Resumé

Samsung Star II (S5260)


Samsung Star II (S5260) Aktuální informace
na Info-Lince

Nástupce velmi oblíbeného modelu S5230 Star, kterého se ve světě prodalo přes 30 miliónů, přichází jeho pokračovatel GT-S5260 Star s několika vylepšeními. I nový model stále sází na jednoduchý, designově povedený a cenově dostupný smartphone s plně dotykovým ovládáním přes 3" kapacitní displej. Potěšitelnou novinkou je intergovaný Wi-Fi modul s podporou 802.11n, který jistě náležitě oceníte především v místech s Hot-Spoty. Polepšil si i Bluetooth, který je nyní ve verzi 3.0 s podporou profily pro připojení sluchátek, headsetů, handsfree atd.

Vestavěný fotoaparát má stále senzor s maximálním rozlišením 3,2 Mpx, což vystačí na pořizování kvalitních snímků v rozlišení 2048 x 1536 a natáčení QVGA videí.
Operační systém respektive uživatelské rozhraní nese název TouchWiz 3.0 se 14 předinstalovanými widgety a podporuje Java aplikace jako např. webový prohlížeč Opera Mini, hry atd. s možností instalace nových.

Uživatelé využívající mobil pro práci či studenti určitě přivítají aplikaci pro prohlížení kancelářských souborů Word, Excel, PowerPoint a PDF. Samozřejmostí je podpora sociálních sítí Facebook a Twitter a několik Instant Messengerů jako např. Google Talk či AIM. Vylepšení oproti předchozímu modelu se dotklo i rozhraní. USB port standardní velikosti se zmenšil na microUSB a přibyl audio konektor jack 3,5 mm.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Star II (S5260)


Parametry a specifikace:



Konstrukce:

Dotykový



Ovládání:

Dotykový displej



Displej:

Typ: LCD TFT

Velikost: 3" (7,6 cm)

Rozlišení: 240 x 400

Počet barev: 256 tisíc



Fotoaparát:

Senzor: 3,2 Mpx (2048 x 1536)

Možnost natáčení QVGA videí (320 x 240, 15 snímků/s)



Paměť:

Interní datová: 30 MB

Slot paměťových karet: MicroSD/SDHC (max. 16 GB)



Operační systém:

TouchWiz 3.0



Konektivita:

GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz

Wi-Fi: 802.11b/g/n

Bluetooth 3.0 s A2DP



Multimédia:

Video přehrávač: H.263/H.264/MP4

Audio přehrávač: MP3/WAV/WMA/AAC+

FM rádio s RDS a nahráváním



Kancelář:

Organizátor

Prohlížeč dokumentů (Word, Excel, PowerPoint, PDF)

Hlasový záznamník



Internet:

Facebook/Twitter klient

WAP 2.0/xHTML, HTML

E-mail

Google Talk

AIM

Yahoo IM



Baterie:

Typ: Li-Ion

Kapacita: 1000 mAh



Rozhraní:

1x 3,5mm stereo jack

1x slot pro paměťovou kartu microSD/SDHC

1x microUSB 2.0



Rozměry:

107,5 x 54 x 12,4 mm (V x Š x H)



Hmotnost:

94 g

Recenze odborníků

Samsung Star II (S5260)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Nástupce populárního Samsungu Star se začne zanedlouho prodávat. Už známe všechny detaily, telefon nabídne i podporu wi-fi. Levný dotykový Samsung bude i nadále používat uživatelské prostředí TouchWiz.

Samsung Star je jedním z nejprodávanějších mobilů současnosti. Po celém světě se prodalo za rok a půl již 30 milionů kusů. Star si získal oblibu zejména tím, že jako jeden z prvních levných mobilů nabídl dotykový displej.



Přesto, že se Star stále dobře prodává, Samsung neusnul na vavřínech a připravil jeho nástupce s lakonickým označením Star II. Původní Star používal uživatelské prostředí TouchWiz a stejně tomu bude i u nástupce.



Přesto, že se Star stále dobře prodává, Samsung neusnul na vavřínech a připravil jeho nástupce s lakonickým označením Star II. Původní Star používal uživatelské prostředí TouchWiz a stejně tomu bude i u nástupce.



Ani druhá generace Staru nepodporuje sítě třetí generace, na internet se však bude možné připojit přes wi-fi a to i ve specifikaci n. Hudební přehrávač doplňuje FM rádio, kvalitní poslech zaručí audio konektor 3,5 milimetru. Skromnou vestavěnou paměť je možné zvětšit až o 16 GB pomocí paměťových karet.



Vítanou novinkou je nový způsob psaní na dotykovém displeji. Součástí nového uživatelské prostředí je totiž klávesnice T9 Trace. Virtuální klávesnice v rozložení QWERTY sice chybí, ale díky T9 Trace je možné psát pouhým přejížděním prstu po jednotlivých klávesách.

Nový Star bude možné využít i pro práci, e-mailový klient podporuje Exchange ActiveSync a v menu je i prohlížeč kancelářských dokumentů. Samozřejmostí je podpora sociálních sítí jako je Facebook nebo Twitter. Satelitní navigace chybí, využit lze pouze mapy Google. Předností nového Staru by měla být extrémní výdrž, výrobce uvádí pohotovostní stav až 37,5 dne.



Design novinky navazuje na předchůdce. Vévodí mu jednoduché tvary, rovné linky a zaoblené rohy. Elegantně a hodnotně zároveň působí kovový rámeček okolo celého telefonu. Pod displejem najdeme tři mechanická tlačítka, která slouží pro přijetí a ukončení hovoru a pro vstup do hlavního menu. Star II je o něco větší než předchůdce: 108 × 54 × 12,4 mm oproti 104 × 53 × 11,9 mm.



Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz