Resumé

Sony Xperia XA (F3111)


Sony Xperia XA (F3111)
680 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Nová řada Sony Xperia XA se svoji špičkovou výbavou blíží k top modelům a přitom zaujme velice lákavou cenou. Tento model se pyšní elegantním vzhledem s mírně zaoblenými hranami a výbornou hardwarovou výbavou s vysokým výkonem, o který se postará osmijádrový procesor a 2 GB operační paměti. Kromě toho je telefon vybaven luxusním fotoaparátem a kvalitními předními stereo reproduktory Clear Audio+.Místo, více místa Potřebujete více místa pro všechny vaše fotografie, videa a hudbu? Xperia XA umožňuje rozšířit paměť až o 200 GB prostřednictvím karty microSD.Déle rychlejší Smartphone Xperia XA využívá moderní 64bitový osmijádrový procesor, takže je nejen velmi rychlý a plynulý, ale také spotřebovává méně energie.Ostré hrany jsou minulostí Xperia XA spojuje ohromující displej na plné šířce přední strany, hladké a zakřivené plochy a velikost, které není ani příliš velká, ani příliš malá. Je prostě akorát. Zakřivené hrany displeje plynule přecházejí do zaobleného rámečku, a proto je telefon stejně příjemný pro ruku i pro oko.Zážitek z každého pohledu Prostřednictvím kvalitního HD Ready IPS displeje s úhlopříčkou 5" máte zaručenou parádní podívanou ze všech zorných úhlů. Nová technologie displeje Mobile BRAVIA engine 2 vás oslní dokonalou ostrostí obrazu, vylepšeným kontrastem a živými barvami. Zážitek z každého pohledu Dokonale ostré fotografie Xperia XA je vybavena 13 Mpx fotoaparátem s hybridním automatickým ostřením, které zmrazí akci do zřetelného a ostrého snímku. Díky širokoúhlému objektivu se můžete dotknout kdekoli v záběru a označit tak objekt, na který chcete zaostřit. S vysoce citlivým snímačem pořídíte jasné a ostré snímky i při slabém světle, ať už fotografujete s předním nebo zadním fotoaparátem.Nekompromisní výkon Sony Xperia XA nabízí podporu rychlých LTE sítí a také umožňuje připojit se bezdrátově přes WiFi rozhraní a Bluetooth. Plynulý chod systému Android 6.0 má pod palcem extrémně výkonný procesor MediaTek helio P10. Telefon je vybaven 16 GB vnitřní paměti, kterou lze rozšířit MicroSD kartami až o kapacitě 200 GB.Vysoká výdrž baterie Poslouchejte více hudby, telefonujte celé hodiny a zůstaňte venku, jak dlouho chcete. Xperia XA má díky novému typu baterie dostatek energie na dva dny běžného používání na jedno nabití. S ultrarychlou nabíječkou UCH12 telefon načerpá síly na 5,5 hodiny používání již po 10 minutách nabíjení.
Plusy

atraktivní design s tenkými rámečky kvalitní a dobře tvarovaná konstrukce podpora paměťových karet a možnost dualSIM pěkné grafické prostředí povedené barevné varianty

Mínusy

nevhodně zvolený procesor tím pádem horší odladěnost prostředí hromada zbytečných aplikací a doplňků chybí snímač otisku prstu jen průměrná baterie vysoká cena


Info výrobce


Sony Xperia XA (F3111)


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
5"
Rozlišení v pixelech
1280 × 720
Typ displeje
IPS
Rozlišení zadní kamery
13 Mpx
Rozlišení přední kamery
8 Mpx
Fotoaparát
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Světelnost
f/2
Baterie
Kapacita baterie
2 300 mAh
Uživatelsky vyměnitelná baterie
Ne
Procesor
Počet jader procesoru
8 ×
Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Funkce a senzory
Funkce
WiFi, Bluetooth, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna, WiFi hotspot
Úložiště a RAM
Velikost operační paměti
2 GB (2 048 MB)
Velikost úložiště
16 GB
Slot pro paměťovou kartu
SDXC
Maximální velikost paměťové karty
200 GB
Operační systém
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 6.0 (Marshmallow)
Rozměry
Šířka
66,8 mm (6,68 cm)
Výška
143,6 mm (14,36 cm)
Hloubka
7,9 mm (0,79 cm)
Barva
Barva
Růžově zlatá
Hmotnost
Hmotnost
138,8 g
Konektivita/rozhraní
Datové služby
GPRS, EDGE, UMTS (3G), LTE (4G)
Typ hlavní SIM karty
Nano SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Kompatibilita
Model procesoru
Ostatní

Recenze odborníků

Sony Xperia XA (F3111)


Obrázek 1
Obrázek 2
Xperia XA je krásný a elegantní mobil, jehož dobré jméno kazí pouze nevhodně zvolený procesor a vzhledem k výbavě a konkurenci vysoko nastavená cena. Xperia XA má v portfoliu Sony představovat typickou střední třídu – smartphone, který nabídne akceptovatelnou výbavu za rozumnou cenu a na základě toho se bude masově prodávat. O prodejních úspěších či nezdarech je po dvou měsících na trhu zatím předčasné hovořit, ale už teď můžeme říct, že Sony ten správný balanc mezi výbavou a cenou nenašlo tak sebejistě, jako například Huawei s modelem Honor 7 Lite. Verdikt:

Designově atraktivní smartphone, který na první pohled zaujme tenkými okraji displeje. Nejslabším článkem celého zařízení je procesor, který stojí za nedokonalou optimalizací systému a nižší výdrží baterie.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz