Resumé

HTC Wildfire

Vezme za tebou kamarády


HTC Wildfire Aktuální informace
na Info-Lince

Tento komunikátor s Androidem patří do střední třídy, ale ve výbavě nechybí nic důležitého. Telefon podporuje Wi-Fi má GPS anténu, paměť 384 MB RAM a pětimegapixelový fotoaparát. Nejslabším článkem je dotykový displej s rozlišením QVGA. Volný neblokovaný telefon z oficiální CZ distribuce určený pro český trh. Dva roky záruka výrobce.
Plusy

GPS anténa, paměť 384 MB RAM, 5MPx fotoaparát, Android 2.1

Mínusy




Info výrobce


HTC Wildfire

Vezme za tebou kamarády


Špičkově vybavený MDA přístroj značky HTC s atraktivní výbavou, multidotykovým ovládáním a za zajímavou cenu. Je postavený na oblíbeném operačním systému Android 2.1. Přístroj Vám umožní pohodlně komunikovat GSM i 3G, ve kterých je možné používat rychlé datové přenosy HSPA. Připojit se k internetu lze i prostřednictvím bezdrátových sítí WiFi 802.11b/g nebo lze zařízení snadno synchronizovat přes BlueTooth 2.1, ale BlueTooth podporuje i A2DP, takže můžete připojit moderní BlueTooth sluchátka. Hardwarovou výbavu pak doplňuje například fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, pohybový senzor, akcelerometr, světelný senzor, FM rádio či GPS navigace s digitálním kompasem.

Ovládání probíhá z velké části skrze povedený displej s rozlišením 320 x 480 bodů s kapacitní technologií snímání více dotyků najednou. O svižný chod systému se postará procesor s frekvencí 528 MHz doplněný o 384 MB operační paměti. Paměť pro uživatelská data s kapacitou 512 MB lze rozšířit použitím paměťové karty Micro SDHC.

Samozřejmostí je velmi dobrá nabídka funkcí pro organizaci času s místní i internetovou synchronizací, povedený internetový prohlížeč, programy pro práci s multimédii, možnost připojit se na Facebook či Twitter, povedená navigace atd. Navíc je možné doinstalovat libovolnou z tisíců existujících aplikací nebo her.



Parametry a specifikace:

Podporované sítě:

GSM 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

HSDPA/ WCDMA 900/ 2100 MHz

Datové přenosy GPRS, EDGE, 3G, HSPA

Procesor:

528 MHz

Paměť:

ROM: 512 MB, RAM: 384 MB

Slot pro paměťové karty Micro SDHC

Displej:

Displej s úhlopříčkou 3,2"

Rozlišení: 240 x 320 bodů (QVGA), kapacitní technologie

Fotoaparát:

Digitální fotoaparát s rozlišením 5 Mpx

Automatické ostření, blesk, geotagging

Záznam videa ve formátu 3gp

Další vlastnosti:

Pohybový senzor, senzor přiblížení, světelný senzor

GPS navigace s digitálním kompasem

Google Maps, HTC Footprints

HTC miniaplikace pro úvodní obrazvku

Integrace sociálních sítí (Facebook, YouTube, Flickr, Twitter atd.)

Funkce pro organizaci času

Internetový prohlížeč, e-mailový klient

Multimediální přehrávač, prohlížeč obrázků, FM rádio

Automatická záloha důležitých dat na paměťovou kartu

Automatické ztlumení vyzvánění

Operační systém:

Android 2.1 (Éclair) s rozhraním HTC Sense

Rozhraní:

Micro USB

Bluetooth 2.1 + EDR + A2DP

WiFi 802.11 b/g

3,5 mm stereo audio jack

Napájení:

Li-Ion akumulátor s kapacitou 1300 mAh

Pohotovostní režim: až 690 hodin

Doba hovoru: až 490 minut

Rozměry:

107 × 60 × 12 mm

Hmotnost:

115 g

Recenze odborníků

HTC Wildfire

Vezme za tebou kamarády


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
HTC Wildfire: kompaktní chytrák s Androidem a velkou porcí paměti

Tchajwanská společnost v Londýně oficiálně představila další smartphone s OS Google Android. Novinka jménem Wildfire míří především na méně náročné uživatele, čemuž je podřízena výbava a doufáme, že bude i cena.



Systém Google Android byl v přesile u HTC již na letošním MWC, kde výrobce oficiálně uvedl tři nová zařízení; dva z nich Legend a Desire byly vybaveny právě systémem od Google. Nadvláda Androidu pokračuje a i další novinka s označením Wildfire je pod jeho taktovkou.

Po stránce výbavy se přitom zařadí na samotný chvost současné nabídky; gigahertzový procesor, obří jemný displej ani odolné hliníkové tělo nečekejte.

Čelní stranu 12 milimetrů tenkého přístroje z velké části okupuje 3,2" kapacitní displej rozlišení jen QVGA. To je při úhlopříčce více než 8 cm přeci jen docela málo. Právě zobrazovací jednotka je tak asi největší slabinou celého zařízení.

Ale bohužel ne poslední. Použitá čipová sada Qualcomm MSM7225 s 528MHz procesorem coby hnacím ústrojím telefonu totiž také nemá tu nejlepší pověst. Dobře je ale telefon vybaven po stránce paměti; 512 MB FlashROM a 384 MB paměti operační, to jsou nadprůměrné hodnoty.

HTC Sense ještě hlouběji

Nemalou část vnitřní paměti ale ukousne systém Google Android 2.1 spolu s uživatelským prostředím HTC Sense, které bylo poprvé k vidění u modelu Hero (v případě systému Windows Mobile pak u HTC HD2). Sense sází především na příjemné a intuitivní ovládání a v nové verzi má být ještě více cíleno na sociální sítě.

Při příchozím hovoru některého z vašich přátel tak telefonní aplikace zobrazí i jeho profilovou fotografii z Facebooku spolu s posledním komentářem; a datem narozenin kamaráda. Novinkou má pak být widget pro rychlé doporučení aplikace svým přátelům prostřednictvím odkazu na market a to pomocí SMS, emailu nebo podporované sociální sítě.

Samozřejmostí je podpora microSD karet, na které bude zřejmě již brzy možné instalovat i aplikace ze zmíněného oficiálního portálu. Stejně jako vybavenější sourozenci Desire a Legend dostal Wildfire do vínku optický joystick pro snadný pohyb v menu a dalších nabídkách. Čtveřice funkčních kláves jsou pak po vzoru Nexu One senzorová, a tak se s nimi nebude pracovat právě nejlépe.

Velmi dobře na tom ale novinka je v oblasti multimédií. Na zádech vyčnívá objektiv 5.0 MPix fotoaparátu, kterému sekunduje LED pro přisvětlení snímané scény. Po připojení dodávaných sluchátek s 3,5 mm konektorem si Wildfire poradí také s příjmem FM rádia.

O finálním označení přístroje rozhodovali uživatelé

Na závěr zajímavost ohledně původu jména nového HTC. Finální označení novinky mohli ovlivnit sami uživatelé. Výrobce na svém oficiálním Facebook profilu nechal své sympatizanty v průběhu dubna hlasovat o nejvhodnějším označení. Ze čtveřice nabízených jmen (kromě finálního to byla Jovi, Zeal, Festi) nakonec zvítězilo právě Wildfire, což ve volném překladu znamená blesk.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz