Resumé

Nokia 5630 XpressMusic

Tenká, chytrá, hudební


Nokia 5630 XpressMusic Aktuální informace
na Info-Lince

Stylový mobilní telefon, který kromě svého elegantního zpracování zaujme také velmi dobrou funkční výbavou. Telefon je funkčně založený na operačním systému Symbian, mezi jehož největší výhody patří množství funkcí a možnost instalace dalších kvalitních aplikací. Displej telefonu disponuje úhlopříčkou 2,2 palce a jemným rozlišením 240 x 320 bodů. Paměť je 128 MB, v případě potřeby lze její kapacitu rozšířit paměťovými kartami microSD (max. 16 GB, 4 GB verze je součástí balení). Protože telefon patří do série Express Music, může se uživatel těšit na kvalitní sluchátka, vestavěné stereoreproduktory, povedený hudební přehrávač i FM rádio. Z další výbavy je možné zmínit např. povedený internetový prohlížeč, rychlé datové přenosy HSUPA, podporu Nokia OVI, několik her, výborné funkce pro organizaci času či Bluetooth 2.0.

Volný neblokovaný telefon, určený pro český trh, dva roky záruka výrobce.

Barvy: Black Red.
Plusy

600MHz procesor, 3,5mm jack a stereo reproduktory, široká podpora datových přenosů

Mínusy




Info výrobce


Nokia 5630 XpressMusic

Tenká, chytrá, hudební


Nokia používá operační systém Symbian 9.3 S60 třetí edice, novinkou je přítomnost Feature Packu 2. Ten s sebou přináší pár novinek, například možnost zobrazení řádku v aktivním pohotovostním režimu, který umožní rychlý přístup až k dvaceti vybraným kontaktům. K dispozici je i FM rádio s podporou RDS. Hudbu je možné poslouchat přes klasická sluchátka (3,5 mm Jack konektor), nebo přes stereofonní bluetooth sluchátka. Ve výbavě najdeme i vestavěné stereo reproduktory. Vestavěnou paměť lze zvětšit až o 16 GB pomocí paměťových karet formátu microSDHC. V balení je připravena její 4GB verze. Karty lze měnit i při zapnutém telefonu, po připojení k počítači přes USB (microUSB konektor) je k dispozici funkce Mass Storage. K počítači se novinka dokáže připojit i přes Bluetooth 2.0. Displej nové Nokia s úhlopříčkou 2,2 palce dokáže zobrazit až 16 milionů barev, je aktivní (TFT) a má rozlišení QVGA. Momentky z cest lze zachytit 3,2 megapixelovým fotoaparátem. Nechybí dvojitý LED blesk a videonahrávky mohou mít rozlišení až VGA (15 fps). Hudební smartphone nabízí propracovaný hudební přehrávač, nově s hlasovým ovládáním Say and Play. Stačí vyslovit jméno interpreta nebo skladby a telefon začne požadovanou skladbu automaticky přehrávat. Nokia 5630 XpressMusic podporuje sítě třetí generace včetně datových přenosů HSDPA a HSUPA. Standardní sítě GSM (včetně GPRS/EDGE) jsou podporovány na všech čtyřech používaných frekvencích. Na internet se je možné připojit i přes wi-fi. GPS navigace ve výbavě chybí.



Parametry a specifikace:

Podporované sítě:

GSM/EDGE 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

WCDMA 900/ 2100 MHz

Datové přenosy GPRS, EDGE, 3G, HSDPA, HSUPA

Operační systém:

Symbian S60 3rd edition Feature Pack 2 (S60 v 9.3)

Displej:

TFT displej s podporou zorazení 16 milionů barev

Úhlopříčka 2,2 palce, poměr stran 16:9

Rozlišení: 320 x 240 pixelů

Paměť:

Vnitřní paměť s kapacitou 128 MB

Slot na paměťové karty typu microSD (max. 16 GB)

Fotoaparát:

3,2 megapixelový fotoaparát (2048 x 1536 pixelů)

4násobný digitální zoom, dvojitý LED blesk

Nahrávání videa v rozlišení 640 x 480 pixelů s rychlostí až 15 snímků/s

Hudební přehrávač:

Podporované hudební formáty: .mp3, .wma, .aac, eAAC, eAAC+, MIDI, WAV

Playlisty, ekvalizér , zobrazení obalu alba

Výběr podle interpreta, skladatele, alba či žánru

Zabudované stereo reproduktory

Další funkce:

Stereofonní FM rádio

Podpora pro přiřazování fotografií ke kontaktům

Podpora pro vytváření skupin kontaktů

Budík, světový čas, upomínky

Kalkulačka, kalendář s týdenním a měsíčním přehledem

Poznámky, seznam úkolů

Java TM MIDP 2.0

Flash Lite 3.0

Hudební obchod Nokia Music Store

Internetový prohlížeč, e-mail (Nokia E-mail 1.0)

Podpora Nokia OVI

Rozhraní:

MicroUSB, vysokorychlostní USB 2.0

3,5milimetrový AV konektor Nokia

Bluetooth 2.0 (A2DP + AVRCP)

Napájení:

Baterie Li-Pol BL-4CT s kapacitou 860 mAh

Výdrž až 6,7 hodiny hovoru nebo 350 hodin v poh. režimu

7 hodin přehrávání videa, 24 hodin přehrávání hudby

Barevné provedení:

Černo-červené

Rozměry:

112 x 46 x 12 mm

Hmotnost:

83 g

Dodávané příslušenství:

Baterie Nokia BL-4CT

Stereofonní headset Nokia HS-45 s ovladačem AD-54

Kabel Nokia CA-101D

Paměťová karta microSD Nokia MU-41 s kapacitou 4 GB

Úsporná nabíječka Nokia AC-10

Pouzdro Nokia

Recenze odborníků

Nokia 5630 XpressMusic

Tenká, chytrá, hudební


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Tenká, chytrá, hudební: nová Nokia 5630 XpressMusic

Nokia představila nový přírůstek do hudební řady XpressMusic. Zaujme tenkou konstrukcí a slušnou výbavou. Novinkou symbianového smartphonu je hlasové ovládání hudebního přehrávače.

Rozměry nového hudebního mobilu jsou 112 × 46 × 12 milimetrů a hmotnost pouhých 83 gramů. Nokia používá operační systém Symbian 9.3 S60 třetí edice, novinkou je přítomnost Feature Packu 2. Ten s sebou přináší pár novinek, například možnost zobrazení řádku v aktivním pohotovostním režimu, který umožní rychlý přístup až k dvaceti vybraným kontaktům.

Spodní řádek zobrazený v pohotovostním režimu umožňuje rychlý přístup pro vybrané funkce, jako je hudební přehrávač, rádio, internet, hry a podobně.

Displej nové Nokie s úhlopříčkou 2,2 palce dokáže zobrazit až 16 milionů barev, je aktivní (TFT) a má rozlišení QVGA. Momentky z cest lze zachytit 3,2 megapixelovým fotoaparátem. Nechybí dvojitý LED blesk a videonahrávky mohou mít rozlišení až VGA (15 fps).

Hudební smartphone nabízí propracovaný hudební přehrávač, nově s hlasovým ovládáním Say and Play. Stačí vyslovit jméno interpreta nebo skladby a telefon začne požadovanou skladbu automaticky přehrávat.

K dispozici je i FM rádio s podporou RDS. Hudbu je možné poslouchat přes klasická sluchátka (3,5 mm Jack konektor), nebo přes stereofonní bluetooth sluchátka. Ve výbavě najdeme i vestavěné stereo reproduktory.

Vestavěnou paměť lze zvětšit až o 16 GB pomocí paměťových karet formátu microSDHC. V balení je připravena její 4GB verze. Karty lze měnit i při zapnutém telefonu, po připojení k počítači přes USB (microUSB konektor) je k dispozici funkce Mass Storage. K počítači se novinka dokáže připojit i přes Bluetooth 2.0.

Nokia 5630 XpressMusic podporuje sítě třetí generace včetně datových přenosů HSDPA a HSUPA. Standardní sítě GSM (včetně GPRS/EDGE) jsou podporovány na všech čtyřech používaných frekvencích. Na internet se je možné připojit i přes wi-fi. GPS navigace ve výbavě chybí.

Nová hudební Nokia se začne prodávat na vybraných trzích ve druhém čtvrtletí letošního roku, přičemž jen na některých z nich bude dostupná včetně služby Comes With Music. Cena modelu 5630 XpressMusic se bude pohybovat okolo 6500 korun včetně daně.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz