Resumé

Sony Xperia M4 Aqua


Sony Xperia M4 Aqua
670 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Žhavá novinka, na kterou netrpělivě čekal nejeden fanda společnosti Sony. Ano, opravdu se vám dnes dostává do rukou zbrusu nový, vodotěsný telefon Sony Xperia M4 Aqua. V tomto zařízení se povedlo snoubit precizně zpracovaný hardware s vynikajícím softwarem a to vše za příjemnou cenu snad pro každého. Jak již je pro modely od tohoto výrobce vlastní, přichází na trh s velice kvalitním designem plným jednoduchých linek a tvarů. Avšak nebylo zapomenuto ani na odolnost krytu, ba naopak byla odolnost tohoto produktu posunuta ještě o úroveň výše. Díky splnění certifikace IP68 se jedná o voděodolný telefon. Takže teď už není problém pracovat na tomto zařízení ani v dešti! V produktu dřímá 8jádrový procesor, jenž zajišťuje naprosto plynulý chod na platformě operačního systému Android 5.0 Lollipop. Frekvence procesoru může nabídnout výkon 4x 1,5 GHz a 4x 1,0 GHz, což jsou více než dobré předpoklady. Pětipalcový IPS LCD displej s rozlišením 720x1280 pixelů ve snoubení s grafickým čipem GPU Adreno 405 zajistí, že i kvalitně zpracované hry, videa či filmy jsou vykresleny na obrazovce naprosto ostře. NanoSim je podporována tímto zařízením. Dokonalé fotografie Zadní, 13megapixelový fotoaparát umí vytvořit velice kvalitní snímky v neuvěřitelném rozlišení 4128x3096 pixelů, videa jsou natáčena v kvalitě 1920x1080 pixelů. Přední fotoaparát nabízí rozlišení 5 megapixelů pro žhavý hit selfies. Tyto specifikace zaručují vždy krásné zaznamenání vašich zážitků. Technologie Super Auto rozezná až 52 možností záběrů a sama zvolí to nejvhodnější nastavení pro konečný obrázek. K uložení momentek může být využito buď interního mobilního úložiště o velikosti 8 GB. Pro náročnější uživatele je možné rozšířit paměť pomocí microSD karty o dalších 128 GB. Tím pádem získáte více než dostatečné místo pro vaše každodenní i zapamatováníhodné okamžiky. Běžec na dlouhou trať Unikátní baterie vám garantuje běh na opravdu dlouhou trať. Li-lon 2400 mAh nabízí neuvěřitelných 779 hodin životnosti baterie v režimu Stand-by. Třináct hodin nepřetržitého hovoru, sedm hodin sledování videa nebo 65 hodin poslechu hudby je samozřejmostí, kterou ocení nejeden nadšenec do opravdu nepřetržitého využívání zařízení, s jistotou můžeme říct, že dva dny nejsou problém. Funkce jako rádio a GPS můžete v tomto zařízení využívat také.
Plusy

Dokonalý design s vodotěsností 8jádrový procesor Podporuje systém Android 5.0 Lollipop Dva fotoaparáty 13 a 5 megapixelů Interní paměť telefonu 8 GB Baterie s výdrží až dva dny

Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia M4 Aqua


Parametry a specifikace
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Odolný proti vlhkosti a prachu
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 5.0 (Lollipop)
Displej
Úhlopříčka displeje
5"
Rozlišení v pixelech
720×1280
Typ displeje
IPS
Fotoaparát
Rozlišení standardní zadní kamery
13 Mpx
Rozlišení přední selfie kamery
5 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Výdrž baterie
Maximální výdrž baterie
779 h
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Kapacita baterie
2 240 mAh
Barva
Barva
Bílá
Paměť
Velikost úložiště
8 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
128 GB
Hardware
Frekvence procesoru
1 500 MHz (1,5 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
2 048 MB (2 GB)
Funkce
Další funkce
Funkce kompas
Funkce
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna
Multimédia
Podporované video formáty
AVI, MP4
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, EDGE, LTE (4G)
Typ SIM karty
Nano SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Datové Funkce
Plná kompatibilita se sítí operátora
O2, T-Mobile, Vodafone
Rozměry
Šířka
72,6 mm (7,26 cm)
Výška
145,5 mm (14,55 cm)
Hloubka
7,3 mm (0,73 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
136 g
Obsah balení/Příslušenství
Balení obsahuje
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka, Rychlá startovní příručka, Záruční kartička, Manuál

Recenze odborníků

Sony Xperia M4 Aqua


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Když je něco unikátní a ještě k tomu velmi povedené, není jednoduché to překonat. Sony se to ale povedlo. Nová Xperia M4 Aqua navazuje na loňský populární model M2 Aqua, který jako první přinesl voděodolnost do nižších cenových vod, a přináší vylepšení takřka na všech frontách.
Ne, tentokrát si nebudeme nechávat výsledný verdikt až na závěr recenze. Sony Xperia M4 Aqua se zkrátka a dobře povedla na výbornou a můžeme ji jedině doporučit. Japonský výrobce znovu dokázal namíchat vyvážený mix designu, funkcí a ceny. Telefon se tak opět tváří jako smartphone vyšší třídy, má ale o něco slabší výbavu a hlavně stojí zhruba polovinu toho, co byste dnes vyplázli za vlajkové lodě s Androidem. Pokud však nejste techničtí hračičkové, litovat nebudete, ba naopak. V jednoduchosti a kompromisech je někdy opravdu nevídaná síla.
Co se ale tak úplně výrobci nepovedlo, je matoucí označení. Nová Xperia M4 Aqua totiž navazuje na loňský model Xperia M2 Aqua, takže se přeskakuje označení M3. Důvod je však jen čistě marketingový – aby Sony dorovnalo číselné označení pro všechny své letošní novinky (i když ani to zde úplně neplatí – vlajková loď Xperia Z4 je jen pro Japonsko a ve světě se jmenuje Xperia Z3+, jinak již máme Xperii Z4 Tablet a očekáváme Xperii Z4 Compact, ovšem ani ta nemusí nakonec po vzoru vlajkové lodi nést „čtyřkové“ označení). Také vám to hlava nebere?
Design a zpracování: S puncem vyšší třídy

Sony znovu opakuje úspěšný recept. Xperia M4 Aqua se sice tváří jako nové vlajkové lodě Z3+ a Z4, stojí přitom necelých 8 tisíc korun, čili asi polovičku i vzhledem k prémiovým telefonům od konkurence. Někde ale výrobce rozdíl udělat musel – nové emko tak není z luxusního kovu a skla, ale jen z obyčejnějšího plastu. Na pohled sice ještě rozdíl nepoznáte, v ruce už ale ano. Představte si, jako byste přesednuli z trabantu do Ferrari, tak skoro takové to je.
Tenhle „trabant“ má ale stále naprosto skvělé zpracování, zde výrobce nijak nešetřil. Nikde nic nevrže ani nepraská. Nepříjemností mohou být snad jen trochu ostřejší hrany krycího plastu na zádech, které mě v prvních dnech nepříjemně řezaly do ruky. Během pár dalších dnů už mi to pak ale ani nepřišlo, koneckonců vybavenější Xperie řady Z jsou už nějakou dobu takové hranatější a samotnému designu kolikrát naprosto podřizují veškerou praktičnost. Horší mi pak ještě přišla funkčnost vypínacího tlačítka, které bylo u našeho kusu až příliš tuhé a ani po týdnu nepovolilo.
Výtečnou a v těchto cenových vodách pak zcela neobvyklou vlastností je voděodolnost. Xperia M4 Aqua tedy nedostala přídomek aqua jen tak čirou náhodou, stejně jako její předchůdce disponuje zvýšenou odolností vůči vodě a prachu dle certifikace IP68, což znamená možnost potopení telefonu do vody až do 1,5 metrové hloubky po dobu maximálně 30 minut. Vítanou novinkou pak je, že telefon již nepotřebuje krytku na microUSB. Už se tak nemusíte bát, že by vám při každodenním dobíjení telefonu přestala po nějaké době dostatečně těsnit.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz