Resumé

Samsung SGH S5230 Star

Kouzlo dotyku


Samsung SGH S5230 Star Aktuální informace
na Info-Lince

Elegantní mobilní telefon, který se po vzoru oblíbeného Apple iPhone ovládá z velké části pouze prostřednictvím velkého dotykového displeje. Ovládání pomocí prstů je přizpůsobeno celé vnitřní prostředí, které je tvořeno, velkými a přehlednými prvky. Velký dotykový TFT displej se může pochlubit úhlopříčkou 3 palce a velmi jemným rozlišením 240 x 400 bodů.
Ve funkční výbavě najdeme zajímavý mix funkcí pro organizaci času i pro zábavu.
Nechybí ani fotoaparát s rozlišením 3,2 megapixelu. Pro komunikaci s počítačem je možné využít rozhraní USB, pro připojení sluchátka či jiného příslušenství je možné použít rozhraní Bluetooth.

Volný neblokovaný telefon, určený pro český trh, dva roky záruka výrobce.

Barvy: Noble Black.
Plusy

velký WVGA dotykový displej, 3MPx fotoaparát, nízká tloušťka

Mínusy

Fotoaparát mohl být lepší, Celkové zpomalení při spuštěném přehravači


Info výrobce


Samsung SGH S5230 Star

Kouzlo dotyku


Star si získá srdce každého uživatele svým geniálně pohodlným a jednoduchým uživatelským rozhraním, které je podtrženo velkou dotykovou obrazovkou. Pouhým dotykem prstu ovládate naročné multimediální funkce či připojení k oblíbeným aplikacím.



Lehkost dotyku

3 palce velký displej si zachovává vynikající čitelnost i z krajních úhlů. Velice pohodlné dotykové ovládání je navíc doplněno vibrační odezvou pro jistotu, že váš dotyk byl opravdu přijat. Tvar telefonu splňuje ty nejvyšší požadavky na egonomii, takže perfektně padne do ruky..



Internet kdekoliv

Celý svět internetu je vám na dosah díky plnému prohlížeči zobrazujícím stránky na šířku. Stálý přísun aktuálních informací je zajištěn čtečkou RSS kanálů, správnou cestu naleznete díky Google maps a svůj blog můžete také obsluhovat přímo z mobilu, bez nutnosti použít PC.



Zachyťe pravý okamžik

Uchovejte si vzpomínky navždy. 3,2 Mpx fotoaparát umožňuje pořizování snímků a videa při jakékoliv příležitosti. Fotofunkce jako Prezentace fotografií nebo Detekce úsměvu vám práci ještě více zpříjemní. Foťte, abyste mohli znovu a znovu prožívat svůj život.

Recenze odborníků

Samsung SGH S5230 Star

Kouzlo dotyku


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Za málo peněz, hooodně muziky.



Obsah balení

V balení jsou k dispozici základní doplňky jako - datový kabel, nabíječka, sluchátka, CD se softwarem a manuál. Bylo by bezva kdyby výrobce dodal alespoň nějakou základní MicroSD kartu, ale co by jsme za ty peníze chtěli. Jestli bude někdo v základním balení hledat stylus, tak jej musím zklamat, žádný zde není. Pro náš trh je dodáván přístroj bez stylusu. Poslední co bych do balení přidal je fólie na displej, přece jen ve to nejpoužívanější část a je třeba jí chránit. Bohužel na to výrobce asi zapomněl, škoda. Fólii lze však sehnat za cca 30 Kč, takže to není zase takový problém.



Provedení na jedničku

Jako takový, působí telefon velmi elegantně. Jsou k dipozici dvě barevné varianty - bílá a černá. Osobně mám černou a myslím, že oproti bíle působí více stylověji. Konstrukce je pevná a nikde nic nevrže, vše sedí jak má. Tel. je proveden v lesklém plastu, ovšem překvapivě ani při běžném používání nezaznemenávám nějaké výraznější zapatlání. Přístroj je lehký a bezvadně sedne do ruky. Jediné co bych vytkl je špatné umístění čočky fotoaparátu, která se nachází v levém horním rohu a při držení alá foťák, si sem tam vyfotíte prst. Jak si ale zvyknete, budete dávat prsty jinam.



Baterie

Baterie má kapacitu 1000 mAh. Tato kapacita je absolutně dostačující, při běžném používání vydrží až 4 dny, což je pro takový přístroj velmi přívětivé.



Displej

Ten chce opravdu pochvalu, je jasný a dobře čitelný. Na sluníčku sice trochu ztrácí, ale dohání to svou velikostí a jemností. Když se vrátíme ke stylusu, který není v balení, je mi hned jasné proč. Telefon je skutečně upraven tak aby šlo vše ovládat pouze prsty. Nikde se nesetkáte titěrnými tlačítky nebo položkami. Vše je dostupné a lehce ovladatelné.



Obecné funkce

Telefon patří do střední třídy a tak zde nenajdeme funkce jako - podpora 3G, WI-FI, GPS a také nehledejte žádný operační systém. Kdo se poohlíží po těchto funkcích, musí trochu výše. Jedná se tedy o hloupý telefon. Co se týče prostředí, velmi mě zaujala pracovní plocha, ta se skládá ze tří samostatných částí, mezi kterýma se lze přesouvat tažením doprava a doleva. Na každou z těchto ploch lze umístit ikony podle svých potřeb, které jsou k dispozici v postranní liště, jsou to tzv. Widgety. Je jich několik na výběr. Dále telefon obsahuje běžné funkce, které znáte z jiných přístrojů, jako - fotoaparát, hudební přehrávač, organizér, budík, bluetooth,... Odezva telefonu pří práci je rychlá a vynikající, sice jej nelze srovnávat např. iPhone, ale oproti některým dražším kolegům je na tom o dost lépe. Co musím však vytknout, je že dochází k rapidnímu zpomalení při spuštěném hudebním přehrávači v pozadí.



Psaní SMS

Info především pro ty, kteří se bojí psaní zpráv na dotykovém displeji. Rychlost je výborná, každý stisk je položen vibrací a tónem, proto máte jistotu, které písmeno ťukáte. Nedochází k překlepům ani k žádným prodlevám při psaní. Při svislém natočení tel. máte k dispozici klasickou klávesnici, popřípadě lze zvolit ruční psaní znaků. Po přetočení do vodorovné polohy automaticky naskočí QWERTZ klávesnice na šíř. Psaní na STARu je tedy velmi pohodlné a hlavně rychlé. Mě se na něm píše lépe než na klasické klávesnici.



Fotoaparát

3.2 MPix v tomto Samsungu patří mezi průměr. Fotky z něj sou pěkné, musí však být dobré světelné podmínky. Nepřítomnost autofokusu je znát, proto né vždy vykouzlíte ostré foto. Přisvětlovací dioda zde také není, takže večer a v noci nemá cenu fotit vůbec. Fotoaparát mohl být lepší. Video natáčí STAR pěkné, ovšem zase, jakmile se dostanete do horších světelných podmínek, nemáte z videa nic. Celkově mohl Samsung na foťáku více zapracovat.



Závěr

S telefonem jsem velice spokojen. Nevěřil jsem, že lze za tak rozumné peníze sehnat tak vynikající mobil. Určitě bych jej všem doporučil. Myslím, že má velký potenciál stát se velmi oblíbeným pro široký okruh lidí. Jeho největším lákadlem je bezesporu velký dotykový displej a zde taky jasně vítězí.



Přednosti

Displej, Rychlost přístroje, Rychlost psaní SMS, Cena, Provedení, Výdrž, Vzhled



Nedostatky

Fotoaparát mohl být lepší, Celkové zpomalení při spuštěném přehravači

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz