Resumé

Aligator A420


Aligator A420
1495Kč

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Mnoho funkcí v hezkém těle


Elegantní, cenově dostupný mobilní telefon Aligator A420 jistě potěší všechny seniory, ale samozřejmě nejen je. Pohodlné ovládání telefonu zajišťují dostatečně veliká tlačítka. Kontrastní barevný displej pomáhá s orientací v přehledném uživatelském rozhraní. V základní výbavě jsou budík, kalkulačka, FM rádio, či hudební přehrávač. Navíc zde najdeme LED svítilnu s odděleným ovládacím prvkem a funkci nouzového tlačítka SOS Locator.

Bezpečí na prvním místě


Funkce SOS Locator posílí bezpečnost a jistotu vašich nejbližších. Po stisknutí SOS tlačítka odešle SMS zprávu obsahující souřadnice pozice mobilního telefonu. Příjemci s telefonem s internetovým připojením stačí kliknout na odkaz k zobrazení polohy telefonu na mapě. Paměť přístroje pojme až 100 telefonních čísel a 50 SMS zpráv, další je možné uložit na SIM kartu.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Aligator A420


Parametry a specifikace:

Použití

Pro seniory

Konstrukce

Klasická

Úhlopříčka displeje

1,8"

Rozlišení v pixelech

128×160

Typ displeje

TFT

Barva

Barva

Černá

Paměť

Slot pro paměťovou kartu

Micro SD

Maximální velikost paměťové karty

32 GB

Funkce

Funkce

FM Rádio, Kalendář/Budík, Svítilna

Konektivita/rozhraní

Typ SIM karty

SIM

Konektory

USB micro

Výdrž baterie

Maximální výdrž baterie

240 h

Výdrž baterie

Velká – 3 h až 6 h

Kapacita baterie

700 mAh

Rozměry

Šířka

53 mm (5,3 cm)

Výška

109 mm (10,9 cm)

Hloubka

12,9 mm (1,29 cm)

Hmotnost

Hmotnost přesně

85 g

Recenze odborníků

Aligator A420


Obrázek 1
Obrázek 2
Aligator A420 byl vytvořen jako levnější verze oblíbeného mobilu A600. Za menší cenu tedy dostaneme slušně vybavený mobil pro seniory s velmi výkonnou svítilnou.

Aligator A420 se svými 10 centimetry na 5,3 centimetrů přesně zapadá do norem mobilů Aligator. Design je velmi inspirovaný modelem A600. Váha 85g neurazí ani vás ani vaši ruku.



SOS tlačítko je klasicky na zadním krytu, trochu odsunuté do strany kvůli repráčku. Tlačítko využívá obou služeb Aligatora, SOS SMS a SOS Locator. V případě aktivace tedy mobil pošle SMS až na 5 předem nadefinovaných telefonních čísel s údaji o stavu telefonu spolu s polohou.



Displej je barevný s rozlišením 160 na 128 bodů. Opět opakujeme, že pro seniory s horším zrakem je lepší monochromatický displej, jelikož lidské oko nejlépe reaguje na oranžovou barvu. Pokud však senior nemá takové problémy se zrakem, barevný displej ho jistě potěší.



Menu je klasicky jednoduché a přehledné. Lehce najdeme funkce jako je budík, kalkulačka nebo FM rádio. Mobil podporuje i hudební soubory (a vlastní vyzvánění), SIM toolkit, hlasité hands-free a vzdálené ovládání. A420 je také obohacena o podporu microSD karet až do 32GB kapacity, díky zabudovanému slotu. Telefon se dá připojit k PC, technicky zdatní senioři tak mohou používat mobil i jako flash disk.



Svítilna, kterou můžeme aktivovat postranním posouvátkem, obsahuje dvě LED diody. Pokud ji tedy hodláte často používat, nenajdete u Aligatoru lepšího mobilu.



Baterie telefonu vydrží hezkých 240 hodin na jedno nabití. A420 se nabíjí přes microUSB, v balení najdete jak kabel k PC, tak i cestovní nabíječku.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz