Resumé

Sony Xperia P (LT22i)


Sony Xperia P (LT22i) Aktuální informace
na Info-Lince

Sony Xperia P je naprosto špičkovým smartphonem s unikátním designem - tělo telefonu je totiž vyrobeno z jednoho kusu hliníku, díky čemuž je dosaženo velmi stylového a moderního vzhledu. Telefon se ale samozřejmě nezapře ani svými pokročilými vlastnostmi a funkcemi. S kvalitním dotykovým 4" displejem, který díky enginu Mobile Bravia dokáže neuvěřitelně věrně zobrazovat realitu, si vychutnáte každý okamžik! Pomocí 8MPx fotoaparátu zase zvěčníte veškeré důležité okamžiky a pokud by snad byla potřeba kvalitního videa, vězte, že se Vám dostane plnohodnotného FullHD rozlišení (1080p)! Pomocí funkcí, jakými jsou například automatické zaostřování, 8x digitální zoom, detekce a rozpoznávání obličeje získáte přístroj, jež v podstatě nahradí drahý digitální fotoaparát.

Telefon disponuje operačním systémem Android 2.3 (Gingerbread), který Vám spolu s výkonným 1 GHz procesorem přinese naprosto plynulý běh i těch nejnáročnějších aplikací.
Jelikož je tento operační systém od společnosti Google, očekávejte spoustu chytrých aplikací! Jmenujme například Google Talk, Gmail, Youtube apod. Z dalších jsou to potom aplikace pro Facebook nebo Twitter. A kdyby by Vám snad tyto nestačily, můžete si stáhnout tisíce dalších aplikací z Android Marketu.
Smartphone Sony Xperia P je dále vybaven spoustou funkcí pro čistou zábavu. Snadno si vychutnáte skvělé hry, které je navíc možno ovládat pohybem, takže Vás doopravdy vtáhnou do děje. Samozřejmostí je potom prohlížeč médií či hudební přehrávač a FM rádio s RDS. Již zmíněný vysoce kvalitní displej můžete bez problémů využít také ke sledování filmů, aniž by Vám unikl jediný detail. Paměť telefonu je tvořena 8 GB, které jsou dostatečným úložným prostorem pro všechna Vaše multimediální data.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia P (LT22i)


Parametry a specifikace:



Základní:

OS: Android 2.3 (Gingerbread)

Procesor: Dual-Core Cortex-A9, 1 GHz

Sítě: UMTS HSPA 850 (Band V), 900 (Band VIII), 1900 (Band II) a 2100 (Band I)

GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900



Paměť:

16 GB

RAM: 1 GB



Displej:

4" displej

Displej věrně zobrazující realitu s Mobile BRAVIA Engine

960 x 540 pixelů

TFT displej s 16 miliony barev

Pevný potah displeje proti poškrábání



Fotoaparát:

3D sweep panorama

8 megapixelový fotoaparát

8x digitální zoom

Automatické zaostřování

Detekce obličeje

Blesk/LED

Přední VGA kamera

Geo tagging

Nahrávání videa v rozlišení HD (1080p)

Stabilizátor obrazu

Redukce červených očí

Rozpoznání scény

Samospoušť

Detekce úsměvu

Sweep Panorama

Sweep Multi Angle

Vyfocení dotykem

Zaostření dotykem

Přisvětlení videa



Hudba:

3D zvuk

Bluetooth stereo (A2DP)

Čisté audio

Čisté basy

SensMe

PlyaNow

Hudební přehrávač

Funkce rozpoznání hudby TrackID

xLOUD



Internet:

Android Market

Vyhledávač Google

Google Voice Search

Google Mapy

Internetový prohlížeč (WebKit)



Zábava:

3D Album

Rychlé Adobe Flash Video

Prohlížeč médií

Ovládání her pohybem

Rádio FM s RDS

Sony Entertainment Network

Streaming videa

YouTube



Konektory:

microUSB

3,5 mm pro sluchátka



Připojení:

3,5 mm audio jack (CTIA)

aGPS

Technologie Bluetooth

DLNA Certified

Podpora HDMI

Podpora Micro USB

Podpora protokolu pro přenos médií

Nativní USB tethering

NFC

Synchronizace skrze Microsoft

Exchange ActiveSync

Podpora vysokorychlostního USB 2.0

USB Host

Wi-Fi

Wi-Fi Hotspot



Zprávy:

Konverzace

E-mail

G-mail

Rychlé zasílání zpráv

Zprávy MMS

Nahrávání zvuku

Zprávy SMS



Komunikace:

Seznam hovorů

Aplikace Facebook

Google Talk

Funkce pro potlačení hluku

Xperia Timescape

Hlasitý odposlech



Organizátor:

Režim Letadlo

Budík

Kalkulačka

Kalendář

Kontakty

Čtečka dokumentů

eCompass

E-Manual

Poznámky

Průvodce nastavením

Stopky

Úkoly

Časovač



Výdrž baterie:

Doba hovoru GSM: až 6 hodin

Pohotovostní doba GSM/GPRS: až 470 hodin

Doba hovoru UMTS: až 5 hodin

Pohotovostní doba UMTS: až 475 hodin

Doba poslechu hudby: až 80 hodin

Doba přehrávání videa: až 4 hodin

Baterie: 1305 mAh standardně, 1265 mAh mininum



Provedení:

Barva: Červená

Rozměry: 122 x 59,5 x 10,5 mm

Hmotnost: 126 g

Recenze odborníků

Sony Xperia P (LT22i)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Sony se rozhodlo pro netradiční, avšak líbivý design balení, ve kterých bude své telefony prodávat. Do jednoho takového zabalilo i Xperii P a najdeme v něm celou řadu příslušenství. Mezi standardní části balení můžeme zahrnout například solidní špuntová sluchátka, datový kabel sloužící zároveň k dobití telefonu a samozřejmě nabíjecí adaptér. Již méně obvyklou součástí je HDMI kabel, dále kožené pouzdro vyvedené ve slušivé černé a tzv. Smart Tagy, určené pro použití NFC. Takto bohatý obsah balení se hned tak u nějakého telefonu nevidí a Sony za to musíme pochválit.

Xperia P dosahuje rozměrů 122 × 60 × 10,5 mm, což ji řadí ke středně velkým telefonům. Do ruky padne tak akorát, jistému držení přispívají i ostřejší hrany. Hmotnost je i přes přítomnost kovových částí velmi slušných 126 g. Na testování se nám dostala stříbrná varianta, která působí spíše konzervativně. K dostání jsou další dvě, červená a černá, zde už bychom hovořili spíše o šarmu a eleganci. Barva je ale jedním z velmi subjektivních parametrů k posouzení.

Celá řada NXT Series dostala matný, otiskům odolný povrch zad, Xperia P není výjimkou. Co se týče použitého materiálu, většinu povrchu tvoří kvalitní hliníková slitina. Plastového provedení se dočkal pouze proužek na horní hraně zad a dále charakteristická brada. Mimochodem i u Xperie P lze bradu uživatelsky sundat, ale na rozdíl od Xperie U to nemá valný smysl, protože doplňkové bradičky jako vyměnitelné příslušenství se neprodávají.

Chytřejší tlačítka



Bradu s tělem telefonu spojuje transparentní lišta s jemnými proužky, které umožňují její efektní prosvícení. V liště nalezneme tři malé piktogramy: šipku zpět, domeček a čtyři horizontálně orientované čárky. První dva symboly mluví samy za sebe, třetí ze zmíněných pojal funkci kontextového tlačítka. Na rozdíl od modelů U a S není však lišta samoúčelná a prvkem pouze dekoračním, nýbrž plně funkčním. Jako u jediného modelu jsou senzory zcela logicky umístěny přímo v místě symbolů, a nemusíte je proto hledat kdesi nad nimi. Prostor nad lištou tedy zůstává nevyužitý, nejedná se ale o nikterak rozsáhlou plochu, tedy není ani třeba příliš tento nedostatek kritizovat.

Celá přední strana dostala pro všechna barevná provedení černé lemování, což úspěšně maskuje všechny prvky. Výdech reproduktoru poznáme pouze podle výřezu, po jeho levém boku pak najdeme ukrytou čočku předního fotoaparátu a pár čidel - pro přiblížení a automatickou regulaci podsvícení displeje.

Konstruktéři v Sony se zjevně rozhodli, že když už všechny modely řady NXT Series sdílí tolik společných prvků, pokusí se telefony odlišit co nejvíce umístěním jednotlivých tlačítek, slotů a konektorů. Na levém boku našla své útočiště řada kovových tlačítek. Jedná se o dvoupolohovou mechanickou spoušť fotoaparátu, kolebkové tlačítko pro úpravu hlasitosti a také zamykací tlačítko s funkci vypnutí/zapnutí telefonu. Poměrně neobvykle umístilo Sony na bok telefonu i výdech hlasitého reproduktoru.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz