Resumé

Sony Xperia X


Sony Xperia X
1650 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Nová řada Sony Xperia X se svojí špičkovou výbavou blíží k top modelům a přitom zaujme velice lákavou cenou. Tento model se pyšní elegantním vzhledem s mírně zaoblenými hranami a výbornou hardwarovou výbavou s vysokým výkonem, o který se postará šestijádrový procesor a 3 GB paměti. Kromě toho je telefon vybaven luxusním fotoaparátem a kvalitními předními stereo reproduktory Clear Audio+.
Spojení elegance a účelnosti

Xperia X byla navržena ve čtyřech barevných variantách, které dokonale podpoří váš styl. Díky propracovanému designu a intuitivnímu ovládání se telefon stane vašim nepostradatelným společníkem pro práci i zábavu. Pro ochranu soukromí je k dispozici čtečka otisků prstu, která je umístěna na boku přístroje.Zážitek z každého pohledu

Kvalitní Full HD displej Triluminos IPS s úhlopříčkou 5" zaručí vysokou ostrost obrazu a parádní podívanou ze všech zorných úhlů. Díky technologii Live Colour LED je k dispozici širší barevná paleta, takže displej poskytuje bohatší, hlubší a intenzivnější barvy.
Zachyťte důležité momenty

Přední fotoaparát s rozlišením 23 Mpx je vybaven ultra rychlým zaostřováním, takže se již nemusíte bát rozmazaných fotografií vašich dětí a domácích zvířat. Hybridní autofokus navíc předvídá vaše pohyby a účinně snižuje riziko rozmazání snímků. Přední 13Mpx fotoaparát umožňuje pořizovat ostré selfie snímky i za zhoršených světelných podmínek.
Nekompromisní výkon

Sony Xperia X nabízí podporu rychlých LTE sítí a také umožňuje připojit se bezdrátově přes WiFi rozhraní a Bluetooth. Plynulý chod systému Android 6.0 má pod palcem extrémně výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 650. Telefon je vybaven 64GB vnitřní paměti, kterou lze rozšířit microSD kartami až o kapacitě 128 GB.
Udržujte baterii v kondici

Zatímco se většina chytrých telefonů potýká s rychlým poklesem kapacity baterie, Xperia X nemá s životností baterie žádný problém. Průlomové Qnovo adaptivní nabíjení udržuje životnost baterie i během nabíjení. Inteligentní správa spotřeby zaručí výdrž baterie až dva dny, takže již nemusíte neustále hledat elektrickou zásuvku pro zapojení nabíječky.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia X


Parametry a specifikace

Úhlopříčka displeje

5"

Rozlišení v pixelech

1920 × 1080

Typ displeje

IPS

Rozlišení zadní kamery

23 Mpx

Rozlišení přední kamery

13 Mpx

Fotoaparát

Funkce fotoaparátu

Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa, Optická stabilizace obrazu, Softwarová stabilizace obrazu

Maximální rozlišení videa

1920 × 1080 - Full HD

Baterie

Kapacita baterie

2 620 mAh

Uživatelsky vyměnitelná baterie

Ne

Výdrž baterie

Velmi velká – 6 až 9 h h

Procesor

Frekvence procesoru

1,8 GHz (1 800 MHz)

Počet jader procesoru



Použití a konstrukce

Použití

Chytrý telefon – Smartphone

Konstrukce

Dotykový displej

Provedení

Kovové provedení, Kvalitní reproduktory

Funkce a senzory

Funkce

WiFi, Bluetooth, A-GPS, GPS, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC

Senzory

Pohybový senzor (akcelerometr, G-senzor), Digitální kompas (magnetický senzor)

Úložiště a RAM

Velikost operační paměti

3 GB (3 072 MB)

Velikost úložiště

32 GB

Slot pro paměťovou kartu

Micro SDXC

Maximální velikost paměťové karty

200 GB

Operační systém

Platforma

Google Android

Verze operačního systému

Android 6.0 (Marshmallow)

Rozměry

Šířka

69 mm (6,9 cm)

Výška

143 mm (14,3 cm)

Hloubka

7,9 mm (0,79 cm)

Datové Funkce

Plná kompatibilita se sítí operátora

O2, T-Mobile, Vodafone

Konektivita/rozhraní

Datové služby

GPRS, EDGE, UMTS (3G), HSDPA (3G), HSUPA (3G), LTE (4G)

Typ hlavní SIM karty

Nano SIM

Konektory

Jack (3,5mm), USB micro

Hmotnost

Hmotnost

153 g

Recenze odborníků

Sony Xperia X


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Sony ruší většinu modelových řad. Zůstane jen řada Xperia X



Sony má na trhu se smartphony dlouhodobě problémy a již několikrát prosákly informace, že z byznysu s chytrými telefony chce odejít. Nová strategie má zahrnovat jen jednu produktovou řadu.



Sony se mezi chytrými telefony nedaří. Japonský výrobce postupně změnil strategii a zaměřil se na dražší smartphony, z kterých má větší zisk. Přesto Sony za letošní první čtvrletí meziročně prodalo o více než polovinu méně smartphonů



Jak ukazují nové informace, Sony chystá ještě radikálnější změnu strategie. Až do roku 2018 se má japonská značka zaměřit na jedinou modelovou řadu Xperia X. Znamená to tak konec produktových řad Xperia C, M, a E. Řada Xperia Z skončila s uvedením nových modelů řady Xperia X.



Nová řada, jak ukazují už představené modely, bude zahrnovat smartphony různých tříd. Počátkem roku Sony představilo modely Xperia X, XA a X Performance. Jen posledně jmenovaný model má špičkovou výbavu, ostatní patří do střední třídy.



Novou strategii dokazuje nový model Xperia XA Ultra s obřím šestipalcovým displejem. Ten se měl původně jmenovat Xperia C6 Ultra, nyní tedy patří do jediné nové řady. Dalším chystaným smartphonem od Sony má být model Xperia X Premium s unikátním HDR displejem.



Segment jednoduchých a levných chytrých telefonů Sony zcela opustilo. Xperia XA má pětipalcový displej jen s HD rozlišením 1 280 x 720 obrazových bodů. Fotoaparát je 13megapixelový, přední osmimegapixelový. Použit je osmijádrový procesor MediaTek a operační paměť má kapacitu 2 GB.



Další novinka Xperia X má rovněž pětipalcový displej, ale už s Full HD rozlišením 1 920 x 1 080 obrazových bodů. Fotoaparát je 23megapixelový, přední 13megapixelový. Xperia X používá procesor Snapdragon 650 a má 3 GB operační paměti.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz