Resumé

iPhone 6S 16/64/128GB


iPhone 6S 16/64/128GB
2200 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Jak iPhone 6s vezmete do ruky, uvědomíte si, že něco takového jste ještě nedrželi. 3D Touch dokáže jedním stisknutím víc než kdy předtím. Live Photos působivě oživí vaše vzpomínky. A to je teprve začátek. Když se na iPhone 6s podíváte podrobně, najdete inovace na všech úrovních.3D Touch Multi-Touch další generace iPhone teď vnímá, do jaké hloubky displej stisknete. Otevírá tak prostor novým možnostem interakce s obsahem a umožňuje dělat nejrůznější věci rychleji a snáz.12 MP fotky. 4K video. Live Photos. Vzpomínky, které neblednou Nejoblíbenější fotoaparát na světě je teď ještě lepší. Vyspělý 12MP fotoaparát iSight teď pořizuje Live Photos – při focení nahrává i okamžiky před a po záběru. K životu je pak probudíte prostým přitlačením na fotku. A nový 5megapixelový fotoaparát FaceTime HD vám rozzáří úsměv bleskem Retina Flash.Čip A9 s 64bitovou architekturou. Vůbec nejvyspělejší mobilní čip je ještě rychlejší. Navíc je v něm teď integrovaný pohybový koprocesor M9. Průlomový design, ze kterého jsme vymáčkli ještě víc. Zaoblená konstrukce je vyrobená z nové slitiny hliníku řady 7000. 4,7palcový a 5,5palcový Retina HD displej má nejtvrdší krycí sklo ze všech smartphonů. A vesmírně šedou, stříbrnou a zlatou barvu teď doplňuje výrazná nová barva růžového zlata. 4G LTE Advanced. Rychlejší Wi-Fi Užívejte si dvojnásobné rychlosti stahování v sítích 4G LTE Advanced až 300 Mb/s a rychlejší Wi-Fi 802.11ac s technologií MIMO*.Touch ID Pokročilé zabezpečení máte pod palcem. Pomocí Touch ID svůj telefon odemknete a bezpečně nakoupíte v App Storu – stačí otisk vašeho prstu. Vylepšený snímač Touch ID teď otisky prstů rozpoznává ještě rychleji a přesněji. iOS 9 Zážitek jako žádný jiný. Na telefonu jako žádný jiný Nejvyspělejší mobilní operační systém na světě má chytřejší vyhledávání, podstatná vylepšení výchozích aplikací a spoustu dalších užitečných drobností.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


iPhone 6S 16/64/128GB


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
4,7"
Velikost
4,5" až 4,9"
Rozlišení v pixelech
1334 × 750
Typ displeje
IPS
Rozlišení zadní kamery
12 Mpx
Fotoaparát
Rozlišení přední kamery
5 Mpx
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Maximální rozlišení videa
3840 × 2160 - Ultra HD
Světelnost
f/2,2
Výdrž baterie
Kapacita baterie
1 715 mAh
Výdrž baterie
Maximální – nad 6 h
Hardware
Frekvence procesoru
1 800 MHz (1,8 GHz)
Počet jader procesoru

Operační paměť
2 048 MB (2 GB)
Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Hliníkové provedení, Kovové provedení, Skleněné prvky, Displej odolný vůči poškrábání, Kvalitní reproduktory
Funkce
Funkce
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, NFC
Senzory
Pohybový senzor, Digitální kompas, Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení
Paměť
Velikost úložiště
64 GB
Vnitřní paměť
64 GB
Operační systém
Platforma
Apple iOS
Verze operačního systému
iOS 9
Rozměry
Šířka
67,1 mm (6,71 cm)
Výška
138,3 mm (13,83 cm)
Hloubka
7,1 mm (0,71 cm)
Barva
Barva
Vesmírně šedá
Multimédia
Podporované video formáty
H.264, MP4
Obsah balení
Obsah balení
Napájecí adaptér, Sluchátka
Konektivita/rozhraní
Datové služby
GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA (3G), HSUPA (3G), LTE (4G)
Typ SIM karty
Nano SIM
Konektory
Jack (3,5mm), Lightning port
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Plně kompatibilní s Vodafone, Cat. 8., 1800 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz, 2600 MHz - Plně kompatibilní s O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Rychlost LTE
50 Mb/s, 150 Mb/s
Plná kompatibilita se sítí operátora
O2, T-Mobile, Vodafone
Hmotnost
Hmotnost
143 g

Recenze odborníků

iPhone 6S 16/64/128GB


Obrázek 1
Applu se to zase povedlo! Ale bezchybné nové iPhony nejsou. Recenze chválí 3D Touch, kritizují výdrž a odrazují od 16 GB varianty.
Jak je zvykem, redaktoři významných magazínů dostaly iPhone 6s/6s Plus na test předem. Proto lze už nyní, před oficiálním startem prodeje dne 25. září 2015, přinést první dojmy. A také zopakovat ono ohrané: „Applu se to zase povedlo.The Verge: skvělý 3D Touch a fotoaparáty

I když je třeba brát slova značně proapplovského The Verge obezřetně, v mnohém jsou pravdivá. Technologie 3D Touch je revoluční věc, která sice zatím funguje pouze v aplikacích od Applu, ale až si ji osvojí i ostatní vývojáři, máme se na co těšit. A narozdíl od Huawei jí Apple dal smysl. Další slova chvály od redaktora Nilaye Pately plynou na fotoaparát. I když jej označuje za nejlepší mezi současnými smartphony, chválí především jeho konzistentní kvalitu během různých scén. Za pokrok potom nepovažuje ani tak Live Photos (které už dávno ukázala Nokia a taky HTC), či 4K video, ale spíše skok rozlišení čelní kamerky z 1,2 na rovných 5 Mpx.
Negativně potom server The Verge hodnotí výdrž obou novinek. I když Apple na tiskové konferenci tvrdil, že lehce menší baterie zajistí minimálně stejnou výdrž, jako předchozí generace, pořád je výdrž akumulátorů „jablečných“ smartphonů oproti konkurenci žalostně malá.
The Wall Street Journal: Live Photos a výkon

Joanna Stern začíná svůj článek slovy: „Nový iPhone vás neteleportuje na jednání, nepopře gravitaci a nevyčistí zuby vašemu psovi.“ Ale lidem to nevadí, pořád budou stát fronty, protože je to zase nejlepší iPhone. Na nových modelech kritizuje především výdrž baterie, která prostě není lepší, a pokud chcete výdrž po celý den, o menším iPhonu raději vůbec neuvažujte. Chválí naopak výkon, který je prý především s novou verzí iOS znatelně lepší oproti předchozí generaci. Svůj podíl na tom dle ní má hlavně nový procesor A9 a také 2 GB operační paměti. Uchvacuje ji také funkce Live Photos. Zároveň ale podotýká, že je tato funkce paměťově velmi náročná. Stejně tak každý snímek zachycený novým 12 Mpx fotoaparátem je cca o 1 MB větší, než snímky z předchozích modelů. No a pokud byste chtěli točit hodně 4K videa, to potom zabere necelých 400 MB za každou minutu záznamu.
The New York Times: majitelé iPhonu 6/6 Plus, nechvátejte

Brian Chen z The New York Times to podstatné nechal úplně na závěr svého článku. Kdo má totiž o jednu generaci starší iPhone 6 nebo iPhone 6 Plus, nemá v podstatě důvod chtít iPhony nové. I on vyzdvihuje nové kvality fotoaparátů, technologii 3D Touch, líbí se mu Live Photos, ale nic z toho nepovažuje za tak důležité, aby lidé své starší iPhony šesté řady měnili. Zároveň poukazuje na velmi omezené možnosti sdílení Live Photos na to, jak velkou novinku z nich Apple dělá. A neodpustil si také tvrdou kritiku (volně přeloženo): „Apple sice vylepšil fotoaparát a vytvořil konstrukci nových iPhonů 6S a 6S Plus ze silnějšího kovu a skla, ale tu hlavní součástku - baterii - nevylepšil. Bude proto chytřejší počkat na další generaci, která snad přinese důležité změny na důležitých místech.“
Když se stane chyba, je z toho senzace

Malá senzace (otázkou stále zůstává, nakolik neúmyslná) se přihodila grafické designérce Adrienne ze San Diega. Té v úterý, tedy tři dny před oficiálním zahájením prodejů, došel domů nový růžový iPhone 6S. Od té doby na Twitteru (@MoonshineDesign) odpovídá na zvídavé dotazy, přikládá ukázkové fotografie či videa, nebo ukazuje screenshoty z benchmarků. Upozorňuje ale, že Twitter značně komprimuje nahrávaná data.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz