Resumé

Huawei Ascend P7


Huawei Ascend P7
780 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Nová definice dokonalosti Mobilní telefon Huawei Ascend P7 nepochybně patří mezi nejtenčí. Díky své tloušťce 6,5 mm a šířce 69 mm bezvadně padne do ruky. Skleněný zadní kryt telefonu je tvořen technologií 7 vrstev, s níž jsme se doposud u smartphonů nesetkali. Tato technologie zaručuje krásný vzhled a zvyšuje průhlednost. Dolní rohy telefonu jsou inspirovány kapkou vody šířící se na povrchu skla. Tento design zajišťuje příjemné uchopení. Zvěčněte svou noc Ascend P7 s 13 Mpx zadní kamerou a ISP funkcí low-ligt umožňuje pořídit perfektní momentky za dne i noci při nízké hladině osvětlení. Veškeré fotografické technologie telefonu mají za úkol nově definovat pojem "fotoaparátu v telefonu". S funkcí ultrarychlé přípravy k focení za 1,2 sekundy a díky ultrarychlému přehrávání si můžete okamžitě fotky i prohlížet. Tato inovativní funkce se pohotově aktivuje dvojitým stisknutím tlačítka pro ztlumení hlasitosti. Jen pár věcí je horších než červená ikonka baterie. A proto jsme vyvinuli užitečnou funkci nazvanou "Inteligentní úsporný režim", který podstatně zvyšuje využití baterie, jakmile se začne vybíjet. Zvolte si stupeň úsporného režimu Normální, Inteligentní nebo Ultra, podle toho, jak dlouho potřebujete ještě vydržet do dalšího nabíjení. Díky tomu získáte až 24 hodin pohotovostního režimu na pouhých 10% nabití baterie.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Huawei Ascend P7


Parametry a specifikace:
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Skleněné prvky, Luxusní design
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 4.4 KitKat
Rozlišení v pixelech
1080×1920
Rozlišení snímače
13 Mpx
Podporované internetové protokoly
LTE
Displej
Úhlopříčka displeje
5"
Rozlišení v pixelech
1080×1920
Typ displeje
IPS
Hardware
Frekvence procesoru
1 800 MHz (1,8 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
2 048 MB (2 GB)
Barva
Barva
Černá
Paměť
Velikost úložiště
16 GB (16 384 MB)
Slot pro paměťovou kartu
Micro SDHC
Maximální velikost paměťové karty
32 GB
Funkce
Funkce
Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC
Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Multimédia
Podporované audio formáty
AAC, AAC+, FLAC, MIDI, MP3, Real Audio
Podporované video formáty
H.264, MP4, WMV
Podporované služby
Integrované služby
Facebook, Twitter, Gmail, Google Play, Google+
Fotoaparát
Rozlišení snímače
13 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, UMTS (3G), LTE
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 1800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz., 2600 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Data LTE
50 MB, 150 MB
Výdrž baterie
Maximální výdrž baterie
422 h
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Kapacita baterie
2 500 mAh
Rozměry
Šířka
68,8 mm (6,88 cm)
Výška
139,8 mm (13,98 cm)
Hloubka
6,5 mm (0,65 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
124 g

Recenze odborníků

Huawei Ascend P7


Obrázek 1
Obrázek 2
Huawei představuje vlajkový model Ascend P7. Soustředí se na design, ale nezanedbává ani výbavu. Mezi současnými top smartphony patří k nejlevnějším.
Čínský výrobce Huawei představil minulý měsíc v Paříži svůj nový vlajkový model, Huawei Ascend P7. Designová stránka mobilu plynule pokračuje a navazuje na vzhled předchůdce P6. Tenké tělo, už na první pohled materiály vysoké kvality jako je kov a sklo, navíc precizně zpracované a typická brada ve stylu „dvojitého C“ – to vše odpovídá představení telefonu v pařížské metropoli, která je symbolem dobrého vkusu a designových záležitostí. Papírově by měl Ascend P7 nabídnout výkonnou výbavu. Na překvapení, která tento smartphone skrývá, se podíváme v následující recenzi.
Prostě šik

Při uchopení telefonu do ruky ihned poznáte, že se jedná o povedený kus hardwaru. Tělu byly dány velice příjemné rozměry 140 × 69 × 6,5 mm s důrazem na nízkou tloušťku. Hrany telefonu jsou mírně zbroušené, a tak se při manipulaci telefon nezařezává do dlaně. S pouhými 124 g je opravdu lehký a dobře se s ním pracuje. Takto nízká váha je příjemným překvapením vzhledem k použitým materiálům celého těla. Konstrukce telefonu se neprohýbá a při námaze nevrže.
Výrobce opatřil záda telefonu sedmivrstvou úpravou, která při pohledu vytváří rotační vizuální efekt. Přední i zadní stranu navíc obrnil krycím sklíčkem Corning Gorilla Glass 3, které má telefon chránit před poškrábáním a újmou z běžného používání. Po celou dobu testování sklíčko odolávalo a svou funkci tak plnilo na 100 %. Dokonce nám při testování jednou telefon docela nepříjemně spadl na beton, odnesl to pouze kovový rámeček několika vrypy.
Po obvodu je telefon obehnán matnou stříbrnou, kovovou lištou, která působí velmi efektně. Designově povedený dojem dotváří brada telefonu, tedy prvek známý jako „dvojité C“. Barevné varianty se objeví na českém trhu dvě, a to černá a bílá. Kromě kovového rámečku se mění s barevným provedením celá plocha těla. Na zádech námi testované bílé varianty nejsou otisky prstů ani mastnota znát. Vzhledem ke skleněnému povrchu by ale nečistoty mohly být znát na černé variante.
Jednotlivé ovládací prvky umístil Huawei standardně, zato ale všechny na pravou stranu telefonu. Zamykací tlačítko umístěné přibližně v polovině těla je dobře dostupné a designem trochu připomíná stejný prvek u smartphonů Sony. Výrobce chválíme hlavně za přesun 3,5mm jack konektoru z boku brady (u Ascendu P6 i G6) na vrchní hranu. Monolitická konstrukce telefonu znemožňuje uživatelský přístup do nitra telefonu, a tak je slot na microSIM i microSD kartu řešen šuplíčkem s venkovním přístupem.
Z pohledu SIM karet vyrábí Huawei dvě varianty P7. DualSIM verze bohužel není určena pro český trh. To je docela škoda, protože tak přicházíme o přímou zkušenost s novým, netradičním řešením společného slotu pro SIM a microSD kartu. Druhá SIM karta se totiž vkládá na šířku do šuplíčku určeného pro microSD kartu a musí být velikosti nanoSIM. Neznamená to tak, že by majitelé dualSIM Ascendu P7 zcela přišli o možnost rozšíření paměťovou kartou. Mohou si vybrat, kterou funkci využijí.
Z prvků na zádech zmiňme 13Mpx fotoaparát s bleskem a výdech hlasitého reproduktoru. Pod neodnímatelnými zády je umístěná tenká baterie s kapacitou 2 500 mAh. Za předpokladu, že telefon používáte běžným způsobem, pod kterým si lze představit celý den zapnuté 3G s datovou synchronizací, 50 minut hovorů, 10 poslaných e-mailových či SMS zpráv a půlhodinu brouzdání na internetu se zapnutou Wi-Fi, vydrží baterie i dva dny. Pokud používáte telefon intenzivněji, samozřejmě není problém vybít jej za den.
Prvky na přední straně jsou rozmístěny standardně, včetně senzorů. Přední kamera má zatím stále docela nezvykle vysoké rozlišení 8 Mpx. Nechybí ani barevná notifikační dioda. Prostor pod displejem okupuje pouze tištěný název značky. Výrobce sem mohl raději umístit například dotyková tlačítka. Prostor mezi displejem a bočními hranami telefonu je úzký a plochu přední strany lze označit za dobře využitou.
Spektakulární podívaná

Výrobce se rozhodl nešetřit na zobrazovacím panelu telefonu, a proto jej osadil 5" kapacitním IPS displejem. Při výrobě byla použita technologie In-cell, díky níž by měl být displej více responsivní a zároveň by měl mít nižší spotřebu energie. Vzhledem k tomu, že je Ascend P7 vlajkovou lodí Huawei, dostalo se jeho displeji FullHD rozlišení a jemnost zobrazení se vyšplhala až na úctyhodných 445 bodů na palec. Díky takto vysoké koncentraci bodů nenajdete na displeji ani při detailním pohledu samostatný pixel.
Barvy dokáže displej zobrazit věrohodně a reálně. Černá je v případě P7 opravdu černá. Ať už budete telefon používat v interiéru či exteriéru, nebudete mít problém s čitelností. Na sluníčku je samozřejmě nutné použít maximální jas. Vzhledem k velikosti úhlopříčky je jednoruční ovládání téměř nemožné. Ani s delšími prsty se vám nepodaří dosáhnout od protějšího rohu displeje a je nutné telefonu přechytnout. Přesto však existuje možnost, jak si jednoruční ovládání usnadnit (více v sekci o prostředí). Ulpívání otisků je minimalizováno díky oleofobní vrstvě. Displej se zkrátka povedl.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz