Resumé

Sony Xperia Z3 Compact


Sony Xperia Z3 Compact
1000 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Sony Xperia Z3 Compact

Představujeme Vám výkonný a odolný smartphone od Sony v kompaktní velikosti - Xperia Z3 Compact. Vlastnostmi je podobný Xperii Z3, avšak přináší výhody menších smartphonů. Výrobce se tentokrát zaměřil na větší rychlost, rozšíření životnosti baterie a voděodolnost. Prémiový design, úžasné fotografie, hry a videa, špičkový výkon s 2 GB pamětí RAM a fantastický displej doslova berou dech. To vše a mnohem víc je ukryto v elegantním těle. Xperia Z3 Compact Vám dodá nejlepší obrazovou kvalitu s 4,6 palcovým HD TRILUMINOS displejem, prestižní fotoaparát 20.7MP Exmor RS a symetrické tělo stvořené z prémiových materiálů.

Baterie s 2-denní výdrží

Dělejte vše, jako obvykle, bez obav z předčasného vybití baterie. Xperia Z3 Compact kombinuje nadstandardní materiály s nejlepšími technologiemi od Sony. Je jedničkou v oblasti výdrže baterie u Sony smartphonů s vodotěsným designem. Umožní Vám dělat víc věcí než kdy jindy a to bez přerušení.

Prvotřídní fotografie a 4K video

Objevte fascinující fotoaparát, se kterým pořídíte naprosto reálné fotografie. Snímač Exmor RS poskytuje naprosto ostré snímky dokonce za jakéhokoliv světla.20.7 MPix senzor zachytí detailní snímky. Dejte navždy sbohem rozmazaným snímkům! Foťte, ať už jste kdekoliv! Díky voděodolnosti smartphonu můžete fotit z moře či bazénu. S pokročilou generací světelného senzoru BSI budou Vaše fotografie vždy jasné. A co víc? Nahrávejte videa v brilantní kvalitě s 4K rozlišením (3840 x 2160). Připojte smartphone k televizi s 4K a užijte si maximálně ostrá videa.
4,6 palcový TRILUMINOS displej

Fantastický 4,6 palcový TRILUMINOS displej poskytuje špičkové HD rozlišení. Navíc se jedná o IPS displej, se kterým získáte mnohem živější barvy a širší pozorovací úhly. Velmi brzy objevíte nečekaný luxus, který Vám displej nabízí. Ostré detaily, přirozené barvy, vynikající jas a kontrast a široké barevné spektrum Vás naprosto ohromí. Displej TRILUMINOS s funkcí X-Reality používá podobnou technologii jako televizory Sony Bravia, tudíž poskytuje nejlepší zážitky ze sledování obrázků, filmů a prezentací.

Magický design

Design je doslova mistrovským dílem, čemuž napomáhá štíhlý profil. Xperia Z3 Compact byl pečlivě vypracován za použití těch nejkvalitnějších materiálů. Přední část je vyrobena z odolného tvrzeného skla, které odráží svět kolem sebe. Inovativní zaoblený rám je navržen pro bezproblémový provoz.

Odolnost zajištěna

Xperia Z3 Compact je voděodolný až do 1,5 metru na 30 minut a prachuvzdorný. Splňuje normy IP65 a IP68 zaručující voděodolnost a prachuvzdornost. Nemusíte se proto obávat z kapek deště a fotografování z bazénu.

Dostupné barvy: Black, White, Orange, Green
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia Z3 Compact


Konstrukce: 127 × 65 × 8,6 mm, 129 g

Displej: TFT IPS, 4,6 palce (1 280 × 720 px), dotykový, kapacitní

Fotoaparát: 20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: ano (3 840 × 2 160 px, 28 FPS)

Chipset: Qualcomm Snapdragon 801, 4×2,5 GHz, Adreno 330

Paměť: RAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC

Datové funkce: HSPA: 42 / 5,76 Mb/s, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano

Operační systém: Android 4.4

Navigace: GPS, Google Mapy, elektronický kompas

Akumulátor a výdrž: 2 600 mAh, pohotovostní doba: 880 hodin, doba hovoru: 1 200 minut

Recenze odborníků

Sony Xperia Z3 Compact


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3




Sony má po půl roce novou vlajkovou loď. Ještě více se ale těšíme na nový Compact – je ještě našlapanější, než dřív a stále stejně malý!



Společnost Sony se před svou dnešní akcí potýkala patrně s největším únikem chystaných novinek. Již před začátkem jsme tak znali modely, které se chystala představit, znali jsme parametry, měli jsme fotky. Těsně před pátou hodinou odpolední tak nikoho nepřekvapilo, když světlo světa oficiálně spatřily telefony Sony Xperia Z3 a Sony Xperia Z3 Compact či tablet Sony Xperia Z3 Tablet.

Oba vrcholné modely jsou od sebe téměř k nerozeznání (samozřejmě až na velikost). Zatímco Xperia Z3 nabízí 5,2palcový displej s fullHD rozlišením (1 920 × 1 080 pixelů), Xperia Z3 Compact zachovala skromnější velikost, když její úhlopříčka jeho displeje měří 4,6 palců, přičemž rozlišení kleslo na 1 280 × 720 pixelů (319 PPI). U Z3 Compact se pak nemusíte děsit většího displeje, protože se vešel do rozměrově totožného těla, jako jeho předchůdce Xperia Z1 Compact. Dokonce se snížila jeho tloušťka z 9,5 mm na 8,6 mm.

Jednovaječná dvojčata



Následující parametry pak není třeba vypisovat dvakrát. Oba modely tak mají Triluminos displej vylepšení o technologii X-Reality. Pod obalem mají usazen čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz na každém jádře. Součástí tohoto čipsetu je také grafický akcelerátor Adreno 330. Poslední dílek do výpočetní skládačka pak tvoří 3GB RAM paměť. Slabší stránkou modelů je pouze 16GB vnitřní paměť (12 GB by mělo být využitelných). Mírně to vylepšuje podpora microSD karet až do velikost 128 GB.

Sony se zaměřilo i na konektivitu. Nabídnou totiž podporu LTE (i HSPA+), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (včetně možnosti Wi-Fi hotspot), NFC nebo Bluetooth 4.0. Výčet výbavy může dále pokračovat přes A-GPS s podporou GLONASS, přítomnost technologie DLNA či MHL až po FM rádio s RDS. Novinkou je audio technologie Sony DSEE HX, kterou budou využívat zejména dva reproduktory na čelní straně telefonu. Pozadu nezůstal ani fotoaparát. Doplní ji již používaná softwarová vylepšení zvuku Clear Audio+ a xLoud.

Ten nabízí dobře známé 20,7Mpx rozlišení, čočky Sony G, automatické zaostřování, LED diodu, Exmor RS senzor, světelnost f/2,0, možnost redukce červených očí nebo zaostřování specifické objekty. V režimu kamery jsou schopné nahrávání videa ve 4K rozlišení. Nesmíme opomenout ani jeho softwarovou stránku, když potlačení otřesů napomáhá funkce SteadyShot (digitální stabilizace) a ideální fotorežim vybere funkce Superior Auto. S Xperií Z3 i Z3 Compact dále můžete pořizovat HDR snímky nebo využívat Burst mode. Pro tvorbu „selfies“ budete používat 2,2Mpx kamerku na přední straně telefonů, která taktéž umí natáčet video ve fullHD rozlišení.

Vodotěsný a s dlouhou výdrží



Oproti předchozím spekulacím mají oba modely certifikaci IP65/68 (v závislosti na trhu). Jejich těla jsou obepnuta kovovým rámečkem, co jim dodává na glanc. Zadní strana by pak měla být vyrobena z tvrzeného skla. Závěrem se dostáváme znovu k jednomu rozdílu, a to v baterii. Sony Xperia Z3 totiž ukrývá akumulátor se slušnou kapacitou 3 100 mAh, Xperia Z3 Compact se musí spokojit s 2 600mAh baterií. Rozdílné jsou také barvy, ve kterých jsou budou prodávat. Xperia Z3 bude dostupná v bílé, černé, zelené a nově také v měděné barvě. Xperii Z3 Compact bude možné zakoupit v bílé, černé, zelené a červené variantě.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz