Resumé

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB


Samsung Galaxy S7 Edge 32GB
2250 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Změní váš pohled na telefon
Zcela měníme způsob sdílení zážitků a vzpomínek. Bouráme hranice toho, co všechno dokáže telefon. A to je to nejlepší, co se ve světě mobilních telefonů může stát.
Galaxy S7
Plníme vaše představy a přinášíme vám funkce, které jste si přáli. Vyvážili jsme design a funkčnost. Přinášíme vlastnosti, které jste u chytrých telefonů ještě neviděli, ale brzy bez nich nebudete moci žít. Galaxy S7 a S7 edge.
Design
Při navrhování designu Galaxy S7 a S7 edge nebyly učiněny žádné kompromisy. Výsledkem je dokonalá rovnováha designu a funkčnosti, která poskytuje pokročilé funkce v mimořádně elegantním těle.
Účelový design
Protože víme, že s telefonem Galaxy S7 nebo S7 edge strávíte hodně času, věnovali jsme mimořádné úsilí vytvoření unikátního a funkčního designu.
Dokonalé materiály
Velké úsilí jsme věnovali zdokonalování křivek Galaxy S7 a S7 edge. Pomocí vlastního procesu nazvaného 3D tvarování jsme dosáhli přesně zakřiveného 3D skla, které lícuje s kovovou slitinou a vytváří jedinečně hladké a pevné tělo telefonu.
Pohodlné uchopení
Dvojitě zakřivené zadní části telefonů Galaxy S7 a S7 edge jsou důvodem, proč se tak pohodlně drží v ruce. Celý design, od přirozených linií po tenkost telefonu, je navržen tak, aby se telefon držel vždy pohodlně.
Špičková odolnost
S telefonem Galaxy S7 a S7 edge se nemusíte bát položit telefon na mokrý povrch. Můžete ho používat dál i poté, co vám spadne do vody. Můžete hrát hry u bazénu, pořizovat selfie na pláži a zavolat si v dešti taxi. Telefony mají certifikované krytí IP68.
Fotoaparát
Skutečný život se odehrává za nejrůznějších světelných podmínek a vy byste měli být schopni fotografovat, aniž byste museli přemýšlet nad tím, jestli máte dostatek světla.
Přizpůsobený slabému osvětlení
Celá řada momentů našich životů se odehrává, když není dostatek světla. S telefonem Galaxy S7 a S7 edge to není žádný problém. Objektiv s vylepšenou světelností F1.7 a většími pixely 1,4 µm obrazového snímače zachytí o tolik více světla, že výsledné fotografie budou ostré a detailní.
Technologie Dual Pixel
Poprvé u chytrého telefonu mají všechny pixely obrazového snímače dvě fotodiody místo jedné, což znamená, že snímač Dual Pixel Sensor standardu DSLR dokáže zaostřit tak rychle a přesně, jako to dělají vaše oči.
Revoluční ostření
Každý jednotlivý pixel snímače Dual Pixel Sensor se používá k detekci fáze, což umožňuje neuvěřitelně rychlé a spolehlivé automatické zaostření, které zachytí i ty nejneočekávanější pohyby dokonce i při horších světelných podmínkách.Pohyb v panoramatu
Poprvé můžete zachytit pohyby v panoramatických snímcích. Zachycené panoráma je stále plynulé, jde o čistě spojené, mimořádně ostré snímky. Chcete-li daný okamžik znovu prožít, stačí potáhnout obrazovku nebo posunout Galaxy S7 nebo S7 edge do strany.
Vyberte ten nejlepší snímek
Tři, dva, jedna, sýr! Motion photo zachytí přesně tři sekundy předtím, než stisknete spoušť. Také můžete zvolit, který moment zachováte jako statickou fotografii.
Režimy vylepšení
Když zapnete funkci Spotlight v režimu Překrásná tvář, můžete zvýraznit některé části vašeho obličeje. Intenzitu a směr světla lze upravit pro různé efekty.
Selfie blesk
Dobré osvětlení může vytvořit ohromující rozdíl. Zvláště u selfie. Blesk otočený směrem dopředu využívá celý displej SAMOLED, aby rovnoměrně osvítil váš obličej.
Hry
Zážitek z mobilních her jsme posunuli o třídu výše, protože Galaxy S7 a S7 edge jsou vybaveny specializovaným herním centrem a funkcemi jako je nahrávání průběhu hry.
Ty nejlepší požitky ze hry
I ty nejnáročnější hry z hlediska grafiky běží plynule s výrazně menším zpožděním a podstatně nižším zatížením baterie. I když začíná být během hry skutečně horko, telefon se tak snadno nezahřeje, takže můžete zůstat v klidu a soustředit se na hraní. A protože Galaxy S7 a S7 edge jsou první chytré telefony, které podporují rozhraní Vulkan API, vychutnáte si při hraní dramatické efekty.
Unikátní funkce
Budete mít přístup k několika skvělým funkcím, které učiní váš herní zážitek lepším než kdykoli dříve. Získáte přístup mimo jiné k záznamu průběhu hry. Když jste ve hře vrcholně úspěšní, budete se chtít určitě podělit on-line s dalšími uživateli.
Absolutní přehled
Jedná se o skutečné řídicí centrum pro hry. Všechny hry máte pohodlně na jednom místě a nové aktualizace se stahují automaticky. Než začnete hrát, můžete ztlumit a skrýt upozornění a upravit nastavení her, abyste šetřili baterii.
Hardware
Díky výkonným procesorům pracují Galaxy S7 a S7 edge hladce a rychle, a zpracují spolehlivě vaše data na microSD kartě. A přestože má baterie vyšší kapacitu, nabíjení je stále rychlé.
Dechberoucí výkon
Nový vlastní CPU, výkonný GPU a 4 GB RAM tvoří silnou kombinaci. Od hraní her po streamování videa – vše probíhá rychleji a plynuleji. Váš telefon bude stále fungovat jako nový.
CPU Až o 30 % rychlejší než jeho předchůdce
GPU Až o 64 % rychlejší než jeho předchůdce
4 GB RAM Zvýšeno ze 3 GB RAM
Rozšiřitelná paměť
Díky podpoře microSD můžete rozšířit paměťovou kapacitu dle potřeby. Dlouho nebudete muset odstraňovat žádné soubory, fotografie nebo videa.
Vysokokapacitní baterie s bezdrátovým nabíjením
Vyšší životnost
Telefony Galaxy S7 a S7 edge mají baterie s vyšší kapacitou, které vám umožní sledovat vaše oblíbené televizní pořady a poslouchat hudbu dlouhé hodiny. Vlastní CPU a zdokonalený GPU zajistí, že využijete plný potenciál baterie.
Rychlé nabíjení
I s většími bateriemi můžete využít funkci rychlého nabíjení, aby nemusel být telefon dlouho zapojený do elektrické zásuvky.
Bezdrátové nabíjení
Je to nejsnadnější způsob nabíjení telefonu. Telefon položíte a on se začne nabíjet. Právě skutečnost, že nabíjení je tak rychlé, činí funkci bezdrátového nabíjení telefonu Galaxy S7 nebo S7 edge tak fenomenální.

Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy S7 Edge 32GB


Parametry a specifikace

Úhlopříčka displeje

5,5"

Rozlišení v pixelech

2560 × 1440

Typ displeje

AMOLED

Rozlišení zadní kamery

12 Mpx

Rozlišení přední kamery

5 Mpx

Fotoaparát

Funkce fotoaparátu

Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa, Stabilizace obrazu, Noční režim

Světelnost

f/1,7

Výdrž baterie

Kapacita baterie

3 600 mAh

Procesor

Frekvence procesoru

2 300 MHz (2,3 GHz)

Počet jader procesoru



Použití a konstrukce

Použití

Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce

Dotykový displej

Provedení

Odolný proti vlhkosti a prachu

Funkce

Funkce

WiFi, Bluetooth, GPS, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, NFC, Integrované bezdrátové nabíjení

Senzory

Pohybový senzor, Gyroskop

Úložiště a RAM

Operační paměť

4 096 MB (4 GB)

Velikost úložiště

32 GB

Slot pro paměťovou kartu

Micro SD

Maximální velikost paměťové karty

200 GB

Operační systém

Platforma

Google Android

Verze operačního systému

Android 6.0 (Marshmallow)

Rozměry

Šířka

72,6 mm (7,26 cm)

Výška

150,9 mm (15,09 cm)

Hloubka

7,7 mm (0,77 cm)

Barva

Barva

Černá

Multimédia

Podporované video formáty

MP4, WMV, 3GP, MKV, 3G2, WEBM

Obsah balení

Obsah balení

Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka

Konektivita/rozhraní

Typ SIM karty

Nano SIM

Konektory

Jack (3,5mm), USB micro

Hmotnost

Hmotnost

157 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Rok se s rokem sešel a Samsung opět uvádí na trh to nejlepší ze své mobilní kuchyně. A letos se mu s oběma novinkami – Galaxy S7 & Galaxy S7 edge, dostalo velmi vřelého přijetí nejen mezi technologickými novináři, ale především mezi širokou veřejností. Přitom když se týdny před oficiálním představením na internetu objevovaly nové a nové informace, díky kterým jsme znali finální podobu i hardwarové parametry s předstihem, až tak pozitivně to pro Samsung nevypadalo. Na první pohled totiž Galaxy S7 (edge) vypadaly podobně jako loňské modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge.

Jenže zdání klame a při oficiálním představení se Samsung vytasil s několika trumfy, na které zkrátka spotřebitelé slyší. Design nijak zvlášť nebylo potřeba vylepšovat, ale přidat voděodolnost (IP68) byl jednoduše skvělý nápad, stejně jako slot na microSD kartu.

Když si k tomu dále připočtete špičkovou hardwarovou výbavu bez kompromisů (dobře, infraport protentokrát odpustíme), prémiový servis s osobním vyzvednutím poškozeného kusu a zápůjčkou nového, možnost získat virtuální realitu Gear VR jako dárek a především nižší startovací cenu než loňské modely, je jasné, že na tohle už uživatelé budou slyšet. Jen v České republice byl zájem o oba modely třikrát vyšší než v případě loňských novinek.Recenze Samsung Galaxy S7 edge: Vybroušený k dokonalosti



Jiří Hrma před 15 minutami Recenze 1 komentář



Rok se s rokem sešel a Samsung opět uvádí na trh to nejlepší ze své mobilní kuchyně. A letos se mu s oběma novinkami – Galaxy S7 & Galaxy S7 edge, dostalo velmi vřelého přijetí nejen mezi technologickými novináři, ale především mezi širokou veřejností. Přitom když se týdny před oficiálním představením na internetu objevovaly nové a nové informace, díky kterým jsme znali finální podobu i hardwarové parametry s předstihem, až tak pozitivně to pro Samsung nevypadalo. Na první pohled totiž Galaxy S7 (edge) vypadaly podobně jako loňské modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge (recenze).



Jenže zdání klame a při oficiálním představení se Samsung vytasil s několika trumfy, na které zkrátka spotřebitelé slyší. Design nijak zvlášť nebylo potřeba vylepšovat, ale přidat voděodolnost (IP68) byl jednoduše skvělý nápad, stejně jako slot na microSD kartu.



recenze samsung galaxy s7Samsung Galaxy S7 edge (vlevo) a Galaxy S7



Když si k tomu dále připočtete špičkovou hardwarovou výbavu bez kompromisů (dobře, infraport protentokrát odpustíme), prémiový servis s osobním vyzvednutím poškozeného kusu a zápůjčkou nového, možnost získat virtuální realitu Gear VR jako dárek a především nižší startovací cenu než loňské modely, je jasné, že na tohle už uživatelé budou slyšet. Jen v České republice byl zájem o oba modely třikrát vyšší než v případě loňských novinek.



img02



Samsung Galaxy S7 společně se zakřivenou edge variantou v současné době patří k tomu nejlepšímu, co si na trhu s Android telefony můžete pořídit. Vzhledem k tomu, že oba modely nabízejí shodné hardwarové parametry a zakřivený Galaxy S7 edge se liší pouze velikostí displeje, rozměry, hmotností a vyšší kapacitou akumulátoru, rozhodli jsme se naše dojmy spojit do jedné podrobné recenze.64GB verze se u nás neprodává, což ale vzhledem k přítomnosti slotu na microSD kartu ničemu nevadí. K dispozici je černá, bílá a zlatá verze; ve světe se lze setkat ještě se stříbrnou variantou.

Obsah balení & Smart Switch



Prémiový telefon letos dostal i prémiovou krabičku v černé barvě, která má magnetickou aretaci a otevírá se z boku. V ní kromě telefonu najdeme 2A rychlonabíječku, dostatečně dlouhý USB – microUSB kabel, plastovou krabičku se špuntovými sluchátky, která nehrají vůbec špatně, kovovou sponku na vysunutí slotu na microSD & nanoSIM kartu a stručnou brožuru pro rychlé seznámení s telefonem.Recenze Samsung Galaxy S7 edge: Vybroušený k dokonalosti



Jiří Hrma před 15 minutami Recenze 1 komentář



Rok se s rokem sešel a Samsung opět uvádí na trh to nejlepší ze své mobilní kuchyně. A letos se mu s oběma novinkami – Galaxy S7 & Galaxy S7 edge, dostalo velmi vřelého přijetí nejen mezi technologickými novináři, ale především mezi širokou veřejností. Přitom když se týdny před oficiálním představením na internetu objevovaly nové a nové informace, díky kterým jsme znali finální podobu i hardwarové parametry s předstihem, až tak pozitivně to pro Samsung nevypadalo. Na první pohled totiž Galaxy S7 (edge) vypadaly podobně jako loňské modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge (recenze).



Jenže zdání klame a při oficiálním představení se Samsung vytasil s několika trumfy, na které zkrátka spotřebitelé slyší. Design nijak zvlášť nebylo potřeba vylepšovat, ale přidat voděodolnost (IP68) byl jednoduše skvělý nápad, stejně jako slot na microSD kartu.



recenze samsung galaxy s7Samsung Galaxy S7 edge (vlevo) a Galaxy S7



Když si k tomu dále připočtete špičkovou hardwarovou výbavu bez kompromisů (dobře, infraport protentokrát odpustíme), prémiový servis s osobním vyzvednutím poškozeného kusu a zápůjčkou nového, možnost získat virtuální realitu Gear VR jako dárek a především nižší startovací cenu než loňské modely, je jasné, že na tohle už uživatelé budou slyšet. Jen v České republice byl zájem o oba modely třikrát vyšší než v případě loňských novinek.



img02



Samsung Galaxy S7 společně se zakřivenou edge variantou v současné době patří k tomu nejlepšímu, co si na trhu s Android telefony můžete pořídit. Vzhledem k tomu, že oba modely nabízejí shodné hardwarové parametry a zakřivený Galaxy S7 edge se liší pouze velikostí displeje, rozměry, hmotností a vyšší kapacitou akumulátoru, rozhodli jsme se naše dojmy spojit do jedné podrobné recenze.



img01



Galaxy S7 se u nás prodává za cenu 19 799 Kč, Galaxy S7 edge za 22 599 Kč; ceny jsou včetně DPH a platí pro 32GB varianty. 64GB verze se u nás neprodává, což ale vzhledem k přítomnosti slotu na microSD kartu ničemu nevadí. K dispozici je černá, bílá a zlatá verze; ve světe se lze setkat ještě se stříbrnou variantou. Samsung k telefonům nabízí řadu originálního příslušenství, které jsme vám představili v tomto článku.



Během zítřejšího dne (pondělí 14. března) do textu doplníme také videorecenzi. Prozatím se můžete podívat na naše video s prvními dojmy, kde vám obě novinky ukážeme.

Obsah balení & Smart Switch



Prémiový telefon letos dostal i prémiovou krabičku v černé barvě, která má magnetickou aretaci a otevírá se z boku. V ní kromě telefonu najdeme 2A rychlonabíječku, dostatečně dlouhý USB – microUSB kabel, plastovou krabičku se špuntovými sluchátky, která nehrají vůbec špatně, kovovou sponku na vysunutí slotu na microSD & nanoSIM kartu a stručnou brožuru pro rychlé seznámení s telefonem.

img02

img03

img05



Výčet položek v balení uzavírá plastová OTG redukce z microUSB na USB, kterou můžete využít nejen pro připojení Flash disku, klávesnice a dalších periferií, ale především je zde pro snadnější přenos vašich dat z jiného telefonu s Androidem či iPhonu a BlackBerry. Podpora migrace dat z Windows Phone/Mobile chybí.Recenze Samsung Galaxy S7 edge: Vybroušený k dokonalosti



Jiří Hrma před 15 minutami Recenze 1 komentář



Rok se s rokem sešel a Samsung opět uvádí na trh to nejlepší ze své mobilní kuchyně. A letos se mu s oběma novinkami – Galaxy S7 & Galaxy S7 edge, dostalo velmi vřelého přijetí nejen mezi technologickými novináři, ale především mezi širokou veřejností. Přitom když se týdny před oficiálním představením na internetu objevovaly nové a nové informace, díky kterým jsme znali finální podobu i hardwarové parametry s předstihem, až tak pozitivně to pro Samsung nevypadalo. Na první pohled totiž Galaxy S7 (edge) vypadaly podobně jako loňské modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge (recenze).



Jenže zdání klame a při oficiálním představení se Samsung vytasil s několika trumfy, na které zkrátka spotřebitelé slyší. Design nijak zvlášť nebylo potřeba vylepšovat, ale přidat voděodolnost (IP68) byl jednoduše skvělý nápad, stejně jako slot na microSD kartu.



recenze samsung galaxy s7Samsung Galaxy S7 edge (vlevo) a Galaxy S7



Když si k tomu dále připočtete špičkovou hardwarovou výbavu bez kompromisů (dobře, infraport protentokrát odpustíme), prémiový servis s osobním vyzvednutím poškozeného kusu a zápůjčkou nového, možnost získat virtuální realitu Gear VR jako dárek a především nižší startovací cenu než loňské modely, je jasné, že na tohle už uživatelé budou slyšet. Jen v České republice byl zájem o oba modely třikrát vyšší než v případě loňských novinek.



img02



Samsung Galaxy S7 společně se zakřivenou edge variantou v současné době patří k tomu nejlepšímu, co si na trhu s Android telefony můžete pořídit. Vzhledem k tomu, že oba modely nabízejí shodné hardwarové parametry a zakřivený Galaxy S7 edge se liší pouze velikostí displeje, rozměry, hmotností a vyšší kapacitou akumulátoru, rozhodli jsme se naše dojmy spojit do jedné podrobné recenze.



img01



Galaxy S7 se u nás prodává za cenu 19 799 Kč, Galaxy S7 edge za 22 599 Kč; ceny jsou včetně DPH a platí pro 32GB varianty. 64GB verze se u nás neprodává, což ale vzhledem k přítomnosti slotu na microSD kartu ničemu nevadí. K dispozici je černá, bílá a zlatá verze; ve světe se lze setkat ještě se stříbrnou variantou. Samsung k telefonům nabízí řadu originálního příslušenství, které jsme vám představili v tomto článku.



Během zítřejšího dne (pondělí 14. března) do textu doplníme také videorecenzi. Prozatím se můžete podívat na naše video s prvními dojmy, kde vám obě novinky ukážeme.

Obsah balení & Smart Switch



Prémiový telefon letos dostal i prémiovou krabičku v černé barvě, která má magnetickou aretaci a otevírá se z boku. V ní kromě telefonu najdeme 2A rychlonabíječku, dostatečně dlouhý USB – microUSB kabel, plastovou krabičku se špuntovými sluchátky, která nehrají vůbec špatně, kovovou sponku na vysunutí slotu na microSD & nanoSIM kartu a stručnou brožuru pro rychlé seznámení s telefonem.

img02

img03

img05



Výčet položek v balení uzavírá plastová OTG redukce z microUSB na USB, kterou můžete využít nejen pro připojení Flash disku, klávesnice a dalších periferií, ale především je zde pro snadnější přenos vašich dat z jiného telefonu s Androidem či iPhonu a BlackBerry. Podpora migrace dat z Windows Phone/Mobile chybí.



img06Smart Switch vám pomůže s přenosem dat z jiného zařízení s Androidem, iOS či BlackBerry



Jednoduše stačí do USB konektoru kabelem připojit například iPhone a telefon vám skrze aplikaci Smart Switch načte data a následně nabídne jejich převod do Galaxy S7 (edge). Přesunout takto jdou kontakty, zprávy, fotografie a video, hudba, položky z kalendáře, historie hovorů, nastavení Wi-Fi, dokumenty, hlasové poznámky a dokonce i bezplatné aplikace (pokud jsou k dispozici na Google Play).Design a dílenské zpracování: Prémiový potápěč



Samsung Galaxy S7 (edge) láká na ušlechtilé materiály. Rámeček telefonu je vyrobený z eloxovaného hliníku, zadní strana z tvrzeného skla, které je dokonalým magnetem na otisky prstů, a to nejen na zádech, ale i na přední straně, takže se nevyhnete častějšímu čištění. I když obě novinky nepřinášejí žádnou revoluci v designu, jednoduše vypadají dobře a příkladná je také ergonomie.Ta je o něco lepší u klasického modelu, ale i edge varianta dobře padne do ruky, jelikož boky nejsou zaoblené úplně, ale stále zde najdeme několik milimetrů tlustý kovový rám, o který se ruka může opřít. Někdy se mi ale stávalo, že jsem se při držení telefonu v ruce dlaní omylem dotýkal zakřivení a systém mi tak občas nechtěně spustil aplikaci.



Rozmístění tlačítek zůstalo stejné – na levém boku najdeme dvě klávesy pro regulaci hlasitosti, na pravém pak tlačítko Power. Toto rozmístění je ideální a prsty na ně bez potíží dosáhnete i při držení v jedné ruce. Pod displejem mají své místo dvě senzorové systémové klávesy a středové tlačítko, ve kterém je zabudovaná čtečka otisků prstů. Ta funguje přesně a spolehlivě a díky Androidu 6.0 ji nemusíte využívat jen k odemykání telefonu, ale třeba i k autorizaci nákupů na Google Play, správě hesel či přímo ve stažených aplikacích (například 1Password).Recenze Samsung Galaxy S7 edge: Vybroušený k dokonalosti



Jiří Hrma před 15 minutami Recenze 1 komentář



Rok se s rokem sešel a Samsung opět uvádí na trh to nejlepší ze své mobilní kuchyně. A letos se mu s oběma novinkami – Galaxy S7 & Galaxy S7 edge, dostalo velmi vřelého přijetí nejen mezi technologickými novináři, ale především mezi širokou veřejností. Přitom když se týdny před oficiálním představením na internetu objevovaly nové a nové informace, díky kterým jsme znali finální podobu i hardwarové parametry s předstihem, až tak pozitivně to pro Samsung nevypadalo. Na první pohled totiž Galaxy S7 (edge) vypadaly podobně jako loňské modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge (recenze).



Jenže zdání klame a při oficiálním představení se Samsung vytasil s několika trumfy, na které zkrátka spotřebitelé slyší. Design nijak zvlášť nebylo potřeba vylepšovat, ale přidat voděodolnost (IP68) byl jednoduše skvělý nápad, stejně jako slot na microSD kartu.



recenze samsung galaxy s7Samsung Galaxy S7 edge (vlevo) a Galaxy S7



Když si k tomu dále připočtete špičkovou hardwarovou výbavu bez kompromisů (dobře, infraport protentokrát odpustíme), prémiový servis s osobním vyzvednutím poškozeného kusu a zápůjčkou nového, možnost získat virtuální realitu Gear VR jako dárek a především nižší startovací cenu než loňské modely, je jasné, že na tohle už uživatelé budou slyšet. Jen v České republice byl zájem o oba modely třikrát vyšší než v případě loňských novinek.



img02



Samsung Galaxy S7 společně se zakřivenou edge variantou v současné době patří k tomu nejlepšímu, co si na trhu s Android telefony můžete pořídit. Vzhledem k tomu, že oba modely nabízejí shodné hardwarové parametry a zakřivený Galaxy S7 edge se liší pouze velikostí displeje, rozměry, hmotností a vyšší kapacitou akumulátoru, rozhodli jsme se naše dojmy spojit do jedné podrobné recenze.



img01



Galaxy S7 se u nás prodává za cenu 19 799 Kč, Galaxy S7 edge za 22 599 Kč; ceny jsou včetně DPH a platí pro 32GB varianty. 64GB verze se u nás neprodává, což ale vzhledem k přítomnosti slotu na microSD kartu ničemu nevadí. K dispozici je černá, bílá a zlatá verze; ve světe se lze setkat ještě se stříbrnou variantou. Samsung k telefonům nabízí řadu originálního příslušenství, které jsme vám představili v tomto článku.



Během zítřejšího dne (pondělí 14. března) do textu doplníme také videorecenzi. Prozatím se můžete podívat na naše video s prvními dojmy, kde vám obě novinky ukážeme.

Obsah balení & Smart Switch



Prémiový telefon letos dostal i prémiovou krabičku v černé barvě, která má magnetickou aretaci a otevírá se z boku. V ní kromě telefonu najdeme 2A rychlonabíječku, dostatečně dlouhý USB – microUSB kabel, plastovou krabičku se špuntovými sluchátky, která nehrají vůbec špatně, kovovou sponku na vysunutí slotu na microSD & nanoSIM kartu a stručnou brožuru pro rychlé seznámení s telefonem.

img02

img03

img05



Výčet položek v balení uzavírá plastová OTG redukce z microUSB na USB, kterou můžete využít nejen pro připojení Flash disku, klávesnice a dalších periferií, ale především je zde pro snadnější přenos vašich dat z jiného telefonu s Androidem či iPhonu a BlackBerry. Podpora migrace dat z Windows Phone/Mobile chybí.



img06Smart Switch vám pomůže s přenosem dat z jiného zařízení s Androidem, iOS či BlackBerry



Jednoduše stačí do USB konektoru kabelem připojit například iPhone a telefon vám skrze aplikaci Smart Switch načte data a následně nabídne jejich převod do Galaxy S7 (edge). Přesunout takto jdou kontakty, zprávy, fotografie a video, hudba, položky z kalendáře, historie hovorů, nastavení Wi-Fi, dokumenty, hlasové poznámky a dokonce i bezplatné aplikace (pokud jsou k dispozici na Google Play).



Design a dílenské zpracování: Prémiový potápěč



Samsung Galaxy S7 (edge) láká na ušlechtilé materiály. Rámeček telefonu je vyrobený z eloxovaného hliníku, zadní strana z tvrzeného skla, které je dokonalým magnetem na otisky prstů, a to nejen na zádech, ale i na přední straně, takže se nevyhnete častějšímu čištění. I když obě novinky nepřinášejí žádnou revoluci v designu, jednoduše vypadají dobře a příkladná je také ergonomie.

img12

img13

img14



Ta je o něco lepší u klasického modelu, ale i edge varianta dobře padne do ruky, jelikož boky nejsou zaoblené úplně, ale stále zde najdeme několik milimetrů tlustý kovový rám, o který se ruka může opřít. Někdy se mi ale stávalo, že jsem se při držení telefonu v ruce dlaní omylem dotýkal zakřivení a systém mi tak občas nechtěně spustil aplikaci.



Rozmístění tlačítek zůstalo stejné – na levém boku najdeme dvě klávesy pro regulaci hlasitosti, na pravém pak tlačítko Power. Toto rozmístění je ideální a prsty na ně bez potíží dosáhnete i při držení v jedné ruce. Pod displejem mají své místo dvě senzorové systémové klávesy a středové tlačítko, ve kterém je zabudovaná čtečka otisků prstů. Ta funguje přesně a spolehlivě a díky Androidu 6.0 ji nemusíte využívat jen k odemykání telefonu, ale třeba i k autorizaci nákupů na Google Play, správě hesel či přímo ve stažených aplikacích (například 1Password).



img17



Klasický Galaxy S7 má 5,1″ displej a rozměry 142,4 x 69,6 x 7,9 mm a jde o nástupce „es-šestky“. Galaxy S7 edge se logicky nabízí jako nástupce Galaxy S6 edge (5,1″), nicméně vzhledem k velikosti displeje, který narostl na 5,5 palce, se jedná spíše o následovníka modelu Galaxy S6 edge+ (recenze), jež dostal do výbavy 5,7″ panel.



Zakřivený model se tedy svou velikostí (150,9 x 72,6 x 7,7 mm) řadí do kategorie větších smartphonů, přesto do ruky padne dobře a vyhovující je i hmotnost 157 gramů. Pokud vám ale rozměrnější smartphony dělají potíže, nabízí se kompaktnější klasická verze s hmotností 152 gramů. Nad displejem nesmí chybět přední selfie kamerka, světelné čidlo, senzor přiblížení a především barevná notifikační dioda.Recenze Samsung Galaxy S7 edge: Vybroušený k dokonalosti



Jiří Hrma před 15 minutami Recenze 1 komentář



Rok se s rokem sešel a Samsung opět uvádí na trh to nejlepší ze své mobilní kuchyně. A letos se mu s oběma novinkami – Galaxy S7 & Galaxy S7 edge, dostalo velmi vřelého přijetí nejen mezi technologickými novináři, ale především mezi širokou veřejností. Přitom když se týdny před oficiálním představením na internetu objevovaly nové a nové informace, díky kterým jsme znali finální podobu i hardwarové parametry s předstihem, až tak pozitivně to pro Samsung nevypadalo. Na první pohled totiž Galaxy S7 (edge) vypadaly podobně jako loňské modely Galaxy S6 a Galaxy S6 edge (recenze).



Jenže zdání klame a při oficiálním představení se Samsung vytasil s několika trumfy, na které zkrátka spotřebitelé slyší. Design nijak zvlášť nebylo potřeba vylepšovat, ale přidat voděodolnost (IP68) byl jednoduše skvělý nápad, stejně jako slot na microSD kartu.



recenze samsung galaxy s7Samsung Galaxy S7 edge (vlevo) a Galaxy S7



Když si k tomu dále připočtete špičkovou hardwarovou výbavu bez kompromisů (dobře, infraport protentokrát odpustíme), prémiový servis s osobním vyzvednutím poškozeného kusu a zápůjčkou nového, možnost získat virtuální realitu Gear VR jako dárek a především nižší startovací cenu než loňské modely, je jasné, že na tohle už uživatelé budou slyšet. Jen v České republice byl zájem o oba modely třikrát vyšší než v případě loňských novinek.



img02



Samsung Galaxy S7 společně se zakřivenou edge variantou v současné době patří k tomu nejlepšímu, co si na trhu s Android telefony můžete pořídit. Vzhledem k tomu, že oba modely nabízejí shodné hardwarové parametry a zakřivený Galaxy S7 edge se liší pouze velikostí displeje, rozměry, hmotností a vyšší kapacitou akumulátoru, rozhodli jsme se naše dojmy spojit do jedné podrobné recenze.



img01



Galaxy S7 se u nás prodává za cenu 19 799 Kč, Galaxy S7 edge za 22 599 Kč; ceny jsou včetně DPH a platí pro 32GB varianty. 64GB verze se u nás neprodává, což ale vzhledem k přítomnosti slotu na microSD kartu ničemu nevadí. K dispozici je černá, bílá a zlatá verze; ve světe se lze setkat ještě se stříbrnou variantou. Samsung k telefonům nabízí řadu originálního příslušenství, které jsme vám představili v tomto článku.



Během zítřejšího dne (pondělí 14. března) do textu doplníme také videorecenzi. Prozatím se můžete podívat na naše video s prvními dojmy, kde vám obě novinky ukážeme.

Obsah balení & Smart Switch



Prémiový telefon letos dostal i prémiovou krabičku v černé barvě, která má magnetickou aretaci a otevírá se z boku. V ní kromě telefonu najdeme 2A rychlonabíječku, dostatečně dlouhý USB – microUSB kabel, plastovou krabičku se špuntovými sluchátky, která nehrají vůbec špatně, kovovou sponku na vysunutí slotu na microSD & nanoSIM kartu a stručnou brožuru pro rychlé seznámení s telefonem.

img02

img03

img05



Výčet položek v balení uzavírá plastová OTG redukce z microUSB na USB, kterou můžete využít nejen pro připojení Flash disku, klávesnice a dalších periferií, ale především je zde pro snadnější přenos vašich dat z jiného telefonu s Androidem či iPhonu a BlackBerry. Podpora migrace dat z Windows Phone/Mobile chybí.



img06Smart Switch vám pomůže s přenosem dat z jiného zařízení s Androidem, iOS či BlackBerry



Jednoduše stačí do USB konektoru kabelem připojit například iPhone a telefon vám skrze aplikaci Smart Switch načte data a následně nabídne jejich převod do Galaxy S7 (edge). Přesunout takto jdou kontakty, zprávy, fotografie a video, hudba, položky z kalendáře, historie hovorů, nastavení Wi-Fi, dokumenty, hlasové poznámky a dokonce i bezplatné aplikace (pokud jsou k dispozici na Google Play).



Design a dílenské zpracování: Prémiový potápěč



Samsung Galaxy S7 (edge) láká na ušlechtilé materiály. Rámeček telefonu je vyrobený z eloxovaného hliníku, zadní strana z tvrzeného skla, které je dokonalým magnetem na otisky prstů, a to nejen na zádech, ale i na přední straně, takže se nevyhnete častějšímu čištění. I když obě novinky nepřinášejí žádnou revoluci v designu, jednoduše vypadají dobře a příkladná je také ergonomie.

img12

img13

img14



Ta je o něco lepší u klasického modelu, ale i edge varianta dobře padne do ruky, jelikož boky nejsou zaoblené úplně, ale stále zde najdeme několik milimetrů tlustý kovový rám, o který se ruka může opřít. Někdy se mi ale stávalo, že jsem se při držení telefonu v ruce dlaní omylem dotýkal zakřivení a systém mi tak občas nechtěně spustil aplikaci.



Rozmístění tlačítek zůstalo stejné – na levém boku najdeme dvě klávesy pro regulaci hlasitosti, na pravém pak tlačítko Power. Toto rozmístění je ideální a prsty na ně bez potíží dosáhnete i při držení v jedné ruce. Pod displejem mají své místo dvě senzorové systémové klávesy a středové tlačítko, ve kterém je zabudovaná čtečka otisků prstů. Ta funguje přesně a spolehlivě a díky Androidu 6.0 ji nemusíte využívat jen k odemykání telefonu, ale třeba i k autorizaci nákupů na Google Play, správě hesel či přímo ve stažených aplikacích (například 1Password).



img17



Klasický Galaxy S7 má 5,1″ displej a rozměry 142,4 x 69,6 x 7,9 mm a jde o nástupce „es-šestky“. Galaxy S7 edge se logicky nabízí jako nástupce Galaxy S6 edge (5,1″), nicméně vzhledem k velikosti displeje, který narostl na 5,5 palce, se jedná spíše o následovníka modelu Galaxy S6 edge+ (recenze), jež dostal do výbavy 5,7″ panel.



Zakřivený model se tedy svou velikostí (150,9 x 72,6 x 7,7 mm) řadí do kategorie větších smartphonů, přesto do ruky padne dobře a vyhovující je i hmotnost 157 gramů. Pokud vám ale rozměrnější smartphony dělají potíže, nabízí se kompaktnější klasická verze s hmotností 152 gramů. Nad displejem nesmí chybět přední selfie kamerka, světelné čidlo, senzor přiblížení a především barevná notifikační dioda.

img08

img10

img11



Na spodní hraně najdeme 3,5mm výstup pro připojení sluchátek, microUSB konektor, primární mikrofon a hlavní systémový reproduktor, který nehraje špatně, ale vzhledem k tomu, že se jedná o top model Samsungu, čekali bychom přece jenom více. Zvuk postrádá výraznější basy a zní zkrátka trochu „plechově“.



Konkurenční vlajkové modely již nabízejí oboustranný a především rychlejší USB-C konektor namísto microUSB, Samsung se však k tomu řešení nepřiklonil. Konkrétní důvod samozřejmě neznáme, ale je docela možné, že je to kvůli zachování kompatibility s virtuální realitou Gear VR. Snad se tedy dočkáme příští rok.Na zadní straně kromě objektivu fotoaparátu, který je jen nepatrně vystouplý, najdeme také přisvětlovací diodu a senzor pro měření srdečního tepu, který měří velice přesně. Horní hranu obsadil slot na nanoSIM & microSD kartu a sekundární mikrofon pro redukci šumu během hovoru či nahrávání videa.Oba smartphony lákají také na kompletně prachu vzdorné a voděodolné tělo (stupeň krytí IP68). V praxi má telefon vydržet pod vodou v hloubce 1,5 metru po dobu 30 minut, aniž by se mu cokoliv stalo. My jsme samozřejmě Galaxy S7 edge vodní koupeli neušetřili a na půl hodiny jsme jej ponořili do umyvadla. Žádné překvapení se nekonalo (naštěstí) a po vyjmutí telefon normálně fungoval dál. Pokud se vám tedy náhodou během používání povede telefon namočit nebo vám třeba jen zmokne, nemusíte se o jeho „zdraví“ obávat.

Hardwarová výbava: Pod taktovou Exynosu



V útrobách dvojice novinek od Samsungu najdeme ten nejlepší mobilní hardware současnosti. Někoho sice může mrzet, že Snapdragon 820 od Qualcommu najdeme u modelů prodávaných v USA, ale špičkový výkon poskytuje i osmijádrový Exynos 8890 (4× 2,3 GHz + 4× 1,6 GHz, 14nm, GPU Mali-T880), který najdeme u evropských kusů. Dobře, v benchmarku řešení od Qualcommu získává o několik tisíc bodů navíc (130 092 vs. 136 421), ale důležité jsou především reakce systému.



Ty jsou nejen díky rychlé interní paměti UFS 2.0 a 4 GB RAM bleskové a neobjevuje se ani žádné zpomalování při používání uživatelského prostředí TouchWiz. Při hraní náročných her se oba telefonu nepatrně zahřívají, je to ale zcela v normě. Podíl na tom má i heatpipe, která lépe rozvádí teplo.Hráče navíc potěší nástroj Game Launcher, který seskupuje všechny nainstalované hry. Pro podporované tituly lze navíc aktivovat úsporný a super úsporný režim, kdy dojde ke snížení rozlišení a snímkovací frekvence, což šetří baterii. Během hraní se na displeji zobrazuje malé červené kolečko, které ukrývá utilitu Game Tools, skrze kterou můžete deaktivovat notifikace v dané hře, uzamknout senzorová tlačítka, pořídit screenshot nebo zachytit vaše hraní na video (ve Full HD či HD rozlišení). Mobilní hráči rozhodně budou nadšeni.Z 32GB interní paměti je při prvním spuštění volných zhruba 24 GB a další prostor lze získat díky slotu na microSD kartu. Aplikace lze samozřejmě přesouvat z interní paměti na pam. kartu. Samsung Galaxy S7 (edge) sice nepodporuje funkci Adoptable Storage, která slučuje interní paměť a microSD kartu v jeden virtuální svazek, ale to snad ani ničemu nevadí (pro zkušenější uživatele máme návod, jak Adoptable Storage zprovoznit bez nutnosti rootu).

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz