Resumé

Motorola MPx200

chytrý telefon ve véčkovém ladění


Motorola MPx200 Aktuální informace
na Info-Lince

Chytrý telefon Motorola MPx200 může nabídnout hned několik výjimečných vlastností. Je po první evropský chytrý mobil ve véčkovém designu, pyšní se integrovanou anténou a podporou paměťových karet.
Jde o produkt Motoroly, v jehož útrobách pracuje operační systém Microsoft Windows Mobile for Smartphone 2002. Největší výhodou je dobrá spolupráce s opeřačními systémy Windows na osobních počítačích nebo například na poštovních serverech.
Přístroji dominuje velký vnitřní displej, který je aktivní a podporuje až pětašedesát tisíc barev. Vnější displej je malý a černobílý, u veček obvyklá informační kontrolka však chybí.
K ovládání slouží čtyřsměrná klávesa s potvrzovacím tlačítkem uprostřed, na klávesnici ale najdete také dvě tlačítka známá spíše z internetových prohlížečů na počítači: Domů a Zpět.
Povedené je vyhledávání v telefonním seznamu. Motorola totiž odhaduje, jaké jméno máte pravděpodobně na mysli, pomocí
jakési obdoby T9 rovnou
filtruje vaše kontakty. Seznam, zprávyvšeho druhu a položky kalendáře či úkolovníku lze synchronizovat se stolním počítačem i poštovními servery Microsoftu. Slouží k tomu program Active Sync používaný za stejným účelem u kapesních počítačů. V průběhu synchronizace přes kabel se telefon také dobíjí.
Stejně jako většina chytrých telefonů má i tato Motorola slot pro paměťovou kartu SD. Pokud by vám tedy nestačila vnitřní paměť o velikosti 32 MB, můžete ji snadno rozšířit. Slot je aktivní, lze do něj zasunout například přídavný digitální fotoaparát a v budoucnu se možná dočkáme i přídavné podpory Bluetooth.
Pochvalu zaslouží volba konektoru USB pro systémový konektor. Stačí vám tedy jen jeden datový kabel pro kapesní počítač, digitální fotoaparát i mobil. Škoda, že ostatní výrobci nepoužívají konektor USB k připojení nabíječky.
Motorola MPx200 najde uplatnění především jako pomocník při práci. Technické fajnšmekry potěší možnost instalace dalších programů, které schopnosti telefonu ještě rozšíří.
Plusy

rychlost, kvalitní displej, bezproblémová synchronizace

Mínusy

nemá integrovaný fotoaparát, chybí Bluetooth, malá výdrž


Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz