Resumé

Nokia 603


Nokia 603 Aktuální informace
na Info-Lince

Nokia 603 je špičkovým chytrým telefonem s výkonným 1 GHz procesorem, který Vám přinese velmi rychlé ovládání a dokonalou plynulost. Získejte jakoukoliv informaci z internetu nebo vyfoťte perfektní snímek ve vteřině. Kvalitní fotoaparát s 5 Mpx navíc umožňuje natáčet videosekvence v HD rozlišení pro případy, kdy samotná fotografie nestačí. Rozhodněte si, jak bude Váš přístroj vypadat. S až šesti nastavitelnými domovskými obrazovkami si opravdu vybere každý přesně to, co chce nejvíce používat.

Dostane se Vám samozřejmě i předinstalovaných aplikací například pro Facebook či Twitter, e-mail nebo mapy. Pro sociální sítě navíc nemusíte otevírat žádné zbytečné aplikace, vše si můžete nastavit na Vaší domovské stránce. Ovšem pokud si nevystačíte s těmito, můžete si vybrat z tisíce dalších aplikací online. Stáhněte si přesně to, co chcete! Pomocí integrovaných Nokia map máte možnost nalézt nejzajímavější místa ve Vašem okolí a Nokia navigace Vás zase bude směrovat ať jste již v autě, nebo jdete pěšky.
Kapacitní dotykový displej s velkou úhlopříčkou 3,5" jistě potěší rozlišením 360 x 640 obrazových bodů a až 16 miliony barvami! Vnitřní paměť je tvořena 2 GB, ale pokud Vám tato velikost nepřijde dostačující, vězte, že máte možnost ji rozšířit o paměťové karty microSD a dosáhnout tak až 32 GB. Přístroj také disponuje velmi dobrou výdrží - v pohotovostním režimu vydrží až 460 hodin a hovořit můžete až 16 hodin!
Plusy

povedený design Lumie 710, vyměnitelný zadní kryt kvalitní IPS LCD displej podpora 3G včetně HSDPA a HSUPA bezplatná hlasová navigace možnost připojit USB klíč díky funkci USB host rychlé reakce prostředí Nokia Belle, svižný chod

Mínusy

použití microSIM karty foťák bez aufokusu a LED blesku přehrávač videa bez podpory DviX a XviD chybí Wi-Fi hotspot


Info výrobce


Nokia 603


Parametry a specifikace:



Podporované sítě:

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100



Displej:

Kapacitní IPS LCD dotykový displej s úhlopříčkou 3,5 palce

Rozlišení 360 x 640 bodů, 16 milionů barev



Paměť:

Vnitřní paměť s kapacitou 2 GB

Slot pro paměťové karty microSD (až 32 GB)



Fotoaparát:

5megapixelový fotoaparát

Nahrávání HD videa



Další vlastnosti:

Multimediální přehrávač hudby a videa

Stereofonní FM rádio s podporou RDS

Internetový prohlížeč a e-mailový klient

Hry

Kalkulačka, převodník, převod velikostí

Světový čas, budík

Kalendář, poznámky, seznam úkolů



Rozhraní:

Bluetooth verze 3.0 s A2DP

Vysokorychlostní USB 2.0 (konektor microUSB)

AV konektor 3,5 mm



Napájení:

Li-Ion akumulátor BP-3L

Pohotovostní režim: až 460 hodin (GSM)

Doba hovoru: až 16 hodin (GSM)



Rozměry:

113,5 (V) × 57,1 (Š) × 12,7 (H) mm



Hmotnost:

109,6 g



Dodávané příslušenství:

Nokia 603

Nokia Baterie BL-3L

Nokia nabíječka AC-10

Nokia datový kabel CA-179

Nokia Stereo sluchátka WH-207

Brožura s informacemi o produktu

Rychlá příručka

Recenze odborníků

Nokia 603


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Nokia představila dalšího zástupce smartphonů nižší cenové kategorie. Model s číselným označením 603 se bude snažit potenciální kupující zlákat novou verzí systému Symbian, poměrně velkým displejem, rychlý procesorem a podporou technologie NFC. Cena by neměla překročit 6 tisíc korun.

Po Nokii 500, která se teprve před nedávnem začala prodávat, je typ 603 dalším zástupcem střední třídy. Změn k lepšímu je ale oproti "pětistovce" hned několik.



Výrazně vylepšený je displej, jehož úhlopříčka dorostla do příjemné velikosti 3,5". To sice při stejném rozlišení znamená malinko nižší jemnost, ale o to lepší ovládání a také zadávání textu. Použitý IPS displej se navíc chlubí označením ClearBlack a výrobce slibuje velmi dobrou čitelnost na slunci i odolnost proti poškrábání.

Navzdory o dost většímu displeji se však proporce telefonu zvýšily jen nepatrně: přístroj je jen malinko širší (57 mm), výška zůstala takřka stejná (113 mm) a tloušťka klesla na necelých 13 milimetrů. Hlavní linie telefonu jsou podobné jako u vybavenější X7, zkosené hrany ale nejsou tolik ostré. Pod displejem je trojice tlačítek slitých do jednoho pruhu.

Nokia 603 spoléhá na gigahertzový procesor, kterému asistuje 512 MB operační paměti. Navíc je integrován i grafický akcelerátor s podporou OpenGL, který modelu 500 chyběl. Omlazený systém Symbian Belle s řadou nových funkcí je předinstalován na 1 GB vnitřní paměti, uživateli je pak určena sekundární 2GB paměť, kterou lze znásobit microSD kartou.

S novinkou si zavoláte v GSM i WCDMA sítích, potěší senzor přiblížení, který automaticky při telefonování vypne displej, a také mikrofon filtrující okolní parazitní zvuk. Z další výbavy je zastoupen wi-fi modul a Bluetooth a stejně jako ostatní chytré nokie s GPS nabídne i 603 plnohodnotnou bezplatnou navigaci Nokia maps.

Z multimediálních schopností si zmínku zaslouží pětimegový fotoaparát se schopností pořizovat 720p videa při 30 snímcích za sekundu, a vestavěný FM přijímač k poslechu rádia.



Spolu s telefonem bylo představeno i zajímavé doplňkové příslušenství jménem Luna Bluetooth headset, tedy bezdrátové sluchátko s podporou spárování s telefonem skrze NFC. Headset má na jedno nabití vydržet až 8 hodin provozu a bude k dispozici v celé škále barev za cenu okolo 2 tisíc korun.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz