Resumé

Nokia 8800 Gold Arte


Nokia 8800 Gold Arte Aktuální informace
na Info-Lince

Nokia 8800 Gold Arte je nejluxusnější model od Nokia, který je nově k dispozici v provedení s krytem z nerezové oceli pozlacené 18karátovým zlatem. Výsledný dojem Nokia 8800 Gold Arte dotváří kožené doplňky. Ty mohou být ve světlém nebo tmavém odstínů. Novinka 8800 Gold Arte vychází z již představených provedení modelu 8800. Výbava se neliší od provedení 8800 Carbon Arte a najdeme v ní podporu sítí třetí generace, vestavěnou paměť 14GB, QVGA, OLED displej a fotoaparát s rozlišením 3,2 megapixelu
Plusy

luxusní model z 18ti-karátového zlata, vestavěná paměť 4 GB, 3MPx fotoaparát s autofokusem

Mínusy




Info výrobce


Nokia 8800 Gold Arte


Nejluxusnější Nokia 8800 Arte je nově k dispozici v provedení s krytem z nerezové oceli pozlacené 18karátovým zlatem. Výsledný dojem dotváří kožené doplňky. Ty mohou být ve světlém nebo tmavším odstínu. Novinka 8800 Gold Arte vychází z již představených provedení modelu 8800. Výbava se neliší od provedení Carbon Arte a najdeme v ní podporu sítí třetí generace, vestavěnou paměť 4 GB, QVGA OLED displej a fotoaparát s rozlišením 3,2 megapixelu. Nechybí pohybový senzor, který umožňuje ztišit telefon otočením čelem na stůl nebo zobrazit hodiny dvojitým poklepáním na koženou plochu pod displejem. Rozměry telefonu jsou stejné jako v případě předchozích provedení: 109 x 45,6 x 14,9 milimetru. Hmotnost má hodnotu 150 gramů.



Parametry a specifikace:

Podporované sítě:

GSM 900/ 1800/ 1900 MHz

WCDMA 2100 MHz

Displej:

OLED displej s úhlopříčkou 2 palce

rozlišení 320 x 240 bodů, 16 milionů barev

Paměť:

vnitřní paměť s kapacitou 4 GB

Fotoaparát:

3,2megapixelový fotoaparát (2048 x 1536 pixelů)

Obrazové formáty: JPEG, Exif

Snímač CMOS, 8násobný digitální zoom

Nahrávání videa v rozlišení 640 x 480 bodů

Funkce:

Telefonní seznam, vyzváněcí profily

SMS, MMS, E-mail

Java, hry

Organizační funkce (kalendář, úkoly, poznámky)

Synchronizace s PC

Multimediální přehrávač

Kalkulačka, převodník jednotek a měn

Budík, stopky, odpočet času

Internetový prohlížeč Opera Mini

Podpora FlashLite 2.1.1

Aktivní pohotovostní režim

Hlasové příkazy

Konektivita:

Konektor microUSB

Bluetooth 2.0

Napájení:

Li-Ion baterie BL-4U s kapacitou 1000 mAh

Výdrž až 300 hodin v poh. režimu nebo 2 hod. a 45 min. hovoru

Rozměry:

109 x 45,6 x 14,6 mm

Hmotnost:

150 g

Obsah balení:

Přístroj Nokia 8800 Carbon Arte

Baterie Nokia BL-4U

Cestovní nabíječka Nokia AC-6

Kabel Nokia CA-101

Bluetooth headset Nokia BH-803

Stolní nabíječka Nokia DT-19

Pouzdro Nokia CP-212

CD-ROM s programem Nokia PC SuitD-Re (verze 6.83)

Leták s příběhem přístroje Nokia 8800 Carbon Arte

Uživatelská příručka

Recenze odborníků

Nokia 8800 Gold Arte


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Nokia 8800 Gold Arte - návrat zlatého krále

Jak jsme již psali v představení, Nokia se rozhodla pokračovat s modelem, který na svém těle nosí zlatý punc. První Nokií byl model 8800 Sirocco Gold a nyní novou řadu Arte doplňuje také model Gold, který je pozlacen 18-ti karáty. Je výjimečný, líbí se, ale svou exkluzivitu vyjadřuje také cenou, která není nejnižší. Pojďme se tedy na tento model kouknout blíže.

Zpracování

Nokia 8800 Gold Arte je telefonem s vysouvací konstrukcí, která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. Vysouvací mechanismus dle mě patří mezi ty nejkvalitnější a při otevření či zavření výrazně slyšíte dopadnutí jednotlivých částí na sebe. Celý telefon je z velmi kvalitních materiálů. Je z kovu a také pravé kůže. Bílou kůži můžete naleznout na přední straně, která zakrývá klávesnici a také na zadním krytu baterie. Kolem displeje a na dalších částech je kov, který je pozlacen 18-ti karáty a tak plast naleznete pouze v okolí čočky fotoaparátu. Celkové zpracování hodnotím jako jedno z nejlepších co sem kdy testoval, protože zde je doopravdy vidět, že si Nokia dala na telefonu záležet. Samotná klávesnice je také zlatá, která je ve tmě krásně bíle podsvícena.

Funkční stránka telefonu

Na našich stránkách jste si již mohli přečíst recenzi tohoto modelu akorát ve verzi Sapphire Arte, který se již dnes spíše doprodává, a tak se pouze budu snažit osvěžit co již znáte, popř. co je nového. Na všech modelech Arte je použit nejnovější displej typu OLED, který vyniká svou perfektní kvalitou a velmi přesným zobrazením barev. Doufejme, že se tato technologii začne postupně objevovat i v dalších, levnějších modelech, protože je to radost pohledět na takový displej. Model běží na nejnovějším prostředí typu Series40, které uživateli dovolí instalaci některých nových aplikací vytvořených pro tuto platformu. Fotoaparát nabídne velmi slušné rozlišení 3,2 Mpix, kdy u modelu ani nechybí automatické zaostřování. Fotografie tedy nevypadají vůbec špatně a na základní focení jejich kvalita plně stačí. Základní paměť telefonu byla pozměněna o celé 3GB, kdy už má uživatel k dispozici celé 4GB místa. To už je poměrně slušná porce paměti, což dokáže potěšit vyznavače hudby, protože po připojení BT stereo sluchátek je možné telefon využít jako kvalitní MP3 přehrávač. Za celou dobu co píši recenze jsem se nesetkal s tak oslnivou kvalitou hudby, která vystupuje z hlavního reproduktoru telefonu, protože nechybí ani základní basy! V oblasti dat na tom telefon není vůbec špatně, protože mu nechybí ani podpora 3G sítí. Na přední straně telefonu můžete nalézt také kamerku pro videohovory. K telefonu vše připojíte pouze pomocí jediného micro-USB konektoru.

A kde je ta exkluzivita?

Po funkční stránce nalezneme celkem 3 věci, které tento model výrazně odlišují od ostatních a dále je zde exkluzivní příslušenství dodávané standardně s tímto modelem. Nevíte kolik je hodin? U modelu 8800 Gold Arte to není žádný problém. Stačí telefon vytáhnout z dodávaného bílého koženého pouzdra, dvakrát poklepat na displej a poté se vám na displeji ukážou dle zvolení buď analogové či digitální hodiny. Pokud vám někdo volá a vy si s ním zrovna nepřejete mluvit, stačí pouze telefon otočit přední stranou dolů a telefon se v tu chvíli ztiší. Aby té jedinečnosti nebylo málo, tak přímo pro tento zlatý kousek byla navržena speciální zlatá témata, která vám pomůžou telefon změnit dle vašich plánů. Témata obsahují jedinečné tapety, spořiče displeje, videa a také melodie složené skladatelem přímo pro tento model.

Další jedinečností je dodávané příslušenství. Kromě telefonu s baterií, nabíječkou, datovým kabelem na vás také čeká zlatá nabíjecí kolébka, která při nabíjení v noci krásně svítí. Dále je zde exkluzivní Bluetooth sluchátko v černé barvě se zlatým proužkem kolem. Posledním doplňkem je již zmiňované bílé kožené pouzdro.

Závěr

Nokia 8800 Gold Arte je jistě modelem, který má být především tím, aby ukázal na specifickou skupinu lidí, kteří ho budou vlastnit. Všude, kde ho vytáhnete se za tímto modelem lidé otočí, protože je to pravý „eyecatcher” a nemusíte se obávat, že ten kdo sedí vedle vás by měl stejný model. Jediným mínusem je tedy cena, která přesahuje 30 tisíc korun, protože funkce se tomuto modelu vytýkat nedají, a tak nepředpokládám, že by majitelé luxusních věcí očekávali od svých miláčků výkon, ale především to jak vypadá.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz