Resumé

Sony Xperia M5 (E5603)


Sony Xperia M5 (E5603)
1200 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Uvítejte žhavou novinku, na kterou netrpělivě čekal nejeden fanda společnosti Sony – nový vodotěsný telefon Sony Xperia M5. Ten využívá prověřený vzhled, který je poznávacím znamením novodobých Xperií, včetně mírně zaoblených rohů. Slušivé provedení s kovovým rámečkem doplňuje tvrdá certifikace IP68 – smartphone tak odolá nejen vodě, ale také prašnému prostředí.Displej umí potěšit

Prostřednictvím špičkového displeje se štědrou úhlopříčkou 5 palců máte zaručenou parádní podívanou. Za věrným zobrazením stojí speciální technologie BRAVIA Engine 2, která mohutně zlepšuje podání barev. Po hardwarové stránce si ani ten nejnáročnější uživatel nemůže stěžovat. Kvalitní obživu systému Android 5.0 Lollipop má pod palcem extrémně výkonný procesor MediaTek Helio X10.
Zachyťte důležité okamžiky klidně i ve 4K
Hlavní fotoaparát se oproti předchozím generacím dočkal mnoha vylepšení.
Jako snímač posloužil vylepšený čip Exmor RS s rozlišením 21,5 megapixelů. Fotoaparát se pyšní bleskurychlým fázovým ostřením, které má trvat pouhou 0,03 s, což je kratší čas, než člověk potřebuje na mrknutí oka. Optika nabídne světelnost f/2,0. Buďte si jisti, že každý pořízený snímek bude tak ostrý a čistý, jak je to jen možné. Nadchne i přední kamerka, která má celých 13 Mpx.
Běžec na dlouhou trať

Interní paměť má základní kapacitu 16 GB, ale není problém využít micro SD slot a vložit paměťovou kartu o velikosti až 200 GB. V dnešní době je rozhodující podpora rychlých LTE sítí a Sony Xperia M5 je plně nachystaná na brouzdání po mobilním internetu. Baterie má kapacitu 2 600 mAh a díky inteligentnímu režimu Stamina se postará až o dvoudenní výdrž při běžném používání.
Plusy

Jedinečný design naplní váš ukazatel spokojenosti na maximum Luxusní IPS displej v kovovém těle Osmijádrový procesor vás nikdy nenechá na holičkách Voděodolný do hloubky 1,5 m po dobu 30 minut Nechybí podpora LTE a integrované NFC

Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia M5 (E5603)


Parametry a specifikace

Úhlopříčka displeje

5"

Velikost

5" až 5,4"

Rozlišení v pixelech

1920 × 1080

Typ displeje

IPS

Rozlišení zadní kamery

21,5 Mpx

Fotoaparát

Rozlišení přední kamery

13 Mpx

Funkce fotoaparátu

Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa

Maximální rozlišení videa

Neuvedeno

Výdrž baterie

Kapacita baterie

2 600 mAh

Výdrž baterie

Maximální – nad 6 h

Hardware

Frekvence procesoru

2 000 MHz (2 GHz)

Počet jader procesoru



Operační paměť

3 072 MB (3 GB)

Použití a konstrukce

Použití

Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce

Dotykový displej

Provedení

Odolný proti vlhkosti a prachu, Kovové provedení

Funkce

Další funkce

Funkce kompas

Funkce

Wi-Fi, BlueTooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC

Paměť

Velikost úložiště

16 GB

Slot pro paměťovou kartu

Micro SD

Maximální velikost paměťové karty

200 GB

Operační systém

Platforma

Google Android

Verze operačního systému

Android 5.0 (Lollipop)

Rozměry

Šířka

72 mm (7,2 cm)

Výška

145 mm (14,5 cm)

Hloubka

7,6 mm (0,76 cm)

Barva

Barva

Černá

Multimédia

Podporované video formáty

AVI, MP4

Obsah balení

Obsah balení

Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka

Konektivita/rozhraní

Datové služby

GPRS, EDGE, LTE (4G)

Typ SIM karty

Nano SIM

Konektory

Jack (3,5mm), USB micro

Datové Funkce

Plná kompatibilita se sítí operátora

O2, T-Mobile, Vodafone

Hmotnost

Hmotnost

142,5 g

Recenze odborníků

Sony Xperia M5 (E5603)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Japonské Sony dnes osvěžilo své portfólio novinkou Xperia M5, která řádně rozvíří vody střední třídy. Nabízí totiž velmi výkonný hardware, kde se dokonce objevuje 3GB operační paměť, dále také rychlý fotoaparát s 21,5 megapixely, pětipalový FullHD displej a za zmínku také stojí, že plní certifikaci IP68 a odolá tak nejen vodě, ale také prašnému prostředí.Design novinky dnes již patrně nikoho neuchvátí. Sony do střední třídy použilo léty prověřený vzhled, který je již jakýmsi poznávacím znamením novodobých Xperií. Spíše ostřeji střižený styl s mírně zaoblenými rohy by měl dobře padnout do rukou. V případě rozměr potěší tloušťka pouze 7,5 milimetrů či hmotnost 142 gramů. Menší radost již udělají poměrně velké rámečky kolem displeje, byť i v jejich případě můžeme nalézt důvody, proč se je nepovedlo dokonale zmenšit. Xperia M5, byť se nikde nechlubí přídomkem Aqua, plní certifikaci IP68 a odolá ponoření do 1,5metrové hloubky pod vodu a nerozhází ani prašné prostředí. Jasná konkurenční výhoda, především ve střední třídě. Navíc udělají radost nijak nezakryté konektory, tudíž odpadá zápasení s krytkami. Krytka je na telefonu pouze jedna a chrání sloty pro SIM kartu a paměťovou kartu.Zobrazovačem Xperie M5 se stal pětipalcový IPS displej s FullHD rozlišením. Sázka na jistotu, jejímž výsledkem bude parádní podívaná. Sony však nehodlalo šetřit ani pod kapotou. Nasadilo moderní 64bitový procesor MediaTek X10 Helio s osmi jádry a taktem 2 GHz. Výkon dále podtrhuje 3GB operační paměť. Interní úložiště dostalo do vínku 16 GB a je rozšiřitelné paměťovými kartami až o dalších 200 GB. Požadavky i těch datově nejnáročnějších uživatelů by tak měly být splněny do puntíku. Menší výtku si naopak Sony zaslouží za nasazení staršího Androidu, konkrétně ve verzi 5.0 Lollipop. Zde bychom očekávali nejnovější verzi 5.1. Důraz bude Xperia M5 klást na fotoaparát, který papírově nabízí opravdu vysoké rozlišení. Dokonce nejvyšší v historii všech Xperií. Těšit se můžete na snímky v rozlišení 21,5 megapixelů. Výrobce se nicméně chlubí především hybridním autofocusem. Ten má být schopen zaostřit za pouhých 250 milisekund (0,25 sekundy). Samozřejmostí je přítomnost hardwarové spouště fotoaparátu a my s radostí kvitujeme, že ji Sony jako takřka poslední výrobce neopouští. Pokud preferujete záznam pohyblivých obrázků, budete se moci spolehnout na 4K video. Kvalitní bude i čelní kamerka, což je vidět již z produktových snímků. Má 13megapixelové rozlišení. Sluší se připomenout, že Xperia M5 bude existovat také ve variantě s podporou dvou SIM karet. Samozřejmostí je pak podpora sítí LTE a velmi pravděpodobně se všemi potřebnými frekvencemi. Kdy Xperia M5 vstoupí do prodeje, není v tuto chvíli známo a podobné otazníky se vznáší nad cenou. S jistotou tak pouze víme, že dorazí v bílé, černé a zlaté variantě.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz