Resumé

Samsung Galaxy Xcover 3 (G388)


Samsung Galaxy Xcover 3 (G388)
600 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Odolnost ve své třetí generaci Ty nejlepší modely společnosti Samsung se stávají elegantní módním doplňkem, ale s odolností to není žádná sláva. Právě pro nejnáročnější prostředí je stvořený odolný telefon Galaxy Xcover 3. Tato poslední generace se pyšní mimořádnou odolností přesně ve standardu IP67. Dokonalá ochrana proti vniknutí prachu a vodě se hodí například při outdoorových sportech nebo při práci na stavbách. Nechybí ani certifikace MIL-STD-810G, která ještě navyšuje odolnost proti soli či teplotním šokům. Co se výbavy týče, vrchní panel zabírá displej s úhlopříčkou 4,5 palce a slušným rozlišením 800×480 pixelů, což dává jemnost 207 ppi. Uvnitř přístroje se nachází čtyřjádrový procesor o frekvencích 1,2 GHz na každém jádře. To jsou skvělé podmínky pro bezproblémový běh systému Android ve verzi 4.4. Vnitřní paměť činí 8 GB a na ni si uložíte fotografie z dvojice kamerek, zadní disponuje 5 megapixely, přední pak 2 Mpx. Pro náročné nasazení se hodí i velmi dobrá baterie s kapacitou 2200 mAh. V závislosti na mobilní síti vašeho operátora si vychutnáte rychlé datové přenosy na bázi LTE. Na závěr je třeba zmínit i netradiční tlačítko Xcover Key, které při jednom kliknutí zapne přisvětlovací diodu a při dvou fotoaparát.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy Xcover 3 (G388)


Parametry a specifikace:
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 4.4 KitKat
Použití
Odolný
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Odolný proti vlhkosti, Odolný proti pádu, Displej odolný vůči poškrábání
Displej
Úhlopříčka displeje
4,5"
Rozlišení v pixelech
480×800
Typ displeje
TFT
Hardware
Frekvence procesoru
1 200 MHz (1,2 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
1 536 MB (1,5 GB)
Barva
Barva
Stříbrná
Paměť
Velikost úložiště
8 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SDHC
Maximální velikost paměťové karty
128 GB
Funkce
Funkce
Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Podporované služby
Integrované služby
Facebook, Gmail, YouTube, Google Play, Google+
Fotoaparát
Rozlišení snímače
5 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA, LTE (4G)
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Výdrž baterie
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Kapacita baterie
2 200 mAh
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 2100 MHz, 2600 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Rozměry
Šířka
70,1 mm (7,01 cm)
Výška
132,9 mm (13,29 cm)
Hloubka
9,95 mm (1 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
154 g
Obsah balení/Příslušenství
Balení obsahuje
Napájecí adaptér, USB kabel, Rychlá startovní příručka

Recenze odborníků

Samsung Galaxy Xcover 3 (G388)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Tohle je dříč, který se nelekne prachu, vody ani drsného zacházení. Výbavou neohromí, ale má vše potřebné a nezruinuje peněženku.

Samsung pro český trh oficiálně představil Samsung Galaxy Xcover 3. Podle označení je jasné, že jde o nástupce Xcoveru 2, který před dvěma lety přežil náš crash test na Islandu.

Novinka vychází ze staršího modelu, přidává podporu LTE, větší displej, rychlejší procesor, větší RAM, kvalitnější kamerku pro selfie a novější Android. Lollipop ale nečekejte, alespoň prozatím.

Hardwarová tlačítka pod displejem

Xcover 3 je smartphone střední třídy o rozměrech 133 × 70 × 10 mm s hmotností 154 gramů. Na čelní straně je umístěn 4,5palců TFT LCD displej s rozlišením 800 × 480 pix, pod ním jsou umístěny hlavní ovládací prvky. Stejně jako v případě dřívějších odolných modelů Samsungu se jedná o tři hardwarové klávesy se zdrsněným povrchem, senzorické ovladače nebyly použity proto, abyste telefon mohli ovládat i při styku s vodou.
Boky a záda svým zpracováním odpovídají nedávno testovanému tabletu Galaxy Tab Active, stejně jako u něj jsou přichycena k tělu plastovými zobáčky. Na vnitřní straně krytu pak bude umístěna vodě nepropustná membrána. Pod zadním krytem se nachází 2 200mAh akumulátor. Hlavní fotoaparát na zádi má rozlišení 5 Mpix, zleva jej doplňuje přisvětlovací dioda, zprava pak hlavní reproduktor.
Na spodní hraně je umístěn standardní microUSB k nabíjení a datovým přenosům, audiokonektor je na horní hraně. Pro oba platí, že jsou proti vniknutí vody chráněny interní membránou, telefon tedy nemá žádné gumové záslepky. Na pravém boku najdeme zamykací tlačítko, levý bok je osazen regulátory hlasitosti a také modrým tlačítkem Xcover, na které můžete namapovat přístup k nejčastěji používaným funkcím. V základu jeho podržením spustíte fotoaparát, po stisknutí se aktivuje svítilna na zadní straně.
Funkce do terénu

Mimo LED svítilny v terénu využijete i výškoměr, kompas nebo GPS/GLONASS. Samotný telefon splňuje odolnostní normu IP67, která zaručuje, že telefon přežije bez úhony metr pod vodní hladinou po dobu třiceti minut. Telefon dále disponuje odolností podle standardu MIL-STD 810G (tentokrát jde o otřesy a teplotní šoky).
Po stránce hardwaru je telefon postaven na čtyřjádrovém procesoru o taktu 1,2 GHz a na 1,5GB RAM. Interní paměť má kapacitu 8 GB, ovšem můžete ji rozšířit paměťovými kartami až o dalších 128 GB. Na střední třídu vidíme poměrně bohatou konektivitu, mimo mobilní HSPA+ a LTE je k dispozici i NFC. Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 4.0 je v dnešním mobilní světě již absolutním základem. Hlavní fotoaparát dokáže nahrávat maximálně 720p videa s 30fps, telefon však přehraje se stejným frameratem i Full HD klipy.
Telefon se do prodeje dostane s Androidem 4.4 KitKat, který je obalen grafickou nadstavbou TouchWiz. Telefon je mimo trhu zařízení pro osobní potřebu určen i pro pracovníky v terénu. Ochranu citlivých firemních dat zajistí režim KNOX, telefon bude možné na dálku vyhledat nebo rovnou zablokovat či vymazat.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz