Resumé

LG 5300i

jediné LG s klasickou konstrukcí


LG 5300i Aktuální informace
na Info-Lince

Na českém trhu je zatím pouze několik telefonů LG, většinou jsou to véčka, ale jeden model má klasickou konstrukci. Nese označení LG G5300i a prodává se v modrém nebo červeném barevném provedení.
Displej o rozměrech 26 x 29 mm dokáže na rozlišení 128 x 128 bodů zobrazit více než pětašedesát tisíc barevných odstínů. Na displej můžete samozřejmě umístit obrázek. Praktická je tzv. pohotovostní nabídka, která vyskočí na displeji, jakmile přijde textová zpráva, začne být aktuální položka v kalendáři a podobně.
Dvě stě jmen, které se podaří uložit do telefonního seznamu, bude většině uživatelů stačit. Seznam je pochopitelně vícepoložkový, každé jméno navíc zabírá jen jednu položku bez ohledu na to, kolik k němu uložíte čísel. Jednotlivé kontakty můžete dle libosti řadit do skupin, LG bohužel neumí filtrovat hovory, přestože zvládá vyzváněcí profily. Vaše ucho určitě potěší čtyřicetihlasá polyfonie.
Psaní textových zpráv zpříjemňuje slovník T9, který však píše s diakritikou a odmítá ji před odesláním ořezat. Telefon podporuje jak zprávy EMS, tak multimediální zprávy MMS.
Přístroj zvládá mobilní Javu a pro uložení her máte k dispozici téměř 1 MB paměti. S počítačem mobil propojíte pomocí standardně dodávaného kabelu pro sériový port, obslužné programy a ovladače najdete na přiloženém cédéčku. Datové přenosy obstarává GPRS třídy10.
V kategorii organizačních funkcí se výrobce příliš nevytáhl. Kalendář si pamatuje jen dvacet položek, úkolovník či synchronizace s počítačem zcela chybí. Najdete zde alespoň opakovaný budík, kalkulačku a povedený převodník všech možných veličin.
LG G5300i dobře zvládá většinu základních funkcí. Hodil by se sice navíc infraport nebo lepší kalendář, ale i tak je mobil dostatečně použitelný. Výtku si zaslouží snad jen české háčky a čárky, které zkracují a tím prodražují textové zprávy.
Plusy

nabídka funkcí, kvalitní barevný displej, provedení

Mínusy

počeštění, zvláštní upozorňování na SMS, trošku nemoderní design


Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz