Resumé

Sony Xperia XA Dual Sim (F3112)


Sony Xperia XA Dual Sim (F3112)
9500 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

Do druhého dne

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Nový mobilní telefon Sony Xperia XA z řady Xperia X přináší špičkovou výbavu za lákavou cenu. Charakterizuje ji elegantní vzhled se zaoblenými hranami a hardwarová výbava v čele s osmijádrovým procesorrem a 2 GB operační paměti. Kromě toho je telefon vybaven luxusním fotoaparátem, kvalitními předními stereo reproduktory Clear Audio+ a podporou Dual SIM funkce.Displej se zaoblenými hranami Přední straně Xperia XA dominuje HD Ready displej takřka na plné šířce bez výrazných okrajů. Samotná velikost úhlopříčky je jedna z nejoblíbenějších - kombinuje kompaktnost při nošení a dostatečnou velikost na veškeré činnosti, jako je hraní her, sledování videí apod. Zakřivené hrany displeje plynule přecházejí do zaobleného rámečku, a proto je telefon stejně příjemný pro ruku i pro oko. Zapomeňte na rozmazané snímky Hledáte-li smartphone s fotoaparátem, který zajistí ostré snímky, i když se focený objekt pohne, Sony Xperia XA je horkým kandidátem pro váš výběr. Fotoaparát tohoto telefonu je totiž vybaven prediktivním automatickým ostřením, který skoncuje s rozmazáním vašich dětí, přátel nebo zvířátek. Sleduje totiž pohybující se objekty a předvídá jejich pohyb. Tím minimalizuje jejich pohybové neostrosti a zajistí ostřejší výsledek. Inteligentní baterie S telefonem Sony Xperia XA můžete poslouchat více hudby, telefonovat celé hodiny a zůstat venku, jak dlouho chcete. Nový typ baterie má dostatek energie na dva dny běžného používání na jedno nabití. Navíc s ultrarychlou nabíječkou UCH12 telefon doplní energii na 5,5 hodiny používání již po 10 minutách nabíjení. Používejte dvě čísla Chod systému Android 6.0 má na starosti moderní 64bitový osmijádrový procesor, takže je nejen velmi rychlý a plynulý, ale také spotřebovává méně energie. Vnitřní paměť čítá 16 GB prostoru, rozšířit ji však lze MicroSD kartou až o kapacitě 200 GB. Potěší podpora Dual SIM a možnost využití dvou čísel zároveň. Využívejte různých datových tarifů a ušetřete peníze.
Plusy

Vysoký výkon zajistí 8jádrový procesor Luxusní vzhled se zaoblenými hranami HD Ready IPS displej s úhlopříčkou 5" s vylepšeným kontrastem a barvami 13 Mpx fotoaparát je vybaven hybridním automatickým ostřením Podpora rychlých LTE sítí Baterie s

Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia XA Dual Sim (F3112)


Parametry a specifikace
Úhlopříčka displeje
5"
Rozlišení v pixelech
1280 × 720
Typ displeje
IPS
Rozlišení zadní kamery
13 Mpx
Rozlišení přední kamery
8 Mpx
Fotoaparát
Funkce fotoaparátu
Přisvětlovací dioda, Automatické ostření, Záznam HD videa
Světelnost
f/2
Baterie
Kapacita baterie
2 300 mAh
Procesor
Frekvence procesoru
2 GHz (2 000 MHz)
Počet jader procesoru
8 ×
Použití a konstrukce
Použití
Chytrý telefon – Smartphone
Konstrukce
Dotykový displej
Funkce a senzory
Funkce
WiFi, Bluetooth, Klasický Dual SIM, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač, Svítilna
Úložiště a RAM
Velikost operační paměti
2 GB (2 048 MB)
Velikost úložiště
16 GB
Slot pro paměťovou kartu
SDXC
Operační systém
Platforma
Google Android
Verze operačního systému
Android 6.0 (Marshmallow)
Rozměry
Šířka
66,8 mm (6,68 cm)
Výška
143,6 mm (14,36 cm)
Hloubka
7,9 mm (0,79 cm)
Barva
Barva
Černá
Hmotnost
Hmotnost
137,4 g
Konektivita/rozhraní
Datové služby
GPRS, EDGE, UMTS (3G), LTE (4G)
Typ hlavní SIM karty
Nano SIM
Typ vedlejší SIM karty
Nano SIM
Konektory
Jack (3,5mm), USB micro
Kompatibilita
Model procesoru

Recenze odborníků

Sony Xperia XA Dual Sim (F3112)


Obrázek 1
Ostatní Kompaktní konstrukce plastové Xperie se umí zalíbit, ať už je řeč o decentním zaoblení hran nebo minimalistickém rámečku kolem 5palcového IPS displeje. Testovaná růžová varianta bude zase sedět k outfitu dam.Sony Xperia XA má oficiální cenovku na hranici bezmála 8 000 Kč, ke koupi je v bílé, černé a právě růžově zlaté variantě. Při zkoumání detailů vám neunikne 2.5D zaoblení krycího skla displeje pěkně ke krajům, další plusové body za design! Nad displejem nechybí informační LED, přední kamera a nezbytná čidla. Pod displejem je již jen volný prostor, senzorová tlačítka se rozsvítí současně s displejem. Síla podsvícení displeje je dostatečný, i na přímém letním slunci. Fajnšmekři ohrnou nos nad „pouze“ HD rozlišením.Kovový rámeček po obvodu je příjemně matný, záda jsou naopak jen plastová. Již po pár dnech testování se na zádech objevily škrábance z běžného používání a pokládání na stůl. Nevypadá to dobře, možná by tomu předešlo ochranné pouzdro nebo nějaká folie.Zcela vespod je nezbytný microUSB slot, rovněž jeden z dvojice mikrofonů a jediný hlasitý reproduktor. Druhý mikrofon má své místo na horní hraně, těsně u 3,5mm jacku. Výstup na sluchátka hraje velmi dobře, klidně připojte lepší sluchátka. Ovládací prvky se sešly na pravém boku, zamykací tlačítko, ovladač hlasitosti a spoušť fotoparátu. Konstrukce mobilu bohužel není nijak odolná, tudíž nelze třeba fotit pod vodou. Levá strana obsahuje připevněnou krytku slotu microSD a pro SIM. Výrobce prodává i dualSIM variantu.Na zádech zcela v rohu sídlí oko fotoaparátu a LED blesk. Logo NFC pak naznačuje možnost rychlého párování a přenosu dat. Marně bychom hledali třeba čtečku prstů. Uvnitř je schována baterie s kapacitou 2 300 mAh. Výrobce se chlubí dvoudenní výdrží, v praxi to je možné dosáhnout. Samozřejmě dle typu vytížení, nikoliv po celodenním hraní her na pláži.Nejnovější Android 6.0 pohání 8 jader 2 GHz, 2 GB RAM. Dostatek místa najdete v 16 GB vnitřní paměti, zkrátka běžné parametry mobilu střední třídy s cenovkou někde kolem 5-6 tisíc Kč. Prostředí Androidu reaguje akorát svižně a spolehlivě, to platí pro surfování, hraní her i prohlížení fotek a videí. Hodit se může uvedené NFC nebo třeba i FM rádio.Vzadu se fotí 13Mpx, vepředu 8 Mpx. Podpora nahrávání 1080p videí nepřekvapí, kvalitu 4K bychom hledali zbytečně. Fotky jsou určitě kvalitní, cvakat můžete v automatickém režimu, navíc boční spoušť je hodně praktická.Sony Xperia XA je nepochybně krásný a kvalitní mobil s dobrým hardwarem. Prodeje trochu zabrzdí cenovka, za stejné peníze můžete mít lépe vybavený Honor 5X například.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz