Resumé

Nokia 3100

vybavený mobil zejména pro mladé


Nokia 3100 Aktuální informace
na Info-Lince

Nokia představila novinku, která zřejmě postupně nahradí starší modely levné řady 33xx. Je to převlečená vyšší třída Series 40, jíž byly ubrány některé funkce, ale jiné naopak přibyly. Výsledkem je na pohled hezký lehký, funkcemi napěchovaný mobilní telefon nižší třídy s barevným displejem a výměnnými kryty.
Přední panel ve tmě světélkuje, o jeho "nabití" se stará silné bílé podsvětlení klávesnice při běžném používání. Klávesnice je kvalitní a tlačítka ergonomická. Pod pravým funkčním tlačítkem najdete uživatelskou nabídku - přímo z pohotovostního stavu se můžete dostat k nejpoužívanějším funkcím. Do vlastního menu můžete poskládat prakticky všechny funkce, které lze navíc seřadit do libovolného pořadí. Pokud vám přiřazení pravé funkční klávesy uživatelské nabídce nevyhovuje, lze nastavit, aby tlačítko vyvolávalo adresář.
Nabídka telefonu je přehledná, první úroveň je složená z ikon, zbytek už je pouze textový. Škoda, že pro jednotlivé funkce nefungují číselné zkratky, jako tomu bylo u starších Nokií. Opakovaný budík opět nenajdeme,
tuto velmi užitečnou funkci si Nokia schovává jen pro nejméně vybavené telefony.
Do Nokie 3100 se vejde 150 textových zpráv, které se v případě potřeby dají všechny najednou smazat. Neobvyklou funkcí je počítadlo přijatých a odeslaných textovek. Telefon si poradí i s multimediálními zprávami, pro vytváření fotek můžete připojit externí fotoaparát Nokia Fun Camera.
Telefon nabízí grafický kalendář, který můžete prohlížet z denního nebo měsíčního po, hledu. Kalendář odpočítává týdny od začátku roku a nabízí také možnost vyhledat libovolné datum, takže můžete lehce zjistit, na jaký den v týdnu připadají třeba Vánoce za pět let.
Nokia 3100 je vydařený, dostatečně vybavený telefon určený mladší generaci, ale užitek z něj mohou mít i náročnější uživatelé. Mezi jeho největší konkurenty lze zařadit Siemens M55, Sony Ericsson T310, případně Alcatel One Touch 535.
Plusy

dostatek funkcí, kvalitní zpracování, vlastní menu

Mínusy

chybí opakovaný budík, pryžová klávesnice, chybí vestavěbý fotoaparát


Info výrobce


Nokia 3100

vybavený mobil zejména pro mladé


Telefon Nokia 3100

kryt, který svítí ve tmě

osvětlení bliká podle vyzváněcího tónu

multimediální zprávy

hry Java™

herní kryt Nokia Xpress-on™ (nabízen zvlášť jako doplněk)

animované spořiče displeje











Co nabízí nového



Projasněte noc krytem, který svítí ve tmě. Kryt se přes den nabije a v noci telefon najdete podle světla. Při zazvonění začne telefon Nokia 3100 blikat v rytmu zvoleného vyzváněcího tónu. Pokud nasadíte na telefon herní kryt Nokia Xpress-on™ *, světelné efekty se objeví i při hraní her.



Fotografujte s fotoaparátem Fun Camera*. Je vybaven bleskem, který umožňuje pořizovat veselé momentky nejen venku, ale i v místnosti. Pak stačí uložit snímky do telefonu Nokia 3100, připojit vzkaz nebo smajlíka a už můžete ukázat přátelům, co jste zažili.



Od her Java™ předinstalovaných v telefonu Nokia 3100 včetně zcela nové hry Beach Rally se neodtrhnete celý den. Technologie Java™ umožňuje podle chuti hry přidávat a nahrazovat. Jakmile budete připraveni na nový úkol, prostě si stáhnete další hry do telefonu Nokia 3100.



* Nabízen zvlášť jako doplněk





Hlavní funkce

Kryt, který svítí ve tmě

Osvětlení telefonu bliká, jakmile telefon začne zvonit

Multimediální zprávy

Hry Java™

Herní kryt Nokia Xpress-on™ (nabízen zvlášť jako doplněk)

Animované spořiče displeje

Fotografování veselých momentek s fotoaparátem Fun Camera (nabízen zvlášť jako doplněk)

Trojpásmový telefon (GSM 900/1800/1900)

Handsfree reproduktor

Prohlížeč xHTML

Barevný displej





Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz