Resumé

Nokia Lumia 830

Druhá vlajková loď


Nokia Lumia 830
900 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Nokia Lumia 830

Žijte, sdílejte a buďte ve spojení s chytrým telefonem Nokia Lumia 830. Lumia 830 byl stvořen pro život v pohybu. Přináší úžasné fotografie s fotoaparátem PureView, připojení a ukládání pomocí OneDrive a sdílení všech speciálních momentů na oblíbené sociální sítě. Je perfektní pro lidi, kteří chtějí být v neustálém kontaktu.

Zachyťte své pocity

Lumia 830 přináší vskutku povedený 10 MP PureView fotoaparát s OIS a optikou Zeiss. Nahrávání koncertů pomocí tří mikrofonů Rich Recording nikdy nebylo snazší, zatímco fotografie v interiéru zvládá s přehledem.

Bezdrátové dobíjení a design

Zbavte se navždy kabelů a dobíjejte smartphone Nokia Lumia 830 pomocí bezdrátového nabíjecího krytu a díky podpoře standardu Qi. Vyberte si jednu z široké nabídky barev, která nejlépe vyjádří váš osobní styl.
Vlastnosti, které činí život snazší

Přidejte oblíbené aplikace na úvodní obrazovku a používejte živé složky. Vytvoříte si tak pohodlný zážitek z živých dlaždic. Lumia 830 vám zajistí rychlý přehled o počasí, oznámení ze sociálních sítí, informace o zdraví a životním stylu a mnohem víc.

Dostupné barvy: Black, White, Bright Green, Bright Orange
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia Lumia 830

Druhá vlajková loď


Konstrukce: 139,4 × 70,7 × 8,5 mm, 150 g, konstrukce: klasická

Displej: TFT IPS, 5" (1 280 × 720 px), dotykový, kapacitní

Operační systém: Windows Phone 8.1

Chipset: Qualcomm Snapdragon 400, 4×1,2 GHz, Adreno 305

Paměť: RAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD

Fotoaparát: 10 Mpx (3 520 × 2 640), LED dioda, autofocus, video: ano (1 920 × 1 080 px, 29 FPS)

Akumulátor a výdrž: 2 200 mAh, pohotovostní doba: 528 hodin, doba hovoru: 850 minut

Recenze odborníků

Nokia Lumia 830

Druhá vlajková loď


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Ten titulek není náš, tak ji nazval výrobce. Slovní průjem marketérů nechme stranou a pojďme se na Lumii 830 podívat bez předsudků.

Když v Berlíně na veletrhu IFA Nokia představila Lumii 830, dočkala se po dlouhé době obnovení vyšší střední třída. Nokia Lumia 820, tedy starší sestra dnes testované Nokie Lumia 830, již dlouho zastarávala a vlastně se ani pořádně nedala koupit.



První názory na Lumii 830 byly takové, že si za ni Nokia zase řekne spoustu peněz, které za ni nikdo nebude chtít dát. Oponovali ti, kteří tvrdili, že Lumia 830 je v něčem dokonce lepší, než vlajková loď Lumia 930: podporuje Glance Screen a má slot na paměťové karty, takže si svoji cenu dokáže obhájit. Jaký je náš názor po důkladném testu?

Ušlechtilá, ale i veselá



O designu Lumie 830 bychom mohli napsat skoro to stejné, jako u vlajkové lodi Lumie 930. Zepředu vypadá stylově, hliníkové rámečky dodávají potřebnou vážnost. To pro dopolední jednání a schůzky. Jdete po práci s přáteli? Nevadí, stačí otočit zadní stranou vzhůru a barevné kryty z Lumie 830 udělají hravého společníka. Zářivá oranžová nebo zelená potěší milovníky barev, pro konzervativnější uživatele je samozřejmě dostupná černá i bílá barva provedení zadního krytu. Navíc, Lumia 830 padne skvěle do ruky. Zaoblení zadního krytu dodá jistotu úchopu a zabroušení hliníkového rámu tak, aby rohy byly oblé, zase eliminuje nepohodlí ostrých hran. Ani pocit těžkosti mít nebudete.

Zato pocit bytelné konstrukce ano. Lumia 830 není monolit jako její vybavenější sestra, i když tak na první pohled vypadá. Lícování plastového zadního krytu není tak skvělé, zato ho ale lze sejmout. Musíte se ale hodně snažit, kryt drží čtrnáct malých paciček, u kterých se rozhodně nebojíte o to, abyste je náhodou nezničili. Na zadním krytu najdeme cívku pro bezdrátové nabíjení i NFC anténu, po jeho sejmutí se pak dostaneme k baterii s kapacitou 2200 mAh, slotu na nanoSIM a také ke slotu na paměťovou kartu microSD až do velikosti 128 GB.

Fotoaparát hraje prim, spoušť proto zůstala



Nokia Lumia 830 je 5" telefon. Velikost displeje je tedy stejná, jako u vlajkové lodi výrobce, co se ale znatelně snížilo, to je váha a především tloušťka telefonu. Možná proto je Lumia 830 pro mnohé o dost líbivější. Do redakce nám na testování dorazila zářivě zelená verze, která má hliníkový rám a předěly v něm světlé, kontrast tmavého displeje a světlého rámečku tak vypadá opravdu dobře. Co tedy na čelní straně kromě displeje najdeme? Trojici podsvícených senzorových tlačítek, pod tím prostředním hovorový mikrofon. Nad displejem hovorový reproduktor, všechny potřebné senzory, čelní kamerku a logo Nokia. Spolu s Lumiemi 730/735 poslední logo Nokia, které (na Lumiích) uvidíme.

Zajímavé jsou boky přístroje. Tedy jen některé, například ten levý je zcela prázdný. Na boku pravém najdeme dvojkolébku hlasitosti, tlačítko zámku displeje a dvoupolohovou spoušť fotoaparátu. Vzhledem k tomu, jaký důraz zde Nokia klade na fotoaparát (je i hlavním motivem prodejního balení), si nemohla dovolit zde hardwarovou spoušť neosadit. Všechna tlačítka jsou vyrobena z hliníku, mají jistý stisk a ve svých výřezech jsou pevně usazena. Na spodní hraně najdeme pouze dva bílé, plastové předěly hliníkového rámu. Precizností se sice nemohou rovnat modelové řadě One tchajwanského HTC, nehtovým testem kolegy Kůžela by ale zajisté Lumia 830 prošla s hrdě vztyčenou hlavou.

I horní bok obsahuje dva plastové předěly rámu, navíc ale doplněné o microUSB konektor a sluchátkový 3,5mm Jack. Oba konektory jsou orámovány tenkou plastovou linkou v barvě již zmiňovaných předělů, u sluchátkového konektoru kroužek navíc lehce vystupuje. Zbývá prozkoumat zadní stranu. Ta obsahuje zcela vespod výřez na sejmutí krytu a nad ním širokou perforaci jako výdech hlasitého reproduktoru, který je ovšem ukryt pouze pod pravou polovinou. Lehce nalevo ale najdeme ukrytý i odrušovací mikrofon a vzhledem k tomu, že na horní hraně nad modulem fotoaparátu se nachází ješ

Uprostřed zadního krytu je vertikálně umístěno logo Nokia a nad ním široké černé okruží fotomodulu, které z dálky může evokovat hrb, který na zádech nosí Lumia 1020. Zde je však vyvýšení oblasti fotoaparátu sotva jeden milimetr. U čočky fotoaparátu samozřejmě nechybí ani LED blesk a nápisy ZEISS a PureView, které již dopředu hlásají kvality osazeného fotomodulu. Celkově, designově a konstrukčně, je Lumia 830 zpracována precizně. S rozměry 139 × 71 × 8,5 mm je skoro o jeden a půl milimetru tenčí, než Lumia 930, ale také je s váhou 150 gramů pocitově o dost lehčí (reálně o 17 gramů).

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz