Resumé

Samsung SGH E570

Padne do ruky i do kabelky


Samsung SGH E570 Aktuální informace
na Info-Lince

Samsung E570 je véčko, které je určeno výhradně ženám. Nabídne nejen líbivý vzhled a pastelové barvy, ale i funkce určené jen pro ně.
Není nejmenší pochyb o tom, že Samsung E570 bude díky svému vzhledu u něžnější části populace velmi oblíbený. Vzhled novinky se totiž díky svým zaobleným tvarům i metalickým barevným provedením opravdu povedl. Líbivější véčko budete hledat velmi obtížně. Funkční výbava pak plně odpovídá zaměření telefonu, majitelky tohoto telefonu jistě ocení i speciální funkce určené právě pro ně.


Je ovšem škoda, že se Samsung opět nedokázal vyvarovat nedostatkům, které mnohé potenciální zákazníky od jeho telefonů odrazují. Mám na mysli například nutnost stisku tlačítka pro zjištění zmeškaných hovorů nebo absenci vyzváněcích profilů. Mnoho uživatelů by také jistě přivítalo FM rádio nebo přehrávání hudby na pozadí.

Plusy

atraktivní design, kvalitní konstrukce, vnější OLED displej, 1,3megapixelový fotoaparát, vnitřní paměť 23 MB rozšířitelná paměťovými kartami microSD, seznam pro tisíc kontaktů, hudební přehrávač, krokoměr, speciální funkce (nejen) pro ženy

Mínusy

telefon v otevřeném stavu neleží rovně na stole, horší ovladatelnost navigační klávesy, nemá vyzváněcí profily, jako upozornění na SM


Info výrobce


Samsung SGH E570

Padne do ruky i do kabelky


Model E570

Typ krytu véčko

Sítě Tri-band

Systém Samsung

Hlavní displej TFT

Počet barev 65536

Rozlišení vnitřního LCD 176x220

Vnější displej OLED

Počet barev 4

Rozlišení vnějšího LCD 176x16

Rozměry tel. (VxŠxH) mm 86x45x24

Hmotnost (g) 81

Standardní baterie (mAh) 800

Počet kontaktů (tel./SIM) 1000/250

Profily –

Vícepoložkový seznam ●

Skupina volajících ●

Počet SMS v telefonu 200

MMS 1.2

Velikost MMS (kB) 300

JAVA MIDP2

IrDA –

Bluetooth ●

Offline mód ●

WAP 2.0

WiFi –

E-mail klient –

Internetový prohlížeč ●

GPRS (Class) 10

EDGE (Class) 10

Synchronizace s PC ●

USB kabel ●

SyncML DS

Nastavení MP3 vyzvánení ●

Polyfonie 40

Sdílená paměť (MB) 23

Rozšiřená paměť microSD

Paměť JAVA (kB) 4000

Počet řádků/sloupců SMS 7/20

T9 ●

Nastavení velikosti stylu psaní ●

Diakritika volitelné

Počet SMS najednou 12

Fotoaparát SXGA

Počet kamer 1

Maximální rozlišení 1280x1024

Fotografické efekty ●

Vícenásobný snímek ●

Noční režim ●

Časovač spouště ●

Volba kvality snímku ●

Volba rámečku při focení ●

Automatické zaostřování –

Blesk –

Video Messaging ●

Video Streaming –

Video Call –

Přehrávání videoklipů ●

MP3 přehrávač ●

Mega Pixel –

TV Out –

Zvuk stereo HF

FM rádio –

Nahrávání videa ●

Poznámky ●

Život žen ●

Kalendář ●

Seznam úkolů ●

Čas ●

Budík ●

Kalkulačka ●

Převodník ●

Záznamník ●

Časovač ●

Krokoměr ●

Stopky ●

Recenze odborníků

Samsung SGH E570

Padne do ruky i do kabelky


U Samsungu dobře ví, že telefon neprodávají pouze jeho funkce, ale také jeho vzhled. Proto se více než konkurence zaměřují na styl a design svých výrobků. Má také již zkušenosti s mobilními telefony specializovanými na něžnější část populace. Jedním z nich bylo i kulaté véčko s označením E530, které se po necelých dvou letech dočkalo svého nástupce v podobě modelu s plným jménem Samsung E570 Aqua S.



Design na jedničku

Samsung E570 vzhledově vychází ze svého předchůdce, jeho design je ale podle mého názoru ještě povedenější. Převažují na něm zakulacené tvary s promyšlenými detaily, kterým přidávají na působnosti elegantní barevná provedení. Ta byla taktéž vybírána s ohledem na ženy a přepokládám, že se jim budou líbit. Je jich pět a jsou to fialovo-černá, veselá oranžová, oázová modrá, speciální stříbrná a sladká růžová, kterou jsem měl k dispozici i já. Poslední čtyři varianty jsou přitom kombinovány se stříbrným páskem, který se táhne přes přední i zadní stranu telefonu.





Barvy mimo mužské chápání: sladká růžová, blankytná modř, stříbrná a elegantní fialovočerná



V zavřeném stavu má Samsung E570 příjemné rozměry 86 × 45 × 24 mm. Hmotnost pak činí 81 g. Svým vzhledem připomíná oblázek, který zapadne přesně do dlaně. Vnější část horního křídla oživuje černý obdélník, uvnitř něhož se ukrývá vnější displej a objektiv integrovaného fotoaparátu orámovaný stříbrným čtvercem. O displeji i fotoaparátu se podrobněji zmíním v příslušných částech testu.





Rozměry jsou kompaktní - v mužské ruce se telefon téměř ztratí



Pojďme se nyní podívat na boky telefonu. Vlevo najdete stříbrné dvojtlačítko pro regulaci hlasitosti a o něco níže slot pro paměťovou kartu formátu microSD chráněný praktickou krytku. Tu díky uchycení není možné ztratit. Pravá strana spodní části telefonu obsahuje tlačítko fotoaparátu a sdružený konektor pro připojení sluchátek i nabíječky. Ten chrání podobná krytka jako v předešlém případě.



Velká část zadní strany je tvořena krytem baterie s jménem výrobce a decentním květinovým vzorem. Nad ním objevíte vystouplé poutko pro uchycení šňůrky a gumovou záslepku chránící šroubek. Kryt baterie lze poměrně snadno sejmout. Pod ním se schovává Li-Ion baterie o kapacitě 750 mAh. Podle specifikace by s ní měl telefon na jedno nabití vydržet až 250 hodin v pohotovostním stavu nebo 360 minut hovoru. SIM karta se zasouvá do slotu pod baterií a její vyjmutí je snadné.





Točí se jako kolotoč

V zavřeném stavu je mezi oběma částmi telefonu poměrně velká mezera na nehet palce, takže otevření jednou rukou je bezproblémové. Po překonání počátečního odporu dokoná práci pružinka, která horní křídlo sama dotlačí do konečné polohy. To stejné platí i pro zavírání. Úhel otevření telefonu mohl být ale větší. Aby barvy na displeji netmavly vlivem ostrého úhlu pohledu, je nutné držet klávesnici téměř vodorovně. Úhel rozevření je možné tlakem na horní křídlo ještě o malinko zvětšit.



Konstrukce telefonu je jinak velmi pevná. Kloub nevykazuje žádnou vůli a ani při pevném stisku telefonu se nikde nic neprohýbá ani nevrže. Za nevýhodu považuji to, že telefon v otevřeném stavu neleží na stole rovně, celou plochou spodní strany dolní části, ale vlivem těžkého horního dílu se mírně překlápí. Podkladu se tak dotýká jen malá část zadní strany a s telefonem se dá houpat nebo jej lze efektně roztočit do vysokých otáček. Věčně neposedný telefon bude ale spíš na obtíž.



Klávesnice: pro ženské palečky

Na klávesnice lze napsat dvě odlišná hodnocení podle toho, kterou její část budu popisovat. Numerická část klávesnice je vyvedena ve stejné barvě jako zbytek telefonu. Tlačítka jsou dostatečně rozměrná, mírně vypouklá a dobře se tisknou. Při stisku je slyšet tiché cvaknutí. Absence mezer mezi jednotlivými klávesami není na škodu.



S funkční částí klávesnice je to již o něco horší. Tvoří ji čtyřsměrné navigační tlačítko s potvrzovacím středem, dvojice kontextových kláves, korekční tlačítko a klávesy pro zahájení a ukončení hovoru, přičemž pro efekt je celá tato část klávesnice stříbrná. Výhrady zde mám k navigační klávese, jejíž jednotlivé směry jsou špatně hmatově odlišitelné a pro větší palec také příliš malé. Nevýhodu také činí jejich bezprostřední sousedství s ostatními klávesami. Může tak alespoň při prvotních kontaktech s telefonem docházet k častým překlepům. S ostatními funkčními klávesami se již pracuje lépe.





Rychlé psaní není problém



Popisky klávesnice jsou ve tmě dostatečně silně podsvíceny bílým světlem. Střed navigační klávesy září růžově.







Displeje: OLED a TFT

Samsung E570 má jako každé správné véčko dva displeje: vnější a vnitřní. Vnější displej na předním krytu je pouze monochromatický a využívá technologii OLED s nízkou energetickou náročností. Zobrazuje modré písmo na černém podkladu, má vertikální orientaci a je rozdělen na dvě části. Horní část tvoří digitální hodiny a několik ikonek, které informují například o přijaté zprávě, síle signálu, stavu baterie apod. Pod nimi je grafická část displeje s rozlišením 176 × 16 bodů. Zde se v pohotovostním stavu může krátce zobrazit aktuální datum nebo počet ušlých kroků. Jinak displej souží pro zobrazení jména volajícího, jména právě přehrávané skladby, počtu zmeškaných hovorů a podobných záležitostí.



Zatímco ale ikony s hodinami mohou být zobrazeny neustále, informace na grafické části displeje po pár sekundách zmizí a vyvoláte je podržením dvojtlačítka pro regulaci hlasitosti. Z tohoto důvodu se tak při pohledu na vnější displej nedozvíte, jestli vám někdo v době vaší nepřítomnosti volal. Informace o zmeškaném hovoru totiž zmizí. Oproti tomu přijatou zprávu signalizuje neustále rozsvícená ikonka oranžové barvy. Překvapila mě ale poměrně špatná čitelnost vnějšího displeje na přímém slunci. Je totiž chráněn tmavým sklíčkem, které se na ostrém slunci občas leskne.



Hlavní displej má vzhledem k ceně telefonu průměrné parametry. Na dnes již překonaném rozlišení 176 × 220 bodů zobrazí díky aktivní TFT technologii 65 tisíc barev. I přes nižší rozlišení je zobrazení dostatečně detailní bez snadno rozeznatelných pixelů. Barvy jsou syté i věrné, s čitelností na přímém slunci také nejsou problémy. V nabídce telefonu lze upravovat intenzitu podsvícení a dobu jeho činnosti. Hlavní displej se také může po uplynutí nastaveného času zcela vypnout.



Prostředí a ovládání: pes kývající hlavou na displeji

Ovládání telefonu je prakticky shodné s jinými telefony od Samsungu, například s vysouvacím modelem D900. Do hlavní nabídky se z pohotovostního režimu vstupuje levým kontextovým tlačítkem, pravé je pak napevno přiřazeno telefonnímu seznamu. Potvrzovací tlačítko bohužel z pohotovosti opět spouští wapový prohlížeč. Jednotlivým směrům navigační klávesy ale lze přiřadit rychlý přístup k jedné z dvaceti položek. Jen směr nahoru je pevně nastaven na vstup do vlastního menu, kde si můžete uspořádat další čtyři nejpoužívanější funkce.



Pohotovostní displej nabízí široké možnosti přizpůsobení. Horní lišta je vyhrazena klasickým ikonkám o intenzitě signálu, stavu obou baterií, vyzváněcímu módu apod. Pod ní se nachází šedý pásek s aktuálním datem a digitálními hodinami. Jméno operátora lze umístit nahoru, dolu nebo zcela vypnout. Upravovat můžete i barvu a styl jeho písma. Spodní řádek pak jako obvykle slouží k popisu funkcí přiřazených kontextovým klávesám. Praktická je možnost trvalého zobrazení měsíčního náhledu na kalendář na pohotovostním displeji.



Zatřeste telefonem a psík zakývá hlavou



V nabídce najdete také jedno pozadí, které využívá pohybového senzoru zabudovaného v telefonu. Jedná se o nepříliš pěkného psíka, který při potřesení s telefonem začne kývat hlavou.



Hlavní nabídka telefonu může být zobrazena jako matice devíti ikon nebo jako klasický seznam. V obou případech je její barevnost střídmá. K dispozici jsou dvě barevné varianty nabídky: stylová černá, kdy je barevná jen vybraná ikona, a barevnější bílá. Další položky nabídky jsou již jen textové s vyskakovacími okny nižších úrovní, do kterých se přepnete stiskem pravého směru navigační klávesy. Menu má ale podle mého názoru jednu poměrně nepříjemnou vlastnost. Pamatuje si, ve které položce jste byli naposledy a cestu k ní vám tak při jeho dalším otevření nabídne jako prioritní. Občas se tak budete muset v nabídce vracet. Jinak je pohyb v menu poměrně svižný, telefon se neloudá. Můžete využít i klávesové zkratky.



Fotoaparát: standard třídy

Samsung svůj model E570 vybavil fotoaparátem s rozlišením 1,3 megapixelu. Maximální velikost fotografií je tedy 1 280 × 1 024 bodů. Objektiv fotoaparátu najdete nad vnějším displejem a kryje jej mírně zapuštěné sklíčko. Jeho poškrábání tedy nehrozí, usazují se na něm ale otisky prstů, a tak jej doporučuji před každým fotografováním přeleštit. Nadstandardní výbavu v podobě diodového blesku nebo autofocusu nečekejte.





Zázraky tento megapixel neumí



Hledáček fotoaparátu může využívat jen část displeje nebo celou jeho plochu, pak ale snímaný záběr je na bocích ořezán. Jako spoušť slouží boční klávesa nebo potvrzovací střed. Kvalita fotografií je průměrná. Snímky jsou relativně dobře ostré, podání barev bych ale označil za mdlé. Vyvážení bílé, které nelze ručně upravit, pracuje vcelku spolehlivě. Problémy jsou ale jako obvykle s ostrými přechody světla stínu.



Fotoaparát nabízí široké možnosti nastavení. V nabídce naleznete nejen volbu velikosti a kvality snímku, ale i noční režim, samospoušť, mnoho rámečků, sedm barevných efektů, sériové snímání nebo mozaikový snímek. Výrobce pamatovali i na digitální zoom a kompenzaci expozice. Většinu funkcí lze aktivovat i klávesovými zkratkami.



Pořízené fotografie naleznete ve Správci souborů, kde je bohužel při prohlížení není možné roztáhnout na celý displej. Na jiné zařízení je odešlete přes Bluetooth nebo MMS. Fotografie se ukládají jen do vnitřní paměti o velikosti 23 MB. Na paměťovou kartu microSD je musíte přemístit ručně.



Fotoaparát zvládá také natáčet ozvučené videoklipy ve formátu 3GP o maximálním rozlišení 176 × 144 bodů. Jejich velikost je ale omezena na cca 289 kB, což nestačí ani na půlminutovou videosekvenci.



Telefonování: stále bez profilů

Základem telefonních funkcí je velký vícepoložkový telefonní seznam pro tisíc kontaktů. Ke každému si můžete uložit jméno a příjmení, pět telefonních čísel, e-mailovou adresu a poznámku. Dále je k dispozici připojení obrázku a odlišení volajících podle vyzváněcí melodie. Jména lze zatřídit i do skupin. Bohužel podle nich nelze filtrovat hovory. I každá skupina může mít přiřazen svůj obrázek a vyzváněcí melodii. V telefonním seznamu se zobrazují společně jména z paměti telefonu i SIM karty. Vyhledávat mezi nimi jde postupným psaním. Zvuk v reproduktoru při telefonátu je dobrý, maximální hlasitost dostačuje i v hlučnějším prostředí. Telefon nabízí i hlasité handsfree, jako záznamník hovorů lze využít diktafon, který je ovšem ukryt hluboko v nabídce telefonu.



Samsung E570 nepodporuje sítě třetí generace, je ale triální a zavoláte si s ním v sítích GSM 900/1800/1900 MHz. Tento nedostatek ale sebou přináší další. Jak je u Samsungu zvykem, telefonům bez podpory UMTS chybějí vyzváněcí profily. Stejné je to i zde. Vyzváněcí profily zastupuje jen tichý režim, který se aktivuje delším podržením křížku. V menu telefonu si ale můžete nastavit, zda se má při příchozím hovoru ozvat jen melodie, melodie společně s vibracemi, vibrace a pak melodie nebo samostatné vibrace bez dalších zvuků. Telefon dokáže vyzvánět čtyřicetihlasou polyfonií nebo soubory MP3 a AAC. V letadle přijde vhod možnost vypnutí vysílací části.



Zprávy: proč chybí e-mail?

Telefon si samozřejmě rozumí s SMS i MMS zprávami. Je mi ale záhadou, proč výrobce zapomněl na e-mailového klienta, když nechyběl ani v předchozím modelu E530. Klasické textovky se v editoru píší na sedmi řádcích. Stejné je to i se čtením. Nechybí odpočet zbývajících znaků od nepraktického čísla 1836 ani počet částí, do kterých bude textovka rozdělena. Těch může být až dvanáct. Při psaní pomáhá slovník T9, který nabízí slova bez háčků a čárek. Díky podpoře EMS lze do zpráv vkládat malé černobílé obrázky a animace nebo formátovat text. Zprávy se píšou vcelku dobře, telefon na stisky kláves reaguje bez čekání.



Paměť na SMS činí dvě stě položek. Jako upozornění na přijatou zprávu nelze bohužel nastavit jakýkoliv zvuk v telefonu. Musíte si vybrat jen ze čtyř předpřipravených. Zvuk se může pravidelně každé dvě minuty opakovat, dokud si zprávu nepřečtete. Pro multimediální zprávy lze nastavit melodii odlišnou. Praktická je možnost zadání deseti čísel, ze kterých se přijaté zprávy ihned vymažou a vůbec se o nich nedozvíte.



Do multimediálních zpráv je možné vkládat text, zvuk, obrázek a video, přičemž platí, že maximální velikost jedné zprávy je 295 kB. Každá zpráva přitom může mít několik stránek. Přijaté MMS se ukládají do stejné složky jako textovky. I zde je možné blokovat příjem od deseti telefonních čísel.





Tvorba nové MMS zprávy



V nabídce najdete také tzv. SOS zprávy. Nastaveným příjemcům můžete v nouzi o svém ohrožení dát vědět odesláním zprávy žádající o pomoc. Stačí čtyřikrát za sebou stisknout boční tlačítko pro regulaci hlasitosti. Příchozí hovor od těchto příjemců se pak automaticky spojí. Abyste nechtěně nespustili planý poplach, je možné tuto funkce v nabídce deaktivovat.



Organizace času: postačí

Jako obvykle je hlavním nástrojem pro organizaci času kalendář. U Samsung bývá tradičně slušně propracovaný. Nabízí měsíční, týdenní a denní pohled, přičemž týden může začínat pondělím nebo nedělí. Do kalendáře se vkládají tři typy událostí: schůzka, výročí a úkol. Kapacita kalendáře je sto položek pro každou událost. Všem typům událostí lze nastavit připomenutí s libovolným předstihem a schůzce i denní, týdenní a měsíční opakování. Úkolovník je integrován do kalendáře. Úkoly si můžete nechat zobrazit samostatně, nastavit jim prioritu a po splnění je odškrtnout. Bezproblémová synchronizace s programem MS Outlook je samozřejmostí.





Kalendář



Budíky jsou v telefonu celkem tři, budí jakýmkoliv zvukem a to i při vypnutém telefonu. Nechybí ani nastavení dnů buzení. Textové poznámky mají maximální délku sto znaků a do telefonu jich vejde rovná stovka. Dále je k dispozici povedená kalkulačka, diktafon s maximální délkou záznamu jedna hodina, aplikace pro světový čas, převodník měn i jednotek, odpočet času a stopky se čtyřmi mezičasy.







Doplňkové funkce



Zábava: spočítá kroky a poradí s vůní

Hudební přehrávač mě zklamal. Neumí opět hrát na pozadí, přičemž u jiných modelů Samsungu to již zvládne. Hudební soubory, které mají být přehrány, si nastavíte do seznamu skladeb. Tvorbu playlistů přehrávač neumí. Nechybí ale opakované nebo náhodné přehrávání a výběr ze dvou typů vizualizace. Kromě hlasitého reproduktoru může hudba znít i ze standardně dodávaných sluchátek. Jde o běžná sluchátka, jaké Samsung dodává prakticky ke všem svým telefonům. Jejich výkon není oslňující, ale pro běžné poslouchání postačí. Na kabelu obsahují váleček s mikrofonem a tlačítkem pro ovládání hovorů, takže je možné je využít i jako handsfree. Jiná sluchátka k telefonu bohužel připojit nelze. FM rádio v telefonu chybí.





Sluchátka najdete v balení spolu s telefonem



Stejně jako hudební přehrávač je i přehrávač videosekvencí velmi jednoduchý. Zvládne přehrát jen videa ve formátu 3GP, která se mi ovšem nepodařilo roztáhnout na celý displej ani přetáčet.



V telefonu jsem také překvapivě nenašel žádné Java hry. Musíte si je stáhnout přes wap. Technologií Bluetooth je totiž nepřijmete.



Samsung E570 je vybaven speciálními funkcemi, které u jiných telefonů najdete jen výjimečně. Jednou z nich je krokoměr, který pro počítání kroků využívá vestavěné pohybové čidlo. Po zadání vaší míry a váhy vám spočítá i spálené kalorie a ušlou vzdálenost, ale jen v mílích. Kilometry se mi nastavit nepodařilo. Krokoměr běží i na pozadí, lze jej ale snadno přelstít pouhým potřepáním s telefonem. Počet kroků si můžete nechat zobrazit v denním nebo týdenním režimu. K dispozici je také upozornění po překročení stanoveného počtu kroků nebo po ujití určité vzdálenosti. Při testování krokoměru jsem nosil telefon v kapse kalhot. Počet naměřených kroků byl oproti skutečně ujitým vždy přibližně o 10 % větší.



Speciální funkce pro ženy, které najdete v nabídce Život žen, již známe z telefonu Samsung E530. Některé jsou poměrně užitečné, jiné podle mě z praktického hlediska nevyužitelné.







Typ vůně – aplikace, do které zadáte informace o vaší osobě (konzumované jídlo, nápoj, oblíbená hudba, plánovaná činnost – třeba cvičení aerobiku, barva, móda i mnohé další) a aplikace vám napíše, jaká je pro vás nejvhodnější vůně.



Biorytmus – po zadání vašeho data narození telefon spočítá a zobrazí váš biorytmus jak pro aktuální den, tak i pro celý měsíc.



Poměr výška/hmotnost - výpočet aktuální hodnoty indexu tloustnutí BMI podle zadané výšky a hmotnosti uživatele.



Kalorie – pokud si hlídáte linii, stačí zadat jak dlouho jakou činnost budete provádět (třeba pracovat) a telefon vám řekne, kolik kalorií spálíte.



Růžový harmonogram - klasický menstruační kalendář, který umí také upozorňovat na dobu pro užití antikoncepční pilulky.

Nákupní seznam – zde si můžete definovat pět nákupních košíků, do kterých můžete naskládat libovolné množství položek. V supermarketu pak pouze procházíte a odškrtáváte jednotlivé položky.



Data: vyhledávejte přes Yahoo

Datové funkce jsou zastoupeny technologiemi GPRS a EDGE v třídě 10. Na krátkou vzdálenost telefon propojíte díky Bluetooth a datovému kabelu. Infraport byste hledali marně. Vestavěný wapový prohlížeč si poradí i s jednoduchými internetovými stránkami, jejichž text umí zobrazit ve dvou velikostech. Přímé zadání adresy nebo záložky pro oblíbené stránky jsou samozřejmostí.



Jednou z ikonek hlavní nabídky je přímý odkaz na přístup k internetovému vyhledávači Yahoo. Dle mého názoru ale mohlo být toto místo v nejvyšší úrovni menu využito lépe.





Webový prohlížeč



Ženy si jej zamilují

Není nejmenší pochyb o tom, že Samsung E570 bude díky svému vzhledu u něžnější části populace velmi oblíbený. Vzhled novinky se totiž díky svým zaobleným tvarům i metalickým barevným provedením opravdu povedl. Líbivější véčko budete hledat velmi obtížně. Funkční výbava pak plně odpovídá zaměření telefonu, majitelky tohoto telefonu jistě ocení i speciální funkce určené právě pro ně.



Je ovšem škoda, že se Samsung opět nedokázal vyvarovat nedostatkům, které mnohé potenciální zákazníky od jeho telefonů odrazují. Mám na mysli například nutnost stisku tlačítka pro zjištění zmeškaných hovorů nebo absenci vyzváněcích profilů. Mnoho uživatelů by také jistě přivítalo FM rádio nebo přehrávání hudby na pozadí.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz