Resumé

Huawei P8


Huawei P8
1130 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Co všechno se vejde do těla s profilem 6,4 mm? V podání Huawei P8 výběr toho nejlepšího, co si lze od dnešní generace smartphonů přát. Vznešený původ vystihuje jednolité, kovové unibody s vysokou pevností proti ohýbání a esteticky zaoblené strany. Dvojice antén důvtipně řeší ztrátu signálu při uchopení do ruky, a tak budete vždy dobře slyšet i naplno serfovat přes vysokorychlostní LTE připojení. Světla, kamera, akce Telefon mezi konkurencí vyniká osazením 13Mpx fotoaparátu se 4barevným filtrem (RGBW). Oproti konvenčnímu 3barevnému filtru, tento lépe vystihuje jednotlivé barvy. Díky zabudované stabilizaci bude každý snímek ostrý a lze fotit na delší expoziční časy, což se hodí pro umělecké fotografie i při focení za horšího osvětlení. Nemalou předností je i zpracování obrazové informace nezávislým procesorem, takže vytáhne snímky do perfektní vyváženosti barev, kontrastu, ostrosti a vyniknou i detaily. Naplno... Displej s rozlišením Full HD sahá od kraje ke kraji - rámeček okolo už nezvětšuje rozměry a maximálně se využívá každý kousek prostoru. Ani nedostatkem výkonu rozhodně netrpí. 64bitový procesor Kirin 930 obsahuje celkem 8 jader, která se společně podílejí na mimořádném výkonu i energetické efektivitě. Úsporný provoz, a tedy i dlouhou výdrž, podporuje baterie s vysokou kapacitou a speciální software, který hlídá, aby žádná aplikace na pozadí neodebírala zbytečně energii z baterie.
Plusy

Vlajková loď hardwaru i provedení Extra tenké tělo (6,4 mm) z jednolitého kovu Fotoaparát na špičkové úrovni (RGBW filtr, stabilizace,..) Druhý, 8Mpx fotoaparát pro selfie 2 antény pro stabilnější signál Úchvatný výkon i pro hry Úspora energie pro d

Mínusy




Info výrobce


Huawei P8


Parametry a specifikace:
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 5.0 (Lollipop)
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Kovové provedení, Luxusní design
Displej
Úhlopříčka displeje
5,2"
Rozlišení v pixelech
1080×1920
Typ displeje
IPS
Hardware
Frekvence procesoru
2 000 MHz (2 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
3 072 MB (3 GB)
Barva
Barva
Champagne Gold
Paměť
Velikost úložiště
16 GB
Funkce
Funkce
Wi-Fi, 3G, BlueTooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Fotoaparát
Rozlišení snímače
13 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Záznam HD videa
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
UMTS (3G), LTE (4G)
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Výdrž baterie
Kapacita baterie
2 800 mAh
Rozměry
Šířka
72,1 mm (7,21 cm)
Výška
144,9 mm (14,49 cm)
Hloubka
6,4 mm (0,64 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
144 g
Obsah balení/Příslušenství
Balení obsahuje
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka, Rychlá startovní příručka

Recenze odborníků

Huawei P8


Obrázek 1
Obrázek 2
S roční pravidelností výrobci představují své vlajkové modely, se kterými chtějí ukázat směr či nové technologie. Huawei se před nedávnem vytasil s modelem P8, který rozhodně má co nabídnout a atakuje ty nejvyšší příčky. Silnou zbraní proti konkurenci je navíc příznivá cenovka, jak si tedy vedl v našem podrobném testu?
Huawei již rozhodně nepatří mezi druhořadé značky, které se snaží nalákat své zákazníky. Jedná se v podstatě o mobilního giganta, který se v posledních letech vypracoval na pozici jedné z nejprodávanějších značek mobilních telefonů. Kromě oblíbené střední třídy však nabízí také vlajkové produkty, a tím nejnovějším je Huawei P8. Ano, již se upustilo od názvu Ascend a máme před sebou jednoduše model P8, přičemž právě s ním má výrobce poměrně vysoké ambice.
Číslice osm naležato znamená nekonečno, čehož Huawei bohatě využívá. Nekonečný neboli absolutní design, skvělý fotoaparát či nepostižitelný uživatelský zážitek, tím se novinka chlubí. Rozhodně má k tomu, stát se plnohodnotnou vlajkovou lodí, dobře nakročeno. Nabízí tenkou hliníkovou konstrukci, v telefonech prvně použitý RGBW foto senzor nebo silný hardware spojený se skvěle optimalizovaným prostředím. Od svého předchůdce tedy urazil nemalý kus cesty.
Obsah balení: luxus od prvního okamžiku

Huawei se rozhodl nenechat nic náhodě a exkluzivní zážitek nabízí již základní balení. Jedná se o černý kvádřík, po jehož otevření se vám naskytne pohled na hranu nového telefonu. Po odejmutí plastového předělu se potom dostanete k příslušenství v podobě USB kabelu, adaptéru do sítě, úvodních příruček a sluchátek, které vám jistě připomenou ty od Applu. Nechybí také možnost regulace hlasitosti přímo na kabelu nebo možnost handsfree hovorů.Design a konstrukce: ostatní mohou závidět

Nový trend je zcela jasný. Žádné obyčejné plasty, nýbrž reprezentativní materiály, které reprezentují svého majitele. Jenže co je krásného na upatlaných skleněných zádech, která jsou hezká tak akorát na obrázku? Zjevně nic, a tak se Huawei rozhodl svou novou vlajkovou loď zabalit do hliníku, který také vypadá exkluzivně, a zároveň přidává na odolnosti telefonu.
Nejde však o obyčejný kvádr bez špetky uměleckého cítění. Hrany telefonu jsou broušené diamantem a dávají o sobě znát především na slunci. I přes ostřejší rysy tu máme zaoblené rohy, díky čemuž se telefon příjemně drží. Velikost celého zařízení však přeci jen nebude pro každého a s rozměry 144,9 × 72,1 mm si poradí jen větší ruka. Naopak potěší tloušťka 6,4 mm, která ještě podtrhuje i tak podařený vzhled. Hmotnost 144 gramů ze standardu nevybočuje.

Na přední straně se rozprostírá 5,2palcový displej, který zabírá většinu plochy. Rozhodně si všimneme malých rámečků zprava a zleva, naopak trochu zbytečně působí prázdná plocha pod panelem. Její účel tkví ve zvětšení plochy pro baterii, přeci jen by se to ale mohlo vyřešit lépe. Nad displejem se nachází přední kamerka, sluchátko, notifikační dioda a již známá čidla pro přiblížení a automatickou regulaci jasu.
Zadní strana je tedy celá z hliníku, opět se tak setkáváme s tzv. unibody konstrukcí. Na vrchní straně se však umístil plastový předěl, ve kterém se nachází čočka fotoaparátu a dvojitá LED dioda s různou teplotou barev. Nutno podotknout, že i přes optickou stabilizaci obrazu čočka nijak nevystupuje nad povrch a nehrozí tak její bezprostřední poškrábání. To je oproti konkurenci obrovská výhoda. Kromě fotoaparátu se pod ploškou skrývá také NFC anténa.
Všechny zbylé prvky se tak umístily na bocích telefonu. Nevšedně působí vypínací tlačítko na pravé straně, které je zasazené do jakési „jamky“, což dodává neotřelý vzhled. Spolu s tlačítky pro regulaci hlasitosti se také příjemně a jistě tiskne, umístění je přitom takřka ideální. Pod tlačítky narazíme na dvě zdířky. Spodní nabídne slot pro nanoSIM kartu, horní pak slot pro paměťové karty. 3,5mm jack konektor najdeme na horní straně, naopak nabíjecí microUSB konektor a dvojice stereo reproduktorů se umístila na spodní straně telefonu.
Co se týče kvality zpracování, tak nelze říci nic jiného, než skvělé. Povrzávání nebo ohýbání jsou pojmy neznámé, vše perfektně lícuje, a kromě jiného také výborně vypadá. Použité materiály, diamantem broušené hrany – to vše vám rychle přiroste k srdci. Tělo zařízení je navíc pokryto nanotechnologií odpuzující vodu, lehčího deště se tedy nemusíte bát. S celkovou voděodolností však rozhodně nepočítejte. Ohledně barevných variant, tak kromě námi testované zlaté barvy s bílou přední částí Mystic Champagne bude k dispozici celozlatá barva Prestige Gold, šedá varianta Titanium Grey a černá Carbon Black.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz