Resumé

SonyEricsson C903

Skvělé snímky si zaslouží pozornost


SonyEricsson C903 Aktuální informace
na Info-Lince

Unikátní zástupce řady Cyber-shot, který je cílen na fotografování. Nese 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, GPS s navigací Wayfinder (zdarma zkušební verze), 105 MB vnitřní paměti. Fotografování rychle se pohybujících objektů řeší funkce BestPic, která zaznamená devět snímků v řadě a uživatel se sám posléze rozhodne, kterou z pořízených fotografií vybere, ostatní snímky se automaticky odstraní. Pro snadnou úpravu fotografií slouží funkce Photo fix. Ta automaticky upravuje vyvážení bílé barvy a jednoduše změní jas, světlo i kontrast snímků. Pořízené snímky lze uložit přímo do integrované 105MB paměti. Fotografie lze sdílet pomocí obrázkového blogování nebo připojením k televizní obrazovce, což zaručí komfortní prohlížení fotografií. Integrovaná GPS poskytne uživateli přehled o místech pořízení snímků.
Plusy

GPS s podporou geo-taggingu, 5MPx fotoaparát s krytkou, konektor TV-out

Mínusy




Info výrobce


SonyEricsson C903

Skvělé snímky si zaslouží pozornost


Klepněte myší, podržte, přetáhněte a bavte se - Media Go™
Dokonalý organizátor zábavy - díky aplikaci Media Go™ si své oblíbené multimediální soubory budete moci snadno vzít kdykoliv a kamkoliv s sebou. Přesouvejte své multimediální soubory mezi telefonem a počítačem pouhým přetažením. Konverze souborů je taky snadná: aplikace Media Go™ automaticky převede video a hudbu tak, abyste získali co možná nejvyšší kvalitu.
Cyber-shot™
Digitální fotoaparát Sony Ericsson s megapixely přináší ostré snímky ve vysokém rozlišení s dalšími funkcemi, běžnými u samostatných přístrojů.
Rozpoznání obličeje
Chcete mít lidi na snímcích ostré a jasné? Aktivujete-li funkci rozpoznání obličeje, fotoaparát automaticky vyhledá obličej v hledáčku a zaostří na něj.
Akcelerometr - automatické otáčení
Prohlížejte si obrázky na výšku i na šířku. Chcete-li přecházet mezi režimy, stačí otočit telefon a obraz ho bude následovat.
Blesk fotoaparátu
Špatné světelné podmínky vás nezastaví. Fotografický blesk umožňuje zachytit dobré snímky i v interiéru.
Webové album
Sdílejte své fotografie okamžitě. Odešlete je na webové album, kde si je mohou všichni prohlédnout.
Wayfinder Navigator™
Máte-li po ruce C903, neztratíte se, ať vás vaše cesty zavedou kamkoliv. Paměť telefonu obsahuje zkušební verzi* aplikace Wayfinder Navigator™. S podrobnými navigačními pokyny, neomezeným přístupem k internetovému plánovači tras a mapami ke stažení* se neztratíte. (*Délka zkušebního období a pokrytí mapami se může v různých oblastech lišit.)
Zachyťte úsměv
Stiskněte klávesu Smile Shutter™ a máte záruku, že na fotografii budete mít šťastné lidi. Váš telefon C903 si počká na úsměv - jakmile se objeví, ihned jej vyfotografuje.
BestPic™
Aktivujte Bestpic™ a vyfotografujte devět snímků těsně za sebou - jediným stisknutím spouště fotoaparátu. Ty, které se vám líbí, si nechte, ostatní vymažte.
GPS značkování
Zapněte fotoaparát a využijte služeb založených na zjištění polohy. Vyfotografované snímky si nechte označit informacemi o místě pořízení.
PictBridge - tiskněte přímo ze svého telefonu
Vynechte počítač a software pro úpravu fotografií. Stačí připojit k telefonu tiskárnu, vybrat snímek a můžete tisknout.

Recenze odborníků

SonyEricsson C903

Skvělé snímky si zaslouží pozornost


Sony Ericsson C903: rozpozná tři osoby najednou
Nejvyšší z nově představených modelů je výsuvný Cybershot C905. Do vínku dostal pětimegapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním, funkcí rozpoznání úsměvu Smile Shutter a automatickou detekcí obličeje. Funkce rozpozná až tři osoby najednou. Nechybí ani softwarový stabilizátor obrazu a dvojitý diodový blesk k přisvícení scény.
Inovací fotoaparátu je unikátně řešený výsuvný kryt, který ho chrání před
poškozením. Krytka je pro snadnější manipulaci posuvná po celé délce přístroje. Zabudovaná GPS
poslouží ke značení fotografií zeměpisnou polohou jejich pořízení (geotagging) nebo k navigaci pomocí vestavěné aplikace Wayfinder Navigator. V rámci licence jej bude možné používat zdarma
po dobu tří měsíců.
Nový Cybershot obdržel aktivní barevný
displej s úhlopříčkou 2,4" z minerálního skla, odolného vůči poškrábání. Rozlišení je standardní QVGA (240 × 320 bodů), displej zobrazí 262 tisíc barev. Do nitra přístroje byl integrován polohový senzor, který umožní automatické otočení obrazu. Pro pohodlnější prohlížení pořízených fotografií nechybí televizní výstup TV out, realizovaný na tradičním fast-port konektoru.
Prostředí telefonu reprezentuje prověřená platforma A200, v posledních modelech Sony Ericsson vyšší třídy už nechybí ani podpora streamovaného videa, výjimkou není ani C903. Kromě YouTube jsou podporovány i sociální sítě Flickr a webová galerie Picassa. Přesto, že C903 nepatří do řady Walkmanů, nebude ochuzen o hudební přehrávač ani FM rádio s funkcí RDS.
K uchování dat slouží prostor 105 MB vnitřní paměti, kterou je možné rozšířit kartami Memory Stick Micro. Připojení s počítačem zajistí Bluetooth nebo USB. C903 podporuje všechny čtyři pásma GSM, dovoláte se i v 3G, rychlá data přenesete pomocí HSDPA. Wi-Fi modul chybí. Sony Ericsson se začne vyrábět ve třech barevných provedeních: červené, bílé a černé. Z nich bude oficiální cestou na českém trhu dostupná černá barva, a to za předběžnou cenu 9 400 korun. Do prodeje vstoupí na konci června.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz