Resumé

Alcatel OT 735i

multimediální telefon s fotoaparátem


Alcatel OT 735i Aktuální informace
na Info-Lince

One Touch 735 byl první Alcatel na českém trhu, který nabídnul integrovaný fotoaparát. Inovovaný model 735i k němu potom přidává už jen podporu Javy. Telefon zapadá do řady modelů s jednoduchým ovládáním, při němž si musíte zvyknout na někdy až velmi citlivý joystick. Tento telefon nemá výměnné kryty a prodává se pouze ve stříbrném provedeni.
Novinkou jsou tzv. atmosféry, což je jakási obdoba barevných schémat. Atmosféry jsou mnohem komplexnější, během krátkého okamžiku se v mobilu zcela přenastaví sedm parametrů (hlasitost vyzváněni, typ melodie apod.). Můžete si také vybrat z několika telefonních seznamů. Ke každému kontaktu lze uložit celkem třiadvacet položek, přičemž vyhledávání je možné pouze podle prvního písmene.
Telefon nemá paměť na přijaté zprávy, ale devadesát zpráv si můžete uchovat v archivu, kam je přesunete ručně. Při psaní SMS neodpočítává jednotlivé znaky, zobrazuje však alespoň číslo právě psané zprávy. Místo
osvědčeného slovníku T9 pro rychlé psaní SMS používá Alcatel proprietární slovník Zi. K ozvláštnění zasílaných zpráv slouží standard EMS, odesílat můžete také ememesky. Integrovaný fotoaparát nabízí rozlišení 352 x 288 bodů.
Do telefonu uložíte až osm set kontaktů, dvanáct set poznámek a šest set úkolů. Pro ranní spáče je připraven opakovaný budík. Specialitou je možnost zobrazení dvou časů na displeji - současně tak můžete vidět, kolik hodin právě mají například u protinožců.
Příznivce datové komunikace potěší okénko infraportu na levé straně přístroje. Samozřejmě nechybí možnost prohlížení wapových stránek pomoci vestavěného prohlížeče. Novější model 735i jako první Alcatel podporuje Javu, starší model One Touch 735 vsadil na méně rozšířenou technologii In-Fusio.
Vzhledem k poměrně nízké ceně a integrovanému fotoaparátu je telefon určen převážně mladším uživatelům, které bude lákat hlavně neobvyklý design.
Plusy

barevý displej, Java, kapacita paměti

Mínusy

jen jedno barevné provedení, slovník Zi místo T9, způsob ukládání SMS


Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz