Resumé

Sony Ericsson Live with Walkman (WT19i)


Sony Ericsson Live with Walkman (WT19i) Aktuální informace
na Info-Lince

Sony Ericsson Live with Walkman vám nabídne mnohem víc, než dokonale propracované přehrávání hudby. Je vybaven čelní videokamerou, která vám s pomocí integrované služby Google Talk zprostředkuje videohovory. Pokud dáváte přednost aplikaci Skype, tak si jí můžete zdarma stáhnout z portálu Android Market. Pak už vám nebude nic bránit v tom, abyste si popovídali s kamarády tváří v tvář. V útrobách telefonu se skrývá výkonný 1 GHz procesor, který činí práci s moderním operačním systémem Android 2.3 opravdu svižnou. Díky integrovaným 512 MB operační paměti pro něj není problémem ani hraní moderních her či zpracování náročných multimediálních aplikací.

Nezáleží, zda prefetujete hip-hopové beaty, zvonivé kytarovky, country či soul. Live with Walkman obsahuje praktický přehrávač, který vám umožní vytvořit ty správné playlisty přesně pro vás. Vyhrazené tlačítko Walkman umožňuje přejít přímo na hudbu. Vyberte si píseň, sestavte seznam skladeb a poslouchejte, ať jste kdekoli. Funkce xLOUD (loudness) zase zajistí hlasitou reprodukci hudby bez nežádoucího zkreslení.

Veškerou komunikaci s přáteli naleznete v náhledu Timescape a veškeré informace o hudebních interpretech zase v náhledu Mediascape, stačí klepnout na tlačítko Infinite. Pokud náhodou nemůžete rozpoznat nějakou skladbu, pak nahrajte několik sekund a systém TrackID (s využitím technologie Gracenote Mobile MusicID) vám během několika sekund zašle do telefonu název skladby, interpreta i alba.

Špičkově kvalitní senzor obsaženého fotoaparátu vám umožní zachycovat snímky s rozlišením až 5 milionů obrazových bodů a nahrávat HD video. V případě nízké hladiny okolního světla máte k dispozici přídavné LED osvětlení/blesk. Videa, fotografie a celé prezentace uložené v telefonu si můžete prohlížet také v televizoru prostřednictvím funkce DLNA. Díky WiFi technologii nejsou potřebné žádné kabely ani komplikované instalace. Stačí připojit telefon a televizor k téže bezdrátové síti.
Aplikace Timescape uspořádá veškerou komunikaci s konkrétní osobou na jediném místě. Novinky z Facebooku, twíty, textové zprávy a nepřijaté hovory – vše chronologicky uspořádáno, takže nemusíte otevírat spoustu různých aplikací, abyste se podívali, co se děje. Zobrazujte, sdílejte nebo přidávejte označení. Stejně jako komentáře ke skladbám a fotografiím v síti Facebook přímo z přehrávače hudby a fotogalerie. Stačí se jednou přihlásit ke službě Facebook během inicializace telefonu Live with Walkman a máte vystaráno.

Telefon je vybaven systémem aGPS, a služby založené na určování polohy (např. Google Maps a Wisepilot) vám pomohou najít cestu k cíli. Ke snímkům můžete přidat informace o místě pořízení - funkce značkování GPS (geo-tagging). Nabídne širokou paletou nejrůznějších aplikací. Pokud by vám však jejich nabídka nestačila, tak si ze stránek Android Market můžete stáhnout libovolnou další a upravit telefon dle požadavků.
Plusy

Gigahertzový procesor 5MPx fotoaparát s diodou a autofocusem záznam HD videa

Mínusy

průměrná sluchátka jenom 2GB karta


Info výrobce


Sony Ericsson Live with Walkman (WT19i)


Parametry a specifikace:



Základní:

OS: Android 2.3

Procesor: 1 GHz

Podporované sítě: GSM/GPRS/EDGE

3G připojení: UMTS/HSPA



Paměť:

Interní paměť telefonu: 320 MB

RAM: 512 MB

Čtečka paměťových karet: microSD/SDHC (až 32 GB)



Displej:

Typ: LCD TFT, dotykový

Úhlopříčka: 3,2"

Rozlišení: 480 x 320 bodů

Počet barev: 16,7 milionu

Další: plocha se čtyřmi rohy - pevné ikony, animace tapety, obrázková tapeta, automatické otáčení



Fotoaparát:

Rozlišení foto/video: 5 megapixelů / HD (720p)

Typ blesku/osvětlení: LED

Digitální zoom: až 8x

Další: čelní kamera pro videohovory, nahrávání videa, osvětlení videa, dotykové zaostření, obrázkové blogování, redukce efektu červených očí, stabilizátor obrazu, záznam v kvalitě HD (720p), Geo-Tagging, rozpoznávání obličeje, automatické zaostřování



Hudba:

Podporuje hudební formáty: MP3, AAC

Další: technolotie xLOUD, trackID - rozpoznávání hudby, stereofonní reproduktory, přehrávač hudby Sony Ericsson, Bluetooth stereo (A2DP), grafika alb



Internet:

Internetový prohlížeč - WebKit

Posunutí a lupa

Hlasové vyhledávání Google

Vyhledávání Google

Záložky

Android Market



Zábava:

FM rádio s funkcí RDS

YouTube

Vysílané video

Média

Trojrozměrné hry



Konektory:

microUSB

3,5 mm pro sluchátka



Připojení:

WiFi certifikace

Bluetooth

Modem

Google Maps - s funkcí Street View

aGPS

Synchronizace: Exchange ActiveSync, Exchange ActiveSync prostřednictvím klienta Moxier, Google Sync, Facebook, Sony Ericsson Sync

Další: Google Latitude, osvědčení DLNA, navigace Wisepilot, čtečka čárových kódů NeoReader



Zprávy:

Typ: SMS, MMS, E-mail

Další: type & send, záznam zvuku, predikativní zadávání textu, instant messaging, rozpoznávání rukopisu, Google Mail, konverzace



Komunikace:

Sociální sítě: Facebook inside Xperia, Facebook, Twitter , Sony Ericsson Timescape

Další: hlasitý odposlech, vibrační vyzvánění, Google Talk, videohovory - speciální kamera



Organizátor:

Elektronický návod, platforma Android, časovač, stopky, telefonní seznam, tlačítko Infinite, google kalendář, režim Letadlo, prohlížeče dokumentů, kalendář, kalkulačka, budík



Výdrž baterie:

Doba hovoru: 400 min

Pohotovostní režim: 350 h

Doba poslechu hudby: 17 h



Provedení:

Rozměry: 106 × 56 × 14,2 mm

Hmotnost: 115 g

Recenze odborníků

Sony Ericsson Live with Walkman (WT19i)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Operační systém Android dělá ve spojení s kvalitním hardwarem divy. Jedním z důkazů je Sony Ericsson Live with Walkman: nejlepší walkman tohoto roku a jeden z nejlepších telefonů výrobce. Cena přitom není přemrštěně vysoká.



Sony Ericsson pochopil po modelech Xperia Mini a pro, že android je správná cesta. Na podobný úspěch má zadělán i model WT19i Live with Walkman. A není to jen díky hudbě, kterou reprezentuje speciální hardwarové tlačítko a dvojice stereo reproduktorů s technologií xLOUD. Je to i 1 GHz procesor, zaručující telefonu perfektní odezvu, a operační systém Android ve verzi 2.3.4, který se postará o zbytek.



K zahození není ani fotoaparát s rozlišením 5 Mpix s automatickým ostřením a přisvětlovací diodou. Pořizuje ve své třídě nadprůměrně kvalitní fotografie. Konkurence v tomto ohledu může blednout závistí.



Výtky spadají spíše do kategorie konstrukčních nedostatků, jako jsou nekvalitní boční tlačítka nebo trochu horší zpracování konstrukce. Za cenu kolem čtyř a půl tisíce korun je to i tak výhodná koupě.

Vzhled a konstrukce – v barvách Walkmanu



Výrobce ani tentokrát nezanevřel na oranžovou barvu, která charakterizuje modely Walkman již dlouhá léta. Do redakce přišla bílá verze, která má oranžový kroužek okolo domovského tlačítka a symbol W na zadní straně přístroje.



Netradiční je i tvar konstrukce: spodní a dolní hrana se zužuje směrem ke středu přístroje. Vzhledem k malým rozměrům přístroje (106 × 56 × 14 mm) to nemá žádné následky na držení telefonu v dlani. Hmotnost se zastavila na příjemných 115 gramech.



Trochu horší je zpracování konstrukce, občas zaslechnete nepříjemné zapraskání bočních hran telefonu. O pevnost krytu baterie se však bát nemusíte. Hodně špatná však jsou boční tlačítka regulace hlasitosti a spouště fotoaparátu, která mají nízký zdvih a špatně se mačkají. Za zmínku stojí speciální tlačítko na horní straně telefonu pro spuštění přehrávače.



Operační systém – raketová jízda



Prostředí Timescape a operační systém Android ušly dlouhou cestu a pryč jsou snad časy, kdy jsme si stěžovali na těžkopádnost a pomalost tohoto spojení. Je otázkou, jestli za to může postupná optimalizace nebo 1GHz procesor a 512MB RAM. Prostředí je příjemně rychlé a prakticky se nesetkáte s nějakým zadrhnutím.



Operační systém Android se díky Timescape opět změnil k nepoznání a přibylo v něm několik užitečných funkcí a zkratek. Základní filozofie je však stejná a po chvíli se budete již bez problému orientovat. Součástí je i porce přidaných aplikací z dílem Sony Ericsson. Nejzajímavější by byla služba Music Unlimited, která však u nás není podporována.



Displej a baterie – konkurence vede

O trochu horší ve srovnání s konkurencí je displej s rozlišením 320 × 480 pixelů a úhlopříčkou 3,2 palce. Nemluvíme přitom o technických parametrech, které jsou v této kategorii průměrem, ale spíše o nepříliš velké sytosti barev a patrnějším rastru. Není to však žádná tragédie.



Příznivá je i výdrž baterie, dosáhnout zhruba dvou dnů nebyl prakticky žádný problém. Při troše snahy bychom se jistě dostali i ke třem dnům. To vše při zhruba patnácti minutách hovoru, několika odeslaných SMS zprávách a dvou hodinách poslechu MP3 přehrávače.



Funkce – nadprůměrný fotoaparát



Po stránce softwarové a funkční výbavy se model Live neliší od ostatních telefonů s operačním systémem Android. K této části tak nemáme prakticky žádné výhrady. Jenom si opět posteskneme, že při psaní SMS zpráv nevidíme, kolik znaků jsme již napsali. Nečekejte ani nijak zvlášť nadstandardní funkce MP3 přehrávače kvůli přídomku Walkman. Neliší se totiž od podobných modelů výrobce. V základním balení naleznete běžná sluchátka a 2 GB microSD kartu.

Plusem jsou stereo reproduktory na zadní straně telefonu s funkcí xLOUD. Ve výsledku se však nedočkáte žádného poslouchatelného zázraku, ačkoliv zlepšení oproti běžnému průměru je znát. Povedl se však fotoaparát s rozlišením 5 Mpix a automatickým ostřením, který ve svojí třídě nasnímá nadprůměrné fotografie.





Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz