Resumé

LG GD 900 Crystal


LG GD 900 Crystal Aktuální informace
na Info-Lince

Vysouvák s velkým kapacitním dotykovým displejem, uživatelským prostředím S-Class, 8MPx fotoaparátem a především netradiční klávesnicí, která je průhledná a funguje jako touchpad, který rozpozná nejrůznější gesta.
Plusy

průhledná klávesnice, 8MPx fotoaparát, uživatelské prostředí S-class

Mínusy




Info výrobce


LG GD 900 Crystal


Zkratky gestem (Gesture Shortcut)

Jednoduchými pohyby prstem se může uživatel okamžitě přepínat mezi jednotlivými funkcemi.

Uživatel si například může nastavit telefon tak, že se mu otevře hudební přehrávač, když na touchpadu napíše písmeno „M“.

Při psaní e-mailové zprávy si tedy může z ničeho nic zaskočit do webového prohlížeče nebo uprostřed telefonního rozhovoru si může otevřít diář.



Režim myši (Mouse Mode)

Díky režimu myši mohou uživatelé surfovat po Internetu s takovým pohodlím, na jaké jsou zvyklí při práci na notebooku.

Při přepnutí do režimu myši se zvýší citlivost a přesnost touchpadu a minimalizuje se tak počet nechtěných příkazů a přerušení při plnohodnotném prohlížení internetových stránek.



Dotyk více prsty (Multi Finger Touch)

S pomocí funkce Multi Finger Touch, která podporuje přiblížení a oddálení (zoom), zvyšuje Model LG GD900 Crystal čitelnost prohlíženého obsahu.

Funkce zoomu je k dispozici při surfování po Internetu, prohlížení fotografií i sledování filmů.



Rozpoznání psaní prstem (Finger-writing Recognition)

Rozpoznání psaní prstem je rychlejší a pohodlnější způsob zadávání textu na klávesnici Crystal Touchpad.

Při surfování nebo posílání textových zpráv může uživatel psát písmena nebo číslice na klávesnici.



Dotykový volič (Touch Wheel)

Dotykový volič umožňuje snazší přístup k multimediálním funkcím.

Díky dotykovému voliči je pohodlnější nastavení hlasitosti MP3 přehrávače a režimů videopřehrávače, ale i nastavení expozice fotoaparátu a režimů videokamery



Normální alfanumerická klávesnice

Crystal Touchpad také umožňuje tradiční způsob zadávání čísel a textu s pomocí palce nebo jiných prstů.

Tato klávesnice přináší důvěrně známé prostředí pro zadávání textových zpráv nebo psaní poznámek.

Při příjmu hovorů stačí klávesnici vysunout.

Recenze odborníků

LG GD 900 Crystal


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Dnes si představíme opravdu velmi zajímavý mobilní telefon od společnosti LG, a sice model s označením GD900 Crystal. Jak už bývá v dnešní době zvykem, bude se jednat o telefon s dotykovým displejem, ale kromě toho bude obsahovat ještě jiné, velmi zajímavé vlastnosti.

Hned na první pohled nás zaujal hlavně design tohoto telefonu, a to jak otevřeného, tak zavřeného. Při otevření vás určitě očaruje průhledná klávesnice, která má několik zajímavých vlastností, ale o těch až později. První se pojďme podívat na venkovní vzhled. Kompletní rozměry těla jsou 105 x 53 x 14mm a hmotnost by se měla pohybovat okolo 127 g, což není zrovna málo. Ale i tak by se měl GD900 bez problémů vejít do kapsy od kalhot a nepřekážet tam. Na přední straně je umístěný dotykový LCD displej s úhlopříčkou obrazu 3 palce, který zvládá nejvyšší rozlišení 800 x 480 pixelů a zobrazuje 16 mil barev, takže je o poznání lepší, než na největším konkurentovi, iPhonu. Pod displejem je umístěný dotkový ovládací panel, který se skládá ze třech tlačítek a díky dobré odezvě je jeho použití velmi pohodlné. Nejvíce pozornosti si ale určitě zaslouží klávesnice. Ta ja průhledná a je také plně dotyková. Ale to není její jediná vlastnost, klávesnice může sloužit také jako touchopad nebo myš a umí rozeznávat ručně psané slovo, takže na ní můžete psát prstem jako perem a výsledek se zobrazuje na displeji. Díky těmto možnostem je surfování ne webu velmi pohodlné a skutečně si budete připadat, jako byste používali malý notebook. O připojení na internet se bude starat vestavěný WiFi příjimač, ale bohužel jsme trochu postrádali GPS modul, u tak vybaveného modelu jsme ho přece jenom očekávali.

Uživatelské rozhraní S-Class (ja také na modelu LG Arena) je přehledné a jednoduché, určitě si na něj velmi rychle zvyknete. Na zadní straně je umístěný špičkový fotoaparát s nejvyšším rozlišením 8 MPx, autofocusem a možností záznamu videa se zvukem. Bohužel se zatím ještě neví, jestli bude telefon vybaven bleskem nebo jinými systémy, jako je například face detection a panoramatický mód. Jedná se o 3G přístroj, takže ještě jeden fotoaparát je umístěný na přední straně nad displejem, hned vedle senzoru, který snímá okolní světelné podmínky a podle toho upravuje podsvícení klávesnice a displeje. Co se týče sítí, LG GD900 Crystal podporuje GSM 850 / 900 / 1800 /1900 + UMTS 850 / 2100 nebo UMTS 900 / 2100 a o data se stará GPRS + EDGE + UMTS (3G) + HSDPA. Po stránce konektivity je na tom LG celkem slušně, najdete tu jak bluetooth 2.1, tak USB port, sloužící pro spojení s počítačem. Další výbava čítá plnohodnotný webový prohlížeč, multimediální přehrávač, který podporuje spoustu hudebních i video formátů, e-mailového klienta a prohlížeč dokumentů. Potěšila nás výkonná baterie 1000 mAh, která udrží telefon v pohotovostním režimu až 12 dní a maximální doba hovoru je 6 hodin, což jsou na telefon tohoto typu velmi dobré hodnoty.

LG GD900 Crystal vypadá zatím opravdu zajímavě a určitě se jedná o chytrou a neotřelou alternativu ke všem iPhonům a podobným přístrojům. Jeho velká výhoda bude určitě revoluční klávesnice, špičkový displej s vysokým rozlišením a skvělý fotoaparát. Jediná nevýhoda by tak mohla být absence GPS modulu. Prodej začne pravděpodobně v průběhu července tohoto roku, cena se odhaduje zhruba na 12 tisíc Kč.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz