Resumé

Samsung Galaxy J5 (J510) 2016


Samsung Galaxy J5 (J510) 2016
580 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Modelová řada Galaxy J patří u Samsungu k nejzákladnějším smartphonům. Přesto v ní najdeme slušně vybavené chytré telefony, které nezruinují rozpočet. To platí obzvláště i pro model Galaxy J5 (2016) v lákavém zlatém provedení, které je navíc vyšperkované kovovým rámem. Ideální poměr ceny a kvality je jen jedním z důvodů, proč se vrhnout po novém Samsung Galaxy J5 (2016). Připravte svůj zrak na ohromující multimediální podívanou a svoje prsty na časté cvakání fotoaparátem nebo na používání šikovných aplikacích. Okuste jak chutná rychlost Prohlížení fotek, videí i hraní her se posouvá na novou úroveň nejen díky odolnému AMOLED displeji s rozlišením 1 280 × 720. Lví podíl nese i čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410, který plynule zpracovává mnoho úkolů najednou. V tom mu navíc výrazně napomáhá hned 2 GB operační paměti. Právě její navýšení je velmi znát na odezvě celého prostředí. Vychutnejte si živější a kvalitnější obraz s vysokým kontrastním poměrem a okuste, co u mobilního telefonu znamená pojem "opravdová rychlost". Cvakněte si profi portrét Jestli ve vás dříme vášeň pro focení, svůj kompakt nechte doma, vystačíte jen s telefonem. Panoráma, i portréty budou vypadat, jako by prošly rukama profíka. 13Mpx zadní fotoaparát má navíc perfektní hodnoty světelnosti (f/1.9) a nechybí ani optická stabilizace obrazu. Stejnou světelností je vybavena i přední kamerka, která díky tomu zachytí detailní selfíčka i při zhoršených světelných podmínkách. Se Samsung Galaxy J5 (2016) se fotografem může stát každý. Vše důležité máte pevně v rukou Na cestách oceníte nejrůznější vychytávky v čele s funkcí GPS nebo možnost přepínat mezi dvěma SIM kartami. Baterie Galaxy J5 (2016) ze sebe dokáže vykřesat velmi nadstandardní životnost v nepřetržitém provozu. Její stav, ale i zbývající místo v paměti nebo vytíženost RAM si můžete zobrazit díky aplikaci Smart Manager. Vše důležité máte pod kontrolou zcela jasně, přehledně a na jednom místě.
Plusy

Minimalistický design s kovovým rámem 13Mpx fotoaparát pro pořizování líbivých momentek Nechybí rychlé datové přenosy pomocí LTE nebo stále populárnější NFC Baterie s kapacitou 3 100 mAh Moderní systém Android ve verzi 6.0 Marshmallow

Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy J5 (J510) 2016


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
5,2"
Rozlišení v pixelech
1280 × 720
Typ displeje
AMOLED
Rozlišení zadní kamery
13 Mpx
Rozlišení přední kamery
5 Mpx
Fotoaparát
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Maximální rozlišení videa
1920 × 1080 - Full HD
Baterie
Kapacita baterie
3 100 mAh
Uživatelsky vyměnitelná baterie
Ano
Výdrž baterie
Velmi velká – 6 až 9 h h
Procesor
Frekvence procesoru
1,2 GHz (1 200 MHz)
Počet jader procesoru

Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Funkce a senzory
Funkce
WiFi, Bluetooth, GLONASS, GPS, Klasický Dual SIM, Přední kamera, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Senzory
Pohybový senzor (akcelerometr, G-senzor), Senzor přiblížení (proximity)
Úložiště a RAM
Velikost operační paměti
2 GB (2 048 MB)
Velikost úložiště
16 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SD
Maximální velikost paměťové karty
128 GB
Operační systém
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 6.0 (Marshmallow)
Rozměry
Šířka
72,3 mm (7,23 cm)
Výška
145,8 mm (14,58 cm)
Hloubka
8,1 mm (0,81 cm)
Barva
Barva
Zlatá
Multimédia
Podporované video formáty
MP4
Obsah balení
Obsah balení
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 900 MHz - Vodafone, Cat. 8., 1800 MHz - O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz - T-Mobile, Vodafone, Cat. 1, 2600 MHz - O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Konektivita/rozhraní
Datové služby
LTE (4G)
Typ hlavní SIM karty
Micro SIM
Typ vedlejší SIM karty
Micro SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Hmotnost
Hmotnost
159 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy J5 (J510) 2016


Obrázek 1
Obrázek 2
Loňský model Galaxy J5 patřil mezi celkem povedené a právem tak i celkem žádané telefony střední třídy. Za necelých 6 tisíc korun nabídl slušnou výbavu bez větších kompromisů v sympatickém pětipalcovém těle. Letošní model Galaxy J5 (2016) stojí bez mála 6 tisíc korun, přináší téměř stejnou výbavu a hlavní změnou je pouze lehce větší tělo s kovovým rámem. Bude to tedy na úspěch stačit, když už dnes „v mnohém podobný“ předchůdce stojí o víc než tisícovku méně?Nový Galaxy J5 (2016) je sice očekávaným nástupcem, nikoliv však telefonem s tak úplně očekávanou výbavou. Samsung letošní model převlékl do luxusnějšího kabátku, který vypadá skoro jako některé dražší smartphony, ovšem po výbavové stránce toho změnil jen opravdu minimum – například zůstal u displeje s HD rozlišením, procesoru Qualcomm Snapdragon 410 nebo stejného 13 Mpx fotoaparátu, navíc mnohé vytýkané chyby překvapivě zopakoval. Skoro bych tedy řekl, že jde jen o nepatrně stylovější a rozměrově větší variantu k loňskému modelu, nic víc, nic míň. Nebo snad dokáže nějak překvapit? To prozradí až následující odstavce dnešní recenze.Design a zpracování: větší a stylovější

Kov je kov. Ačkoliv se loňský model J5 sebelíp inspiroval luxusnějším materiálem, po uchopení telefonu do ruky bylo hned poznat, že je tělo pouze plastové. U letošního modelu J5 (2016) se nic takového nestalo. Luxusně zpracované provedení s kovovým rámem a plastovými zády působí na oko minimálně o třídu lépe a podstatně lepší pocit získáte i při držení telefonu v ruce.Odlišný design však není jediným hlavním rozpoznávacím prvkem. Nová „jépětka“ současně povyrostla, místo 5″ displeje má uživatel větší 5,2″ obrazovku, tloušťka těla povyskočila ze 7,9 mm na stále příjemných 8,1 mm a hmotnost je také o něco málo vyšší. Důvodem je ovšem příjemný benefit v podobě delší výdrže baterie, místo 2600 mAh disponuje nová J5 (2016) rovnou 3100 mAh kapacitou, a to už je docela významný rozdílVětší rozměry už mohou pro některé uživatele znamenat trochu oříšek, pokud jde o držení a ovládání telefonu v jedné ruce. Samsungu se ale povedlo vyrobit takový telefon, který se příjemně drží a z ruky jen tak nevyklouzává. Pokud byste přeci jen měli problémy s ovladatelností, můžete si trojitým stisknutím domovské klávesy pod displejem aktivovat jednoruční režim, kdy dojde k praktickému zmenšení funkční části obrazovky.Stejně jako u předchůdce výrobce ořezal výbavu o některé „maličkosti“, které ovšem dokáží spolehlivě otrávit život. Samsung Galaxy J5 (2016) postrádá notifikační diodu (pokud neslyšíte tón upozornění nebo vibrace, o nové události – zmeškaném hovoru, přijaté zprávě apod., se prakticky nedozvíte, dokud telefon neprobudíte) nebo senzor jasu pro automatické nastavení podsvícení displeje (neustálé manuální nastavování je docela otravné). Stejně tak chybí i podsvícení a vibrace u tlačítek pod displejem.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz