Resumé

SonyEricsson P900

chytrý telefon s dotykovým displejem


SonyEricsson P900 Aktuální informace
na Info-Lince

Sony Ericsson P900 je chytrý telefon postavený na operačním systému Symbian. Vychází ze staršího modelu P800.
Zásadním vylepšením oproti starší verzí je nový design. Rozměry a hmotnost jsou ve srovnání s běžnými mobily nadprůměrné. Kryty má P900 plastové a telefon je dostatečně pevný.
Zatímco klávesnice modelu P800 byla jen mechanická - přenášela stisknutí tlačítek na dotykový displej - u modelu P900 je klávesnice stejná jako u mobilních telefonů. Můžete ji ale odklopit a pak se ukáže rozměrný aktivní displej s rozlišením 208 x 320 bodů. Sony Ericsson P900 však lze používat i v zavřeném stavu, kdy je z displeje vidět jen malá část. V takovém případě se pro ovládací kolečko na boku; po otevření přijde ke slovu pero a dotykový displej.
Kapacita telefonního seznamu je závislá pouze na volné paměti. Z funkcí pro telefonování chybí Sony Ericssonu jen vyzváněcí profily. Propracovaná je práce se
zprávami, telefon zvládá SMS i MMS a obsahuje kvalitní e-mailový prohlížeč. Při psaní lze využít buď klávesnici, nebo rozpoznávání ručně psaných znaků.
S vestavěným fotoaparátem můžete kromě snímků v rozlišení 640 x 480 bodů natáčet i videa. Lze je ukládat na paměťovou kartu formátu Memory Stick. Telefon můžete používat také jako přehrávač hudebních souborů MP3.
Chytrý mobil musí mít výborné funkce pro organizaci času a možnost synchronizovat data. Všechny tyto podmínky model P900 splňuje, nabízí zejména velmi propracovaný kalendář. Přímo v telefonu lze prohlížet dokumenty Microsoft Wordu, Excelu a PowerPointu, podporován je format PDF. Pro připojení k počítači je k dispozici kabel, infraport i Bluetooth.
Sony Ericsson P900 je jeden z nejlepších chytrých telefonů. Ocení ho zejména uživatelé, kteří hledají rozumný kompromis mezi mobilním telefonem a kapesním počítačem.
Plusy

otevřený operační systém, dostatek aplikací, ovládání jednou rukou

Mínusy

chybí profily, displej není chráněný proti poškrábání, chybí počeštění


Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz