Resumé

Nokia X2-00

Přehrávejte vše nahlas


Nokia X2-00 Aktuální informace
na Info-Lince

Jako každý správný hudební mobil má i Nokia X2 konektor 3,5mm jack pro běžná sluchátka, stereo Bluetooth A2DP a dedikovaná tlačítka pro ovládání přehrávače. Při nízké ceně zaujme čočka pětimegapixelového fotoaparátu na zádi přístroje. Volný neblokovaný telefon, určený pro český trh. Dva roky záruka výrobce.
Plusy

5MPx fotoaparát, hudební přehrávač, nízká cena

Mínusy




Info výrobce


Nokia X2-00

Přehrávejte vše nahlas


Nokia představila nový model s uživatelským prostředím S40, který nabídne hudební funkce. Ve výbavě levné novinky najdeme překvapivě pětimegapixelový fotoaparát a podporu sociálních sítí.

Nedlouho po představení svého špičkového modelu N8 Nokia uvedla další novinku. Ta má oproti top modelu skromnější výbavu a není to smartphone. Nokia X2 používá osvědčené uživatelské prostředí S40. Výbava je na danou cenovou kategorii slušná. Pouze 82 gramů vážící model X2 je vybaven QVGA displejem s úhlopříčkou 2,2 palce. K fotografování slouží pětimegapixelový fotoaparát. Ten není vybaven automatickým ostřením, LED blesk však nechybí. Videonahrávky bude možné pořizovat pouze v maximálním rozlišení QVGA.

Hudební schopnosti nové Nokie dokládají speciální tlačítka na levém boku, sloužící k ovládání hudebního přehrávače. Nechybí audio konektor 3,5 mm pro připojení klasických sluchátek. K dispozici jsou pak i stereo reproduktory. Paměť je možné pomocí paměťových karet zvětšit až o 16 GB. Novinka od finského výrobce nepodporuje sítě třetí generace, ani v její výbavě nenajdeme podporu wi-fi. Což je ale vzhledem k ceně pochopitelné. Na internet se tak připojíme pouze přes EDGE.

Ve výbavě se nachází internetový prohlížeč Opera mini a e-mailový klient. Podporován je snadný přístup na sociální sítě jako je Facebook, YouTube nebo MySpace. Nová Nokia by měla vydržet na příjmu až 22 a půl dne.

Nová Nokia má výrazný hranatý design a nabízet se bude ve dvou barevných variantách. Na výběr bude stříbrné provedení s modrými prvky a černá verze s červenými doplňky. Předností nového modelu je nízká cena.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz