Resumé

SonyEricsson F305

Zamiř, rozmáchni se a skóruj


SonyEricsson F305 Aktuální informace
na Info-Lince

Sony Ericsson F305 je vysunovací mobilní telefon s optimalizací na zábavu a atraktivním designem, kterému nechybí oblíbené funkce. Umí pracovat v sítích GSM o frekvenci 850, 900, 1800 a 1900 MHz, kde zvládá datové přenosy kategorie GPRS a EDGE. Mobilní telefon Sony Ericsson F305 má nad displejem speciální tlačítka pro ovládání her a poteší také pohybové čidlo. Displej Sony Ericsson F305 má úhlopříčku palce, je typu TFT a dokáže zobrazit až 262 tisíc barev. Na zadní straně se nachází 2megapixelový fotoaparát pro focení a nahrávání videa. Mobil lze připojit k okolním zařízením pomocí bezdrátové technologie Bluetooth (podpora A2DP) či USB kabelu. Paměť 10 MB lze rozšířit paměťovými kartami Memory Stick Micro (M2). Mobilní telefon Sony Ericsson F305 má ve výbavě také přehrávač hudby a videa, FM rádio s RDS, jako vyzvánění lze vybrat polyfonní melodie nebo hudební soubory a nechybí ani prohlížeč WAP, podpora MMS, Java, hlasité handsfree, hlasové vytáčení či záznamník zvuku.

Volný neblokovaný telefon, určený pro český trh, dva roky záruka výrobce.

Barvy: Black.
Plusy

herní ovládací prvky, nízké rozměry, stereoreproduktory

Mínusy




Info výrobce


SonyEricsson F305

Zamiř, rozmáchni se a skóruj


Předinstalované hry

Ve vašem telefonu je nainstalováno 11 her. Jsou to Bowling, Bass fishing, Jockey, Johnny Cras Stuntman Does Texas, Tropical Madness, Racing Fever GT, The Sims 2, Jewel Quest 2, Lumines, Asteroids a Quadrapop Robotics.

Stereofonní reproduktory

Poslouchejte stereofonní reproduktory a používejte telefon s volnýma rukama - sdílejte rádio i hovory s ostatními.

Přehrávač médií

Užijte si vysílané a nahrané video a hudbu pomocí vestavěného Přehrávače médií. Podporuje několik souborových formátů.

Rádio FM

Všude kolem poletuje hudba - stačí ji naladit a užívat si. Váš telefon má integrované rádio FM.

E-mail ve vaší kapse

Vestavěný e-mailový klient - přistupujte k doručeným zprávám odkudkoliv, čtěte a odesílejte e-maily kdekoliv na světě.

Zážitek s Bluetooth

Bezdrátová technologie Bluetooth osvobozuje více než jen ruce - umožňuje komunikovat zařízením bez spleti drátů na vzdálenost až deseti metrů.

50 přibalených her

Paměťová karta přibalená k telefonu nabízí další zábavu. Paměťová karta Memory Stick Micro (M2) 512 MB obsahuje 50 dalších her, mezi které patří 3D Night Fever, IQ Booster a Extreme Pinball.

Kryty Style-Up

Výměnné kryty pro změnu vnějšího vzhledu vašeho telefonu

Vestavěný fotoaparát

Vestavěný digitální fotoaparát s hledáčkem na displeji, vyhrazenými nabídkami a přímou spoluprácí s funkcemi telefonu pro práci s obrázky a zprávami.

TrackID - rozpoznávání hudby

Co je to za zvuk? Stačí nahrát několik sekund hudby a TrackID (s využitím technologie Gracenote Mobile MusicID) vám během několika sekund zašle do telefonu název skladby, interpreta a album.

Další pohybové hry

Máte ihned k dispozici více vzrušení i fyzických výzev. Stáhněte si další pohybové hry přímo do telefonu.



Parametry a specifikace:

Podporované sítě:

GSM/ GPRS /EDGE 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

Displej:

TFT displej, 262 tisíc barev

Rozlišení 176 x 220 bodů

Paměť:

Vestavěná paměť s kapacitou 10 MB

Slot pro paměťové karty Memory Stick Micro M2

Fotoaparát:

Rozlišení 2 megapixely (1632 x 1224 bodů)

Natáčení videa, zoom, samospoušť, kompenzace expozice

Další funkce:

Multimediální audio/ video přehrávač

FM rádio

Samostatná herní tlačítka

Java MIDP 2.0

Organizátor (úkoly, kalendář, upomínky)

Budík, stopky, časovač

Webový prohlížeč, e-mailový klient, čtečka RSS

Synchronizace s PC

Polohový senzor

Stereofonní reproduktory

Komunikace:

Bluetooth 2.0 (A2DP)

USB 2.0

Barva:

Černá

Napájení:

Li-Ion baterie s kapacitou 950 mAh

Výdrž až 8 hodiny hovoru nebo 400 hodin v pohotovostním režim

Hmotnost:

98 g

Rozměry:

96 x 47 x 16 mm

Recenze odborníků

SonyEricsson F305

Zamiř, rozmáchni se a skóruj


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Po modelu C905 je Sony Ericsson F305 druhým představeným telefonem vysouvací konstrukce. A musíme konstatovat, že se Sony Ericsson v případě vysouváků hodně polepšil. A to především po konstrukční stránce, ale i po stránce vzhledu. F305 je sice relativně levný telefon vyrobený z obyčejných lesklých plastů, ale jeho zpracování je na velmi dobré úrovni. Jen by mohl mít vysouvací mechanismus jasnější doraz v zavřené poloze.

F305 je příjemný malý telefon se zaoblenými hranami. Díky tomu velmi dobře padne do ruky. A držení bude hrát u F305 docela důležitou roli. Písmenko v jeho názvu totiž označuje novou řadu telefonů Sony Ericsson – Fun. Ta je určena především pro hraní mobilních her, ovšem ne pro ledajaké hraní. F305 má totiž zabudovaný pohybový senzor a ten také při hraní her aktivně využívá.

Telefonem tak budete nahazovat návnadu při chytání ryb, házet kouli při hraní bowlingu a podobně. Výrobce bude s přístrojem dodávat poutko, kterým si jej přiděláte na zápěstí. Je totiž naprosto jasné, že v mnoha případech by se po hodně procítěném odhodu koule telefon proletěl po okolí. K ovládání her budou sloužit i dvě speciální klávesy nad displejem – ty využijete především v poloze telefonu naležato.

Herní telefon je samozřejmě zaměřený především na mladé uživatele. Proto nás trochu překvapily dvě představené barevné varianty – bílá a černá. Čekali bychom spíše svěží barvy a různé kombinace, F305 je ale v tomto ohledu docela konzervativní. Na druhou stranu půjde o jeden z mála přístrojů, které budou umožňovat alespoň nějakou individualizaci vzhledu – rámeček okolo displeje a bloku ovládacích tlačítek je totiž výměnný a výrobce by při uvedení telefonu na trh měl mít v nabídce dostatek různých variant.

Hry v telefonu jsou postaveny na technologii Java a mohou využívat speciální hardware telefonu v podobě pohybového senzoru, nebo vylepšené práce s grafikou – 3D hry nedělají F305 žádný problém. Trochu zklamáním však pro nás je displej modelu – ten má totiž rozlišení pouze 176 x 220 pixelů a je to na něm vidět. Ani úhlopříčka 2 palce při hraní her nenadchne. F305 je ale pravděpodobně jedním ze základních modelů nové řady, a tak se jistě v budoucnu setkáme s daleko výkonnějším herním železem. Předností F305 bude jeho cena, která by se měla dostat pod 4 000 korun.

Co se nám ovšem na F305 nelíbí, je jeho klávesnice. Ovládací blok kláves je výborný, ale numerická tlačítka v nás příliš nadšení nevzbudila – ačkoli je klávesnice zcela plochá, tlačítka jsou i tak malá – v malém těle dostala prostě málo prostoru. Jejich stisk je sice zřetelný a přesný, ale hůře se nahmatávají a to vede k překlepům. Nejhůře na tom ale je horní řada tlačítek – ta totiž bezprostředně sousedí s hranou vysunutého telefonu, takže je hodně špatně přístupná.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz