Resumé

Samsung Galaxy Gio (S5660)


Samsung Galaxy Gio (S5660) Aktuální informace
na Info-Lince

Mobilní telefon SAMSUNG Galaxy S5660 v černém barevném provedení nabídne především 3,2" dotykový kapacitní displej, výkonný 800 MHz procesor a rychlé zadávání textů pomocí technologie SWYPE. Při navrhování telefonu GALAXY S5660 se k designu přistupovalo minimalisticky a vznikl tak promyšlený mobilní telefon, který bude přitahovat pohledy. Vaše prsty s radostí uchopí jeho hladké zaoblené hrany a tenké kompaktní tělo, zatímco váš zrak s potěšením spočine na velkém 3,5" displeji HVGA.

S přibližně 100.000 aplikacemi, které jsou dostupné v obchodě Android Market, můžete se svým mobilním telefonem dělat cokoli. Můžete si vychutnávat obrovské množství her, nástrojů, zpravodajských aplikací, aplikací pro životní styl a finančních aplikací, přičemž každý den přibývají další. Možnosti telefonu GALAXY S5660 jsou prakticky neomezené! Dále telefon nabízí plně integrované jednostránkové rozložení, ve kterém se zobrazuje váš telefonní seznam, rychlé zprávy, e-maily a sociální sítě. Můžete si také uspořádat a zobrazit své kontakty ve čtyřech různých formátech – Informace, Historie, Aktivita a Média. Díky tomu si můžete rozložení přizpůsobit přesně tak, jak potřebujete.
Telefon je vybavený funkcí Quicktype založenou na technologii SWYPE – inteligentním rozhraním, které spojováním bodů vytvořených vašimi prsty určuje, co se pokoušíte napsat. Když jediným plynulým pohybem posouváte prst po klávesnici z písmena na písmeno, mobilní telefon přesně cítí, co chcete říct! Aplikace ThinkFree vám umožňuje zobrazovat, upravovat a vytvářet dokumenty programů Microsoft Word, Excel a Powerpoint.

Zařízení je plně vybavené vším, co potřebujete k plynulému procházení webu, stahování obsahu a provádění dalších úloh. Disponuje výkonným 800 MHz procesorem a modulem Wi-Fi, díky čemuž můžete surfovat na webu, rychle stahovat aplikace a sdílet obsah s přáteli. Provádění více úloh současně je hračkou, takže se můžete bavit všemi možnými způsoby. Funkce hlasového vyhledávání umožňuje namluvit vyhledávací dotazy namísto jejich psaní.
Plusy

Vynikající odezva přístroje Klávesnice Swype Jemný displej Kvalitní fotoaparát

Mínusy

Horší výdrž baterie Problémy s GPS Chybějící vibrační odezva tlačítek


Info výrobce


Samsung Galaxy Gio (S5660)


Parametry a specifikace:



Základní informace:

Provozní frekvence: GSM&EDGE 850 / 900 / 1.800 / 1.900 MHz 3G 900 / 2.100 MHz

Síť a data: 3G HSDPA 7.2 Mbps

Operační systém: Android 2.2 (Froyo)

Provedení: Dotykový



Hmotnost:

113 g



Displej:

TFT, 262.000 barev

Rozlišení HVGA (320 x 480)

Velikost 3,2"



Fotoaparát:

Rozlišení: 3 MPx

Digitální zoom: 2x

Automatické zaostřování

Režim spouště Single / Smile / Continuous / Panorama

Fotoefekty Normal / Negative / B&W / Sepia

Vývážení bílé Auto / Daylight / Cloudy / Incandescent / Fluorescent



Video:

Video přehrávač: MPEG4, H.263, H.264

Nahrávání videa: (320 x 240)@20 sn/s

Video zprávy

Video streaming



Hudba a zvuk:

Formáty: MP3, AAC, AAC+, eAAC+

Polyfonní vyzvánění

MP3 vyzváněcí tóny

DRM: OMA DRM v1.0 FL, CD, SD



Zábava a hry:

Vestavěné tapety

FM Radio

FM Radio - RDS



Kancelářské aplikace:

Prohlížeč dokumentů (ThinkFree)

Režim offline

Hlasová schránka a hlasová pošta



Zprávy:

SMS

MMS

Email

Instant Messaging



Připojení:

Bluetooth V2.1

USB V2.0 HS

USB mass storage

Internetový HTML prohlížeč

SyncML(DM)

WIFI 802.11 b/g/n

AGPS

Aplikace pro synchronizaci s PC



Paměť:

Uživatelská paměť: 158 MB

Externí paměť MicroSD (až 32 GB)



Správa osobních informací (PIM):

Kalendář

Plánovač

Hodiny

Budík

Kalkulačka

Zápisník



Funkce volání:

Hlasitý odposlech

Identifikace volajícího

Trvání hovoru

Konferenční hovor

Volaná čísla/nepřijaté/přijaté hovory



Baterie:

Standardní Kapacita 1.350 mAh



Výdrž:

Doba hovoru: do 660 min (2G), do 390 min (3G)

Pohotovostní režim: do 640 h (2G), do 420 h (3G)



Rozměry:

112,4 x 59,9 x 11,5 mm

Recenze odborníků

Samsung Galaxy Gio (S5660)


Obrázek 1
Obrázek 2
Ve střední třídě je s chytrými telefony s Androidem neuvěřitelný nával. Na trhu se ani neohřály modely Galaxy 3 a 5 a Samsung vytáhl další trumfy v podobě modelů Ace, Gio a Galaxy Mini. Přestože vypadají stejně, liší se v některých ohledech více, než si myslíte. Právě model Gio z nich vyčnívá nejvíce.



Sehnat levný telefon s Androidem a plnou funkční výbavou není v dnešní době žádný problém. Model Gio k tomu navíc přidává velmi kvalitní provedení, zajímavý vzhled zadního krytu a svižné reakce s vynikající odezvou na dotyk. K tomu navíc nabízí českou klávesnicí Swype a solidní fotoaparát, který disponuje automatickým ostřením a pořizuje snímky v rozlišení až 3,2Mpix.



Ani tomuto modelu se však nevyhýbají problémy, jako je například horší výdrž baterie, problémy s příjmem GPS signálu nebo taková drobnost, jako je chybějící vibrační odezva senzorových tlačítek. Přesto se tento model může rovnat s kousky jako LG Optimus One nebo HTC Wildfire S.

Nemusí se příliš stydět ani při srovnání s dražším stájovým kolegou, modelem Ace. Ten je zhruba o dva tisíce dražší, a přesto, že nabízí větší displej, jeho rozlišení zůstalo na stejné úrovni jako u dnes recenzovaného zařízení.



Vzhled a konstrukce – minimum nápadů



Přestože není design modelu Gio nijak úchvatný a podobných dotykových telefonů jsme viděli za poslední dobu nespočet, kladné body si Samsung připisuje za zajímavě provedený zadní kryt. Ten perfektně drží u těla přístroje a je pokryt malými dírkami, které dodávají telefonu šmrnc. K zahození rozhodně není ani chromovaný rámeček kolem celého těla přístroje.



Na dolní stranu pod displej se vešla pouze tři tlačítka, z nichž to prostřední je hardwarové a odkudkoliv vás přesune na pohotovostní obrazovku. Zbylá dvě tlačítka jsou již senzorová a vzhledem k chybějící vibrační odezvě budete chvílemi tápat, jestli jste klávesu opravdu zmáčkli.

Jak už bývá u Samsungu zvykem, vypínací tlačítko displeje se nachází na pravém boku zařízení. Pod ním se nachází slot na microSD karty. Telefon je na poměry chytrých dotykových telefonů velmi lehký a má hmotnost pouze 102 gramů. Pro úplnost dodáváme rozměry, které činí 111 × 58 × 12 mm.



Operační systém – rychlík k pohledání



Samsungu se podařilo u modelu Gio na výbornou odladit celý systém, který je opravdu rychlý. Hravě strčí do kapsy HTC Wildfire S a samozřejmě i levnější model Galaxy Mini. Stejně rychlý procesor o frekvenci 800MHz nabídne i dražší bratříček, model Ace. Android je v telefonu ve verzi 2.2 a je prozatím otázkou, kdy a jestli vůbec se kvůli velkému přetlaku na trhu dočká vylepšení na verzi 2.3. Například zmiňovaný model LG Optimus One na svůj update čekal více než půl roku.



Stejně jako ostatní stájový kolegové i model Gio může těžit z uživatelského rozhraní TouchWiz, které oživuje jinak nepříliš vybavené základní prostředí Androidu. Těžko se však bude rovnat o několik úrovní výše postavenému prostředí HTC Sense. Příjemnou zprávou je, že i TouchWiz zvládá náhled na všechny základní obrazovky současně a dokáže je mezi sebou přehazovat.



Displej a výdrž baterie – jemnější než kolega



Model Gio těží z menšího displeje s velkým rozlišením, více než je na první pohled znát. Díky úhlopříčce 3,2 palce a rozlišení 320 × 480 pixelů jasně vede ve střední třídě a přehrává model HTC Wildfire S a jemností i dražšího kolegu v podobě modelu Ace. Kvalitnější displej je rozhodně velkou výhodou a nejhorší není ani čitelnost na přímém slunečním světle.



O poznání horší je situace s výdrží baterie, která udrží telefon na příjmu zhruba jediný den. Při střídmějším používání se dostanete maximálně na dva dny. To vše při zhruba patnácti minutách hovoru, několika odeslaných SMS, dvou hodinách poslechu hudby a občasného brouzdání po webu. Na takové výsledky jsme zvyklí především u výkonnějších kousků a ve střední třídě se nosí daleko vyšší hodnoty. Navíc příliš nesmíte věřit ukazateli baterie, který od poloviny kapacity začne ubírat drahocenná procenta daleko rychleji.



Funkce – klasický Android



Vzhledem k velké rozšířenosti telefonů s operačním systémem Android není potřeba zmiňovat kategorie jako telefonní seznam, synchronizace, organizace času nebo textové zprávy. K možnostem zadávání textu ale dodáváme, že kromě nejrůznějších klávesnic je dostupná metoda zadávání Swype v českém jazyce, kdy zadáváte jednotlivá slova přejížděním prstem po QWERTY klávesnici.

Zamrzela nás však kvalita GPS přijímače, který občas nebyl vůbec schopný zafixovat svojí polohu. Jindy naopak našel polohu během pár desítek vteřin. Bohužel tentokrát můžete zapomenout na přehrávač videí v kontejneru Xvid/DivX přímo v základu a budete si muset stáhnout některou bezplatnou aplikaci z Marketu. Další multimediální funkce nijak nevystupují z průměru a desítky alternativ pro další multimediální přehrávače naleznete ve zmiňovaném Marketu.



Překvapením se pro nás stal fotoaparát s rozlišením 3,2Mpix, který navíc disponuje detekcí obličeje a automatickým ostřením. Kromě velmi kvalitních snímků krajin jsme byli spokojeni i s fotografiemi bližších předmětů. Dražší model Ace přidává navíc další 2 Mpix a především přisvětlovací diodu.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz