Resumé

HTC Desire 816


HTC Desire 816
790 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Špičkový smartphone HTC Desire 816 v elegantní šedé pastelové barvě je určen pro milovníky velkých displejů. Telefonu dominuje kapacitní dotykový Super LCD displej s úhlopříčkou 5,5" a rozlišením 1280x720 pixelů. Díky němuž můžete pohodlně prohlížet fotografie, přehrávat videa nebo surfovat na internetu. I přes vetší rozměry výrobce zachoval příjemnou hmotnost 165 g. Na přední straně naleznete dvojici stereo reproduktorů s technologií HTC BoomSound a integrovanými zesilovači, poskytující skvělý hudební výkon. Levý horní roh zaujímá přední fotoaparát pro videohovory nebo populární selfie. Celé zařízení je zabaleno v jednom kusu krytu, který je z plastu. Na pravé straně se nachází krytka, pod kterou se ukrývá slot na nanoSIM a paměťovou kartu. Baterie je vestavěná a má kapacitu 2600 mAh, zvládne tak až 21 hodin hovoru nebo 737 hodin v pohotovostním režimu. Naopak na levé straně jsou tlačítka pro vypnutí/zapnutí a ovladač hlasitosti. Zadní straně vládne fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, snímačem BSI a objektivem 28 mm s možností nahrávat videa ve Full HD. Pro fotografování za špatných světelných podmínek jistě oceníte LED blesk, který bezvadně poslouží i jako svítilna. Telefon pohání čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 taktovaný na 1,6 GHz, kterému zdatně sekunduje operační paměť 1,5 GB. Společně zvládnou bezproblémový běh operačního systému Google Android 4.4 KitKat s uživatelským prostředím HTC Sense 6.0. Nezastaví se ani před těmi nejnáročnějšími hrami a aplikacemi, které pohodlně stáhnete z Google Play. Pro vaše data je vymezená paměť s velikostí 8 GB. V případě, že vyhrazená paměť nestačí, můžete dokoupit microSD kartu s maximální kapacitou 128 GB. Pro připojení k bezdrátovým sítím slouží integrovaný WiFi čip. Pokud využíváte mobilní připojení od vašeho operátora je samozřejmostí podpora 3G a vysokorychlostní LTE. Bezproblémové cestování autem nebo přírodou zajistí vestavěná GPS.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


HTC Desire 816


Parametry a specifikace:
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Kvalitní reproduktory
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 4.4 KitKat
Displej
Úhlopříčka displeje
5,5"
Rozlišení v pixelech
720×1280
Typ displeje
Super LCD
Hardware
Frekvence procesoru
1 600 MHz (1,6 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
1 536 MB (1,5 GB)
Barva
Barva
Šedá
Paměť
Velikost úložiště
8 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
128 GB
Funkce
Funkce
Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna
Senzory
Pohybový senzor, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Multimédia
Podporované audio formáty
AAC, MP3, WAV, WMA
Podporované video formáty
AVI, MP4, WMV
Podporované služby
Integrované služby
Gmail, Google Play, Office dokumenty
Fotoaparát
Rozlišení snímače
13 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA, LTE (4G)
Typ SIM karty
Nano SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Výdrž baterie
Maximální výdrž baterie
737 h
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Kapacita baterie
2 600 mAh
Rozměry
Šířka
78,7 mm (7,87 cm)
Výška
156,6 mm (15,66 cm)
Hloubka
7,9 mm (0,79 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
165 g
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 1800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz, 2600 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Plná kompatibilita se sítí operátora
O2, T-Mobile, Vodafone

Recenze odborníků

HTC Desire 816


Obrázek 1
Obrázek 2
Tahounem střední třídy v případě HTC bude v letošním roce model Desire 816, který se částečně inspiruje vlajkovým modelem . Ušetřilo se však na materiálech a výbavě, displej pak narostl až na 5,5 palce. Výbava dále láká na nejnovější prostředí, 13megapixelový fotoaparát či podporu sítí LTE.
Prostředí

O uživatelské prostředí se stará nejnovější Android 4.4.2 KitKat a také nejnovější nadstavba od HTC, tedy Sense 6.0. Tuto nadstavbu jako první přineslo nové HTC One (M8) a v podstatě beze změn ji nalezneme i zde. Ačkoliv jsme se přehoupli na další číslo, příliš velkých novinek v rámci prostředí nečekejte. „Šestka“ do značné míry vychází z verze 5.5, kterou jsme znali z loňských modelů.

Samotná podoba odemykací obrazovky se velkých změn nedočkala. Nechybí hodiny, datum, počasí a čtyři zástupci rychlých funkcí. Widgety chybí, avšak mrzet nás to nemusí. Odemykací obrazovka se jakýmkoliv tahem změní v pohotovostní. Těch může být maximálně pět plus je zde samozřejmě obrazovka Blinkfeed, která prošla vylepšením. Kromě toho, že má elegantnější design, má i nové funkce. Stále sice neumí fungovat jako RSS čtečka, do které si přidáte konkrétní zdroje, jenž vás zajímají, HTC to ale částečně nahrazuje tématy. Jinak platí, že si můžete do této čtečky přidat předpřipravené servery, jako například i mobilenet.cz. Nově jsou do BlinkFeedu zakomponována také doporučení restaurací a míst z okolí z Foursquare.
Hlavní menu se příliš nezměnilo. Jen v něm již nejsou hodiny. Stále je však k dispozici pouze mřížka 4 × 5 aplikací, což s ohledem na velký displej není mnoho. Někoho může potěšit, že menu se po prvním zapnutí vměstná na jednu obrazovku. Možnosti úprav se nemění. Můžete měnit řazení, nebo si všechny aplikace poskládat, jak se vám zlíbí. Vzhled ikonek je pak stejný jako ve starším Sense 5.5.
Žádné specialitky od HTC nečekejte. Gesta po vzoru vlajkového modelu bohužel chybí. Co ale potěší každého, je ukázková optimalizace. Sense již dávno nemůže být nazýváno těžkopádnou nadstavbou. HTC ji postupně dovedlo k ideální plynulosti a i na Desiru 816 vše běží jako na drátkách. Animace jsou zcela plynulé, reakce okamžité. Na druhou stranu kritiku zaslouží laxní přístup k pohodlí uživatele. HTC prostředí na velkém displeji nijak neupravilo ani nevyužilo. Chybí možnost posunout klávesnici nebo například práce s více okny současně, kterou nabízí na svých telefonech Samsung nebo Sony.
Multimédia

Dostáváme se k části, kde si HTC nemůže dovolit zaváhat. Vše totiž staví na již jednou vychválených stereo reproduktorech s vylepšením BoomSound. Hudební přehrávač se v telefonu nachází ve dvou variantách. Ta první je od Googlu, druhá je klasický přehrávač od HTC. V obou případech však chybí ekvalizér. Ve sluchátkách si můžete maximálně vypnout efekt BoomSound. Jinak je přehrávač klasický. Velký důraz je kladen na covery alb, které lze také nechat stáhnout z internetu.
Pakliže se vám omrzí vaše hudební sbírka, můžete si zapnout klasické FM rádio, které hraje pouze s připojenými sluchátky. Poté však samozřejmě můžete zapnout hlasitou reprodukci. Podpora funkce RDS je dnes takřka samozřejmostí.

Videopřehrávač si poradí s formáty AVI i MKV a to včetně kodeků DivX a Xvid. Trápit se nemusíte ani s rozlišením, neboť 1080p videa telefon samozřejmě zvládá. Narazíte až při snaze přehrát titulky, které nativní přehrávač neukáže. Tuto drobnost však lze vyřešit instalací alternativního přehrávače, například aplikace MX Player.
V případě her se rovněž nemusíte nikterak omezovat. Telefon zvládá vše, namátkou například Angry Birds Go! nebo Real Racing 3. Vše běží s dostatečnou plynulostí. Jediný zádrhel tkví v úložném prostoru, který činí něco málo přes 4 GB. Nicméně pokud to aplikace dovolí, můžete ji přesunout na paměťovou kartu o velikosti až 128 GB a tím si opět obnovit místo v interním úložišti. Pro tyto účely je vhodné zvolit kartu s vyšší rychlostní třídou. Ideálně tedy Class 10.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz