Resumé

LG KP 260


LG KP 260 Aktuální informace
na Info-Lince

Obyčejný vysouvák, jehož displej je sice malý, ale zobrazí 262 tisíc barev, fotoaparát pořídí megapixelové fotky a přehrávač si poradí se soubory MP3, které lze uložit na kartu microSD.
Plusy

hudební přehrávač, slot pro paměťové karty microSD, displej zobrazí 262 tisíc barev

Mínusy




Info výrobce


LG KP 260


LG KP260 je mobilní telefon výsuvné konstrukce. Telefon má integrovaný fotoaparát s rozlišením 1,3 megapixelu. LG KP260 zvládne SMS s možností doručenek a predikativní psaní v českém jazyce a samozřejmě také telefon podporuje MMS zprávy.Mezi další funkce patří budík, kalendář, kalkulačka, hry, podpora technologie Java a možnost použití telefonu jako přehrávače MP3 i jako video přehrávače. Telefon má vnitřní paměť 5 MB ale lze ji rozšířit pomocí paměťových karet microSD. A to je LG KP260.

Vybavení produktu:
LG KP260:
Síťová frekvence: 900/1800/1900 MHz
Displej: TFT, barevný, 262 000 barev, rozlišení 128 x 160 pix
Typ baterie: Li-Ion
Typ fotoaparátu: integrovaný, 1,3 Mpx, rozlišení 1280 x 1024
Rozměry(vxšxh): 97 x 47 x 17 mm
Hmotnost: 90 g
Paměť: 5 MB
Počet barev: 262 tis. barev
Podporované paměťové karty: MicroSD (TransFlash)
Doba hovoru: 180 min
Pohotovostní doba: 240 h

Recenze odborníků

LG KP 260


Vzhled a ovládání
Telefon LG KP260 je vysouvací konstrukce a vzhledově se velmi blíží Samsungu E250 jen je menší. Přední strana telefonu krom 1,77' displeje obsahuje středové tlačítko se směrovými šipkami a uprostřed potvrzovacím tlačítkem "OK". Po stranách tohoto kruhového tlačítka jsou umístěna tlačítka pro ovládání menu a pod nimi z levé strany tlačítko pro příjem hovoru, z pravé pro zapnutí/vypnutí telefonu/ ukončení hovoru. Pod středovým tlačítkem je umístěno malé tlačítko "C" pro mazání nebo rychlý návrat. 1,3 Mpx fotoaparát najdeme na zadní straně přístroje. Na boku pak již jen slot pro paměťové karty typu MicroSD a zdířku pro nabíjení a microUSB. Po vysunutí spodní klávesnice se odkryje 12 kláves určených pro psaní SMS. Většina kláves jde z tuha, některé však zejména ve spodní řadě jdou stisknout velmi lehce. Tento nepoměr je z počátku dost nepříjemný ale po čase si člověk zvykne. KP 260 se velmi dobře ovládá. Na jednotlivé směrové šipky si můžete nastavit akci - aplikaci, která se po jejich stisknutí stane. Takovým způsobem si lze velmi rychle nastavit telefon dle toho, jaké aplikace využíváte nejčastěji a tím tak urychlit přístup k nim. Přístroj samozřejmě umí měnit témata, vyzváněcí melodie, obrázky na pracovní ploše a další věci, které vám dovolí přizpůsobit si telefon dle vašeho vkusu.

Multimédia
LG KP 260 je vybaven základním 1,3 Mpx fotoaparátem, který se však hodí spíše jen pro nouzové focení. Je možné i nahrávat videa, ale obraz není příliš kvalitní ani při přehrávání v telefonu. MP3 přehrávač využijete jen v případě, že rozšíříte 5 MB paměť telefonu o MicroSD kartu. Využít ale můžete rádio, které dobře drží signál. Pro provoz rádia je zapotřebí mít zapojena sluchátka, jejich kabel slouží jako anténa. Displej velký 1,77 palce má rozlišení 128 x 160 obrazových bodů a musím říct, že v dnešní době to již příliš dostačující není. Nízké rozlišení bylo patrné zejména při prohlížení fotografií nebo procházení menu.

Organizace času, datové funkce
Z organizačních schopností telefonu lze označit zejména kalendář, opakovaný budík, úkolovník a možnost zapisování poznámek. Z datových funkcí telefon zvládne GPRS a EDGE. Internet je možné prohlížet přes WAP nebo xHTML prohlížeč. Pro synchronizaci dat je možné využít microUSB port (kabel bohužel není dodáván v balení) nebo bezdrátové Bluetooth. Přístroj pracuje v GSM sítí v pásmech 900/1800/1900 Mhz. Zajímavá je výdrž baterie, výrobce uvádí až 10 dní v pohotovostním režimu, faktem je, že za 4 dny testování nedošlo k vybití baterie, odhaduji tak 6 dní na jedno plnohodnotné nabití. Váha KP 260 je standardních 90 gramů. Rozměrově jde o telefon spíše menších rozměrů a to přesně: 97 × 47 × 17 mm Celkově je telefon určen pro ty, kteří chtějí od telefonu hlavně stabilitu, rychlost, možnost přizpůsobení a zároveň od něj nečekají příliš velkou multimediální zábavu.

Klady
malé rozměry
velké možnosti úpravy ovládání
dlouhá výdrž baterie
Mínusy
Datový kabel není obsahem balení
nerovnoměrná tuhost kláves

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz