Resumé

Nokia 215


Nokia 215
1795 Kč

Volný neblokovaný

0

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Dostupný pro všechny


Kouzlo tohoto mobilního telefonu vychází z parádní ceny a výbavy, jaká se vám bude jistě hodit. Model 215 se v sérii levných modelů Nokia vyznačuje velikostí displeje 2,4", pamětí na 1000 kontaktů a zabudovaným 0,3Mpx snímačem sloužící jako fotoaparát i kamera. Kromě toho dostanete důležité funkce pro každodenní použití, jakými je například kalendář, budík, kalkulačka, a v tmavých místech či za úplné tmy jistě uplatníte i zabudovanou svítilnu.


I pro náročnější


Připraven je i pro vybíravější uživatele. Telefon podporuje paměťové karty Micro SD, což znamená, že si s sebou lze přenést obří sbírku hudby, videí, a nebo na ní uložíte tisíce fotografií. Operační systém Nokia Series 30+ minimalizuje energetické nároky, a tak se telefon odmění neskutečnou výdrží. Ve vaší kapse vydrží nabitý takřka měsíc. Vezměte si ho klidně na chalupu a dovolenou mimo dosah elektřiny, a buďte stále na příjmu nebo připraveni volat. Hodí se i do automobilu, kdy si připojíte bezdrátovou Bluetooth sadu handsfree.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia 215


Parametry a specifikace:

Použití

Základní

Konstrukce

Klasická

Úhlopříčka displeje

2,4"

Rozlišení v pixelech

320x240

Typ displeje

TFT

Hardware

Operační paměť

8 MB (0,01 GB)

Barva

Barva

Černá

Paměť

Slot pro paměťovou kartu

Micro SD

Maximální velikost paměťové karty

32 GB

Funkce

Funkce

BlueTooth, FM Rádio, Kalendář/Budík, Hudební přehrávač, Svítilna

Multimédia

Podporované audio formáty

AAC, MIDI, MP3, WAV

Podporované video formáty

H.264

Podporované služby

Integrované služby

Facebook, Twitter

Fotoaparát

Rozlišení snímače

0,3 Mpx

Konektivita/rozhraní

Podporované internetové protokoly

GPRS, EDGE

Typ SIM karty

SIM

Konektory

Jack (3,5mm), USB micro

Výdrž baterie

Maximální výdrž baterie

29 d

Výdrž baterie

Maximální – nad 6 h

Kapacita baterie

1 100 mAh

Rozměry

Šířka

50 mm (5 cm)

Výška

116 mm (11,6 cm)

Hloubka

12,9 mm (1,29 cm)

Hmotnost

Hmotnost přesně

78,4 g

Recenze odborníků

Nokia 215


Obrázek 1
Obrázek 2
Nejlevnějším telefonům značky Nokia ještě neodzvonilo, alespoň prozatím ne. Microsoft dnes totiž představil novou Nokii 215 a 215 Dual SIM. Oba nové modely využívají systém Nokia Series 30+, nabízejí 2,4palcový displej, připojení k internetu, fotoaparát, podporu paměťových karet a to vše za cenu v řádech několika stovek korun.



Poté, co Microsoft odkoupil mobilní divize finské Nokie, skončily všechny řady vyjma samozřejmě Lumií a pak také vůbec nejméně vybavených modelů řady S30+. A právě ta bude opravdu ještě nějaký čas žít dále, neboť dnes byly představeny dva nové modely, které řadu oživí. Pokud čekáte nějaké inovace, budete zřejmě zklamáni. Jde o osvědčenou taktiku na levný feature phone, který se prosadí především na rozvojových trzích, případně osloví velmi nenáročné uživatele.

Jednoduchý a oblý design s velkou klávesnicí a 2,4palcovým QVGA displejem, to je záruka popularity již takřka 10 let. Jednoduchý telefon musí oslnit také výdrží, která se díky baterii s kapacitou 1 100 mAh šplhá až na 29 dní, nebo 50 hodin poslechu hudby. O chod se postará 8 MB operační paměti a úložiště neznámé velikosti rozšíříte až o 32 GB pomocí paměťové karty.

Ve výbavě dále figuruje například VGA fotoaparát či FM rádio. Na horní hraně telefonu se vyjma konektorů nachází také LED dioda. Potěší Bluetooth 3.0 nebo funkce SLAM pro snadné sdílení souborů mezi dvěma zařízeními. S Nokií 215 se dostanete také na internet a to prostřednictvím technologie EDGE.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz