Resumé

Huawei Mate S


Huawei Mate S
1350 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Nadupaný chytrý telefon Huawei Mate S přináší inovativní technologie, výkon na rozdávání a exkluzivní kovovou konstrukci o tloušťce jen 7,2 mm. Lákadlem je 5,5" AMOLED displej, který skvěle spolupracuje s dvojicí špičkových fotoaparátů. Trojice mikrofonů zajistí perfektní zvuk a s vylepšenou čtečkou otisku prstu lze ovládat telefon. Špičkový displej Chloubou Huawei Mate S je rozhodně AMOLED displej, který dostal Full HD rozlišení. Výrobci se povedlo v maximální míře zúžit rámeček kolem něj, takže máte k dispozici plně využitou plochu pro interaktivitu. Displej je kryt odolním sklem Gorilla Glass 3, není tedy nutné s ním zacházet v rukavičkách. Jeho zajímavostí je také funkcionalita, díky které můžete s pomocí dotyků například upravovat obrázky, nahrávat dění na obrazovce nebo bleskurychle otevírat aplikace. Stačí nakreslit na displej písmeno a v mžiku se otevře požadovaná aplikace. Pokročilá čtečka otisků prstů Mate S je vybaven vylepšenou čtečkou otisku prstu Smart Fingerprint Sliding, která umožňuje ovládat telefon. Je umístěna pod zadním fotoaparátem a lze s ní přijmout hovor, fotit, upravovat jas displeje nebo surfovat na internetu, aniž byste z ní museli sundat prst. Fotoaparát pro selfie a videohovory nabídne snímač s rozlišením 8 megapixelů, zadní jich má ještě o pět více. Potěší snímání HDR+ nebo přisvětlovací LED dioda, která vypomůže ve tmě nebo ve zhoršených světelných podmínkách. Kolem displeje se nachází tři mikrofony, které lépe zaznamenávají zvuk bez okolního šumu. Je libo pořádný výkon? Tento telefon z nedostatku výkonu rozhodně obvinit nemůžete. Základ totiž tvoří osmijádrový procesor Kirin 935 s taktem až 2,2 GHz, který doplňuje 3 GB operační paměti. Levou zadní tedy uspokojí i uživatele vyžadující plynulý výkon při náročných procesech. Mate S podporuje sítě LTE a je vybaven technologií Bluetooth 4.0 nebo NFC. Jako operační systém zde figuruje Android 5.1 s grafickou nástavbou EMUI 3.1.
Plusy

Luxusní 5,5palcový AMOLED displej Technologie Force Touch Kovová konstrukce a exkluzivní vzhled Vylepšená čtečka otisku prstu Velkorysý výkon

Mínusy




Info výrobce


Huawei Mate S


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
5,5"
Rozlišení v pixelech
1920 × 1080
Typ displeje
AMOLED
Rozlišení standardní zadní kamery
13 Mpx
Rozlišení přední selfie kamery
8 Mpx
Fotoaparát
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Maximální rozlišení fotografie
Neuvedeno
Maximální rozlišení videa
Neuvedeno
Světelnost
f/2
Výdrž baterie
Kapacita baterie
2 700 mAh
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Hardware
Frekvence procesoru
2 200 MHz (2,2 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
3 072 MB (3 GB)
Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Kovové provedení, Displej odolný vůči poškrábání
Funkce
Funkce
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Senzor přiblížení
Paměť
Velikost úložiště
32 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Operační systém
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 5.1 (Lollipop)
Rozměry
Šířka
75,3 mm (7,53 cm)
Výška
149,8 mm (14,98 cm)
Hloubka
7,2 mm (0,72 cm)
Barva
Barva
Šedá
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
UMTS (3G), LTE (4G)
Typ SIM karty
Micro SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Datové Funkce
Frekvence LTE
900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 2100 MHz
Hmotnost
Hmotnost přesně
156 g

Recenze odborníků

Huawei Mate S


Obrázek 1
Obrázek 2
Huawei má u mnoha zákazníků cejch společnosti, která umí vyrobit dobře vybavené telefony za příznivou cenu. Právě poměr mezi cenou a výkonem totiž hrál vždy pro Huawei, navíc vlajkové lodě přinášely i některé vymoženosti z té nejvyšší třídy, ale byly stále cenově dostupné. S příchodem modelu Mate S ale vstupuje Huawei do té nejvyšší ligy.Na IFA 2015 nebyl představen hezčí telefon. Jen Sony by mohlo konkurovat. Stylové kovové tělo je v nabídce hned v několika barevných kombinacích, telefonu nechybí optická stabilizace obrazu nebo čtečka otisku prstů s pokročilými funkcemi. 5,5palcový FullHD displej s mírně zakřiveným krycím sklem na okrajích plynule přechází v boky. To vše navíc Huawei doplnil Force Touch technologií. Tím trumfnul i americký Apple. Design a konstrukce: oblázek

Po designové stránce budete těžko hledat chyby. Kovové tělo je základem prestiže, jenž lze vzhledem k ceně očekávat. Mate S se navíc barevně přizpůsobí vašemu stylu, vyrábí se ve zlaté, růžové a ve dvou odstínech stříbrné v kombinaci s přední černou nebo bílou stranou. Vybere si skutečně každý. Telefon zaujme nejen na první pohled, celkově zaoblený design včetně decentního zakulacení krajů krycího skla vypadá prostě dobře pořád. V tomto ohledu se s konkurencí může nejen měřit, ale nejednou ji i překoná.Na 5,5palcový telefon nejsou nijak velké ani rozměry které činí 149,8 × 75,3 × 7,2 mm. I hmotnost je slušných 156 gramů. Především do šířky by snad ani telefon nemohl být užší, protože rámečky kolem displeje téměř ani nemá. S místem se šetřilo skutečně všude a využit je každý volný milimetr. Ve výsledku to znamená skvělý poměr ve využití přední strany displejem vůči její celkové ploše, konkrétně by displej měl zabírat 73,9 procent přední strany (Samsung Galaxy S6 nabídne 70,7 procent a iPhone 6s Plus 67,7 procent) . I přesto na přední straně nic nechybí, máme zde nastavitelnou LED diodu, senzor okolního světla i 8megapixelový fotoaparát.

Po otočení na zadní stranu vás čeká příjemný pohled na zaoblená záda, na kterých se nachází 13megapixelový fotoaparát s duálním přisvícením a velmi pohodlná čtečka otisku prstů, která nabídne i některé pokročilé funkce a lze ji použít i pro ovládání samotného prostředí telefonu. Čtečka otisku prstů je navíc pohodlně přístupná ukazováčkem pravé, případně levé ruky a lze se na ni vždy spolehnout. Funguje rychle a přesně tak, jak má. Elegance se neztrácí ani na tenkých hranách, kde se na správném místě nachází ovládací tlačítka. Nejsou sice kolébková, ale dobře se mačkají. Chybět samozřejmě nemůže slot pro microSD kartu a SIM, 3,5mm Jack, microUSB a reproduktory s mikrofonem.

Telefon se po pár dnech i dobře drží. První den, možná dva, můžete být mírně rozpačití z celkového zaoblení a tenké konstukce, kvůli které telefon nemusí v ruce působit jistým dojmem. Jedná se ovšem jen o zvyk. Huawei začal pěkně zostra a konkurence může v mnoha případech jen závidět.
Displej: někdy snad i Force Touch

Námi testovaný model nabídne 5,5palcový zobrazovač s FullHD rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů a tím pádem výslednou jemností 401 pixelů na palec. Displeji není co vytknout, je skutečně velmi dobrý, a to za každé situace, nezklamal ve tmě, na přímém světle i při pohledech z ostrých úhlů. Bohužel námi testovaná 32GB verze nenabídne technologii Force Touch, kdy displej rozpozná vyvinutý tlak. Tu bude mít pouze nejvyšší verze se 128 GB pamětí, která na trh dorazí později. A bude mnohem dražší. Na IFA 2015 jsme si tuto technologii vyzkoušeli, ale mimo funkce váhy a zoomování obrázků zatím Huawei její potenciál příliš nepředvedl, navíc se v dohledné době ani nebude prodávat. Jedná se tak pouze o koncept, se kterým chtěl Huawei sklidit prvenství, předběhnout tak Apple a uzmout si trochu slávy. Každopádně nad každým displejem Mate S se nachází LED dioda, kterou si můžete v nastavení aktivovat, případně deaktivovat. Upozorní vás na nové notifikace nebo při nabíjení, využívá k tomu oranžovou, červenou nebo zelenou bravu..

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz