Resumé

HTC Desire 516 Dual Sim


HTC Desire 516 Dual Sim
430 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Multitasking hračkou HTC vydává cenově zajímavý, avšak dosti výkonný a elegantně vyhlížející telefon. Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 200 s taktem 1,2 GHz vás potěší hraním her s podmanivou 3D grafikou, kterou si vychutnáte na displeji s nadstandardní úhlopříčkou 5". Procesor má výkonu na rozdávání a poráží i některé 2x dražší telefony. Desire 516 nabízí rozšířené možnosti využití díky dvěma slotům na SIM karty. Spolu s vysokorychlostním mobilním připojením LTE a 1 GB operační paměti se vám zase dostane zrychleného vykreslování stránek při brouzdání internetem i plynulý chod celé řady aplikací. Stále v obraze Funkce HTC BlinkFeed vám umožňuje navrhnout vlastní domovskou obrazovku. Sami si vyberte sociální sítě, zprávy a oblíbené zpravodajské kanály, ze kterých budete dostávat aktuální informace. Ty se budou živě streamovat na domovskou obrazovku vašeho telefonu. Veškeré aktuální informace zde máte jako na dlani. Funkce videa se zajímavostmi skládá dohromady vaše fotografie a videa z různých událostí a vytváří z nich videa podkreslená různými hudebními motivy a vizuálními efekty, které si sami vyberete. K úpravě videa nepotřebujete žádný další software ani znalosti. Vše v jednom Hardwarová výbava dále nabízí 5Mpx fotoaparát pro zachycení zážitků a nechybí ani přední kamerka, kterou využijete například v kombinaci se Skypem. Pokud budete požadovat rozšíření 4GB interního úložiště, doplnit ho můžete kartou MicroSD s kapacitou až 32 GB. V přírodě ani na silnicích se neztratíte satelitní lokalizací GPS. Bezdrátová propojitelnost sítě WiFi a Bluetooth pro sluchátka či handsfree je pak naprostou samozřejmostí. Dodávaná Li-Pol baterie má kapacitu skvělých 1950 mAh pro delší pobyt mimo dosah dobíjení.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


HTC Desire 516 Dual Sim


Parametry a specifikace:
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Platforma
Google Android
Úhlopříčka displeje
5"
Rozlišení v pixelech
960x540
Hardware
Frekvence procesoru
1 200 MHz (1,2 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
1 024 MB (1 GB)
Barva
Barva
Bílá
Paměť
Velikost úložiště
4 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
32 GB
Funkce
Funkce
Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, Dual SIM, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Senzory
Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Multimédia
Podporované audio formáty
AAC, MIDI, MP3, WAV, WMA
Podporované video formáty
H.264, MP4, WMV
Fotoaparát
Rozlišení snímače
5 Mpx
Funkce fotoaparátu
Záznam HD videa
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA
Typ SIM karty
SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Výdrž baterie
Maximální výdrž baterie
220 h
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Kapacita baterie
1 950 mAh
Rozměry
Šířka
72 mm (7,2 cm)
Výška
140 mm (14 cm)
Hloubka
9,7 mm (0,97 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
160 g
Obsah balení/Příslušenství
Balení obsahuje
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka, Rychlá startovní příručka

Recenze odborníků

HTC Desire 516 Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
HTC pokračuje v ofenzívě střední třídy a dnes světu představilo model Desire 516. Samotné označení dává tušit, že se nacházíme spíše v nižší střední třídě, což si výrobce vyložil po svém. Pětipalcový displej nabízí nižší rozlišení, máme tu starší Android, nebo osekanou nadstavbu. Na druhou stranu potěší podpora dvou SIM karet.
HTC rozhodně není v lichotivé pozici. Za poslední kvartál se mu sice finance podařilo dostat do kladných hodnot, avšak za vodou rozhodně není. Každoroční spoléhání na nové modely nepomáhá, neboť se neprodávají. V letošním roce HTC zahájilo vcelku masivní ofenzívu ve střední třídě, kterou zaplavuje mnoha modely řady Desire. Nejnovějším přírůstkem je Desire 516.
Zase pětipalec

Trend dnešní doby je naprosto zřejmý. Všichni chceme velké displeje a výrobci slyší. Nikoho proto zřejmě nepřekvapí, že HTC Desire 516 nabízí 5 palců. Velká škoda, že se výrobce rozhodl nasadit nízké rozlišení 960 × 540 pixelů, které vytváří jemnost pouze 220 ppi. Podobně méně kvalitní displej jsme viděli už na Desiru 610 a ten měl jen 4,7palcovou úhlopříčku.
Přejděme ale k samotnému vzhledu telefonu. Zde se nekoná nic nového pod sluncem a s trochou nadsázky můžeme říci, že můžete vybírat napříč řadou Desire jen dle ceny či výbavy. Vzhled je totiž vždy mírně zaoblený, většinou dobře padnoucí do ruky a s poznávacím znamením v podobě lesklé zadní strany.

Rozměry telefonu jsou 140 × 72 × 9,7 milimetrů, což není zrovna málo. Není se ale čemu divit. Především pod displejem, kde se nachází klasická senzorová tlačítka, je dost prostoru. Hmotnost 160 gramů je při horní hranici průměru.
Podivné prostředí

Ústupky ze strany výrobce nezůstaly jen u displeje, ale ve značné míře je nacházíme rovněž u prostředí. Už samotné nasazení staršího Androidu 4.3 budí rozpaky. Navíc se u Desiru 516 nenachází ani plnohodnotné Sense, ale jakási osekaná varianta, kterou jsme už viděli u Desiru 310. Co to znamená? Zejména nekonzistentnost celého prostředí, ve kterém se mísí prvky Sense (BlinkFeed, některé widgety, rozestavění hlavního menu apod.) s podobou čistého Androidu. Uvidíme však, jak se s tím HTC popasovalo tentokrát.
Výkonu na rozdávání Desire 516 mít nebude. Operuje sice se čtyřjádrovým procesorem, jenže pouze typu Snapdragon 200 s taktem 1,2 GHz. Operační paměť nabízí 1 GB, což je v rámci nižší střední třídy solidní průměr. Naopak 4GB interní úložiště již vyloženě nenadchne a vše alespoň částečně zachraňuje slot pro paměťové karty.

Fotoaparát na zadní straně dostal do vínku 5 megapixelů, automatické ostření i přisvětlovací LED diodu. Na momentky by tak snad mohl postačovat. Zaznamená rovněž HD video. Nad displejem se pak nachází ještě čelní kamerka s průměrným rozlišením 2 megapixely.
Zajímavé bude také sledovat výdrž telefonu. Na poměry pětipalcového displeje totiž HTC nasadilo poměrně slabou baterii s kapacitou 1 950 mAh. Alespoň je uživatelsky vyměnitelná.
Zachrání ho SIM karty?

Doposud je výbava velmi průměrná a ničím v podstatě nezaujme. Hlavním a možná vůbec jediným trumfem HTC Desire 516 by tak mohla být podpora dvou SIM karet. Modelů schopných pracovat se dvěma kartami sice stále přibývá, nicméně výběr i nadále není tak pestrý. Obě SIM karty jsou velikosti mini SIM.

S datovými přenosy v sítích 3G si poradí jen SIM karta číslo 1. Druhá SIM karta bude vždy pracovat jen v 2G sítích. Z těchto vět vyplývá, že chybí podpora sítí LTE. Nejde o velké mínus, neboť HTC Desire 516 bude levnějším telefonem. V další výbavě najdeme samozřejmě Wi-Fi, Bluetooth 4.0 nebo GPS s GLONASS.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz