Resumé

Nokia 5230

Stylový ,,dotykáč"


Nokia 5230 Aktuální informace
na Info-Lince

Nokia 5230 se širokoúhlým displejem citlivým na dotyk je stylový přístroj, který nabízí snadný přístup k Vaší knihovně multimédií a oblíbeným sociálním sítím. Výrazné barvy telefonu Nokia 5230, intuitivní dotykové uživatelské rozhraní a zářivý širokoúhlý displej s úhlopříčkou 3,2 palce dávají vyniknout hladkému spojení designu s funkčností. Organizujte si skladby v telefonu Nokia 5230 pomocí vylepšeného přehrávače multimédií a klienta Nokia Music pro PC, nalaďte své oblíbené stanice na FM rádiu a přistupujte ke světu hudby v Nokia Music Store. Díky bezprostřednímu přístupu ke sdílení Ovi Share a ostatním oblíbeným sociálním sítím můžete být s telefonem Nokia 5230 stále v kontaktu a bavit se, a služba Nokia Messaging vám umožní ovládat až 10 e-mailových účtů. Vestavěný přijímač A-GPS v telefonu Nokia 5230 spolupracuje s aplikací Ovi Maps a pomůže vám při zkoumání nových měst zjistit vaši přesnou polohu nebo se rychle přemístit z bodu A do bodu B. Nokia 5230 má vlastní paměť 70 MB a tu je možné rozšířit pomocí paměťové karty typu micro SD až do velikosti 16 GB. Fotoaparát je 2 megapixelový s možností 3x digitální zoom.

Volný neblokovaný telefon z oficiální CZ distribuce, dva roky záruka výrobce.

Barvy: White-Pink, White-Blue.

Video ukázka produktu:
http://www.youtube.com/watch?v=YOoZHgdBnx0
Plusy

dotykový displej QHD, GPS modul

Mínusy




Info výrobce


Nokia 5230

Stylový ,,dotykáč"


Stylová Nokia se širokoúhlým displejem citlivým na dotek, Vám nabízí velmi snadný přístup k Vaší knihovně multimédií i oblíbeným sociálním sítím. Na první pohled Vás zaujmou výrazné barvy, intuitivní dotykové uživatelské rozhraní a zářivý širokoúhlý displej s úhlopříčkou 3,2 palce. Díky bezprostřednímu přístupu ke sdílení Ovi Share a ostatním oblíbeným sociálním sítím můžete být neustále v kontaktu, služba Nokia Messaging Vám umožní ovládat až 10 e-mailových účtů. Vestavěný přijímač A-GPS spolupracuje s aplikací Ovi Maps, budete moci přesně zjistit Vámi požadovanou polohu nebo se jednodušše přemístít na místo určení.



Technické parametry a specifikace:

Displej:

Plně dotykový

Velikost 3,2"

Rozlišení: 640 x 360 pixelů

Obraz s poměrem stran 16:9

Až 16,7 miliónů barev

Klávesy a ovládání:

Dotykový displej

Klávesy pro fotoaparát, hlasitost, vypnutí/zapnutí, odeslání/ukončení a spuštění aplikace, klávesa multimediální lišty pro hudbu, galerii, sdílení on-line, webový prohlížeč

Hlasové příkazy

Konektory:

Konektor microUSB, vysokorychlostní USB 2.0

Nokia AV konektor 3,5 mm

Paměť:

Slot pro paměťovou kartu microSD, max. 16 GB

70 MB vnitřní dynamické paměti

Napájení:

Standardní baterie BL-5J 1 320 mAh Li-Ion

Provozní frekvence:

900/2100 WCDMA

50/1900 WCDMA

GSM/EDGE 850/900/1800/1900

Automatické přepínání mezi pásmy GSM

Lokální připojení a synchronizace:

Bluethoot 2.0

Podpora protokolu MTP

Podpora synchronizace s PC pomocí Nokia Ovi Suite

Správa hovorů:

Zabudovaný handsfree reproduktor

Přijetí hovoru libovolnou klávesou

Sledování délky hovoru

Automatické opakované vytáčení

Lišta pro 20 kontakt s fotografiemi a historií komunikace

Konferenční hovory až s 6 účastníky

Zprávy:

SMS

Hromadné mazání SMS

MMS verze 1.3, velikost zprávy maximálně 600 kB

Automatická změna velikosti obrázků pro MMS

Zvukové zprávy Nokia Xpress

Společná schránka pro příchozí zprávy SMS a MMS

Rozpoznání čísla ve zprávách

Seznamy pro rozesílání zpráv

Služba Cell Broadcast

E-mail:

Podporované protokoly: IMAP, POP, SMTP

Podpora e-mailových příloh

Podpora upozornění na e-mail OMA

Mail for Exchange 2008, předem instalováno

Prohlížení webu:

Podporované jazyky: HTML, xHTML, WML

Podporované protokoly: HTTP, WAP, JavaScript

Podpora TCP/IP

Prohlížeč OSS

Obraz:

2megapixelový fotoaparát

Obrazový formát JPG

3x digitální zoom

Editor fotografií přímo v přístroji

Režimy barevného tónování

Režimy vyvážení bílé

Software:

S60, 5th Edition

Operační systém Symbian verze 9.4

Aktivní pohotovostní režim

Hlasové příkazy

Funkce FOTA

Rozměry:

111 x 51 x 14 mm

Hmotnost se stylusem:

115 g

Hmotnost bez stylusu:

113 g

Barva:

Bílá/modrá

Bílá/růžová

Recenze odborníků

Nokia 5230

Stylový ,,dotykáč"


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Nokia představila nový smartphone s dotykovým displejem, který bude lákat zákazníky hlavně cenou. Novinka vycházející z modelu 5800 XpressMusic známého jako Tube postrádá wi-fi a má horší fotoaparát.

Model 5230 je už čtvrtou dotykovou nokií s operačním systémem Symbian S60 5.0. Pokud tedy nepočítáme navigační verzi modelu 5800 XpressMusic. Pokud Nokia dodrží to, co uvádí v tiskové zprávě, bude se novinka 5230 prodávat za cenu kolem 4 500 korun včetně daně.

To z ní činí velmi zajímavou nabídku na poli smartphonů s dotykovým displejem. Novinka by tak měla být o poznání levnější než další nový model 5530 XpressMusic, který se prodává za oficiální cenu 6 590 korun. Ve výbavě ale chybí podpora wi-fi, naopak sítě třetí generace podporované jsou, včetně datových přenosů HSDPA.

Telefon má pro daný operační systém standardní dotykový displej s rozlišením 640 x 360 obrazových bodů. Displej má úhlopříčku 3,2 palce, stejně jako ten u Nokie 5800 XpressMusic (model 5530 XpressMusic má displej s úhlopříčkou 2,9 palce).

Šetřilo se na fotoaparátu, který má rozlišení pouze dva megapixely a postrádá automatické ostření. Chybí i blesk. Potěší možnost nahrávat videa až v rozlišení VGA v kvalitě 30 fps. Nechybí hudební přehrávač a FM rádio, hudbu lze poslouchat přes klasická sluchátka díky konektoru 3,5 mm.

Vestavěná paměť má kapacitu 70 MB. Lze ji zvětšit pomocí paměťových karet až o 16 GB. V balení však nenajdeme přiloženou paměťovou kartu. Nechybí možnost připojit telefon k počítači přes Bluetooth 2.0 nebo pomocí USB 2.0.

Přes nízkou cenu se nezapomnělo na A-GPS navigaci a aplikaci Ovi Maps 3.0. Novinka 5230 je stejně velká jako model 5800 XpressMusic, ale hmotnost je o něco větší. Telefon se bude nabízet v pestrobarevných variantách. K dispozici budou dvě barvy čela telefonu a šest barev zadního krytu.

Nokia 5230 se začne prodávat ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Na některých trzích bude k dispozici i verze Comes With Music s možností nakupování hudby na dedikovaném portálu.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz