Resumé

Nokia N8

Jak jí využijete?


Nokia N8 Aktuální informace
na Info-Lince

Nokia N8 je prozatím vrcholem mobilní technologie tohoto výrobce, co se týče fotoaparátu. Nokia N8 nabízí 12MPx fotoaparát s optikou od firmy Carl Zeis, který se dá přirovnat k digitálním fotoaparátům. Nechybí autofocus, xenonový blesk, detekce obličeje, redukce červených očí, časovač, geittaging a možnost natáčet HD video. Video v HD s prostorovým zvukem Dolby Digital Plus je také možné přehrávat na domácím kině. Nokia N8 pracuje v operačním systému Symbian 3.0, který má větší operační paměť a vizuální správce úloh. Přední straně vévodí kapacitní AMOLED displej s úhlopříčkou 3,5 palce a rozlišením 640 x 360 bodů. Multitouch umožňuje snadné zvětšování a změnšování obrázků nebo internetových stánek. Na plochu telefonu je také možné připojit nejrůznější aplikace jako jsou např. hodiny, kalendář a další. 16GB interní paměť, kterou Nokia N8 nabízí je možné rozšířit dále paměťovými kartami microSDHC. Novinkou u tohoto mobilního telefonu je mobilní televize s velkou paletou programů, které si můžete streamovat přímo do telefonu.Nokii N8 nechybí HSUPA, Wi-Fi, elektronický kompas nebo zjišťování pozice podle Wi-Fi. Díky funkci FM vysílače je možné s autorádiem naladit frekvenci telefonu a můžete poslouchat písničky přímo z telefonu.
Plusy

12MPx fotoaparát s možností točit HD ready video, Symbian^3, Navigace zdarma

Mínusy




Info výrobce


Nokia N8

Jak jí využijete?


Špičkový mobilní telefon oblíbeného finského výrobce, který jako první využívá novou verzi operačního systému Symbian^3. Mezi největší výhody nové verze systému by mělo patřit zjednodušené dotykové ovládání, podpora dotykových gest či dokonalé napojení na sociální sítě. Telefon se může pochlubit kompaktním provedením, kovovým tělem a řadou do detailu dotažených funkcí.

Mezi taháky novinky bude zajisté patřit 3,5" kapacitní dotykový OLED displej s rozlišením 640 x 360 bodů či digitální fotoaparát s rozlišením 12 megapixelů s automatickou krytkou, autofokusem, xenonovým bleskem a záznamem videa v rozlišení až 720p. Dostatek prostoru pro veškerá multimédia i další data nabídne vnitřní paměť s kapacitou 16 GB, kterou bude možné rozšířit až o dalších 32 GB prostřednictvím paměťových karet microSDHC.

Telefon nabídne několik pohotovostním obrazovek včetně widgetů, dokonalé funkce pro organizaci času, kvalitní internetový prohlížeč, e-mailový klient, propracovanou synchronizaci, možnost práce s dokumenty, povedený multimediální přehrávač hudby a videa, FM rádio, podporu Java aplikací, Flash Lite ve verzi 4.0, podporu 3D her, vestavěný polohový senzor či chat s napojením na Ovi, Yahoo, AIM, Windows Live, Gtalk či MySpace. Vestavěná citlivá GPS využívá zdarma poskytovaných mapových podkladů pro pěší i auto navigaci.

Kromě datových přenosů skrze mobilní síť (GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA) telefon samozřejmě podporuje také Wi-Fi. Pro připojení k počítači je možné využít rozhraní microUSB, pro příslušenství je připraven také 3,5 mm jack a Bluetooth ve své nejnovější specifikaci 3.0. HDMI port je možné využít pro připojení k televizoru. Napájení má na starosti akumulátor s kapacitou 1200 mAh, který by měl telefonu poskytnout dostatek energie až pro 400 hodin v pohotovostním režimu, 720 minut hovoru, 6 hodin sledování videa či 50 hodin poslechu hudby.



Parametry a specifikace:

Operační systém:

Symbian ^3

Podporované sítě:

GSM/EDGE 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

WCDMA 850/ 900/ 1700/ 1900/ 2100 MHz

Datové přenos GPRS, EDGE, 3G, HSDPA, HSUPA

Displej:

3,5" kapacitní dotykový OLED displej s rozlišením 640 x 360 bodů

Automatické regulace podsvícení, automatické natáčení obsahu

Paměť:

Vestavěná paměť s kapacitou 16 GB

Slot pro paměťové karty microSDHC (až 32 GB)

Fotoaparát:

12ti megapixelový fotoaparát s optickou Carl Zeiss

Xenonový blesk, automatické ostření, rozpoznání tváře

Záznam videa H.264 v rozlišení 720p (25 sn./s.)

Kamera na čelní straně pro videohovory

GPS navigace:

Vestavěná aGPS s aplikací Nokia Mapy

Mapy pro pěší i automobilovou navigaci zdarma

Digitální kompas, upřesnění polohy pomocí Wi-Fi

Další vlastnosti:

Internetový prohlížeč, e-mailový klient

RSS čtečka, Nokia Mobile Search

Synchronizace s PC i serverem

Kalendář, úkoly, poznámky, kontakty

Chat (OVI Chat, Yahoo, AIM, Windows Live, Gtalk, MySpace)

Kalkulačka, kalendář, aktivní pohotovostní režim

FM rádio

Multimediální přehrávač

Hry, podpora 3D

Polohový senzor

Sociální sítě, widgety

Java MIDP 2.1, Flash Lite 4.0

WebTV, YouTube

Program pro práci s dokumenty

Nokia Ovi Suite, Nokia Ovi Player

Rozhraní:

Bluetooth 3.0

HDMI

2mm nabíjecí konektor

microUSB

3,5 mm AV konektor

FM vysílač

Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n

Napájení:

Li-Ion akumulátor BL-4D s kapacitou 1200 mAh

Pohotovostní režim: až 400 hodin

Doba hovoru: až 720 minut

Poslech hudby: až 50 hodin

Přehrávání videa: až 6 hodin

Barevné provední:

Černé

Rozměry:

113,5 x 59 x 12,9 mm

Hmotnost:

135 g (včetně baterie)

Recenze odborníků

Nokia N8

Jak jí využijete?


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Nokia N8-00 se stane novou vlajkovou lodí výrobce Nokia. Pojďme se na telefon podívat podrobněji a představit si některé funkce tohoto modelu. Nokia N8-00 bude vybavena procesorem o rychlosti 680 MHz a telefon bude pohánět přepracovaná verze operačního systému Symbian^3.

Ten již bude podporovat multidotykové ovládání pro snadné zvětšování, zmenšování obrázků, internetových stránek a pod.Výhodou jsou také tři pracovní plochy. Zobrazení bude probíhat na skvělém kapacitním AMOLED displeji s rozlišením 360 x 640 pixelů. Velikost displeje je 3,5 palce takže uživatel dostane dostatečný prostor pro přehrávání videa nebo prohlížení internetu.

Nokia N8-00 dostala do výbavy skvělý 12MPx fotoaparát s optikou Carl Zeiss, který dokáže pořizovat snímky do rozlišení 4000 x 3000 pixelů, což je již dostatečně velký obrázek vhodný i pro výřez nebo tisk. Fotoaparátu nechybí automatické ostření a ve špatných světelných podmínkách lze použít i Xenonový blesk. Videa lze natáčet v rozlišení 1280 x 720 pix. při 25 snímcích za sekundu.

Nahrávání probíhá do formátu MPEG-4. Nokia N8-00 je vybavena i druhým fotoaparátem pro videohovory. K fotoaparátu patří i mnoho funkcí například detekce obličeje, redukce červených očí, časovač, geottaging a další zajímavé funkce.

Nokia N8-00 bude také skvělým hudebním přehrávačem s podporou formátů MP3, WMA, AAC, eAAC, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB. Mnoho uživatelů jistě ocení také funkci FM vysílače takže se lze snadno s vašim autorádiem naladit na frekvenci telefonu a můžete poslouchat písničky přímo z telefonu.

Novinkou je také podpora datového toku až 320 kbit/s. Hudební přehrávač bude vybaven ekvalizérem nebo funkcí Dolby digital plus. Telefon samozřejmě přehrává i video formáty konkrétně tyto kodeky: 3GPP formats (H.263), D-1, Flash Video, H.264/AVC[3], MPEG-4[4], RealVideo 10[5], Sorenson Spark, VC-1, VP6, WMV 9.

Vynikající je i úložná kapacita, která pojme až 16 GB dat s možností rozšíření o dalších 32GB v podobě microSD paměťových karet. Celkem tak můžeme mít u sebe přibližně 48GB dat.

Nokia N8-00 je samozřejmě vybavena Wi-Fi, podporou 3G sítí, stereo bluetooth profilem, TV výstupem a nechybí ani integrovaná GPS a bezplatná hlasová navigace, která je již součástí telefonu, stačí pouze vybalit z krabice a nechat se navigovat.

Součástí každého telefonu je i softwarová výbava a ne jinak je tomu u modelu Nokia N8-00. Ve výbavě nechybí internetový prohlížeč, email s podporou MS Exchange, OVI Store, OVI Music, podpora chatu na OVI Chat, Yahoo, AIM, Windows Live, Gtalk, MySpace. Nesmí chybět ani podpora sociálních sítí či editor MS Office dokumnetů.

Nokia N8-00 je tedy po všech stránkách vybavený telefon, který nabízí maximum zábavy a možností.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz