Resumé

Samsung Galaxy S6 64/128GB (G920)


Samsung Galaxy S6 64/128GB (G920)
1600 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Datum 1. března 2015 se zapíše zlatým písmem do dějin. Samsung totiž představil zcela novou generaci smartphonů, která s naprostým přehledem změní vnímání v rámci celé kategorie. Vestavěné bezdrátové nabíjení, 16Mpx zadní fotoaparát, kvalitnější čtečka otisků prstů a především propracovaný design z kovu a skla. Přivítejte Samsung Galaxy S6 - aktuálně nejvyspělejší chytrý telefon na trhu.
Samsung Galaxy S6 je tenký pouhých 6,8 mm a vznáší se lehkostí pírka s hmotností 138 gramů. Přesto se však Samsung rozhodl poprvé integrovat 64bitový procesor vyrobený 14nm technologií i modernější typ operačních pamětí ve formátu DDR4. Jednoznačně se jedná o velký krok dopředu, který bude mít rapidní dopad na osvěžující uživatelský zážitek. Navíc se k tomu přidává excelentně vyladěná grafická nadstavba TouchWiz s řadou dalších příjemných funkcí.
Samsung Galaxy S6, inspirován tím nejlepším ze světa skla a kovu, představuje jejich jedinečné spojení. Nechte se okouzlit dechberoucím designem. Skleněná záda krásně odráží široké spektrum oslnivých barev.
Fantastický displej telefonu Samsung Galaxy S6 s úhlopříčkou 5,1" a rozlišením Quad HD (2560×1440) s technologií Super AMOLED nabízí dokonale ostré zobrazení a díky adaptivnímu displeji poskytuje bezkonkurenční čitelnost i na přímém slunci.
K těm vyloženě lákavým bonusům patří značné vylepšení senzoru pro otisk prstu. Již nemusíte zdlouhavě prstem přejíždět, ale stačí pouze přiložit a je hotovo. Zabezpečení vašich soukromých dat ještě zvyšuje inovovaná platforma KNOX. V součtu je umožněno spuštění chráněných mobilních plateb, které navíc využívají čip NFC. Služba Samsung Pay bude spuštěna na podzim tohoto roku v USA a slibuje pohodlné placení bez nutnosti vytahovat platební kartu.
Samsung Galaxy S6 umožňuje velmi rychlé nabíjení - až 1,5krát rychlejší než u předchozích modelů. Navíc díky vestavěnému bezdrátovému nabíjení stačí pro pohodlné nabíjení položit váš Samsung Galaxy S6 na kompatibilní bezdrátovou nabíjecí podložku.
Bezprecedentního vylepšení se dočkal i zadní fotoaparát. Optika světelnosti F1.9 nyní poskytuje nejvyšší kvalitu obrazu, a to i ve tmě. Potěšující je přítomnost optické stabilizace obrazu a zcela fascinující je možnost spustit snímání během 0,7 vteřiny z libovolné obrazovky. Tyto pokročilé funkce fotoaparátu dávají uživatelům možnost zachytit nejcennější osobní momenty v jedinečné kvalitě.
Nakupování nebylo nikdy tak snadné s novým Samsung Galaxy S6 a s platební aplikací podporující MST (Magnetic Secure Transmission), NFC a platby pomocí čárové kódu. Vychutnejte si pohodlné placení kdykoliv a kdekoliv.
Jedním dotykem spojíte Samsung Galaxy S6 s vaší Samsung Smart TV (BLE - Bluetooth Low Energy). Přenášejte obsah displeje ze svého Galaxy na obrazovku vaší Smart TV a nebo naopak.
Nový Smart Manager vám přináší jednoduchý přehled například o stavu baterie, dostupného úložiště, paměti RAM, zabezpečení a mnoho dalšího. Funkce Quick Check jedním stiskem umožňuje optimalizaci a zvýšení výkonu.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy S6 64/128GB (G920)


Parametry a specifikace:

Použití Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce Dotykový displej

Provedení Kovové provedení, Skleněné prvky, Luxusní design

Platforma Google Android

Verze operačního systému Android 5.0 (Lollipop)

Displej

Úhlopříčka displeje 5,1"

Rozlišení v pixelech 2560×1440

Typ displeje AMOLED

Hardware

Frekvence procesoru 4x 2,1 GHz + 4x 1,5 GHz

Počet jader procesoru 8×

Operační paměť 3 072 MB (3 GB)

Barva

Barva Černá

Paměť

Velikost úložiště 32 GB

Funkce

Funkce Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC

Senzory Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení

Multimédia

Podporované audio formáty AAC, AAC+, FLAC, MIDI, MP3, WAV, WMA

Podporované video formáty AVI, H.264, MP4, WMV

Podporované služby

Integrované služby Gmail, YouTube, Google Play, Google+

Fotoaparát

Rozlišení snímače 16 Mpx

Funkce fotoaparátu Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa

Konektivita/rozhraní

Podporované internetové protokoly LTE (4G)

Typ SIM karty Nano SIM

Konektory Jack (3,5mm), USB micro

Výdrž baterie

Výdrž baterie Maximální – nad 6 h

Kapacita baterie 2 550 mAh

Datové Funkce

Frekvence LTE 800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 1800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz, 2600 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.

Rychlost LTE 50 Mb/s, 150 Mb/s

Rozměry

Šířka 70,5 mm (7,05 cm)

Výška 143,4 mm (14,34 cm)

Hloubka 6,8 mm (0,68 cm)

Hmotnost

Hmotnost přesně 138 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy S6 64/128GB (G920)


Obrázek 1
Obrázek 2
Samsung si dal na šesté generaci nejvyšší kolekce Galaxy S opravdu záležet. Mezigeneračně se skokově vylepšilo dílenské zpracování, systém není přesycen zbytečnostmi a nové informace ukazují, že výkonem nové samsungy konkurenci utekly.



Řeč je samozřejmě o povedeném tandemu Galaxy S6 a S6 Edge, jenž navíc boduje s po krajích zahnutým panelem. Ten v obou případech chrání nejnovější Gorilla Glass 4, které při nižší tloušťce slibuje spolehlivější ochranu displeje. Sklo doplňuje pevný rámeček z hliníkové slitiny, na který navazují opět skleněná záda. Daní za hodnotné šasi je hůře vyměnitelný akumulátor (v manuálu prý návod je a k sejmutí krytu stačí šroubovák) a absence paměťového slotu.



Hlavní eso přístrojů se schovává pod kapotou. Je jím nejnovější čipová sada Samsungu Exynos 7420. Ta je vyráběna pokročilou 14nm technologií a zahrnuje osmijádrový procesor a 3 GB operační paměti LPDDR4 s vysokou datovou propustností.



Redaktoři serveru Computer Base Galaxy S6 prohnali komplexním benchmarkem The Geekbench 3 a získané výsledky publikovali.



Nejnovější samsung dosáhl na téměř 4 550 bodů, zatímco konkurenční HTC One M9 vybavené Snapdragonem 810 zůstalo těsně pod hranicí čtyř tisíc. V tabulce se objevil i Nexus 6, jenž spoléhá na Snapdragon 805 a dosáhl přibližně 3 300 bodů. Překvapí výsledek iPhonu 6 Plus se skóre asi 2 900 bodů.



Výsledek Galaxy S6 v tomto testu je tedy o bezmála 15 procent lepší, než na kolik dosáhlo HTC One. Samozřejmě jde jen o výsledek jednoho z mnoha syntetických testů, ovšem vzhledem k pokročilému procesu výroby SoC Exynos 7420 lze očekávat, že Galaxy S6 bude mít oproti konkurenci navrch i v dalších výkonnostních testech.

Připomeňme, že Samsung v případě topmodelů v závislosti na regionu a nutné podpoře telekomunikačních standardů používal jak své čipové sady, tak i hardware od Qualcommu. Stejnou taktiku plánoval také u šestého Galaxy S, ovšem interní testy Snapdragonu 810 odhalily jeho nadměrné přehřívání, a proto výrobce vsadil na vlastní řešení (více v dřívějším článku).



Šéf mobilní divize Samsungu JK Shin v minulých dnech v rozhovoru pro deník Korea Times uvedl, že tento krok snížil závislost firmy na Qualcommu, což je samozřejmě žádoucí.



Doplnil, že vztah mezi oběma společnostmi je nadále dobrý a Samsung se v budoucnu nebrání používání jejich čipsetů, pokud by splňovaly příslušné nároky. U svých telefonů totiž chtějí používat vždy jen ty nelepší komponenty.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz