Resumé

HTC One A9


HTC One A9
1600Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

1650Kč
+splátky dle přání

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Jedinečný design Jako společnost, která vytvořila první celokovovou konstrukci na světě, HTC znovu stanovuje nový standard designu. Telefon HTC One A9 má super tenký kovový rám s elegantní povrchovou úpravou, paměť rozšiřitelnou pomocí SD karty a sklo Corning Gorilla Glass s displejem až k okrajům. Zaměřte, vyfoťte, předveďte S telefonem HTC One A9 můžete dát prostor svému vnitřnímu fotografickému já. S optickou stabilizací obrazu. Díky možnosti snímání ve formátu RAW v režimu Pro budou vaše fotografie obsahovat více detailů, čímž získáte široké možnosti úprav a kontrolu nad výsledkem. Videa můžete zrychlit až 12násobně pro zajištění dramatického efektu s funkcí Hyperlapse. Lepší zobrazení Telefon HTC One A9 nabízí energeticky nenáročnou obrazovku bez okrajů 5" ve vysokém rozlišení Full HD 1080p. V porovnání s normální LCD obrazovkou získáte o 40 % více barev. Výsledkem je úžasná grafika a možnost hrát hry dokonce i za přímého slunečního světla. Se systémem marshmallow S Androidem 6.0 Marshmallow zvládnete hravě všechny každodenní činnosti. S funkcí Now on Tap a službou Android Pay rychle zjistíte vaše aktuální příležitosti, vše pak můžete odemknout pouhým klepnutím prstem. HTC One A9 je jedním z prvních telefonů, které umožňují používat otisk prstu k autorizaci nákupů pomocí služby Android Pay.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


HTC One A9


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
5"
Velikost
5" až 5,4"
Rozlišení v pixelech
1920 × 1080
Typ displeje
AMOLED
Rozlišení standardní zadní kamery
13 Mpx
Fotoaparát
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa, Stabilizace obrazu, Ochrana čočky ze safírového skla, Možnost užití uměleckých filtrů
Maximální rozlišení videa
Full HD - 1920 × 1080
Výdrž baterie
Max.výdrž baterie v pohotovostním režimu
432 h
Maximální délka hovoru
16 h
Kapacita baterie
2 150 mAh
Výdrž baterie
Velká – 3 h až 6 h
Hardware
Frekvence procesoru
4,15 MHz (0 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
2 048 MB (2 GB)
Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Hliníkové provedení, Kovové provedení, Skleněné prvky, Displej odolný vůči poškrábání, Kvalitní reproduktory
Funkce
Funkce
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC
Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Paměť
Velikost úložiště
16 GB
Vnitřní paměť
16 GB
Slot pro paměťovou kartu
SDXC
Operační systém
Platforma
Google Android
Rozměry
Šířka
70,8 mm (7,08 cm)
Výška
145,75 mm (14,58 cm)
Hloubka
7,26 mm (0,73 cm)
Barva
Barva
Stříbrná
Obsah balení
Balení obsahuje
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka
Konektivita/rozhraní
Podporované internetové protokoly
GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA, HSUPA, LTE (4G)
Typ SIM karty
Nano SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 2100 MHz, 2600 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Hmotnost
Hmotnost přesně
143 g

Recenze odborníků

HTC One A9


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
HTC One A9: Neříkejte mi iPhone!

HTC čeká od One A9 mnohé. Je to jen zoufalý pokus, nebo strategie, která dává smysl? Uspěje přístup „Design a foťák na prvním místě“?
Na tenhle telefon se přilepila kontroverze hned s okamžikem světové premiéry. Mluví se o něm jako o jednom z modelů, který má zachránit značku, ale výkon ke špičce nepatří a ani výbava nevyráží dech. Výrobce říká, že tady jde hlavně o design a špičkový fotoaparát. Výkon prý je vedlejší a dostatečný. Mezi fanoušky technologií, kterých je MobilMania plná, není takový přístup přijímán s velkým nadšením, ale rozhodovat bude až trh.
V prvních minulách testování

Nádherně zpracovaný telefon!
…ale s tím HTC za poslední roky nemělo problém.
Hodně připomíná iPhone.
HTC může dokola opakovat, že oni měli ty plastové pruhy první, ale připravte se, že nejčastější reakce okolí bude právě taková.
Android vypadá čistě a svižně. Navíc je to jedna z prvních možností, jak se dostat k verzi 6.0 Marschmallow. Menu není zahlcené předinstalovanými aplikacemi.
Tlačítko pod displejem se nemačká, nehýbe se, je to senzor. Čtečka otisků prstů funguje spolehlivě a rychle (ale iPhone 6s je o třídu rychlejší).

Design až v první řadě

HTC má design jako prioritu, pojďme s ním začít i my. Názor si udělejte podle přiložených fotek, pomoct by mohlo i video. Telefon působí solidním dojmem, kov je skvěle zpracovaný, po okrajích zaoblené sklo působí velmi efektně.
Na startu prodeje budou k dispozici dva odstíny šedé, což je trochu škoda, ale taková je strategie HTC vyzkoušená už u předchozích modelů. A tak zajímavější vínová a zlatá přijdou až později. Při prezentaci jsem viděl ještě prototyp v provedení „Acid Gold“, což je jakási zářivě zlatá s nádechem snad až do zelené. Vypadal naprosto šíleně a skvěle zároveň, ale na trh se dostane zřejmě až někdy začátkem roku 2016. HTC umí zapracovat plastové linky do kovového povrchu zad tak precizně, že ani při přejetí nehtem neucítíte přechod. Ukázkovým příkladem je One M9. Model A9 má design jako prioritu, proto mě nemile překvapil krok zpět, přechod mezi oběma materiály není tak hladký, řekl bych, že v kvalitě zapracování HTC kleslo na úroveň iPhonu 6/6s.
Pak je tu spor o tom, jestli A9 kopíruje iPhone, nebo iPhone kopíruje evidentně starší modely HTC. Nehodlám to nijak komentovat, toto dilema si stejně každý zájemce musí vyřešit sám za sebe.

Podstatné je, že nové HTC vypadá velmi dobře a přesně toto jeho zařízení potřebovali. Zaoblenou zadní stranu jsme příliš rádi neměli, při položení na rovný povrch se smartphony houpaly a výsledný tvar celkově nevyhovoval každému.
HTC One A9 naopak padne do ruky skvěle. V dlaních neřeže, štíhlý profil zpříjemňuje používání a také hmotnost 143 gramů je na pětipalcový mobil s hliníkovým tělem naprosto v pořádku. Mimochodem, navlas stejnou hodnotou se může chlubit i iPhone 6s. Ještěže ji nemá patentovanou ...
Je to klávesa, není to klávesa

Rozmístění prvků na bocích již nemá s iPhonem mnoho společného. Pochvalu zaslouží vroubkovaný povrch klávesy pro uzamčení. Díky tomu se nahmatává velmi snadno a nespletete si ho se sousedním ovladačem hlasitosti. Do levé hrany se dostala dvojice zásuvek. Jedna z nich patří SIM kartě formátu nanoSIM, druhá paměťové kartě. Po ní mohou majitelé amerického konkurenta pouze tajně toužit. Zajímavostí je, že pojistka zásuvek je více zapuštěná, klíček z iPhonu či běžný kancelářský napínáček při výměně karty nepomůže.Důležitá změna nastala i v přední části smartphonu. HTC se již od prvního modelu s Androidem bránilo hardwarovým tlačítkům na čelní straně, One A9 je výjimkou. Napůl. Viditelný snímač otisků funguje zároveň jako tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku, nedá se však fyzicky stisknout.
Pro odemknutí zařízení stačí přiložit prst. Odemykání trvá o zlomek vteřiny déle než na novém iPhonu 6s, přirovnat lze k loňskému iPhonu 6. Otisk rozpoznává spolehlivě, jen zřídka kdy je třeba přikládání prstu opakovat. Škoda, že senzor nedostal i další možnosti tak, jak nám to ukázal Honor 7.
Hardware zůstal ve střední třídě

Velikostí displeje se nové HTC trefuje mezi iPhone 6s a 6s Plus. AMOLED panel má úhlopříčku rovných 5 palců a pracuje s postačujícím FullHD rozlišením. Znamená to hustotu zobrazených bodů na úrovni 441 ppi. Displej je velmi dobře čitelný během slunečných dnů i při pohledu z úhlu. Solidně také odolává otiskům prstů. Pokud k tomu připočteme věrné barvy a příjemně kluzký povrch, máme před sebou jeden z největších plusů novinky. Vnitřnosti One A9 již tak špičkové nejsou. Základem je osmijádrový procesor (čtyři jádra s taktem 1,5 GHz a zbylá čtyři s taktem 1,2 GHz) a čipset Snapdragon 617. Grafickým akcelerátorem je Adreno 405, kapacita paměti RAM dosahuje 2 GB (resp. 3 GB v případě varianty s 32 GB vnitřní pamětí).

Za modely jako Samsung Galaxy S6 či LG G4 zaostává HTC spíše pouze papírově. Nevěříme, že by si běžný uživatel rozdíl ve výkonu všiml, proto nám absence úplné hardwarové špičky překáží pouze z principu cenotvorby.

Chod systému je svižný, mírné zaváhání se dostaví pouze při extrémních nárocích. Mimochodem A9 je první zařízení s Androidem 6.0 Marshmallow na českém trhu. Za to má výrobce u nás palec nahoru. Jen nástavba HTC Sense asi nebude každému po chuti. Věříme, že se najdou příznivci doplňků jako jsou novinky přes Blinkfeed, News Republic, ne příliš rozšířená sociální síť Zoe a jiné. Většině však zřejmě více vyhovuje čistší systém bez vnucování služeb, které reálně nepoužívají. BlinkFeed se však dá vypnout a zůstane relativně čistě vyhlížející systém. Naopak oceňujeme možnost jednoduché změny grafické podoby nabídky prostřednictvím motivů. K dispozici jich je opravdu hodně, chybět nesmí ani takové, které se inspirovaly systémem iOS (pokud by vám náhodou design mobilu nestačil).
Klepněte pro větší obrázek

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz