Resumé

iPhone 6 16GB


iPhone 6 16GB
2000 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

iPhone 6 není jen větší – je ve všech směrech lepší. Má větší plochu, a přitom je podstatně tenčí. Je výkonnější, ovšem výjimečně úsporný. Jeho hladký kovový povrch plynule přechází v náš nejvyspělejší Multi-Touch displej. Je to nová generace iPhonu, která je podle všech měřítek lepší.

Retina HD displej
Dokáže sledovat vaši rychlost a vzdálenost a díky novému barometru i nadmořskou výšku.

I když mají úhlopříčku 5,5 palce a 4,7 palce, jsou to nejtenčí, nejvyspělejší Multi-Touch displeje, s jakými kdy iPhone přišel.

Čip A8 s 64bitovou architekturou

Čip A8 je nejen rychlejší než A7, ale zároveň je až o 50 procent energeticky úspornější.

Pohybový
koprocesor M8

Nový 8MP fotoaparát iSight s technologií Focus Pixels

Teď s rychlejším autofokusem, HD videem v rozlišení 1080p při 60 fps a zpomaleným videem 240 fps.

Rychlejší bezdrátové připojení

Využijte ultrarychlé stahování a rychlejší připojení Wi-Fi 802.ac.


Touch ID

Otiskem prstu iPhone 6 odemknete a potvrdíte nákupy v iTunes a App Storu.

iOS 8

Nejvyspělejší mobilní operační systém na světě je optimalizovaný pro větší displej a nabitý novými funkcemi.

Dostupné barvy: Stříbrná, Zlatá, Vesmírně šedá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


iPhone 6 16GB


Parametry a specifikace:

Použití

Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce

Dotykový displej

Provedení

Hliníkové provedení, Kovové provedení, Skleněné prvky, Luxusní design, Displej odolný vůči poškrábání, Kvalitní reproduktory

Platforma

Apple iOS

Verze operačního systému

iOS 8

Úhlopříčka displeje

4,7"

Velikost úložiště

16 GB (16 384 MB)

Funkce

NFC

Typ SIM karty

Nano SIM

Displej

Úhlopříčka displeje

4,7"

Rozlišení v pixelech

1334 × 750

Typ displeje

IPS

Hardware

Frekvence procesoru

1 400 MHz (1,4 GHz)

Počet jader procesoru



Operační paměť

1 024 MB (1 GB)

Barva

Barva

Stříbrná

Paměť

Velikost úložiště

16 GB (16 384 MB)

Funkce

Funkce

Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, NFC

Senzory

Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení

Multimédia

Podporované audio formáty

AAC, AAC+, MP3, Real Audio, WAV

Podporované video formáty

H.264, MP4

Fotoaparát

Rozlišení snímače

8 Mpx

Funkce fotoaparátu

Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa

Konektivita/rozhraní

Podporované internetové protokoly

GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA, LTE

Typ SIM karty

Nano SIM

Konektory

Jack (3,5mm), Lightning port

Datové Funkce

Frekvence LTE

800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 1800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz.

Výdrž baterie

Maximální výdrž baterie

250 h

Výdrž baterie

Maximální – nad 6 h

Kapacita baterie

1 810 mAh

Rozměry

Šířka

67 mm (6,7 cm)

Výška

138,1 mm (13,81 cm)

Hloubka

6,9 mm (0,69 cm)

Hmotnost

Hmotnost přesně

129 g

Obsah balení/Příslušenství

Obsah balení

Sluchátka Apple EarPods s ovládáním a mikrofonem, USB kabel s konektorem Lightning, USB napájecí adaptér, Dokumentace

Recenze odborníků

iPhone 6 16GB


Obrázek 1
Obrázek 2
Apple iPhone 6 vzbudil spoustu rozporuplných emocí ještě předtím, než byl oficiálně představen. Mohlo za to především zvětšení úhlopříčky displeje, což samotný Apple dlouhou dobu odkládal. Větší displej ale nic nevypoví o kvalitách, jaký tedy zvětšený iPhone doopravdy je? Na to vám odpovíme v dnešním testu.

iPhony od Applu jsou v podstatě fenoménem. Část zákazníků je nenávidí a odsuzuje, druhá část si bez nich nedokáže představit život. I když by se tento soud dal aplikovat veskrze na všechna jablečná zařízení, nejnovější mobilní přírůstky mezi Apple zařízení ho naplňují dokonale. Nová generace iPhonů sice je s přihlédnutím na funkční výbavu evolucí, revolucí je však právě již zmíněná velikost. Menší z obou iPhonů, tedy dnes testovaný iPhone 6, nabídne displej s úhlopříčkou 4,7 palce, a to už je oproti předchozí generaci poměrně znatelné zvětšení.

Rozporuplné emoce však nezajistí pouze větší displej, ale celkově i velikost zařízení. Nový iPhone 6 je prakticky stejně velký, respektive vysoký, jako konkurenční smartphony s úhlopříčkou displeje kolem 5 palců. Za to může především použití širších rámečků, díky kterým se iPhone 6 řadí mezi poměrně velká zařízení. A bonus ve formě snadného ovládání jednou rukou je rázem pryč. A nebo ne? A jak vlastně iPhone 6 obstál v dlouhodobém testu? Na to vše se zaměříme v dnešní podrobné recenzi.

Obsah základního balení: strohý základ



V krabičce, která je nově nepotištěná a zdobí ji pouze vystouplá silueta iPhonu 6, nenajdeme, vlastně jako vždy, nic zajímavého. Ve svrchní části nalezneme v plastové vaničce samotný iPhone, jediným odlišným prvkem je v tomto případě výřez na vystouplou čočku fotoaparátu. Pod plastovou vaničkou dále v papírové obálce nalezneme nezbytnou (a nutno podotknout velmi strohou) dokumentaci a také sponu pro vysunutí šuplíčku pro nanoSIM kartu. Hned pod manuálem si zde své místo našla zástrčka do sítě, synchronizační kabel a také v krabičce smotaná sluchátka EarPods, která známe už od iPhonu 5. Suma sumárum, krabička se liší pouze chybějícím grafickým potiskem a nárůstem velikosti na výšku, jinak zůstalo vše při starém.

Design a konstrukce: změna k lepšímu?



Alfou a omegou nových iPhonů je jednoznačně odlišný design. Po designové stránce se totiž nové iPhony vrátily do dob iPhonu 3GS, kdy světem vládla (nebo si to výrobci alespoň mysleli) náklonnost k zaobleným liniím a celkově zakulacenému vzezření. Nový iPhone 6 se tak odvrátil od ostře řezaných rysů iPhonů posledních několika generací, a právě to může být prvním problémem, respektive nelibostí, na kterou mohou případní zájemci narazit. Design je zkrátka jiný, díky zaobleným bočnicím a oválným tlačítkům působí novinka tak trochu zvláštně. Hodnocení designu nových iPhonů je více než kdy dříve velice subjektivní a obtížné, zkrátka, buď se vám zakulacenější profil líbí, nebo ne.

Dalším tak trochu zvláštním prvkem jsou nově pojaté lišty antén na zadní straně zařízení. Zatímco u iPhonu 5s to Apple vyřešil poměrně elegantně pomocí skleněných přechodů, u iPhonu 6 je tento problém vyřešen o poznání méně elegantní formou, konkrétně máme na mysli plastové lišty, které se tak trochu podobají například těm z HTC One. Bohužel, lišty jsou však o mnoho tlustší a ať se na nové iPhony díváme z jakékoliv strany, luxusně zkrátka nikdy nepůsobí. Dalším odlišným prvkem nových iPhonů je vystouplá čočka integrovaného fotoaparátu, o té si však podrobněji povíme až později.

Apple iPhone 6

Přední stranu nového iPhonu 6 se snaží zaplnit již zmíněný displej s úhlopříčkou 4,7 palce, ten je samozřejmě krytý oleofobní vrstvou a ochranným sklem Gorilla Glass v jeho třetí verzi. My musíme uznat, že sklo je opravdu bytelné, až by se chtělo říci, že škrábance v podstatě nemají šanci. A to včetně těch vlasových. U skla displejové části musíme pochválit také příkladné zaoblení, které se svažuje směrem k bokům zařízení. Sklo je špičkově seříznuto, takže téměř nevnímáte přechod mezi displejem a boky telefonu. Pod displejem nalezneme již notoricky známé tlačítko Home Button, ve kterém je navíc ukrytý snímač otisků prstů. Nad displejem nalezneme poměrně hezky zpracované, a za nenápadnou mřížkou schované, sluchátko pro hovory, nad ním si pak své místo našel průzor pro nezbytné senzory (senzor jasu a senzor přiblížení). Čočka sekundárního fotoaparátu se pro tentokrát přestěhovala na levou stranu od sluchátka, poměrně nízké rozlišení 1,2 Mpx si však bohužel ponechala.

Podíváme se také na boky zařízení, začneme rovnou tím pravým, na který se přestěhovalo vypínací tlačítko displeje, respektive zařízení samotného. Vzhledem k poměrně výraznému nárůstu velikosti považujeme tento krok za velice vhodný, co nás však již tolik nepotěšilo je poměrně velká tuhost a ne úplně přesné fungování. Zpočátku totiž budete na tlačítko instinktivně vyvíjet menší stisk, než je potřeba, navíc vzhledem k protáhlému designu bude nutné stisknout tlačítko blíže ke středu. Samozřejmě můžete namítnout, že tuhost tlačítka je na místě, a nestane se tak situace, že byste jej omylem zmáčkli například v kapse, v tomto ohledu si však dokážeme představit lépe vyladěnou funkčnost. U iPhonu 5s přitom bylo vše naprosto bez problémů. Na pravé straně dále nalezneme slot pro nanoSIM kartu, pro jeho vysunutí budete potřebovat buď přiloženou sponu a nebo jakýkoliv jiný delší a ostrý nástroj, typicky špendlík nebo kancelářskou svorku.

Levá strana zařízení pak ve svrchní části ukrývá přepínač mezi hlasitým a tichým režimem, jeho ovládání je však opět díky jeho tenkosti poněkud obtížné a nejpohodlnější cesta k přepnutí tak vede pomocí delšího nehtu. Co ovšem jednoznačně chválíme je ovládání tlačítek pro regulaci hlasitosti. I když nabídnou přibližně stejné rozměry jako odemykací tlačítko, jejich ovládání a stisk je ještě o kus jistější a nepůsobí tak přehnaně tuhým dojmem. Spodní část zařízení je účelně využita, přímo uprostřed nalezneme Lightning konektor, vlevo od něj se pak nachází děrovaný výdech hlasitého reproduktoru a vpravo pak (ve stejném provedení jako hlasitý reproduktor) nalezneme mikrofon.

Z bočnic telefonu jsme si zmínili vše důležité, přesuneme se tedy na zadní stranu telefonu. Zde samozřejmě nesmí chybět logo Apple, nakousnuté jablíčko a ve spodní části také nezbytné popisky. Tím hlavním (a prakticky tím prvním, co vás zaujme) je ovšem čočka integrovaného fotoaparátu s rozlišením 8 Mpx. Ten je nově vystouplý nad okolní povrch, což je poprvé, kdy se Apple k tomuto kroku uchýlil. U většího z obou iPhonů – tedy u modelu iPhone 6 Plus, je tento krok opodstatněný, nabídne totiž optickou stabilizaci obrazu, u iPhonu 6, který ji postrádá, však tento krok poněkud zamrzí.

Vystouplá čočka totiž s sebou nese další neduh – v případě, že iPhone položíte na rovnou desku stolu, funguje jako stojánek a telefon se tak trochu kymácí. I když samotnou čočku ještě překrývá kovový kroužek, čočka zkrátka bude mnohem náchylnější na poškození, než u předchozích generací iPhonů. Na závěr dodáme ještě rozměry, ty se zastavily na hodnotě 138,1 × 67 × 6,9 milimetrů, špičková je tedy především tloušťka. Hmotnost se ustálila na stále velice příjemných 129 gramech. Zařízení je tak akorát těžké, spolu s kovovými materiály dává na vědomí, že se jedná o opravdu precizně zpracované zařízení. Apple iPhone 6 se po vzoru iPhonu 5s bude prodávat ve třech barevných variantách, konkrétně ve zlaté (Champagne), šedé (Space Gray) a stříbrné (Silver).

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz