový procesor s pokročilým zpracováním grafiky Vám umožní plynulejší prohlížení jak webových stránek a fotografií tak přehrávání videa a hraní her. Telefon je vybaven 1GB operační pamětí RAM a 4GB interního úložiště ROM. Vnitřní paměť lze rozšířit až o 64GB pomocí přídavné microSD karty.

Elegantní displej, který předčí Vaše očekávání

Hlavními přednostmi je 4,7 palce QHD displej s rozlišením 960 x 540 pixelů. Displej se vyznačuje skvělými barvami, naprostou ostrostí a bezproblémovou čitelností i na přímém slunci.

Zachyťte zábavu kolem Vás

Samozřejmostí telefonu je zadní 8MPx fotoaparát s autofokusem a LED bleskem, který umožní zachytit Vaše jedinečné životní okamžiky. Novinkou je možnost panoramatické fotografie a vysokorychlostní sekvenční focení. Pro videohovory je telefon vybaven přední 5MPx kamerou.

Telefon, na který se můžete spolehnout

Telefon disponuje všemi moderními bezdrátovými technologiemi včetně Bluetooth, Wi-Fi a 3G. Baterie s kapacitou 1750mAh Vám nabídne slušnou výdrž s pohotovostní dobou až 220 hodin. Samozřejmností je GPS, FM rádio, kompas a baterka. Tyto možnosti ocení zvlášť outdooroví nadšenci.

Dostupné barvy: Černá, Bílá, Modrá, Červená, Žlutá, Růžová
Plusy



Mínusy




Info výrobce


ZOPO ZP700


rozměry a hmotnost: 135 x 68 x 9,5 mm, 148 g

displej: 4,7 palce, kapacitní IPS LCD, 540 x 960, 234 PPI

sítě: GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSPA

konektivita: microUSB, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS

paměť: 4 GB, microSDHC, RAM: 1 024 MB, baterie: 1 750 mAh

procesor: Mediatek MT6582 (4x Cortex-A7, 1 300 MHz, 28nm)

operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)

fotoaparát: 8MPx (3 264 x 2 448), video (1 280 x 720), blesk

Recenze odborníků

ZOPO ZP700


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Na čínské výrobce se již nedá dívat přes prsty jako na ty, kteří pouze kopírují zavedené značky a nedbají přitom na kvalitu. Řada z nich se se svými smartphony, které nabízejí dobrý poměr ceny a výkonu, proniká s úspěchem i na náš trh a slaví úspěch. To je případ i novinky Zopo ZP700, levného dualSIM, který nás příjemně překvapil svými schopnostmi a zároveň i slušnou cenovkou.

Přestože bylo Zopo Mobile založeno teprve v roce 2012, mezi čínskými výrobci se rozhodně neztratilo a patří mezi známější výrobce. V našich končinách tomu však stále tak není, stejně jako značky Xiaomi nebo Oppo jej znají pouze ti zasvěcenější, což je celkem škoda, ale to by se nyní mohlo díky oficiálnímu českému zastoupení změnit.



Na českém trhu v současnosti mladá společnost nabízí hned sedm modelů s čtyř až osmijádrovými procesory v cenové relaci od necelých čtyř a půl tisíc korun až po devět a půl tisíce. My jsme měli na test nejlevnějšího zástupce ZP700 v atraktivní světle modré barvě. K dispozici jsou přitom kromě černé a bílé klasiky i neméně výrazné žlutá a růžová.

Design a zpracování: pestré barvy osloví mladé



Po designové stránce nabízí Zopo ZP700 klasické zaoblené tvary s rozměry 135 × 68 × 9,5 mm a hmotností 148 gramů se řadí mezi průměrně velké telefony, takže padne dobře do ruky.

Jinak poměrně tuctový design však ozvláštňuje několik prvků. Jednak jsou to pastelové barvy zad a boků, které zaujmou spíše mladší zájemce, a pak také plastická šachovnicová textura na zádech. Ta vypadá nejen efektně, ale navíc brání i ulpívání nežádoucích otisků, což hodnotím pozitivně.



Černá přední strana mírně vystupuje nad boky a především pak bradu telefonu, a nenabízí žádné výstřelky. Její jednolitou černou plochu narušuje kromě displeje trojice bílé podsvícených dotykových tlačítek – kontextové menu, domů, zpět. Jejich podsvícení je nicméně poměrně slabé. Nad displejem je úplně nahoře viditelná mřížka reproduktoru a mírně vpravo výrazná čočka předního fotoaparátu. To co však skutečně potěší, je barevná notifikační dioda, která je vlevo. Dioda je přitom poměrně silná a je vidět i při pohledu zeshora, což oceníte zejména, když máte telefon v náprsní kapse.

V horní části pravého boku najdete dlouhé tlačítko regulátoru hlasitosti a pod ním kratší tlačítko vypínače. Tlačítka lehce vystupují a dobře se tisknou. Na spodním okraji se nachází v levém rohu otvor mikrofonu a vedle něj microUSB konektor, který podporuje i USB Host. Pravý roh na horní straně okupuje 3,5mm jack pro připojení sluchátek.



Na zádech telefonu, kromě již zmiňované textury, zaujme především vystupující čočka hlavního fotoaparátu se stříbrným olemováním. Nalevo od něj nechybí přisvětlovací LED dioda. Pod ním je nenápadné logo výrobce a úplně dole výrazná mřížka hlavního reproduktoru.Ke konstrukci a dílenskému zpracování telefonu nemám žádné připomínky. Přestože se jedná o plast, zpracování je kvalitní. Vše lícuje, jak má, nikde nic nevrže. V tomto ohledu nečekejte žádné rozdíly proti známějším značkám, Zopo navíc potěší pestrými kryty a pohledným designem. V této části si tedy Zopo vede dobře. Bude sbírat body i dále?

Hardware a výkon: zahrajete si i moderní 3D hry



Zopo ZP700 je vybaven čtyřjádrovým procesorem MTK6582, který běží na frekvenci 1,3 GHz, a který doplňuje grafický akcelerátor Mali-400 MP. Potěší dostatečná porce RAM, jež telefon dostal rovný 1 GB, ze kterého máte po prvním spuštění k dispozici přibližně 600 MB.



Interní paměť má kapacitu 4 GB, což je v této cenové kategorii standard. Škoda jen, že jí výrobce z nepochopitelných důvodů rozdělil na dvě části. Aplikace se instalují do interního úložiště, které je velké 0,98 GB, zatímco pro data je zde paměť telefonu, která má kapacitu 1,71 GB. Naštěstí však telefon nepostrádá slot pro microSD karty, které podporuje až do kapacity 64 GB, a kam je možné aplikace přesouvat. V Benchmarku AnTuTu 4.0 se toto Zopo vklínilo s výsledkem 17 029 bodů mezi Samsung Galaxy S3 a Google Nexus 4, což rozhodně není zlé na takto levný telefon. Nejen, že si na něm zahrajete jednoduché casual hry, jako je Candy Crush Saga nebo Plants vs. Zombies 2, ale problém nebudete mít ani s náročnějšími hrami. Troufnout si můžete například na Real Racing 3 s plnými detaily, ale spustíte na něm i Asphalt 8, kde sice snímková frekvence není taková, jako u vyšších modelů, přesto je však hra stále plynulá a dobře hratelná.

Baterie a výdrž: večer hledejte nabíječku



Telefon je vybavený vyměnitelnou baterií s kapacitou 1 750 mAh, což není mnoho, a vzhledem k poměrně nenasytnému procesoru a podpoře dvou SIM karet se musíte smířit s poměrně nízkou výdrží. Dalo by se říct, že Zopo ZP700 je typický jednodenní smartphone. Při běžném používání, které zahrnuje několik krátkých telefonátů a SMS, synchronizaci přes 3G mobilní data a Wi-Fi a několik desítek minut surfování po internetu, vám bude večer zbývat jen 10 až 20 procent kapacity baterie a budete hledat zásuvku. Příliš velký vliv na prodloužení výdrže nemá přitom ani použití pouze s jednou SIM.



Samozřejmě, že při náročnějších aktivitách jako hraní her, sledování videa nebo navigování klesá ukazatel baterie přímo před očima. V takovém případě budete bez energie už po pár hodinách. Dvou dnů sice s telefonem dosáhnout lze, ale pouze při výrazném omezení užívání. Většinou je lepší a jistější telefon přes noc nabít, do druhého večera totiž téměř nikdy nevydržíVe standardizovaném testu výdrže, při kterém je na telefonu nastavena hlasitost na 50 procent, poloviční jas displeje a telefon je připojen na 3G síť a streamuje přes Wi-Fi video v kvalitě 720p, se ZP700 vypnulo po pěti hodinách a 30 minutách. Pro srovnání třeba další čínský smartphone Xiaomi Redmi, který má rovněž 4,7“ displej a čtyřjádrový procesor s 2000 mAh akumulátorem v tomto testu vydržel o hodinu a pět minut déle. LG Optimus L9 II, který má rovněž 4,7“, ale jen dvoujádro a akumulátor s kapacitou 2150 mAh se vypnul dokonce po sedmi hodinách a 50 minutách.



Za jednu hodinu se pak telefon nabil na 46 procent kapacity. Na 80 procent mu to trvalo hodinu a 46 minut a plné nabití hlásil po vcelku dlouhých dvou hodinách a 28 minutách.

Displej: na přímém slunci se příliš nechytá



Zopo dostalo do vínku 4,7" IPS displej s rozlišením 960 × 540 pixelů, což dává hustotu pixelů 234 ppi. Displej je v rámci dané třídy celkem jemný a při běžném používání nebudete mít problém s rastrem, při zevrubnějším zkoumání ho ale samozřejmě odhalíte, přeci jen jde o levnější telefon. Co potěší je, že nabízí dobré pozorovací úhly, živé barvy i dobrý jas, díky kterému je dobře čitelný i na přímém slunci. Má to však jedno ale. Vytknout mu totiž musím nepříliš dobrou oleofobní vrstvu, takže se nevyhnete neustálému leštění a na přímém sluníčku toho na displeji příliš neuvidíte, pokud není vyčitěný. Vytkl bych mu i dle mého soudu špatnou citlivost u spodního okraje. To pocítíte zejména v okamžiku, kdy v některé z komunikačních aplikací kliknete do spodního okna pro zadávání textu. Často se podařilo klávesnici vyvolat až na několikátý pokus. Může to být ale i softwarový problém.

Zvuk: kvalitní hlasitý reproduktor



Po zvukové stránce bych pochválil zejména hlasitý reproduktor, který nabízí kvalitní a dostatečně hlasitý zvuk. Spolu s telefonem dostanete i špuntová sluchátka, která nabízí pouze průměrný zvuk. S kvalitnějšími sluchátky je pak kvalita o něco vyšší a běžnému uživateli bez problému postačí. V nastavení naleznete i softwarové vylepšení zvuku ve sluchátkách a vylepšit podle svých představ ho můžete i pomocí ekvalizéru.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz