Resumé

Sony Ericsson Xperia Mini (ST15i)


Sony Ericsson Xperia Mini (ST15i) Aktuální informace
na Info-Lince

Malý stylový smartphone Sony Ericsson Xperia Mini se může pochlubit pěkným designem, malými rozměry i velmi dobrou funkční výbavou. Telefonu s operačním systémem Google Android 2.3 Gingerbread dominuje třípalcový dotykový displej krytý speciální vrstvou odolnou proti poškrábání. O svižný chod všech funkcí se pak stará 1 GHz procesor doplněný o 512 MB paměti RAM. Vnitřní uživatelskou paměť o kapacitě 320 MB je pak možné rozšířit paměťovými kartami microSDHC.

Uživatel se díky operačnímu systému Android může těšit na špičkovou funkční základu. Ta je tvořena např. internetovým prohlížečem, e-mailovým klientem, multimediálním přehrávačem, bohatými možnostmi synchronizace, kvalitnímu funkcemi pro organizaci času, prohlížečem dokumentů, skvělým kalendářem či aplikacemi pro přístup na Facebook a Twitter.
Přístup ke katalogu Android Market pak umožní instalaci dalších tisíců aplikací a her. Samozřejmostí je také povedený digitální fotoaparát s rozlišením pět megapixelů nebo vestavěná satelitní aGPS navigace. Telefonu nechybí ani podpora technologií Wi-Fi (včetně DLNA) a Bluetooth. Pro připojení sluchátek je k dispozici standardní 3,5 mm jack. O napájení se stará Li-Ion akumulátor o kapacitě 1200 mAh, jenž by měl telefonu na jedno nabití umožnit setrvat až 340 hodin v pohotovostním režimu nebo vykonat čtyři a půl hodiny hovoru.
Plusy

Nízké rozměry Gigahertzový procesor Záznam HD videa

Mínusy




Info výrobce


Sony Ericsson Xperia Mini (ST15i)


Parametry a specifikace:



Podporované sítě:

GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz

UMTS/HSPA 900/2100 MHz



Operační systém:

Google Android 2.3 (Gingerbread)



Displej:

Dotykový TFT displej s úhlopříčkou tři palce

Rozlišení 320 x 480 bodů

Reality Display s enginem Mobile BRAVIA

Displej překrývá sklo odolné proti poškrábání



Procesor:

Qualcomm Snapdragon s frekvencí 1 GHz



Paměť:

Vnitřní paměť s kapacitou 320 MB

Operační paměť s kapacitou 512 MB

Slot pro paměťové karty microSDHC (až 32 GB)



Fotoaparát:

Digitální fotoaparát s rozlišením pět megapixelů a automatickým ostřením

LED osvětlení, stabilizátor obrazu, blogování, geotagging

Až 8x digitální zoom, záznam videa v rozlišení 720p

Redukce efektu červených očí, rozpoznávání obličeje, dotykové ostření



Navigace:

Vestavěná aGPS navigace s aplikacemi Google Maps, Latitude a Wisepilot



Další vlastnosti:

Hudební přehrávač s grafikou alb a reproduktory xLOUD

PlayNow, TrackID, FM rádio s RDS

YouTube, 3D hry

Internetový prohlížeč WebKit

E-mailový klient s podporou Gmail a Microsoft Exchange

Možnosti místní i vzdálené synchronizace

Synchronizace prostřednictvím služby Sony Ericsson Sync

Android Market, Rozpoznávání rukopisu

Čtečka čárových kódů NeoReader

Noise Shield pro filtrování okolních zvuků při hovoru

Twitter, Facebook, Google Talk

Sony Ericsson Timescape

Prohlížeč dokumentů

Kalendář, budík, kalkulačka

Google search, Google Voice Search



Rozhraní:

MicroUSB

Bluetooth

Wi-Fi s podporou DLNA

3,5mm sluchátkový konektor



Napájení:

Li-Ion akumulátor s kapacitou 1200 mAh

Pohotovostní režim: až 340 hodin

Doba hovoru: až 4 hodin a 30 minut



Rozměry:

88 x 52 x 16 mm



Hmotnost:

94 g



Dodávané příslušenství:

Li-Ion akumulátor s kapacitou 1200 mAh

Stereofonní sluchátka

2 GB paměťová karta

Nabíječka

USB kabel

Dokumentace

Recenze odborníků

Sony Ericsson Xperia Mini (ST15i)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Nové malé modely Xperia navazují na úspěšnou řadu Xperia X10 mini a mini pro. Z názvu bylo vypuštěno právě označení X10. Novinky jsou velmi podobné původním modelům, jen trochu povyrostly a výrazně se zlepšila výbava.

Největší změnou oproti předchozím modelům je displej. Ten z miniaturní úhlopříčky 2,55 palce a rozlišení 320 × 240 pixelů povyrostl na slušné 3 palce a 320 × 480 pixelů. Displej podporuje i technologii Bravia Engine pro vylepšení obrazu v multimédiích.Takový displej bude jistě vhodnější pro každodenní intenzivní používání.



Vzhledem k výraznému nárůstu úhlopříčky displeje a jeho rozlišení můžeme telefonům prominout, že oproti předchozím modelům povyrostly. Zvětšení ovšem není nijak dramatické, modely mini stále patří k nejmenším androidím mobilům a pohodlně vklouznou do kapsy. Xperia mini měří 88 × 52 × 16 mm oproti 83 × 50 × 16 mm u modelu X10 mini, model mini pro s vysouvací qwerty klávesnicí má pak rozměry 92 × 53 × 18 mm oproti 90 × 52 × 17 mm. Vzrostla i hmotnost modelů, a to na 94 (dříve 88) a 136 (dříve 120) gramů. Výhodou mírně větších rozměrů (především u modelu Xperia mini pro) bude o něco pohodlnější klávesnice.



Kromě většího displeje najdeme v samotných telefonech ještě řadu výrazných vylepšení. Takt procesoru se ze 600 MHz zvýšil na rovný 1 GHz, vnitřní paměť má 320 MB. Malé Xperie tak výkonem nijak nezaostávají za špičkovou Xperií Arc. Stejně jako ji pohání novinky operační systém Android ve verzi 2.3 Gingerbread.



Naopak téměř nic se nemuselo měnit u vynikajícího fotoaparátu předchozích modelů. I nové Xperie mini tak mají jednotku s rozlišením pět megapixelů, automatickým ostřením a přisvětlovací diodou. Snímky předchůdců patří k tomu nejkvalitnějšímu, co dnes mobilní telefony nabízí, a to navzdory relativně nízkému rozlišení. U novinek očekáváme ještě vylepšenou obrazovou kvalitu. Fotoaparát nově nahrává video v HD rozlišení 720p. Rozšíří se i funkční možnosti fotoaparátu, které byly u první generace modelů dost omezené.



Vylepší se i další softwarové možnosti telefonů. Sony Ericsson se například chlubí podstatně lepší integrací Facebooku, prakticky skrz naskrz telefonem. Firma se tak pravděpodobně dobře připravila na příchod "facebook telefonů" HTC ChaCha a HTC Salsa.



Zajímavostí je, že ve specifikacích zůstává pro práci s Exchange serverem určená aplikace Moxier, přitom Xperia Arc si ji dovolila i díky Androidu 2.3 opustit a spolehnout se na v systému vestavěné řešení. Zůstává i navigace Wisepilot, pravděpodobně opět ovšem jen v dočasné zkušební verzi.



Novinky se také díky větší baterii s kapacitou 1 200 mAh pochlubí vylepšenou výdrží na jedno nabití. U modelu Xperia mini je nově baterie také výměnná, starší model ji měl pevně zabudovánu.



Oba nové modely přijdou na trh někdy ve třetím čtvrtletí letošního roku, takže si na ně minimálně dva (ale spíš více) měsíce počkáme. Cenu prozatím výrobce nezveřejnil, dá se ale očekávat, že se bude pohybovat na podobné hranici jako u předchůdců.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz