Resumé

Zopo ZP3X Dual Sim


Zopo ZP3X Dual Sim
880 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Je ohromující Mobilní telefon ZOPO ZPX3 dokonale spojuje vysoký výkon a nízkou spotřebu energie. Super zpracování a elegantní vzhled jsou tím nejlepším, co může Zopo nabídnout. Předně jde u tohoto modelu o výpočetní výkon, který je 1,8 krát vyšší než u jeho předchůdců. Mobilní telefon pohání moderní osmijádrový procesor s 2GHz frekvencí. Do vínku přidává i 3GB operační paměť a na uživatele čeká až 16 GB uživatelské paměti pro osobní data, aplikace nebo hry. Mnoho funkcí Telefon je vybaven GPS a čtyřsměrným pohybovým G senzorem. V telefonu je zabudovaný druhý slot pro SIM, díky němuž budete dostupní kdekoliv a na obou SIM současně. Pro opravdovou kvalitu zobrazení je připraven solidní 5,5" displej s FullHD rozlišením. Technologie Sharp New Mode 2, přináší reálné obrazy a živé barvy a Touch on lens (TOL) přenáší realitu a krásu čehokoliv co vidíte. Barvy jsou krásně jasné a proto jsou filmy a hry opravdovým zážitkem. Fotoparťák na cesty S mobilním telefonem ZPX3 si užijete zábavu i při focení. Foťák je zastoupen 14 MPx čočkou přímo od Sony, která poskytuje vyšší rozlišení, vyšší rychlost a lepší kvalitu obrazu. Stejně tak přední 8 MPx fotoaparát, který je výborným společníkem pro pořizování dnes tak oblíbených selfie.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Zopo ZP3X Dual Sim


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
5,5"
Rozlišení v pixelech
1080×1920
Rozlišení standardní zadní kamery
14 Mpx
Rozlišení přední selfie kamery
8 Mpx
Maximální rozlišení fotografie
Neuvedeno
Fotoaparát
Maximální rozlišení videa
Neuvedeno
Výdrž baterie
Kapacita baterie
2 700 mAh
Hardware
Frekvence procesoru
2 000 MHz (2 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
3 072 MB (3 GB)
Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Funkce
Funkce
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, Dual SIM, Přední kamera, Dotykový displej
Senzory
Pohybový senzor, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Paměť
Velikost úložiště
16 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
64 GB
Operační systém
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 4.4 KitKat
Rozměry
Šířka
76 mm (7,6 cm)
Výška
151 mm (15,1 cm)
Hloubka
9 mm (0,9 cm)
Barva
Barva
Bílá
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS
Typ SIM karty
Mini SIM (standardní)
Hmotnost
Hmotnost přesně
150 g
Obsah balení/Příslušenství
Balení obsahuje
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka

Recenze odborníků

Zopo ZP3X Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
ZOPO 3X/ZP3X: Čínská formule

Mezi nejčerstvější novinky z čínského trhu patří model nesoucí označení 3X, někdy také ZP3X od stále více populárnější firmy ZOPO. 3X je vlajkovou lodí této společnosti, a proto se u něho setkáme s těmi nejmodernějšími technologiemi, které jsou pro chytré telefony k dispozici. Tento model straší svou konkurenci výkonný procesorem, širokým displejem, podporou 4G LTE a nadstandardní velikostí operační paměti.
ZOPO 3X je levnější verzí modelu ZP999, od kterého se liší pouze poloviční vnitřní pamětí. Ostatní parametry jsou totožné. Proč si tedy kupovat mobilní telefon s nižším úložným prostorem? Odpověď je jednoduchá. Zvolíme-li model 3X utratíme za něj o čtvrtinu méně. Z mého pohledu se tato úspora určitě vyplatí, protože velikost vnitřní paměti lze bez problémů navýšit pomocí SD karty.
Vzhled telefonu ZOPO 3X/ZP3X

Už na první pohled spatříme, že tento model svým vzhledem nikterak nevybočuje z designu použitého u svých sourozenců. Designeři vsadili na zaoblené rohy a použili materiály, které působí kvalitním dojmem. Použitý kov a precizní provedení je v této cenové kategorie už standardem.

Přední strana telefonu je z největší části tvořena rozměrným FHD IPS-LCD displejem se 16 milióny barev. Jeho okolí vyplňuje povedený, nepříliš úzký rámeček. V horní části rámečku je zabudovaný přední reproduktor, který po stranách doplňují přední kamera, notifikační LED dioda a senzory. V dolní části nalezneme tři nezbytná tlačítka „menu“, „domů“ a „zpět“. Jsou zabudovaná do rámečku a v režimu spánku neviditelná. Při probuzení se aktivuje podsvícení a tlačítka se zobrazí.

Zadní stranu telefonu tvoří pevný kryt s texturou vzdáleně připomínající hrubou látku. Barevné provedení zadního krytu závisí na zvolené barevné variantě. Pro tento model byly navrženy dvě základní varianty, a to černá a bílá. Na zadním krytu nesmí chybět logo společnosti ZOPO a nápis zdůrazňující podporu 4G sítě. Nad logem vystupuje z krytu stříbrný plastový rámeček zahrnující zadní fotoaparát společně s LED diodou. Naopak v dolní části nalezneme téměř po celé délce otvory sloužící jako kryt zadního reproduktoru. Nenechte se zmást, takto dlouhé jsou otvory pouze z estetického hlediska. Samotný reproduktor je svou velikostí zhruba třetinový.

Přední a zadní část je propojena kovovým okrajem. Okraj má přiznaný kovový vzhled, který vzhledu mobilního telefonu rozhodně neškodí. Okraj ukrývá všechny konektory. Konektor typu jack pro připojení sluchátek nalezneme v horní části, zatímco miniUSB konektor pro napájení a přenos dat v části dolní. Na levé straně nalezneme fyzické tlačítko ovládání hlasitosti a na straně pravé tlačítko on/off společně s dnes už příliš nepoužívaným tlačítkem spoustě fotoaparátu.

Použitý 5,5" displej se projevil na rozsáhlejších finálních rozměrech 151,6×76,3×9,2 mm. Výsledné rozměry řadí model 3X do kategorie phabletů.Takto rozsáhlý displej se sice nedá ovládat jedním prstem, ale jeho přednosti jsou jiné. Můžete si užívat sledování filmů, hraní her a pohodlné prohlížení webových stránek bez nutnosti posouvání a zoomování.

Kromě rozměrů nás při používání smartphonu potěší i něco jiného. Výsledná hmotnost i s baterií je 160 gramů, což je v kategorii phabletů lehký nadprůměr. Hmotnost mobilu však při používání působí nižším dojmem. Z mého pohledu je to způsobeno vhodným rozložením samotné hmotnosti.
Obrazovka, procesor a paměti

Model 3X pohání nový, velice výkonný procesor MT6595m Octa Core taktovaný na frekvenci 2.0 GHz. Na tomto čipu je integrované grafické jádro IMG Rogue G6200 450MHz. Tuto vražednou kombinaci doplňuje operační paměť typu RAM o velikosti 3 GB. A jak tato spolupráce funguje? Velice rychle. Důkazem může být testování výkonu v populární aplikaci AnTuTu. V ní získal ZOPO 3X opravdu povedených 44 731 bodů, což ho řadí na úroveň vlajkových lodí populárních značek např. HTC One M8, a to rozhodně není telefon, který pořídíte za stejnou cenu jako 3X. Vysoký výkon se projeví v rychlosti telefonu, kterou oceníte jak při běžném užívání, kdy aplikace nabíhají bez dlouhého čekání, tak při hraní graficky i paměťově náročných her, které se vám opravdu sekat nebudou.

Jak již bylo zmíněno výše, model 3X má poloviční vnitřní paměť oproti top modelu ZP999 a to 16 GB. Kdyby někdo po tomto snížení trpěl nedostatkem úložného prostoru, může ji snadno rozšířit SD kartou až o 64 GB.

ZOPO 3X se může nejvíce chlubit 5,5" displejem s rozlišením Full-HD (1920×1080 pixel). Byl vyroben nejvyužívanější technologií IPS-LCD pro získání vyšších barevných kombinací a větších pozorovacích úhlů. Barvy i text jsou jasné a ostré a díky vysokému rozlišení se sledování všech filmů i seriálů stává zážitkem. Ochranu před poškozením zajišťuje krycí sklo Gorilla glass druhé generace. Při běžném užívání se tak nemůže stát, že by byl náš displej plný škrábanců. Není zapotřebí ani použití nevzhledné ochranné fólie.
Reproduktory

Při používání se setkáváme s dvěma druhy reproduktorů. Přední reproduktor využijeme převážně při telefonování. Jeho zvuk je výrazný ve všech úrovních a problém se slyšením druhé osoby nebudeme mít ani při komunikaci v hromadných prostředcích. Zadní reproduktor má rovněž čistý zvuk od nízké po vysokou hlasitost. U maximální hlasitosti je znatelný mírný šum. Při položení telefonu na podložku dochází k výraznému útlumu zvuku. Součástí příslušenství jsou i sluchátka přímo od firmy ZOPO. Rozsah a kvalita zvuku je v porovnání s konkurenčními sluchátky z čínského trhu velice dobrá. Jediným nedostatkem je jejich tvar, který při dlouhém používání není v uších příliš pohodlný.
Fotíme se ZOPO 3X/ZP3X

V dnešní době si již nikdo nedokáže představit, že by moderní smartphone měl méně než dva fotoaparáty a jinak tomu není ani u 3X. Pro selfie focení a videohovory byl vybaven přední 5 Mpx kamerou. U některých vlajkových modelů se setkáme i s vyšším rozlišením, které je však pro focení autoportrétů či videohovory zbytečný. U předního fotoaparátu je možno si vyhrát s pořízenými fotografiemi pomocí několika funkcí. Jednou z nich je Beaty filtr, který umožní na vaší tváři vyhlazovat vrásky a nedokonalosti tak, že na výsledné fotografii budete vypadat jako někdo jiný.

Zadní fotoaparát, který využijete pro běžné fotografování přece jen více, dodává tomuto zařízení společnost SONY. Jedná se 14 Mpx fotoaparát se světelností f/2.0 nesoucí označení IMX214. Použití externího dodavatele volí stále více konkurentů z čínského sektoru a není se čemu divit. Pořizované fotografie jsou nesrovnatelně kvalitnější a barvy ostřejší. Hlavní rozdíl poznáme při nepříznivých podmínkách. S fotoaparáty, které nebyly od jiných dodavatelů, nebylo prakticky možné fotit ve tmě. V přiložené fotogalerii však vidíme, že i fotky pořízené za úplné tmy jsou v rozumné kvalitě a jen s drobným šumem. Při testování nám přírodní podmínky příliš nepřáli což je v galerii patrné. Ovládání všech funkcí, které nabízí předinstalovaná je poměrně intuitivní, díky tomu si můžeme nastavit vše potřebné přes blesk, jas, rozlišení až po různé režimy typu panorama, HDR a další. Jako nevýhoda se jevilo zaostřování fotoaparátu, které bylo v některých situacích opravdu zdlouhavé.
Baterie a SIM

Velkou zbraní tohoto modelu je jeho podpora moderní 4G LTE sítě na frekvencích 800, 1800 a 2600 MHz, které využívají operátoři v České republice. Nenastane tak situace, že byste měli telefon, který podporuje 4G síť, ale pouze na frekvencích, na kterých se vysílá jen v USA či Číně. Telefon podporuje Dual SIM technologii. Sloty pro obě karty pojmou pouze SIM karty ve velikosti micro.

Důležitým faktem je zajisté kapacita použité lithium-polymerové baterie. V tomto modelu byla použita baterie o kapacitě 2700mAh, což se při prvním pohledu jeví jako celkem slušné číslo. Musíme si však uvědomit, že je model 3X vybaven opravdu výkonnými hardwarovými komponenty, které při své činnosti potřebují dost energie. V konečném důsledku se tak dostáváme na klasickou výdrž baterie, jejíž kapacita vydrží při plném nabití a stylu použití zhruba jeden až dva dny. Pokud chceme sledovat historii podrobně, můžeme využít aplikace Baterie, kterou nalezneme v nastavení. V ní lze nalézt konkrétní komponenty telefonu a jejich spotřebu energie.
WiFi, Bluetooth, NFC, GPS a OTG

Často využívané jsou technologie WiFi, Bluethooth a GPS. Připojení pomocí WiFi při silném signálu bylo rychlé a mohli jsme si užívat připojení k internetu bez komplikací. Problém nastával jen na přeplněných místech, kde byl počet připojených přijímačů vysoký. V lokalizaci polohy pomocí GPS je u mobilních telefonů znatelné zlepšení. Moderním telefonům nečiní problém lokalizovat polohu za pár okamžiků a s vysokou přesností. Model 3X obsahuje nezbytné komunikační technologie Bluetooth 4.0, NFC či funkci HotKnot, která konkuruje právě zmiňovanému NFC. HotKnot funguje tak, že po přiložení dvou telefonů displeji k sobě, dojde k poslání dat z jednoho na druhý. Jediným požadavkem je, aby oba telefonu obsahovali právě tuto funkci.

Chceme-li propojit s mobilním telefonem jiný mobilní telefon, tiskárnu, flash paměť nebo fotoaparát, potěší nás komunikace USB-OTG. Ta pomocí USB konektoru umožní komunikaci dvou zařízení bez nutnosti připojení nadřazeného zařízení.

ZOPO 3X obsahuje i všechny nezbytné senzory.
Závěrečné hodnocení ZOPO 3X/ZP3X

ZOPO 3X je velice výkonný moderní chytrý telefon s velkým displejem, který svými parametry přidělává vrásky všem vlajkovým lodím pocházející od známých společností. O jeho správnou funkci se stará operační systém Android verze 4.4.2 Kitkat. Potěší kvalitním fotoaparátem od firmy SONY, který zaručí povedené fotografie a videa. Použité Full-HD rozlišení umožňuje sledování veškerých detailů ve vysoké kvalitě a skvěle doplní výhody rozměrného 5,5palcového displeje.

Jestliže přežijete snížení vnitřní paměti na polovinu je 3X zajisté svou cenou lepší volbou než vlajkový model ZP999.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz