Resumé

Samsung Galaxy J1 (J100)


Samsung Galaxy J1 (J100)
380 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Styl ve vaší ruce U nového GALAXY J1 je forma přizpůsobena funkci. Zaoblené hrany a úzký profil podtrhují jednoduchý, ale elegantní moderní design. Do dlaně vám sedne opravdu stylově. Při tloušťce pouhých 8,9 mm umožňuje velice pohodlné držení.Ještě jednodušší zaznamenávání skvělých okamžiků S fotoaparátem telefonu GALAXY J1 je focení ještě inteligentnější a snazší. Funkce Palm Selfie detekuje pohyb vaší ruky, takže můžete jednoduše fotit pouhým gestem. A díky funkci Tap to Take Pics není třeba mačkat tlačítko spouště, fotku pořídíte klepnutím kamkoliv na obrazovku. Efektivní využívání energie V režimu vysoké úspory energie budete svůj GALAXY J1 používat mnohem déle. Vypnou se nepotřebné funkce a spotřeba baterie se výrazně sníží Díky prodloužené životnosti baterie můžete využívat důležité funkce, například telefonovat nebo přijímat zprávy, i když je kapacita baterie nízká. Můžete tak zůstat v klidu i s téměř vybitou baterií. Mimořádně ostrý a jasný zážitek ze sledování 5megapixelový fotoaparát s bleskem, umístěný na zadní straně telefonu GALAXY J1, vám umožní pořizovat jasné a ostré fotografie i za nepříznivých světelných podmínek. Vychutnejte si všechny úžasné fotky a videa pořízené telefonem GALAXY J1 na jeho neuvěřitelně ostrém 4,3 palců WVGA displeji. Závratný výkon Telefon GALAXY J1 je vybavený dvoujádrovým procesorem s frekvencí 1,2 GHz, díky němuž si neuvěřitelně rychle a plynule poradí s širokou škálou úloh včetně hraní her, přehrávání videa nebo surfování na internetu. Díky podpoře HSPA+ si vychutnáte bleskové stahování i nahrávání. Vyšší produktivita a větší efektivita telefonu GALAXY J1 zajistí, že strávíte méně času čekáním a více času děláním toho, co opravdu chcete.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy J1 (J100)


Parametry a specifikace
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 4.4 KitKat
Úhlopříčka displeje
4,3"
Displej
Rozlišení v pixelech
480x800
Typ displeje
TFT
Fotoaparát
Rozlišení standardní zadní kamery
5 Mpx
Rozlišení přední selfie kamery
2 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření
Maximální rozlišení fotografie
2736 x 1824
Maximální rozlišení videa
HD - 1280 × 720
Výdrž baterie
Kapacita baterie
1 850 mAh
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Barva
Barva
Černá
Paměť
Velikost úložiště
4 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
64 GB
Hardware
Frekvence procesoru
1 200 MHz (1,2 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
512 MB (0,5 GB)
Funkce
Funkce
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Senzor přiblížení
Multimédia
Podporované video formáty
H.264, MP4
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA
Typ SIM karty
Micro SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Rozměry
Šířka
68,2 mm (6,82 cm)
Výška
129 mm (12,9 cm)
Hloubka
8,9 mm (0,89 cm)
Hmotnost
Hmotnost přesně
122 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy J1 (J100)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Po delší době k nám do redakce dorazil zástupce kompaktnějších Samsungů, jehož displej nepřesáhl úhlopříčku 4,3 palce. Nový Samsung Galaxy J1 míří mezi naprosté low-endy, ale jak je u jihokorejského výrobce zvykem, i za málo se platí. Dokáže to další Galaxy opět uhrát na jméno a líbivé tvary?V poslední době jsme se od Samsungu dočkali mnoha novinek, avšak ty vesměs disponovaly velkými displeji. Ty sice dnes frčí, ale neuspokojí rozhodně uživatele dychtící po menším telefonu. Tuto mezeru v portfoliu se pokusí částečně zaplnit nový Galaxy J1. Částečně jen proto, že až tak malý není a navíc míří mezi méně vybavené kousky. Design a konstrukce: na vlně nových modelů

Na první pohled byste mohli Galaxy J1 možná ukvapeně zařadit mezi stále stejné modely z let minulých. Základ tam sice je, avšak patrný je také mírný vývoj směrem kupředu. Za povšimnutí stojí především vykrojení na horní a spodní hraně, které jsme mohli vidět na prémiovém modelu Galaxy Alpha. Celkově však Galaxy J1 působí baculatým dojmem, za což může šířka přes 68 milimetrů. Díky ideální tloušťce 8,9 milimetrů a zaobleným bokům se novinka opravdu příjemně drží. Zmíněná šířka ale působí komplikace pro uživatele s menší dlaní.
Pochvalujeme si také hmotnost 122 gramů, která vaši ruku či kapsu nijak nezatíží. Samsung jí samozřejmě docílil nasazením pouze plastových materiálů, ale nutno podotknout, že kvalita je v rámci třídy na opravdu vysoké úrovni. Nic nevrže a jednotlivé díly k sobě přesně lícují.
Čelní strany disponuje všemi podstatnými prvky, na které jsou uživatelé zvyklí. Displej, čidla, reproduktor, dokonce i čelní kamerka, a také trojice kláves pod displejem, z nichž ta středová je stále ještě hardwarová. Odemykací tlačítko sídlí na levém boku na takřka ideálním místě. Má příjemným zdvih a jistě se tiskne. Zbylé dvojtlačítko regulující hlasitost Samsung umístil na opačnou stranu. Vytknout naopak můžeme absenci informační LED diody. Záda telefonu jsou na námi testované bílé variantě matná. To sice nepůsobí tak exkluzivně, ale na druhou stranu je to velmi praktické, neboť neřešíte ulpívající otisky prstů. Trochu zamrzí, že se výrobci nepodařilo dostat čočku fotoaparátu do těla telefonu celou. Aktuálně mírně vystupuje. Společnost ji dělá hlasitý reproduktor a LED.
Displej: bez regulace

Displej bude velkým lákadlem Samsungu Galaxy J1. Má úhlopříčku 4,3 palce a klasické rozlišení 800 × 480 pixelů, které zajistí jemnost 217 ppi. To je mezi low-endy dostačující hodnota a ačkoliv jsem zvyklý na mnohem jemnější displej, rastr mě při používání nijak neomezoval, neboť není takřka vidět. Zmiňme také, že před sebou máme obyčejný TFT TN panel, ale ani zde si nelze odpustit fakt, že si Samsung dal záležet na „svých barvičkách“ a displej tudíž působí lákavým dojmem. TN panel nicméně prozradí horší pozorovací úhly, ale to až v opravdu při velkém naklonění. Při běžné práci může Galaxy J1 konkurovat i IPS displejům, byť na jejich hlavní výhody nestačí. Zatímco doposud jsme spokojeni, absence automatické regulace jasu zamrzí. Dvojnásob s ohledem na výdrž baterie a případnou čitelnost venku. Velmi malou náplastí je režim Venku, který automaticky zvýší jas displeje.
Baterie a výdrž: nic: co bychom nečekali

Zadní kryt telefonu je odnímatelný a uživatelsky vyměnitelná je i baterie. Její kapacita činí 1 850 mAh, což je jakýsi průměr u telefonů s 4,3palcovým displejem. Průměrná je proto také výdrž. Velmi bude záležet, jak moc budete telefon honit, protože největším žroutem energie je displej. Vyplatí se proto regulovat intenzitu jeho jasu. Pokud se ji budete snažit omezovat, a naproti tomu v konektivitě ústupky nepřipustíte, počítejte s přibližně dvoudenní výdrží. S maximálním jasem displeje se však telefon sotva dožije prvního večera od chvíle, kdy opustil pohodlí nabíječky. V našem standardizovaném testu výdrže telefon přes Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách nastaveným na 50 %. Telefon vydržel celkem 7 hodin a 20 minut, což je překvapivě dobrý výsledek, kterému prospěl nižší jas displeje. Konkurenční Lumia 532 dosáhla na takřka stejný výsledek, zaostává o pouhých 8 minut. Nabití modelu Galaxy J1 zabere na 80 % 1 hodinu a 52 minut. K úplném nabití je potřeba 2 hodin a 50 minut.
Zvuk: průměrný

Hlasitý reproduktor odvádí poctivou práci a určitě jej nepřeslechnete. Upřít mu nelze ani snaha o zahrání nějakých hloubek, ale při této snaze a vyšší hlasitosti současně uslyšíte, že malý repráček již nestíhá a zvuk začíná být silně zkreslený. Lepší je situace po připojení vlastních sluchátek. Postačí klidně obyčejné pecky a dočkáte se velmi slušného zvuku, který bude bohatě průměrnému posluchači postačovat.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz