Resumé

Evolveo Strong Phnone Q8


Evolveo Strong Phnone Q8
870 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Telefon do nejhorších podmínek Extrémně odolný telefon připravený splnit jakýkoliv úkol v jakýchkoliv místech. Spolehněte se na svůj telefon bez ohledu na okolní podmínky. Speciální hořčíková konstrukce snese i to nejhrubší zacházení a pogumované tělo se postará o perfektní grip v jakékoliv situaci. Unikátní ochranný rám Ergonomicky tvarované tělo telefonu je pokryto příjemným pogumovaným povrchem a jeho vnitřní pevný ochranný rám "SolidStone" je vyroben speciální technologií s využitím hořčíku. Tento unikátní rám dodává telefonu velkou mechanickou odolnost, která jej chrání před následky nárazů a pádů. Maximální výkon Dostatek výkonu provádění více úloh najednou vám poskytne 64bitový osmijádrový procesor, rychlý grafický čip Mali-T760 a 2 GB operační paměti. Technologie MediaTek CorePilot umožňuje plný výkon osmi jader procesoru nebo jejich vypnutí v závislosti na požadovaném výkonu aniž by docházelo k nadměrnému vybíjení baterie. Vnitřní 16GB paměť poskytne dostatek místa pro všechny oblíbené aplikace, mapové podklady, hudbu nebo filmy s možností snadného rozšíření pomocí microSDHC/SDXC karty (k dispozici uživateli je cca 12,5 GB). Gorilla Glass 3 displej High Definition IPS displej je chráněn krycí vrstvou Gorilla Glass 3, se zvýšenou odolností proti poškrábání. Sledování obrazu je vylepšeno pomocí technologie MiraVision, která vylepšuje vyladění obrazu pro co nejlepší vizuální efekty. Speciálně upravený povrch displeje telefonu umožnuje práci s vlhkými prsty a nabízí podporu režimu "Práce v rukavicích". Špičkový fotoaparát a Full HD video Telefon je vybaven 13 megapixelovým fotoaparátem a LED bleskem s podporou technologie High Dynamic Range (HDR), která při každém osvětlení zajišťuje vysokou zřetelnost a jas snímků. Video lze natáčet ve Full HD kvalitě.Smartphone je certifikován podle standardu MIL-STD-810G:2008. Konstrukce telefonu splňuje podmínky testů Ministerstva obrany USA (United States Department of defense) MIL-STD-810G:2008. Testováno pro: nízký tlak (nadmořská výška), zkušební metoda 500.5, postup I vlhkost, zkušební metoda 507.5 sluneční záření, zkušební metoda 505.5, postup II kyselé prostředí, zkušební metoda 518.1 Rychlá data 4G/LTE Smartphone podporuje vysokorychlostní sítě 4G/LTE, které vám umožní využít naplno jeho schopnosti pro rychlé prohlížení webu, hraní nejnáročnějších her, multitasking, sledování videa nebo možnost stahovat velké soubory rychlostí až 150 Mb/s a 50 Mb/s při odesílání. Na cestách určitě oceníte funkci WiFi HotSpot, se kterou vytvoříte bezdrátovou WiFi síť v okolí svého telefonu. Můžete poté snadno sdílet své rychlé datové připojení v telefonu pro přístup na Internet např. v notebooku nebo tabletu. Ovládání pohybem prstu Smartphone nabízí ovládání vybraných funkcí gesty. Jemné dvojité poklepání na displej jej může rozsvítit nebo nakreslením gesta na displeji telefonu dojde automaticky k jeho odemknutí, spuštění fotoaparátu, spuštění hudby a dalším volitelným akcím.
Plusy

Vodotěsný podle specifikace IP68 (1.2 metru vodního sloupce po dobu 60 minut) Pogumovaný odolný povrch s hořčíkovým vnitřním rámem "SolidStone" pro zvýšení odolnosti Odolný nárazům a vibracím Mediatek True8Core osmijádrový procesor 1.7 GHz P

Mínusy




Info výrobce


Evolveo Strong Phnone Q8



Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
4,5"
Rozlišení v pixelech
1280 × 720
Typ displeje
IPS
Rozlišení zadní kamery
13 Mpx
Rozlišení přední kamery
2 Mpx
Fotoaparát
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa, Možnost sekvenčního snímání, Možnost užití uměleckých filtrů
Maximální rozlišení videa
1920 × 1080 - Full HD
Baterie
Kapacita baterie
3 700 mAh
Procesor
Frekvence procesoru
1,7 GHz (1 700 MHz)
Použití a konstrukce
Použití
Odolný
Konstrukce
Dotykový displej
Provedení
Odolný proti vlhkosti a prachu, Odolný proti pádu, Kovové provedení, Displej odolný vůči poškrábání
Funkce a senzory
Funkce
WiFi, Bluetooth, GPS, Klasický Dual SIM, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, NFC, OTG
Senzory
Digitální kompas (magnetický senzor), Gyroskop, Světelný senzor, Senzor přiblížení (proximity)
Úložiště a RAM
Velikost operační paměti
2 GB (2 048 MB)
Velikost úložiště
16 GB
Slot pro paměťovou kartu
Micro SDXC
Operační systém
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 4.4 KitKat
Rozměry
Šířka
75 mm (7,5 cm)
Výška
151 mm (15,1 cm)
Hloubka
15 mm (1,5 cm)
Barva
Barva
Černá
Multimédia
Podporované video formáty
AVI, H.264, MP4
Obsah balení
Obsah balení
Napájecí adaptér, USB kabel, Sluchátka
Datové Funkce
Frekvence LTE
800 MHz - O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 20., 1800 MHz - O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 3., 2100 MHz - T-Mobile, Vodafone, Cat. 1, 2600 MHz - O2, T-Mobile, Vodafone, Cat. 7.
Konektivita/rozhraní
Datové služby
EDGE, UMTS (3G), HSDPA (3G), HSUPA (3G), LTE (4G)
Typ hlavní SIM karty
Mini SIM (standardní)
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Hmotnost
Hmotnost
240 g
Méně

Recenze odborníků

Evolveo Strong Phnone Q8


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Odolných telefonů na trhu pár máme a asi se všichni shodneme na tom, že to nejsou žádní krasavci. Jenže to ani být nemají. Jsou to telefony takzvaně do terénu. Jejich primární vlastností má být odolnost. Cokoliv navíc je v podstatě bonus. Ale doba pokročila a i stavbyvedoucí si chce při pauze na oběd pustit nějaké video na YouTube, nebo nahrát selfičko v nové helmě na Instagram. Takže už i od těchto zařízení očekáváme moderní technologie běžné v telefonech do města.Začněme tím, co je zřejmě u takzvaného outdoorového telefonu nejdůležitější. Začneme tedy tělem a konstrukcí telefonu. Po vybalení z krabičky nás nečeká žádné přehnané nadšení, telefon vypadá jako mnoho GPS navigací. Je černý, gumový a buclatý. To má ale dobrý důvod. Evolveo se totiž u tohoto modelů může chlubit nejvyšší certifikací odolnosti.

Certifikace IP68 zaručuje odolnost proti vniknutí prachu a při ponoření do vody po dobu 60 minut v hloubce 1,2 metru. To není špatné. Taky telefon vydrží různé pády a nárazy, třeba přes kapsu. To je dáno technologií, kterou Evolveo při vývoji a výrobě telefonu použilo. Vnitřní ochranný rám SolidStone je vyroben s použitím hořčíku.

Celá konstrukce splňuje podmínky testů Ministerstva obrany USA. Testy zařízení probíhají při nízkém tlaku ve velké nadmořské výšce, při zvýšené vlhkosti, intenzivním slunečním záření a v kyselém prostředí. Klidně si tedy dovedu představit nějaké amerického mariňáka, Ramba, který se vynoří z močálu uprostřed džungle, koukne se na Google Mapy, checkne se na Foursquare a pokračuje v plnění mise.Ke koukání na Google Mapy mu pomůže 4,5´ HD IPS displej (1280 x 720), který chrání odolné sklo Gorilla Glass 3. Ani po několika nechtěných pádech nebyl na displeji ani náznak škrábance. Displej navíc podporuje ovládání i při nandaných rukavicích, což ocení nejen náš Rambo, ale i v úvodu zmiňovaný stavbyvedoucí. Telefon je možné ovládat i určitými gesty, konkrétně si uživatel může rozsvítit displej dvojitým poklepáním, nebo z režimu spánku vyvolat nějakou funkci nakreslením tvaru na displej. Je však nutno dodat, že to nefunguje vždy a spolehlivě.Gesta na displeji nejsou jedinou možností personalizace ovládání telefonu. V rozích zařízení najdeme čtyři tlačítka. Ta na pravé straně slouží k úpravě hlasitosti. Levé dolní je SOS tlačítko. V nastavení se dá nadefinovat kam má telefon zavolat, případně odeslat zprávu, jestliže se jeho majitel dostane do potíží. Poslední tlačítko, umístěné vlevo nahoře, je programovatelné a po stisku zapne předdefinovanou aplikaci. Nad displejem je vedle reproduktoru pro volání umístěná signalizační dioda.

Teď už se ale podíváme, co je pod tímto sice odolným, ale nepříliš vzhledným povrchem. Výkon sází na osmijádrový procesor Mediatek True8Core, taktovaný na 1,7 GHz. Operační paměť má kapacitu 2 GB a pro uživatelská data je v zařízení 16 GB vnitřní úložiště. Pokud by měl Rambo příliš selfíček, může úložnou kapacitu navýšit o až o dalších 64 GB pomocí microSD karet. Přestože procesory Mediatek ve srovnání s konkurencí nemívají tak oslnivé výkony, tak v tomto případě nebyl problém. Vše fungovalo, jak mělo a jak by se od takového zařízení dalo čekat.Pro focení a natáčení jsou tu dvě kamery. Ta hlavní, umístěná na zádech zařízení má rozlišení 13 MPx, podporu LED blesku a dokáže natáčet video ve FullHD kvalitě. Ta přední má rozlišení pouze 2 MPx. Ale ruku na srdce, jak často bude Rambo fotit selfíčka. Co by ale Rambo ocenit mohl, je funkce DualSIM. Ocenil jsem ji i já při testu telefonu. Při cestě po Itálii jsem chtěl druhý slot použít pro místní SIM kartu s internetem, ale narazil jsem na problém. To, že druhý slot nepodporuje 3G/4G sítě je docela běžné. Jenže místní SIM karta v něm nefungovala vůbec. Nakonec se to vyřešilo tím, že jsem českou SIM dal do 2 slotu a Italskou použil jako hlavní.

Telefon se prodává s předinstalovaným systémem Android ve verzi 4.4.4 KitKat. To by bylo v pořádku, ale po prvním zapnutí zde chyběly některé, jindy standardní, aplikace a bylo třeba je doinstalovat. Namátkou tu není aplikace pro YouTube. Baterie v telefonu má kapacitu 3700 mAh. To by za jiných okolností byla velice slušná hodnota, zde je ale třeba vzít v úvahu dvě věci. Odolný telefon přímo vybízí k použití v přírodě, tedy bez přístupu k zásuvce. Z toho hlediska se dá říct, že splňuje zadání. Není problém s ním vydržet dva dny. Tato hodnota se však silně snižuje ve chvíli, kdy telefon pracuje se dvěma SIM kartami. Pokud u té hlavní je ještě zapnutý datový přenos na podporované LTE síti, je vyloženě problém vydržet do večera.Z dalších funkcí a technologií stojí za zmínku přítomnost LTE. Telefon má GPS, ale chybí GLONASS, který by se u takového telefonu určitě užil. Příjemná je i funkce OTG, která umožňuje telefon přeměnit ve zdroj energie a jeho pomocí dobýt třeba druhé zařízení. Abych to celé shrnul, Evolveo StrongPhone Q8 je velmi dobrý outdoorový telefon. Za cenu zhruba 8 a půl tisíce korun dostane zákazník velmi dobře navržené, ale i vyrobené zařízení, na které se může spolehnout.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz