Resumé

LG 5400

překvapivě barevné véčko


LG 5400 Aktuální informace
na Info-Lince

Zatím posledním telefonem, který jihokorejský výrobce uvedl na český trh, je model LG G 5400. Jde o véčko vyráběné v několika barevných provedeních - kromě klasické modrostříbrné se můžete setkat například i se zajímavou červenou variantou.
Znalce asijských véček zaujme, že na přední straně není ani stopa po systémové kontrolce. Její funkci totiž plní vnější displej, který v případě potřeby celý poblikává různými barvami. Vnější displej je navíc oproti zaběhlým konvencím otočen o devadesát stupňů.
Malou výtku si zaslouží klávesnice. Tlačítka lze těžko nahmatat, tvoří totiž jednolitý blok bez výraznějšího odděleni.Jako u všech telefonů LG i zde je výborně vyřešeno přiřazení funkcí jednotlivým směrům ovládacího tlačítka a střední tlačítko potvrzuje volbu v nabídce.
Seznam kontaktů je vícepoložkový a můžete si dokonce zvolit, které číslo bude telefon nabízet jako hlavni. Také psaní zpráv je stejné jako u jiných telefonů LG. Přístroj odpočítává napsané znaky a pomocí slovníku T9 píše s
českou diakritikou. Editor před odesláním zprávy bohužel neořezává háčky a čárky, čímž zkrátí délku SMS zhruba na třetinu. Postupným přepínáním nabízených slov sice můžete docílit zmizení diakritiky, ale tento způsob psaní je zdlouhavý a ne vždy se podaří najít správnou variantu.
Pro organizaci času lze využít jednoduchý kalendář, poznámky a až pět opakovaných budíků. Nabídku funkcí pak doplňuje obvyklá kalkulačka a převodník jednotek. Ani tento model LG neumí synchronizovat kalendář a seznam kontaktů s počítačem. Na přiloženém cédéčku sice najdete ovládací software, ale ten zvládne telefonní seznam i kalendář pouze zálohovat.
Nabídka jihokorejských véček byla na českém trhu poměrně fádní - téměř samá stříbrná véčka od Samsungu. Telefony značky LG jsou příjemným oživením, mají inovativní vzhled i zajímavé funkce, ale přesto udržují asijskou kvalitu a nezaměnitelný styl.
Plusy

vzhled a provedení, standartně dodávané příslušenství, kvalita displeje

Mínusy

počeštění, občas trochu nelogická struktura nabídky, T9 zkracuje zprávy


Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz