Resumé

Samsung Galaxy S4mini VE (i9195i)


Samsung Galaxy S4mini VE (i9195i)
580 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Refreshovaná Galaxy S4 mini

Mobilní telefon Samsung Galaxy S4 Mini můžete mít díky kompaktním rozměrům a elegantním liniím u sebe při každé příležitosti. Základem je špičkový 4,3" displej Super AMOLED s věrným zobrazením barev a vynikající čitelností i na přímém slunci. Příjemně tvarované tělo se dobře drží v ruce a snadno se s ním manipuluje. Skvělá výbava a spousta pokročilých funkcí pak posunuje celý přístroj směrem k dokonalosti. Moderní záležitosti typu NFC či LTE právě dnes totiž vyloženě letí.

Inovovaná verze přináší nejen lepší procesor v podobě čtyřjádrového Qualcomm Snapdragonu 410, ale také operační systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Tato kombinace se dobře projevuje na zvýšené odezvě systému a celkově zlepšení uživatelského zážitku z každodenního používání.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy S4mini VE (i9195i)


Parametry a specifikace:

Použití Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce Dotykový displej

Platforma Google Android

Verze operačního systému Android 4.4 KitKat

Úhlopříčka displeje 4,3"

Displej

Rozlišení v pixelech 540×960

Typ displeje AMOLED

Hardware

Frekvence procesoru 1 200 MHz (1,2 GHz)

Počet jader procesoru 4×

Operační paměť 1 536 MB (1,5 GB)

Barva

Barva Bílá

Paměť

Velikost úložiště 8 GB

Slot pro paměťovou kartu Micro SD

Maximální velikost paměťové karty 64 GB

Recenze odborníků

Samsung Galaxy S4mini VE (i9195i)


Obrázek 1
Obrázek 2
Zmenšená varianta nejvyššího modelu Galaxy S4 nabídne stejný design a podobně velkou porci zábavy. Bohužel je ale jen o málo levnější.

Minulý rok představil jihokorejský výrobce mobilních telefonů a spotřební elektroniky svou vlajkovou loď pod názvem Samsung Galaxy S III, který následovala jeho věrná miniatura s mírně ořezanou výbavou Galaxy S III mini. Letos představil Samsung novou vlajkovou loď Samsung Galaxy S4 a v jeho šlépějích teď kráčí i jeho věrný mladší druh. Designem v podstatě totožný, výbavou však o něco slabší Samsung Galaxy S4 mini představuje alternativu pro ty, kdo chtějí telefon vybavený, ne však tak drahý a velký jako Galaxy S4. Zda Galaxy S4 mini má co nabídnout a nejde jen o prvoplánový marketingový tah, to se pokusíme zjistit v následující recenzi.

Z logiky věci vyplývá, že model S4 mini bude fyzicky menší než jeho předloha. Výška a šířka naplňuje tento předpoklad, telefon narostl do rozměrů 125 × 61 mm. Zmenšení ale neplatí pro tloušťku, v tomto parametru je na tom S4 mini zhruba o milimetr hůř, takže v ruce budete svírat 8,9 mm tlustý telefon. Zaoblené plastové tělo telefonu se drží pohodlně, do ruky padne jako ulité. Komfortu napomáhá i váha zařízení, která činí 107 gramů. Vybírat můžete ze dvou barevných provedení – bílé a černé. Celý telefon je orámovaný stříbrným pruhem, věrně imitujícím broušený kov.

Trochu povrzává



Jednotlivé prvky, umístěné v tomto obvodovém rámu, jsou rozprostřeny rovnoměrně. Tlačítko k odemykaní displeje a zapínání/vypínání telefonu leží na pravém boku, levá strana pojala kolébkový regulátor hlasitosti. Spodní hranu zařízení obsadil konektor microUSB, skrze něj telefon dobijete a přenesete potřebná data. Vedle něj najdeme i mikrofon. Horní hraně dominuje 3,5 mm jack pro připojení sluchátek, méně výrazným prvkem je pak infračervený port, díky kterému můžete mobil použít jako náhradu za dálkové ovládání domácí elektroniky. Nejméně nápadným prvkem horní hrany je sekundární mikrofon, který pomáhá k odšumění hovorů.

Samsung jako jeden z mála výrobců ponechává uživateli přístup do útrob telefonu. Ani Galaxy S4 mini není monolit, odnímatelná záda jsou hladká, plastová s drobným tečkováním. Vzorkování napomáhá tomu, že šmouhy a otisky prstů jsou na zádech téměř neviditelné. Plastový zadní kryt však není příliš odolný vůči poškrábání a tak i za šetrného provozu utrží celkem snadno řadu viditelných šrámů. Proto doporučujeme k telefonu pořídit ochranné pouzdro. Odnímatelný zadní kryt bohužel po zhruba týdenním používání začal slyšitelně vrzat při běžném uchopení telefonu. Pokud se tohoto nepříjemného zvuku chcete zbavit, budete muset sáhnout po dávné, ale osvědčené metodě – podkládání proužky papíru.

Na zádech je patrný objektiv 8Mpx fotoaparátu, který mírně vystupuje nad povrch, ale čočka je naštěstí zapuštěná, takže o poškrábání krycího skla se bát nemusíte. K foťáku náleží i LED blesk. Hlasitý reproduktor leží stejně jako u velkého Galaxy S4 v levém spodním rohu, při běžném úchopu si zvuk rukou nedusíte. Po sejmutí krytu obnažíte baterii s kapacitou 1 900 mAh, kterou můžete v případě potřeby vyjmout. Pod baterií se ukrývají dva sloty – jeden pro microSIM, druhý pro microSD kartu. Paměťová karta dovoluje uživateli rozšířit 8GB interní paměť, z níž je však uživatelsky přístupných pouze 5 GB, o dalších až 64 GB.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz